Mike's apistogramma (side 3)

Ja, du sier noe der du... Hmm. Får bare vente og se hvordan den utvikler seg. Nydelig er den uansett når fargene er på sitt sterkeste.
Da er den som ble solgt som A. viejita identifisert som A. macmasteri. Så da sitter jeg igjen med A. cacatuoides "Double Red" hue, 2 Mikrogeophagus ramirezi (1 hue og 1 hann ble jeg fortalt) og A. macmasteri. De ser glade ut nå og er aktive. Kardinaltetraen er det bare 8-9 igjen av, så noen har forsynt seg inatt også.
A. cacatuoides hua titter frem...

[External Image]

Ute på leting etter småkryp. Elsker fargene!

[External Image]

A. macmasteri ute og jager litt småfisk med finnene fint utstrakt.

[External Image]
[External Image]

Såå ble det nok så han stakk inn i det nye huset sitt.
I dag fikk jeg en gratis pose Pistia stratiotes av en her på forumet. Dette dimmet lyset i akvariet betraktelig og jeg merket straks at fisken hadde det bedre. Jeg fikk også et par poser med Microsorum pteropus og Taxiphyllum barbieri fra eBay som ble puttet i tanken. Venter fortsatt på røttene og bladene jeg bestilte før jeg skal innrede karet skikkelig, så det er bare kastet ihop for øyeblikket.

Jeg fikk også tre nye apistogrammer, solgt som A. gephyra VF, A. hongsloi og A. viejita (99.9% sikkert macmasteri). De skulle alle være hanner, men jeg er i sterk tvil. Gephyraen er veldig sky og gjemmer seg ved filterinnsuget for det meste. Den nye "A. macmasterien" er nok en hue etter oppføreselen på den gamle macmasterien å dømme; han følger etter hua hele tiden og rister hele kroppen og vifter halefinnen ved siden av henne. Tror også magen er litt rød. A. hongsloien svømmer fint og nyter den nye utsikten. Ble også kjøpt fire C. paleatus som spiser alger som bare det.


Den gamle macmasterien på utkikk etter nye innbyggere
[External Image]

A. cacatuoides speider også litt...
[External Image]

A. macmasteri hue?

[External Image]

Et mulig fremtidig par?

[External Image]

Viktig å jage de nye litt..

[External Image]

A. hongsloi

[External Image]

A. macmasteri besøker den ensomme gephyraen.

[External Image]

A. gephyra, er det noe som ser om det er hann eller hue? Synes jeg så litt blåfarge i ansiktet, tyder dette på hue?

[External Image]

Og til slutt en corydora som leker seg

[External Image]
Apistogramma gephyraen din er nok en hanne
Går så mye i kluss i starten når jeg får en ny type, hehe. Er slettes ikke sikker på hva som er hva. Noen som ser hvilken som er hongsloi og hvilken som er macmasteri, og evt. kjønn?
Da har jeg fått gjort om litt på akvariet. Ble mye bedre med røtter, catappa blader, javamose, javabregner og pistia. Vannet fikk en nydelig gyllen farge av bladene (bildene ble tatt før vannet byttet farge) og pH-en sank til behagelige nivåer. Elendige bilder, men det får bare være foreløpig... (tanken er litt skitten på utsiden i tillegg)

[External Image][External Image][External Image]
[External Image]

Her ser man klarer farger på a. macmasteri hua. Nydelig fisk! Det virker som om de begge er interessert i hverandre, men har ikke blitt noe egglegging som jeg kan se. Hun fikk mye tydeligere farger etter redekorasjonen av karet og endring av vannparameterene (lavere pH og 27 grader om dagen og 26 på natten).

[External Image]
[External Image]

a. macmasteri hannen er stadig på vakt og sjefer rundt i karet med fine farger og finner.

[External Image]

a. hongsloi

[External Image]
[External Image][External Image]

Planen senere er å skaffe litt flere planter for å lage flere små steder som bryter synsfeltet for fiskene. Har også begynt å produsere artemia, morsomt å se hvor vill fisken blir av levendefor!
Et blinksudd av a. hongsloi.

[External Image].
Flott kar og nydelig fisk - blir aldri lei av slike skjønnheter! Skal si du fikk kjapt sving på bildene dine madmike . Når du nå har fått senka ph'n og innredet toppers, tipper jeg Romeo&Julie finner ut av det etterhvert. Det hender at Apistoer må trene noen ganger før de får det til skikkelig også... Men da blir de som regel verdensmestere også he he he
Flott kar og nydelig fisk - blir aldri lei av slike skjønnheter! Skal si du fikk kjapt sving på bildene dine madmike . Når du nå har fått senka ph'n og innredet toppers, tipper jeg Romeo&Julie finner ut av det etterhvert. Det hender at Apistoer må trene noen ganger før de får det til skikkelig også... Men da blir de som regel verdensmestere også he he he

Takk for det! Mangler fortsatt en brukbar bakgrunn, tok av den fæle bakgrunnen som var og festet en søppelpose på baksiden midlertidig. Lurer på å lage en med blader osv. å feste den på baksiden, slik at det kanskje blir litt mer dybde. Lurer også på om jeg må bytte ut lysrørene (står 2x20w der nå) til noen svakere, uten å hemme veksten av pistiaen. Må også få skjult varmekolbene, men venter på at røttene skal være vasstrukne.

