Anne Marie Bryn-jensen sine oppdrett

9 oppdrett i 2014

Kjøpte to stk på en storauksjon, kjøpt som Ctenopoma men visste alt da at det var de ikke. Ble plassert i en 90L, og det gikk bare 4-5dager før de lekte. MYE plasking og herjing i akvariet det døgnet, og flere 100 egg fløt i overflaten dag 5. Flyttet mesteparten av egga over i egen 90L. Etter ca 24 timer begynte klekkingen. Like irriterende små som andre labyringyngel, og like knotete å få til å spise den første uka.
Etter ca 10 dager oppdaget jeg yngel i akvariet til foreldrene, så disse to ble flyttet over til sine ca264 søsken. Det var både lurt og ikke så lurt, resultatet ble at disse to som var hakket større de neste 2 ukene spiste opp ALLE sine søsken.
Mer utørlig FGO rapport er innsendt, så kan faktisk få mitt første FGO med denne "auksjonstabben" Les mer
120L med Solmull torv i bunn og rådesand/elvegrus over.
Kjøpte et par på en auksjon høsten 2013, men i desember var det tydelig at det ikke var noe par (Eier ikke selgere skrupler lenger når det gjelder merking av poser??)
Ny hue ble kjøpt inn, og jeg ventet å se pardannelse så den overflødige hannen kunne fjernes. Hua kom frem med yngel før jeg så noe som helst, så aner ikke hvem faren er. Alle tre gikk fint sammen, men da hua gikk lei ungene var jeg lei borelliene så jeg bytta bort trioen i en nydelig gruppe dragefinner på Dahls dyrerike i Moss.
ca 20+ borelli barn ble boende i 120, men fikk selskap av ungfisk fra Halvnebb (eget oppdrett), D.maculatus VF yngel (ser ut til å vokse opp som D.filamentosa) fra en auksjon. En gruppe Betta imbellis og Anton Lambojs Betta kratois yngel ble med hjem fra et OAK møte. Meget velfungerende miks av yngel, da de "modige" borelliene og sjakkbrettene får de pysete Bettaene til å føle seg trygge. Regner med flytte Bettaene over i oppdrettsskar om noen måneder Les mer
Går av seg selv i rett vann, god mat og regelmessige vannbytter Les mer
Går av seg selv i rett vann + mat og vannbytter. Ungene bør få noen uker i yngelkar som helt nyfødte Les mer
Kjøpte en gruppe unge fisk i Sverige i slutten av september 2013, de bor i 960'n og vokste opp til å bli 1+4. De første 16 yngel ble fanget inn i januar, men pr 2mars er det bare to som ikke har hoppet i døden fra breedingboksen de første ukene. Ynglen hoppet ut av boksen og akvariet, eller over i akvariet som en overraskende snacks for en tilfeldig fisk.
De to gjenlevende går i en 120L med mange andre yngel fra arter som liker vannet bløtt og surt Les mer
160 L, korallsand i bunn med mye planter, pH ca 8, GH 20+, god mat, vannbytter og sneglehus så fiksa fiskene resten selv Les mer
Levendefødende, så jeg barer forer og skifter vann ;) Les mer
De mest skvetne fisk jeg noensinne har hatt. Slipper 1-3 yngel pr gang, som må flyttes til eget kar for å ikke blir spist Les mer
Tiger-endlers.
Forer og skifter vann, yngel overlever også i karet med pennefisk og dragefinner Les mer
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap