ElinH sine oppdrett

6 oppdrett i 2009

God mat med stort innslag av mygglarver, og store vannbytter med kaldere vann (ikke iskaldt!), trigger disse til lek. PH 6,6, temp 23 grader.

Plukket 152 egg, men eggene er vanskelige å klekke, de har svært lett for å mugne, selv om de tilsynelatende er befruktet. Ved å bruke sortvannsekstrakt i klekketanken, klekte flesteparten av eggene denne gangen.

Yngelen er forholdsvis enkel å fóre opp, men noe forsiktig i matfatet. Har 104 yngel på 8 uker gående her nå som resultat av de 152 eggene som ble plukket. Les mer
En hann og en hunn, litt vann og de fikser resten selv. Spiser ikke sine egne unger. Les mer
Samme som andre Corydoras, men virker å bli senere kjønnsmodne enn mindre slektninger. Yngelen virker noe følsomme, og ser ut til å ville ha lav PH, gjerne ned mot/på 5-tallet. Mistet nesten hele kullet når de gikk i høy PH, dødsfallene stoppet når ph ble senket til 5,8.

Fôret opp på nyklekket artemia og mikroorm, og 4 uker gamle begynte de å spise oppbløtet discusgranulat. Les mer
Som andre coryer, kjølig vannbytte og variert mat. Ganske store egg (ca 2 mm i diameter). Ynglene virker enkle å fôre opp.
Flere har klart seg i karet med de voksne også. Les mer
Som andre corydoras. Yngelen virker enkel å fôre opp. Les mer
Veldig enkel så lenge vannkvaliteten er god. Hunnen bære gulaktige egg under magen i ca 3 uker før de klekkes. Rekeyngelen er bittesmå tro kopier av sine foreldre, og spiser det samme som foreldrene fra dag en. Rekesikkert filter er en nødvendighet. Les mer
Tilfeldig bekjentskap
© Mona O
Reklame for plussmedlemskap