Er så kjipt at a. gephyraen er så sky, for den er så herlig å se når den svømmer fra side om side noen ganger om dagen! Ligger som oftes på høyre side ved innsuget bak to store catappa blader og koser seg.

Man skal vel ikke se bort ifra at de får det til etterhvert, men er vel ikke helt egnet for yngel dette karet, så må vel kanskje sette opp et til etterhvert. Synes også det ser fælt ut som at hue kardinalene bærer egg da de har blitt veldig tykk om buken de siste dagene.

Nja, jeg er vel bare heldig med noen blinkskudd heller - er mange bilder jeg har i siktet, men på grunn av vinkelen inn i akvariet vet jeg at det ikke fungerer, så da dropper jeg det bare, hehe. Skulle så gjerne hatt et makroobjektiv, for jeg merker ved hvert bilde at fokusen er for "midt-i-mellom".

Har merket at det ble mye mer refleksjoner i karet nå etter at jeg byttet ut bakgrunnen, så den må jeg vel helst fikse kjapt om jeg vil ha brukbare bilder uten refleksjon av både meg og kjøkkenbenken i bakrunn!

(PS: Jeg er helt hekta på apistogrammer, for en herlig fisk!!)
Har slappet av med akvariet de siste dagene og har matet med nyklekket artemia. Det viste seg å være storkos for alle mann! Har sett mer og mer av gephyraen i det siste også, så det tyder på at den trives og vender seg til akvariet, spesielt med tanke på at den er viltfanget.

Er straks ferdig med et artemiaklekkeri stativ som jeg har TIG-sveiset sammen av noen 1,5 mm stålplater. Forer nå med Tetra Discus bits for det meste i mellomtiden, stor suksess hos alle fiskene.

En av Corydora Paleatusene døde også for et par dager siden, denne var nok svært skadet fra butikk da den aldri var særlig aktiv. Brukte sine siste dager på å ligge på bunn av karet og suge til seg mat, uten å kunne bevege seg særlig da flere av finnene viste seg å være skadet. I mange på sykehus lot jeg den være i håp om at den skulle bli bra, men fikk denne gangen også melding av samboeren at en fisk var død. Den var visst blitt knall hard der den lå på bunnen.

Ser også hvordan fiskene utvikler seg, noe som i seg selv er svært spennende! Har merket at ryggfinnen har vokst mer ut i for- og bakkant, nydelig! Er svært spent på å se hvordan fiskene er når de er helt utvokst!

Beklager mangel på bilder i de to siste innleggene, men har rett og slett ikke hatt tid i det siste.
A. gephyra som titter ut av en tilfeldig kokoshule.

[External Image]
Gephyraen har blitt mer territoriell - jeg liker det! Den har vært så sky og tilbakelagt at det var på tide. Nå får macmasteri hannen noen lumske blikk tilbake når han prøver å entre feil side av tanken...
Et Apisto-kar svikter aldri madmike . Antar at Q. Tarantino har en finger med i spillet he he he. Flott A. gephyra!

S
Nei, det skal være sikkert og visst! Skal kjøpe inn et lite filter til 45l når jeg kommer hjem fra ferie, så kanskje jeg kan få flyttet macmasteriene dit, og i tilfelle skaffe en eller to huer til om de ikke parer seg.
Etter det jeg har lest er det helt greie bøker, men ikke særlig innholdsrik med tanke på identifikasjonsmetoder, ulike skilletegn, geografi o.l om de forskjellige artene. Anbefaler deg å sjekke ut diverse tråder Mike Wise har lagt ut på f.eks Apistogramma.com eller tomc.no for informasjon angående slekten/arten. Har selv a. catatuoides, a. macmasteri (x2 hunn og hann), a. gephyra, m. ramirezi og p. axelrodi (x8) (samt 3 stk. g. paleatus)i et 112l og det går forholdsvis fint (de er alle ca. 3 mnd gamle). De to macmasteriene skal flyttes til et oppdrettskar på forholdsvis 45l etterhvert for å se om de blir mer vennlige - visst ikke blir det innkjøp av en hue til. De har alle utviklet seg fint siden jeg har kjøpt de - spesielt siden jeg var på ferie og de fikk for av svigefar. Macmastieri hannen skifter farge på 0,1 sekund fra helt hvit på sidene til helt sorte striper og finnen strakt i været - en god kombinasjon iht. jaktinstikt tenker jeg. Håper å få et par blinkskudd av macmasteri og gehphyra iløpet av høsten med rned rent kar. A. hongsloien har blitt mørkere i fargen og mer hissig.
Tilfeldig bekjentskap
© Anett Kolbu
Reklame for plussmedlemskap