Jan Rune Røed

Bosted:
Horten
Status:
Medlem
Medlem siden:
30.10.2005
Sist pålogget:
03.10.20 kl 23:22
Antall innlegg i forum:
424
Hjemmeside:
www.reefer.no
Tenkte jeg skulle fortelle litt om min bakgrunn som akvarist.

Jeg fikk min spede begynnelse som akvarist i 1974 da en god venninne av min mor kom oppom blokkleiligheten der vi bodde med et lite plastakvarium på ca 15 liter til min 7 års fødselsdag, med guppy og sverddragere. Hun mente jo at en gutt bare måtte ha et akvarium på rommet sitt.

Vel slik ble det nå engang da og allerede uka etterpå kom det en 70 liter i helglass i hus. Dermed var jeg også hekta på akvariumshobbyen kan man vel trygt si. Kan vel også legge til at min mor og venninnen fremdeles er på talefot :-)
Siden har det igrunnen bare "ballet" på seg med både stort og smått i akvarier.

Har vel drevet med det aller meste i denne akvarieverdenen i disse 38 årene med akvarier og det var for ca 21 år siden da jeg var bosatt i Sverige, at jeg fikk stiftet mitt første bekjentskap med tropisk saltvannsakvarium og som siden den gang har blitt min store lidenskap.
Har i de senere årene her også gått til det steget å grave hull i hagen og fyllt denne med vann. Her svømmer flotte Japanske Koi karper side om side i denne lille oasen i hagen. Så nå kan man vel trygt si at akvarie hobbyen for min del er endelig blitt komplett.

Jeg er en veldig engasjert person som liker utfordringer og være med der det skjer ting i akvarieverdenen.

Satt som leder i styret i Vestfold Akvarieklubb (VAK) og var i en hel del år kasserer og sekretær i Saltvannsforum, men har nå gått inn i en rolle som en slags saltvannskonsulent på frilansbasis. Har nå gått inn i styret igjen på SF. Sitter også i NAF styret (Norsk Akvarie Forbund) som styremedlem.

Ellers så reiser jeg gjerne rundt og holder saltvannsforedrag, nanoforedrag og hagedamsforedrag hos de ulike klubbene eller ved andre store arrangemanger som Akvariets dag opp på Elverum eller f.eks Krizoo dagen i Stokke. Sitter også som moderator på NA, og er medlem av Moss Akvarieklubb og Larvik Akvarieklubb også, bare for å nevne noe.

Driver Reefer Aqua Services et enkeltmannsforetak som driver med service og vedlikehold av akvarier på fritiden.

Det var litt om meg.

Mvh Jan Rune Røed
Mine akvarier (3)
Min akvarieblogg
222 innlegg totalt - 2518 unike brukere har sett tråden
Siste innlegg: 10.05.15 kl 15:51 av Jan Rune Røed

Lettere forvirret veteran!

Hallaien folkens! Ser at det er blitt så poppis med personlige tråder her inne, så nå var vel tiden overmoden for en slik tråd fra en gammel ringrev i gamet akvaristikk :-) Tenkte jeg skulle fortelle litt om min bakgrunn som akvarist. Jeg fikk min spede begynnelse som akvarist i 1974 da en ....

Les videre

Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D.Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap