heidisen

Bosted:
Porsgrunn
Status:
Medlem
Medlem siden:
06.12.2008
Sist pålogget:
27.01.19 kl 13:36
Antall innlegg i forum:
221
Hjemmeside:
I starten på min akvaristiske karriære var det selskapsuppe i et tynt beplantet (og alt for lite) kar som gjaldt. Etterhvert ble jeg mer og mer fasinert av undervannsverdenen, og skaffet flere kar. Jeg lærte litt mer om planter og hadde stor glede av å lage fargerike bugnende landskap i 250 literen jeg engang hadde. Etterhvert fikk jeg øynene opp for dvergciklider, og Amazonas og søramerika ble mer og mer tema i karene. Apistogramma er selve gromfiskene. Små hissigpropper med masse personlighet.

I dag prøver jeg å tilrettelegge best mulig for fisken. Godt beplantede kar med masse røtter, og få fisk. Sålenge fiskene trives må jeg ikke på død og liv se dem hele tiden. Gjester kommenterer stadig de "fisketomme" karene. Noe av sjarmen er å forsøke å legge tilrette for at fiskene kan oppføre seg mest mulig slik de ville gjort i naturen. Å betrakte adferd og samspill. Har nok mye igjen å lære..

Neste akvaristiske mål må vel bli oppdrett. Kjenner jeg har lyst til å se fisken passe egg og yngel - og se dem vokse opp til ungfisk. Jeg har god tid, og lærer forhåpentligvis av tabbene som blir gjort underveis..
Mine akvarier (7)
Min akvarieblogg
157 innlegg totalt - 1617 unike brukere har sett tråden
Siste innlegg: 29.10.13 kl 12:10 av heidisen

Heidis akvariehjørne

Ja dette er da starten på min akvariedagbok. Jeg fikk mitt første akvarium som 14-åring, en 30-liter som ble fylt proppfull med allverdens fisk. En neontetra, en gullbarbe, en scalare, en gullfisk, en praktbotia, en kuhliål osv. Jeg hadde nok hørt om regelen "1cm fisk pr. liter vann", men det fa....

Les videre

Tilfeldig bekjentskap
© RunarH
Reklame for plussmedlemskap