Ciklide tenker stort! (side 2)

Jeg har planer om noen oppgraderinger i løpet av året på "Akvariekottet".

På veggen ovenfor reolen med 80 litere står det nå ett akvarium på 150 liter med en 50 liter under seg. (Bildene er fra dagen jeg innredet) 50 literen skal på benken (evt hylla under benken, vi får se og 150 literen skal ut. Inn vil jeg ha reol med 3 x 160 litere i porsareol. Porsa tar mye mindre plass enn det en eventuell trereol ville gjort siden stolpene hadde måttet vært svært massive for å tåle vekta. Og rommet mitt er ikke så stort så her gjelder det å tenke plass! En slik reol ville bare bygget noen få ekstra cm i bredde. Jeg merker rett og slett at jeg har for få akvarier i denne størrelsen. Jeg ønsker drive oppdrett på bla maller og fisk som skulle hatt mer plass enn 80 liter.

Slik rommet er nå, så er reolen filtrert med Hamburg Matten Filtre, drevet av en stor luft pumpe. Denne for å være eksakt. Det funker veldig bra. Jeg har aldri likt luftdrevne filtre før siden akvariene stod plassert rundt i stua, gangen osv, men nå som jeg har fått samlet alt på ett rom kan det bare dure, boble og surkle så mye det bare orker. Jeg har tenkt å kjøpe enda en luftkompressor (tenker kjøpe en lik den gamle bare hakket større) og koble den på den nye reolen med 160 og resten avkvariene i rommet. slik at all filtrering i rommet blir luftdrevet. Jeg kjører allerede slike filtre i noen små yngel og rekekar i tillegg til reolen, men jeg vil slippe alle de små luftpumpene og heller ha to (evt tre) store. Da sparer jeg stikkontakter og ledninger også.

Videre planlegger jeg og bytte ut lysarmaturene og sette inn LED lys i løpet av året.
Ivrige sjeler har kanskje også registrert av vi planlegger hagedam. Vi skal sage ned trær og rydde tomta til våren!

Hadde planer om å ta en liten fotorunde og poste litt bilder av hvordan ting ser ut nå, men det er så syykt irriterende at bildene driver å legger seg sidelengs i postene hele tida. Det virker veldig 1998 og måtte drive å snu dem sidelengs i bildemappa før jeg poster dem her. Håper dette er noe som blir fiksa snart. Kan ikke huske at det var sånn før.

Ha en fin Søndag alle akvarister!
10 år som medlem på akvaforum!!
Surfet innom profilen min her inne og innså at i sommer i år er det ti år siden jeg registrerte meg på Akvaforum!
10 år!

Det er helt vilt at det er gått ti år siden jeg oppdaget Akvaforum.
Akvaforum.no har betydd mye for meg hobbymessig, fordi før AF hadde jeg aldri noen å snakke med om hobbyen. Jeg visste ikke en gang at det var andre som var like hekta på akvarier og tropisk fisk som det jeg var, Jeg trodde at det bare var meg. Det hadde jeg trodd siden jeg var 8-9 år og interessen begynte å melde seg. Hobbyen var noe jeg puslet med i eget selskap. Som barn samlet jeg og leste akvariebøker, og kjøpte fisk jeg hadde plukket ut i bøkene mine i dyrebutikken når de hadde dem inne og jeg hadde sparepenger. Når jeg kom på Akvaforum som 15 åring var det en helt ny verden som åpnet seg. Nettsiden var fremdeles relativt ny men miljøet var større enn jeg våget drømme om. Det var mange mennesker i landet og til og med i samme fylke som hadde flere akvarier og mange som hadde mye mer kunnskap enn det jeg noen gang kom til å få selv. Jeg oppdaget nye arter jeg aldri hadde lest om i bøkene mine, jeg fikk venner jeg kunne snakke om hobbyen med og jeg lærte at det var flere rundt i landet som hadde egne akvarierom og kjellere. Det fantes til og med Akvarieklubber og akvarieauksjoner!

10 år senere har jeg selv nettopp ett slikt Akvarierom. Det ønsket jeg meg helt siden jeg leste tråden til Mona O om akvarierommet hennes. Hobbyen, kunskapen, miljøet og kontaktnettet har bare vokst og fortsetter å vokse i lynraskt tempo.
Det kan virke som storhetstiden til Akvaforum.no er forbi. Selv var jeg svært aktiv i 2006-2010, men hadde en hvileperiode noen år hvor jeg ikke var særlig aktiv på forumet, til tross for at jeg hadde flere akvarier oppe og gå.
Jeg prøver å holde meg aktiv her også nå, og ikke bare i gruppene på facebook. Det er viktig å holde liv i Akvaforum! Dette er en nettside som betyr svært mye for meg, selv 10 år senere.

Jeg håper at flere fortsetter å bruke Akvaforum og hjelper til med å holde liv i forumet og nettsiden. Akvariehobbyen er større enn noen gang, med flere nybegynnere og impulskjøp som aldri før - og des viktigere er det at Akvaforum er oppe og går med korrekt informasjon og positivt instilte akvarister som står klare til å hjelpe nybegynnere uten å slå hendene av dem og skremme dem vekk!!

Jeg satser på at denne siden fremdeles er oppe også 10 år fra nå!

Ha en fin kveld!
Takk for historien

Ser samme verdi i Akvaforum som deg, og kunnskapen her er åpent for søk! Supert, eller?!

*En mann stiller seg taust opp med et a4-ark mellom hendene. På det står det skrevet med kulepenn: REPUBLISER NETTAKVARIET.NO*

Gratulerer med 10-årsjubiléet!
Nettakvariet brukte jeg nesten ikke. Jeg hadde en profil der men endte opp med å bruke AF. Layouten var mye mer tiltrekkende!

Jeg oppdaga ikke at det var borte før i fjor en gang. Men når jeg først kom på AF var jo nettakvariet større.
Akvaforum har nok "vunnet", men med tanke på den erfaringen som er arkivert på Nettakvariets tråder skulle jeg virkelig ønske at det ble publisert så man kunne gå inn i historikken. Jeg har ihvertfall fått opp flere søketreff på linker jeg ikke kunne åpne når jeg har lest meg opp på det ene eller andre.. NA som forum er unødvendig, men faglitteraturen det representerer.. I wish
Så absolutt! Veldig leit at alt ble "borte". Jeg har også opplevd å kommet over slike døde linker. Teit.
Tenkte jeg skulle poste noen ferske bilder fra akvariene mine og Akvariekottet. Litt artig fra andre og se.

Velkommen inn til Ciklides Akvariekott!!


Bilde nr 1:
Benken. Typen laga en solid benk til meg med kjøkkenbenkeplate og hyller.
Her har jeg laget meg ett system i rotet mitt og samlet alt i kasser og baljer. En balje med filtre, luftpumper, varmekolber og teknisk utstyr, en med filtermateriale (jeg bygger ofte egne filtre så jeg trenger en del) ei kasse med sand, med røtter, håver og algeskraper, en 80 liters dunk med vann som mellomlagres med mer. Det er fullt, men jeg har (stort sett) kontroll. jeg skal dog inrømme at det blir utrolig godt med sluk og utslagsvask her inne når den tid kommer.

Bilde nr 2:

Overblikk over hyllene over benken. Her har jeg samlet bøkene mine som jeg bladde i spesielt i barndommen og relaterte papirer, fòr, fiskeaktig pynt og noen mindre akvarier. Her er også mye av papirarbeid ift Akvarieklubben jeg er med å driver oppbevart. Legg også merke til de store hestefigurene.
En annen hobby jeg har er å male portrettfigurer av hestene til folk på bestilling. Morsommere enn det hørest ut!

Bilde nr 3:

Ved døra henger slangene og slamsugerne mine. her samler jeg også bøttene mine og en håndduk til å tørke opp vannsøl med.
Legg merke til Mallekalenderen fra Loricariidae.no og Wallstickeren av scalaren!
På tide med en titt inn i akvariene. Vi begynner med de to som ikke befinner seg på Akvariekottet.


Bilde 1:
400 literen i kjellerstua - rett utenfor Akvariekottet.
Nylig mistet jeg hele stimen Sitrontetra etter strømbrudd som følge av orkanen for noen uker siden. Men Flaggciklidene og Ancistrusene lever fortsatt! Venter på at plantene skal vokse seg høye nok til å dekke den hersjens skjøten på bakgrunnen..

Bilde 2:
100 liters elveakvarium i stua.
Akvariet har pussige mål. ca 150 x 30 x 30. Her bor det noen Pygmecory. De gule rekene strøk med etter strømbruddet

Bilde 3: Nå er vi kommet inn på Akvariekottet, og her er reolen min med 6 x 85 litere.

Bilde 1:

Fra reolen. Dette er karanteneakvariet. Står og suller hele tiden slik at det alltid er klart og når jeg setter i fisk pleier jeg legge oppi noen plastplanter eller ei rot alt etter hvilke arter som holdes der. Frem til i går gikk Sturisoma Aureumene mine der. Jeg kjører all nyinnkjøpt fisk i 4 ukers karantene. Brent barn osv.

Bilde nr 2:

Akvarium med Kardinaltetra. I løpet av året håper vi på å få satt inn en 1300 liter i kjellerstua. I dette akvariet planlegger jeg å ha en stor stim Kardinaltetra og Discus.
Dette er Kardinaltetra jeg kjøper inn når jeg kommer over dem, og feiter dem opp i påvente av det store akvariet.

