Personlige egotråder...

Eg har ikke engang orket å logge meg inn på AF de siste månedene grunnet aversjon mot de personlige trådene.

Greit nok at det for nybegynnere kan virke imponerende, men for de fleste andre er (uberettiget) skryt direkte patetisk!

Hva i all verden er det viktig å formidle til nybegynnere? Ikke det at eg har svaret, men eg har jo tross alt brukt Filterfunksjonen på AF.

Mulig eg er ekstra irritert angående pr-kåthet, men slike personer er patetiske, etter min mening.


Ingen som tvinger deg til å lese de. Det står klart og tydelig hva slags kategori de tilhører så det er bare å styre unna. Jeg har inntrykk av at mange leser de, og jeg synes da ikke at noen skryter. Uansett hva slags hobby eller syssel man brenner for så ønsker man å dele med andre, hva er bedre enn å gjøre det her med folk som har samme interesse. Det verste JEG vet er folk som syter og klager over andre folk i diverse fora. Det lager mye dårligere stemning en 'egotråder'.
Skjønner ikke problemet ditt jeg.. Det er da enkelt nok og rett og slett bare la være og lese i de trådene så slipper du og bli irritert.
Synes forøvrig at det er direkte trist at du lar deg provosere av at andre deler bildene og tankene sine om en felles hobby til en slik grad at du poster en tråd og rakker ned på de. :/

Er mange tråder her i de forskjellige forumalternativene som jeg rett og slett finner uinteressante, men jeg lar de bare være ulest, uten og lage en tråd om hvor kjedelige/irriterende jeg finner de!

Synes personlig det er mange spennende tråder her inne, og jeg elsker og se på bildene som andre har tatt av sine dyr. Har ikke intrykk av at de er ment som skryt fra noen.

- jeg er jo da en av de patetiske personene etter din mening, men det er direkte uintressant for meg at du mener det, så jeg lar være og kommentere det ytterligere!
personlige tråder har vel neppe nybegynnere som kjernepublikum? folk skriver vel ikke i sine personlige tråder kun for å opplyse og informere nybegynnere?
Plussmedlem
Jeg har jo selv en egen tråd, og den er ganske aktiv. Men tror ikke jeg har skrevet nor for å "informere nybegynnere", jeg skrivel litt for min egen del også. Også er det jo litt moro å dele akvarie-hverdagen med andre, da!

Det er jo en massevis av aktive og gamle brukere her inne som har personlige akvarietråder. Men var det du sa at du irriterte deg over de personlige akvarietrådene, eller har jeg misforstått? Det er jo bare slik at mange har akvarietråder, og da er det vel helt ærlig ikke verre enn å la være å lese i dem
Hmm, merkelig.. Jeg synes så tydelig jeg leste et innlegg av deg (skrevet i en lystig tone) i nettopp en personlig tråd bare noen timer før du startet denne tråden...

...og det tror jeg jammen jeg har sett deg gjøre tidligere, også... Så hvorfor leser og skriver du i disse trådene hvis de irriterer deg så voldsomt?

Jeg for min del setter stor pris på å lese om andres erfaringer og opplevelser fra akvaristikkens verden. Det gjør hobbyen rikere!
Trådstarter; litt vanskelig å få tak i hva du egentlig vil fram til, kan du forklare litt nærmere?
Jeg for min del er ny, og har ennå ikke opprettet en personlig tråd. MEN dette er noe jeg ganske sikkert kommer til å gjøre i fremtiden!

Grunnen: Ganske enkelt å holde oversikt over hva som skjer, når, hvor og hvordan!
Dette er igrunnen det perfekte stedet å skrive "dagbok" over hobbyen vi alle brenner for.
Klart en kunne ha hatt dette et annet sted, som feks. på personlig blogspot, men jeg synes ikke det hører hjemme der.
Her kan man skrive om de feil en gjør og få råd fra andre, de nye oppdagelsene man har som man kan dele med andre som VIRKELIG interesserer seg for nettop denne hobbyen. Jeg har lest en del tråder de siste dagene og har hatt stor utbytte av dette.

