Mitt siste bygge selv prosjekt i akvarie hobbyen

Tja, nå vet jeg vel ikke helt hva jeg har begynt på, både når det gjelder skriving og litt når det gjelder bygging-liming av mitt siste prosjekt. Men jeg skal prøve så godt jeg kan å skrive litt her om hvordan det går underveis. bilder blir det nok også- mest av byggingen av karet og hvordan jeg gjør det. I skrivende stund så er understellet solid nok men ikke ferdig. karet er limt sammen av 10 mm glass. det er forsterket med dobbel bunn, ei laminert glassplate ca 6 mm. dette har jeg gjort fordi en gang hadde jeg steinras i en 500 liter med fatale følger. mer om det en annen gang.

det første bilde viser understellet som er ett gammelt furubord jeg har forsterket.

bilde 2 viser bare fremgangen i glasskjeringen.
lykke til, gleder meg til å følge videre med på prosjektet.
Endelig klar til å lime sammen noe glass
Viser her noen bilder av sammenliminga av karet mitt. jeg bor alene så jeg må lage meg noen hjelpemidler.

på bilde 1 er bunnplate på plass og bakveggen like så. trevinkelen er der for å holde på plass glasset.

på bilde 2 så er kortveggen der med en støtte der også. glassene er satt på 3mm tykke plastklosser for å få inn passe med silikon. Jeg bruker å punkte med silikon først, bare så glassene henger sammen.

på bilde 3 ser dere de to smale glassene som er skillevegger inn til noe som skal bli ei hule. der blir det ikke mye lys, bare det som kommer inn fra frontglasset. Noe må jo jeg se også.

på toppen av hula kommer det ett frittstående kar til, med overvannlandskap med en bekk som skal renne ut i det store rommet.

vel, om jeg får det til da, funker inne i huet, men utenpå, vel vel. Time wil show. Leser meg skakk på sidene her, men forstår jeg ikke er alene om det.
nu er det natt, kommer tilbake med mer.
Rune
Dette ser ut som et spennende prosjekt! Gleder meg til å se resultatet. Har sett flere kar med overvannslandskap og det er ikke tvil om at det gir et mye mer naturlig inntrykk enn bare et "vanlig" akvarium kan gjøre. Håper du legger inn masse bilder etterhvert som prosjektet skrider frem. Det er så morsomt å følge med på, og kanskje går det an å stjele litt idèer også
Dette var spennede! Gleder meg til å følge tråden videre
Heisann!Her kommer jeg til og sjekke ofte etter oppdateringer ,er spennende når noen trår til og lager noe helt fra "børjan av".Har du fått prestasjons-angst nå?

Mvh
Ja presentasjonsangsten kommer og går
Ja for sånn er det vel når man setter igang med ting man ikke har helt kontroll over. men morro er det og funderinger og greier og greier blir det jo når det er slike ting man driver med. som selvbygger så er det jo vann man tenker mye på. masse vann på gulvet etc etc-

Men så fokuserer man på noe annet og da er det jo like mye --hvem skal bo her og slike ting som dukker opp.

idag skal det bli vanntesting og det er jo like spennende hver gang.
det kiler litt i magan bare jeg tenker på det. men jeg henger etter med bilder så jeg får prøve å komme videre.

bilde 1

en gang serru-så hadde jeg også laget ett kar på ca 500l og i dette karet hadde jeg laget ett flott fjell. men, ciklider graver jo som kjent mye og det som skjedde var at det ble flyttet på en del sand som gjorde at jeg fikk steinras i det karet mitt og bunnen sprakk. derfor så legger jeg en dobbel bunn i dette karet for å prøve å være føre var. jeg har en del laminerte glassplater så disse har jeg da skåret til ca 10 mm mindre enn innvendig mål. så legger jeg en fuge mellom der og da for jeg også en ekstra sikring og et sterkere limflate i overgang bunnplate og sidevegg.

bilde 2

nå begynner det å ta form. jeg valgte å lime fronten tilslutt så var det så mye enklere og jobbe inne i karet-blir jo fint da syntes jeg-dybden på karet er jo 76 cm og det syntes jeg er fint.

bilde 3

he he kunne ikke dy meg da jeg så hva jeg hadde fått til-- jeg var altså i den lokale zoo-sjappa og der fant jeg noen røtter jeg tok med meg. dette måtte prøves i karet selvfølgeli og så tok jeg dette bilde, bålet så jeg ikke før jeg lasta det inn på pc'en

"sånn var varmekolbene før hvet du"

ha en fin dag alle sammen
Rune


Hei Rune! Dette ser jo virkelig bra ut, som de andre er jeg spent på fortsettelsen.
NB. Det finnes andre typer varmekolber på markede)
Vel, nå renner det vann inn i karet--håper det blir der
Så spennende og morro- nå blir det kaffe noe å bite i. Og radion

rune
Oj, dette var en spennede tråd Selv om jeg ikke er noen særlig til selvbygger må jeg ærlig innrømme at jeg blir veldig inspirert. Gleder meg til å se fortsettelsen på dette
Dett høres spennende ut Må nesten følge med videre.
Kult å få se hvordan du gjør det. Lurt å bruke det gamle furubordet!

har du tatt noen avgjørelse på hva du skal ha i karet?
Dette må jo bare bli helt fantastisk. Gleder meg til å se fortsettelsen på dette! Så vakkert det vil bli med fossefall....
Har du tatt noen avgjørelse på hva du skal ha i karet?
Nei jeg har ikke bestemt meg for noe enda. Men jeg kjenner meg selv godt nok til att jeg like godt kan si blanding.