Bilde nr 3:
Kardinaltetraakvarium nr 2. Jeg splittet stimen i to for å minke fisketettheten og spare meg ett vannskift.
Bilde nr 1:
Akvarium med Corydoras Julii.
Ved ett ukjent antall anledninger nå har disse lagt egg. Det er få egg, ofte bare 6-8 stk.
Jeg har to ganger hentet eggene ut. En gang forsøkte jeg klekke de i en isboks med luftesten, og siste gangen i en tumbler i akvariet. Begge gangene har eggene muglet bort. Jeg begynner å lure på om de rett og slett er ubefruktede. Det er bare fire fisk i akvariet, og jeg har det på lista å gjøre denne stimen større.

Bilde nr 2:
Palettciklidekaret.
Min karriere som akvarist spenner seg straks over 15-16 år. Og på disse årene er det ikke lange perioder jeg ikke har hatt Palettciklider! Det er rett og slett en liten drittfisk som jeg aldri klarer være uten. Jeg både elsker og hater dem på samme tid. Nå har jeg ett par jeg er svært fornøyd med, men sterke farger og da spesielt hannfisken. De går i ett artskar, og da greier jeg leve med dem.

Bilde nr 3: Palletthannen min. Fargene kommer ikke frem på bildet men han får ildrøde gjeller med blå prikker og rød/rosa buk, ikke så ulikt hunnene. Og se alle prikkene på finnene!
Her vokter han ett kull bebiser.
Er det flere som trøbler med bildeopplastningen? Jeg har prøvd i flere uker nå å laste opp siste rest av bildene fra akvariekottet men jeg får bare opp feilmelding.

Jeg har fått en del fisk siden sist! Etter en tur innom TAM Lade i Trheim kom jeg hjem med 10 stk Corydoras Sterbai. Planen er at disse skal gå i Discusoppsettet i kjellerstuen senere.

Jeg overtok også en del fisk fra en kompis som legger opp siden han skal i millitæret. Bla 5 stk Corydoras Aneus, 15 Neontetra, 3 platy, to ancistrus og en Otto. Disse er spredt litt rundt om nå.

Julii'ene mine hadde lagt egg igjen. Denne gangen så jeg bare to som så "friske" ut. Jeg greide ikke klekke dem denne gangen heller. De mugner sykt fort?!
Jeg fatter ikke hva jeg gjør galt. Denne gangen la jeg dem i tumbler igjen. Men jeg gir meg ikke!
400 liter ble ominredet for noen uker siden Tilbake til oppsett med røtter og planter.
Fin tråd!*Følger*

Apropos de "stigerørene" (Jetlifters). Du vet vel ikke om noen som er billigere en de du har kjøpt? Syntes de var litt dyre hvis man har flere kar..

På forhånd, takk for svar
Hei Andrè! Og artig at du liker tråden min!
Vi har saget ned masse trær i hagen og dersom vi finner gravemaskin til overkommelig pris kommer vi kanskje til å grave opp tomta denne sesongen også!

Jeg skal prøve å være flink å oppdatere når ting skjer.

De stigerørene fant jeg jo på Ebay. Du kan søke etter "Jet lifters" "Uplift tube" og lignende og sortere etter pris med lavest pris inklussive frakt øverst.

Håper du titter innom tråden min igjen!
Go helg!
Hei igjen Akvarister!

For noen uker siden avtalte jeg ett kjøp av en ny reol på Finn, med 3x150L.
Gledens dag da jeg hadde lett lenge etter en slik reol.
Vi avtalte å hente den nå i helga, og siden vi måtte kjøre halve landet jeg tok fri fra jobb, skaffet bikkjepass, avtalte å hente med hjem fisk fra Oslo til en venninne og gjorde flere avtaler om å møte likesinnede langs min vei. To dager før avreise sender jeg en tekstmelding og spør "cash eller overført i nettbank", og det viser seg at duden har brutt avtalen vår uten å si noe og solgt reolen til noen andre, fordi han "fikk en bedre pris", og hadde "glemt" å si det til meg. Latterlig, da prisen også var hans forslag.
Man selger ikke til noen andre ett objekt som allerede er solgt. Og man "glemmer" ikke å sende meldinger og informere om det!

Jeg kokte i flere timer. Vekslet mellom å bli fly forbanna og å bare bli lei meg. Hadde jeg ikke sendt den tekstmeldingen hadde jeg ikke fått vite om salget før jeg stod i døra til vedkommede etter å ha kjørt i 8 timer.

Moral of the story; Du kan ikke anse ett kjøp som fullført før du står hjemme å fyller vann i akvariet. Og avtaler - skriftlige sådan - har tydeligvis ingen betydning overhodet.

Det finnes mye drittfolk der ute - så med-akvarister vær på vakt!