Det å kalle dette å være pr-kåt har jeg ingen forståelse for!!
Kan forstå Donald litt, er mye skryt som pågår ute i de personlig trådene. Men det er også mye hyggelig lesing også. Spes de som forklarer godt hva de gjør, hvordan de fikk til oppdrett og sånt.

Men jeg skulle ønske at det ikke dukket opp på hovedsiden hele tiden. Til tider så fyller de hele siden. Og da ser man ikke de andre trådene uten å måtte klikke seg inn på diverese sider. Så mitt råd hadde vært at de personlige trådene ikke dukket opp under siste innlegg. Tror ikke det er så vanskelig å ordne.
Jeg må si meg litt enig med Donald. Jeg synes det tar helt av med personlige tråder på AF. Jeg leser nesten ingen av dem da de er svært lite interessante.

Jeg mener personlige tråder lett blir ensporet, inneholder mye skryt og svada. Innehaverne av disse personlige trådene er, etter min mening, også lite aktive på andre tråder - dermed mindre aktivitet og få informative og interessante tråder i forumet.

Bra forslag fra Juventus!

Plussmedlem
juventus
Så mitt råd hadde vært at de personlige trådene ikke dukket opp under siste innlegg. Tror ikke det er så vanskelig å ordne.

Bruk filterfunksjonen! Det er nettopp det den er til.
juventus
Kan forstå Donald litt, er mye skryt som pågår ute i de personlig trådene.


Hva er skryt egentlig? Er det hvis man forteller at man har skaffet seg et nytt akvarium, nye spennende fisk eller? Tar flotte bilder og legger ut?

Jeg syns også det er veldig mange personlige tråder og mange av dem er for meg totalt uintressante, de siler jeg ut. Men det er veldig godt å få delt erfaringer med andre som driver i samme "nisje" som meg. Ikke så veldig mange som driver med min nisje men jeg følger nøye med i de trådene som gjør det. Lærer rett og slett mye av det.

Det er også noen personlige tråder jeg følger med på som ikke driver i min nisje i det hele tatt, men etterhvert som jeg leser kan jeg jo oppdage fisk som jeg trodde var kjedelig faktisk er det motsatte, og kan få lyst å prøve selv. Hadde nok ikke funnet ut sånne ting uten de personlige trådene, som forteller litt i dybden om fiskene
Kan til dels være enig i at det tar litt av med personlige tråder, men det blir jo litt som å føre dagbok bare det at det blir offisiellt. Selv blar jeg ofte tilbake i min egen tråd for å finne ut ting jeg har gjemt.

Men hva som menes med skryt klarer jeg ikke bli klar over,så her hadde det vært greit med litt mer forklaring
Har nå sittet og bladd igjennom noen pers.tråder og neimen om jeg klarer finne så mye skryt?
Regner dere å fortelle om oppdrett som skryt foreksempel?


Enn videre så leser en jo ikke alle disse trådene, men finner gjerne de som har samme interessefisk/emne som en selv har.
Synes det er kjekkt å følge med andre jeg,blir liksom mer kjent med hverandre

Men en annen ting er at problemer og ting en lurer på gjerne kunne vært lagt ut som egne tråder og ikke bare i personlige tråder.


Skrev visst samtidig vi lisbeth
Kansje en av grunnene Donald reagerer er at mange av de som har personlig tråder kun skriver i sin egen tråd og deler ikke sin kunnskap med andre i de ande felles trådene vi har. Enten det eller så reagerere han på tråder hvor folk kun skriver at de har fått tak i den og den fisken og that´s it. Tråder hvor folk forteller sin historie med akvarium og gjerne skriver alt som skjer synes jeg er bra. Skriver detaljer om utvikling, oppturer og nedturer.

Synes heller at filteret burde være slik at ønsker man å få opp de personlige trådene så skrur man det på på filteret.
Svada
Er vel det dummeste jeg har lest her egentlig...personlige tråder er vel til for å skrive om personlige ting og hva som skjer ang kar og fisker....er det misunnelse som vanlig som ligger bak eller???
Syns selv mange av de trådene er fine å lese og de jeg ikke liker leser jeg ikke..
Er sikkert ikke så mange som skriver til nybegynnere eller deg Donald...
Er enig med Sølvi og Lisbeth....stå på
Om jeg skriver ang ny fisk jeg har fått i min egen tråd så er det vel opp til meg selv skulle jeg mene...om andre leser det eller ikke bryr ikke jeg meg så mye om egentlig....
Bruk filterfunksjonen som Holger skriver så blir det nok bra
Ang at de ikke skal dukke opp på hovedsiden så syns jeg det blir for dumt...hvem skal bestemme hva som skal dukke opp der da???Skal bare det du(Juventus) liker komme der da så slipper du å klikke så mye(hardt arbeid gett)))kom igjen dette blir for dumt...


Mvh Frank
juventus
Kansje en av grunnene Donald reagerer er at mange av de som har personlig tråder kun skriver i sin egen tråd og deler ikke sin kunnskap med andre i de ande felles trådene vi har. Enten det eller så reagerere han på tråder hvor folk kun skriver at de har fått tak i den og den fisken og that´s it.


Og da gjentar jeg mitt ønske og venter på svar fra trådstarter:

Trådstarter; litt vanskelig å få tak i hva du egentlig vil fram til, kan du forklare litt nærmere?

Blir litt mye synsing fra oss nå om hva trådstarter egentlig vil fram til

Jeg tror de aller, aller fleste som har en slik tråd, skriver for å dele sine gleder (og sorger) med andre. Når man bobler over av glede over en ny fisk, egg, yngel, osv. vil man gjerne dele gleden med andre. Det handler ikke om selvskryt. ikke i det hele tatt. Men har man en glede, er det godt å dele med andre. Har man sorger, er det også godt å dele med andre.

Selv er jeg en person med konstant munndiaré. Og med en familie som støtt og stadig sier at jeg bør kvitte meg med akvariene, og som begynner å rulle med øynene hver gang jeg snakker om fisk (jeg snakker riktignok likevel, jeg), må jeg ha et sted å kunne dele med andre med samme interesse. Når jeg forteller om en ny og vakker fisk, er det fisken jeg skryter av, ikke meg selv. Det finnes så utrolig mange flotte og spennende fisker der ute, og det finnes mange morsomme personligheter blant enkelte fisker. Hvis fiskene leker, er det de som leker, ikke jeg. Men jeg kan glede meg over det! Og når jeg gleder meg over noe, vil jeg gjerne dele gleden min med andre.

Har jeg gjort en tabbe, tenker jeg at andre kan unngå å gjøre det samme, dersom jeg deler den. Jeg kan ikke se at det kan være selvskryt å fortelle om alle de idiotiske tingene man har prestert...Har jeg kommet på en god løsning, deler jeg den, fordi jeg vet selv hvor mye jeg har lært av andres løsninger. Jeg har lært mye av å lese i andres personlige tråder, og jeg har til og med blitt kjent med andre mennesker på denne måten. Jeg finner inspirasjon og mye glede av å høre på andres fiskegleder. Hvis noen bobler over av glede, så smitter det ofte.
Kunne ikke fått sagt det bedre selv Inger Anne
Sølvi Gullaksen
Kunne ikke fått sagt det bedre selv Inger Anne ;)


Helt enig!!!

Når jeg som nybegynner har brukt søkefunksjonen for å finne ut ting, er det faktisk oftest at jeg finner svaret i en personlig tråd. Mange av disse trådene er gull verdt for kunnskapshungrige nybegynnere som meg, som helst skal lære alt på en gang. Dessuten har mange av dem stor underholdningsverdi, med fiffi språkføring og artige historier
Godt at det er flere nybegynnere som er enig her!
Ikke bare får en masse svar, men også masse ideèr til løsninger. Bildene om hvordan folk bygger løsninger med hyller og reoler, innredning i tank, og ikke minst bilder av de utrolig flotte fiskene er "priceless" )
Tilfeldig bekjentskap
© John Morten Jensen
Reklame for plussmedlemskap