Atså selvskapskar. Har drevet med dette i mange år før. prøvd det meste inkl saltvann.

saltvann blir det ikke.........

tror nok det blir blandings nå i oppstarten og så for jeg se hva som skjer etter vært. veit bare en ting, detta skal bli moro.
Jamen da er det vann i karet
Det var utrolig deilig å se at vannet steig i karet. Nå står det her med ny varmekolbe og fylt med aquasafe- kjøpte det idag men leste etterpå her i forum at det ikke var så farlig-. Vel på butikken sa de at det var nødvendig så det ble jo til at jeg kjøpte.

vannet har en temp nå på ca 20 grader så det er vel bra. hvor lenge skal jeg vente til jeg kan ha oppi planter tro. Som det er nå så er jo vannet blått etter aquasaf'en. Vel det er jo søndag i morgen, så jeg må jo vente til mandag uansett. om noen leser dette og syntes det var tidlig så slå en pling. mer bilder kommer etterhvert men nå er det rydding som gjelder.

Blir jo no rot da, når'n driver sånn

takk til alle som har hvert innom
Rune
Gratulerer med vann i karet! Så sant vannet ikke er for kaldt så kan du fint putte planter i karet fra dag en og 20 grader skulle gå greit. Selv er jeg av de som må bruke aquasafe selv om jeg lufter ut vannet over natten. Hvis jeg dropper det så klør fiskene. Du får bare prøve og se om det fungerer uten hos deg. Sparer jo litt penger på det.

Jo mer rot, dess hardere har det vært jobbet eller
Inaktiv bruker
Sier det samme som forrige medlem sier, gratulerer med prosjektet ditt. Har selv holdt på med noen tanker i hodet som er overført til fingrene mine. Det er alltid spennende å se om resultatet samsvarer med ideene man hadde før og under bearbeidelsen.

Gleder meg til å følge med fremover med prosjektet ditt.
Lykke til.

Mvh
Kai R.
Siste forberedelser før vannfylling
Ja, jeg ligger litt etter med bilder av byggingen, men her kommer mer.

Bilde 1

Jeg må gjøre en del ting inne i "grotta" jeg planlegger før jeg legger på toppglass. Røtter er kjøpt inn og jeg fant noen bakgrundsplater som er sorte og litt ruglete. Fra juvel, tror jeg, disse er limt på med silkon. Det er bare frontglasset som ikke er dekket. Jeg skal jo se inn jeg også. HeHe

Røttene der inne i grotta skal liksom bare være en "vase" som ligger i virvar der inne, de er jo tynne og fine så jeg syntes de passer der. Fargen på de er jo lys og fin og helt mørkt blir det ikke der for det kommer jo lys inn fra åpningen inn til det store rommet.

Bilde 2

Har grunnet lenge på hva jeg skal hun som bunn substrat og etter masse lesing her inne har jeg funnet ut at det måtte bli Råda-sand. jeg kjøpte tre sekker med den fineste og tre sekker med den nest-fineste sanden. jeg vil ha pansermaller og slikt her og da vil vel dette være bra for dem. det var en gang man skulle bruke grov rund grus. men det virker som om dette er mer ut nå. vel nå har jeg en jobb med å vaske sand

Bilde 3

Og det tok jammen tid og maaange liter med vann.

Lim fugene er tørre nok så jeg sniker med litt vann, hver gang jeg har vasket ei trekvart bøtte. mer kunne jeg ikke ha oppi av gangen for da fikk jeg liksom ikke rørt rundt nok. Jeg fant vel en teknikk etterhvert for det endte med att jeg fylte ei bøtte full som sto under springen. Så tok jeg å rørte bare på toppen av denne til det verste var borte og så tok jeg med ei øse det sandlaget som var på toppen over i ei annen bøtte og vasket denne. Phu, det ble mange bøtter. Men det var koselig også- med radioen på - kaffi og røykepauser innlagt, med kikking på Akvaforum sine sider. Mens vannet rant. Vel nå er det gjort. neste blir vannfylling og forsterkning på hjørner og topp.

Rune
disse platene ifra juwel blir finer og finere jo lenger de står i kavariet. da blir de ikke så "blanke" og alger og slikt får grod og festet seg ser det mere naturlig ut.
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen
Reklame for plussmedlemskap