Corydoras robineae (Flagghalecorydoras)


© Johnny Jensen
Vanlig
Vanskelighetsgrad
Middels
  Andre navn
  • Mrs Schwartz's Cory
  • Bannertail cory
Engelsk:
  • Flagtail cory
Latinsk navn Corydoras robineae (Burgess, 1983)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
En unik Corydoras art, den eneste kjente arten som har den spesielle halefinnen med horisontale sorte og hvite striper.Populærnavnet Flagtail Corydoras er pga den distinkte halen. Mange arter har loddrette striper i halen, men kun C. robineae har de horisontale (vannrette).

En art som også er kjent for å svømme midt i vannet (ikke bare langs bunnen) i stim, slik bildet ovenfor i profilen viser eksempel på.
Denne arten er spesielt sårbar for å miste bartene sine om underlaget er for skarpt. Det beste bunnlaget å tilby dem er fin, rundkornet sand eller til nød fin grus. Viktig med gode vannbytterutiner og renhold, da de kan få tæret bort bartene av usunne bakterier ved dårlig vannkvalitet eller for mye gammelt "grums" i bunnlaget som grus kan skjule. Sand er derfor bedre av flere grunner.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 7.5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunner fyldigere i kroppsformen.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Altetende. Frossen- og levendefôr.
Oppdrett Er oppdrettet en sjelden gang i akvarium, men det er ikke vanlig.
NAF Oppdrettsvalør SØLV
Minimum størrelse liter på akvariet 100 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 246)
Temperatur 23° C - 26° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6 - 7.2
Hardhetsgrad på vann (GH) 2 - 12
Sist endret 13.02.08 kl 01:17 av Admin
246 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Andre har fisken sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller
Reklame for plussmedlemskap