Gårsdagens planer ble dermed endret til at jeg slengte meg med på ett arrangement i Akvarieklubben, hvor vi fanget levendefòr og grillet.

Det ble dårlig med insektslarver, vi var nok litt sent ute, men det ble likevel en koselig dag med grilling og sosialt samvær.

Jeg kom heller ikke tomhendt hjem. Jeg kom hjem med 30 ekstra Kardinaltetra og 8 stk Pygmèguramier!

Siden sist har jeg også gjort drastiske endringer i 100 literen i stua, og satt inn 10 stk Bloody Mary Red Sakura
Deler litt flere bilder fra Akvariekottet. Det siste bildet er en av Pygmèguramiene!
Jeg har jo lovt meg selv å prøve meg litt mer på Oppdrett.
Min erfaring så langt spenner seg over selvgående fisk som levendefødere og Palettciklider.

Jeg har alikevel nå begynt å registrere oppdrettene mine, da Akvarieklubben (Meld deg inn da vel! vi er en billig og svært aktiv klubb hvor hele landet kan være med!) har en oppdrettskampanje.

Jeg er blitt fan av Corydoras Sterbai, og har 10 stk gående i reolen. Jeg prøver å tilrettelegge for at disse skal legge egg nå.

Planleggingen av 1300 literen som skal inn i kjellerstua går også for fullt. Jeg har bestemt meg for å bestille akvariet borret, slik at jeg kan ha overrenning og automatisk vannbytte. Akvariet vil stå vegg i vegg med akvariekottet og rør fra 1300 literen vil lede inn til akvariekottet og ned i ett sluk i gulvet.

Jeg gleder meg veldig til dette prosjektet blir en realitet!
Og jeg gleder meg veldig til å dele med dere underveis når vi starter opp!

Bilde 1: Oppsett C. Sterbai
Bilde 2: 100 literens rykende ferske oppsett - prøver meg på Bonzaitrær
Bilde 3: Liten bit av Akvariekottet
Da skjer det ting her! Ett medlem i akvarieklubben min som befant seg bare en time hjemmefra solgte en porsareol med to stk 160 litere forrige helg. Og denne hadde plass til den gamle 160 L min som jeg hadde tenkt å selge når reolen kom også! I tillegg var de allerede rigget til med hjørnefilter av blåsvamp slik jeg hadde tenkt å ordne til, så her var det bare å slå til.
Det er ikke en Akvastabilreol lik min gamle som jeg opprinnelig så etter, men jeg slo til denne gangen uansett. Bilder kommer så snart reolen er ferdig oppsatt
Jeg omrokkerte litt. 50 literen som stod under 160 literen fikk plass på benken.
I tillegg har jeg endelig fått lys i den lille Aquaboxen min på 5,5 liter! Jeg gav opp å kjøpe lyspære fordi jeg aldri fant noen. Så jeg invisterte i ett lite led-armatur fra Ebay i stedet. Nå er det knall lys der igjen og jeg kan endelig begynne å sette planteavleggere nedi der igjen!

Jeg fikk også en haug reker i posten denne uka. Blue Pearl reker og Blue Carbon Rilli. Disse går i sine respektive rekekar inne i Akvariekottet. Bilder kommer så snart rekene farger til.

Jeg har også fått hvitprikk i 400 litern! :O:O
Jeg har slurvet med karantenen fordi jeg ikke har hatt ledige kar, og nå tror jeg at noen av de siste Kardinaltetraene har hatt med seg no rusk
Jeg har kjørt tempen på 32 C hele uka, og jeg tror angrepet har begynt å trekke seg tilbake nå. Håper å kunne senke temperaturen over helga. Det er fremdeles mange fisker med prikker.

Bilder: Aklimatisering av Carbon Rilli reker med drypp, Akvariebenken på Akvariekottet og litt av den nye reolen til høyre, Og rekeavkariene til Carbon Rilli og Teebee rekene mine.

Bilde 1: 100 litern har gått i ca 4 uker siden opprenskingen.

Bilde 2: Innstallerer blåsvampfilter i den gamle 160 literen min. Denne skal plasseres på toppen i den nye reolen, over de to andre karene. Akkurat nå drives filtrene i denne reolen av powerheads, men tanken er å gå over til en kraftlig luftpumpe her også.

Bilde 3: 50 liter med tetra og 50 liter med Blue Pearl reker. Bildet er fra den andre enden av akvariebenken.
Akvariekottet på instagram
Jeg har forøvrig akkurat startet opp en Instagramaccount bare for Akvariekottet.
Tenkte det kunne være fint å samle hobbyen til èn account og dele for inspirasjon til andre akvariefrelste! Kommer til å ta og laste opp en del bilder der i løpet av helga. Er du på Instagram?

Følg Akvariekottet da vel

Klikk her og følg :)
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap