Litersyken!!

Jeg ble oppvokst med fisker fra jeg var 6 år gammel. Da hadde vi 2 hagedammer på flere tusen liter. Koi vekket min interesse! Vi hadde også 3 akvarier inne i huset med mye forskjellige fisker.

Etter en stund så flyttet vi, å da hadde vi ikke dammene lengre. Vi tenkte å ordne det på nye tomten, men her er det kvikk leire.. Noe som jeg er svært lei meg for..
Så da ble det ikke noe mer..
Men for 2 år siden, bestemte jeg meg for at jeg skulle kjøpe meg akvarium selv. Mye tenking frem og tilbake om hvor mange liter jeg skulle ha.. Men bestemte meg til slutt, kjøpte med 300L Wromak akvarie, med utvendig Eheim 2075. Så viste jeg at jeg måtte ha Koi i akvarie, skaffet meg 2 stk Platina Koi. De ynglet 3 ganger. Noe som var veldig morsomt!
Så begynte jeg å se inne her på Akvaforum, da jeg først la merke til Bikirer. Da fant jeg ut at jeg bare MÅTTE ha en bikir, da ble det en Polypterus Delhezi. Han kapret hjerte mitt med en gang.. Det endte med at det kom 2 paroon haier, pleco, ancistrus, panter krabbe og black ghost i akvariet også
Men for noen dager siden, ble bestemte jeg meg for å kvitte meg med koien min.
De er nå i et godt hjem til en god venn som har de for meg der har de også ynglet nå. Så håper på noen bebiser!

Etter en liten stund måtte jeg bare ha enda et akvarie, da kjøpte jeg meg 120L Juwel.
Oppi der har jeg L201 og 3 ancistrus som er små enda. Så havnet det en Sølv Arowana, PraktBikir og Polypterus ansorgii. Men igår kjøpte jeg meg Panter Krabbe også. De er veldig fine og morsomme å se på. Kjøpte meg 2 stk, men den andre er i 300L.

Så har jeg et bordakvarie da med 3 småe koi og ancistrus

Ettervært blir det 1200L wromak som paroon haiene skal ha, de vokser jo de også. Men de er små enda.
Min nye bikir (Polypterus Ansorgii) er veldig liten av seg. Han ligger for det meste helt i ro. Men det ser ikke ut som han spiser, har fulgt med om han har spist. Men når jeg har sett på, så har han ikke spist noen ting, han ligger helt stille bare. Tok hånden min mot han med litt oksehjerte idag, han luktet på den. Men han ville ikke.
No

Noen som eventuelt har tips?
Setter pris på det, alle tips er gode!
Idag kjøpte jeg kylling filet til bikirene, første gangen jeg prøvde det til de. Men de ville ikke ha idag, så skal prøve på nytt imorgen. Den nye bikiren (ansorgii) har enda ikke spist, å som sagt er han veldig liten å tynn av seg. Noen som har tips?

Delhezi'en tok kylling file biten å bet å rev i den, men så spyttet han den ut. Men tror nok han var mett etter alle de mygglarvene han spiste idag. Har nå sin typiske kul på magen hehe. En som er veldig glad i mygglarver dette.

14 September drar jeg og noen til ned til imazo sin messe gleder meg utrolig mye til det! Flere som skal?
Idag har jeg kjøpt nye planter til 300Literen. Tenkte jeg måtte kjøpe noen store planter, siden den ene bikiren min er veldig glad i å rive de opp. Så nå satser jeg på at plantene får stå i ro så lenge. Så kjøpte jeg ny mat til paroon haiene, tenkte jeg skulle prøve tabletter. Jeg kjøpte Tetra Wafer Mix, det var vist veldig godt. De ble helt gale når de kjente lukten å slukte det i seg. Så det var morsomt. Nå blir det oksehjerte å reker 2 ganger i uken bare, de to er veldig bortskjemte. De er også to sjarmiser.
Idag skal jeg prøve å gi bikirene kylling filet igjen, håper de spiser det idag.
da er plecoen kommet i hus nydelig skapning! gleder meg til det blir litt størrelse på han
har skaffet meg noen nye fisker
her er det bilder av de!
har også skaffet meg en panter krabbe
legger ut noen bilder av mine fisker
Polypterus delhezi
polypterus delhezi'en min
han er rundt 14-16 cm lang.
det er en han
han finnes ikke redd noen ting rett å slett, mater han for hånd.
Polypterus ortipinnis
min nydelige prakt bikir
hun er vell 16-18 cm lang.
er rett å slett et matvrak, svømmer å er aktiv nesten hele tiden.
Polypterus ansorgíí
minste mann i akvariet
han er så liten at han er rett å slett nusk.
er vell rundt 7 cm tror jeg.
Arowana
så har jeg fått tak i meg Arowana. han er ganske liten enda, men han legger på seg fort melormer er nok favoritten hittil.
hvis noen har tips om annen mat de liker, så gi lyd

slenger med bilde av polypterusen
PolypterusDelhezi
da er plecoen kommet i hus :) nydelig skapning! gleder meg til det blir litt størrelse på han :)


Er nok ingen Pleco du har fått deg, dette ser da ut til en å være en Panaque og de vokser særdeles sakte og spise trevirke og er ikke noen utpreget algespiser.

Du kunne jo prøvd bananfluer til arrowanaen, det er jo proteinrik mat.
Jaja, har ikke så mye å si. Synes han var fin å spesiell er mest på utkikk etter L107, men det er jo ingen i Trøndelag området som har de..
Ja, kanskje jeg må prøve det!
Takk for svar!
da er det 8 dager igjen til vi reiser ned til sverige på messe hos Imazo
fiske messe, auksjoner osv.
gleder meg utrolig mye nå!
flere som skal?
Idag prøvde jeg noe nytt. jeg har vært nysgjerrig i lang tid på om delhezi'en hadde spist biff. bestemte meg idag for å prøve å gi han det. tok hånden min i akvariet mot bikiren. han kjente lukten av biffen, plutselig beit han tak i den. rev å slet i den ganske lenge, plutselig spiste han den opp. han likte biff veldig godt tydeligvis. paroon haiene fikk også biff av meg, det var veldig populært hos de også. ble helt ville, finnen sto rett opp. det var 2 stk som ble veldig ivrige.

en ting synes jeg er veldig snedig, han vil ikke ha kylling filet. de andre 2 er veldig glad i kylling filet. biff skal de i hvertfall ikke få ofte av meg. bikirene mine er veldig dyre i drift har jeg funnet ut, men jeg liker de veldig godt!

skal endre dekoreringen i 300 literen, men aner ikke hvordan jeg skal ha det enda. kanskje noen av dere har tips?

Hei!
Jeg er imponert over de flotte fiskene dine, selv om jeg ikke kunne ha tenkt meg slike selv. Hadde ikke tort å stikke ned handa i ditt kar, nei.
Kjempefine bilder du har Tatt!
de finnes ikke farlige, rolige av seg utrolig spennende fisker i allefall.
tusen takk
da nermer dagene seg til helgen, noe jeg gleder meg utrolig mye til! da drar vi til Sverige på messe hos IMAZO (fisk leverandør). Da får vi håndplukke fisker osv
Håper jeg finner meg noen nydelige bikirer! Har så lyst på en albino bikir.

da er det bare noen timer til vi drar til Sverige, på fiske messe. Går bare å teller ned timene nå. gleder meg veldig masse

Idag sjokkerte bikiren meg, han spiste tabletter faktisk det synes jeg er bra, da får han i seg den næringen han trenger. griset litt rundt seg da, men det får bare være

Tilfeldig bekjentskap
© Tobias olsen
Reklame for plussmedlemskap