Oppdrett av Aequidens pulcher (Blå ciklide, Blå acara)


Enkel å få til, leker ofte når par er dannet. Trigges lett av litt vannbytte. Legger gjerne egg på kraftige planter og stener. Hunnen vokter eggene, når de er klekket bytter de på, men synes selv hannen er litt sløv og uforsiktig. Ved flere tilfeller spiste foreldrene ungene etter noen uker. Ikke pga stress fra andre fisk. Tok opp fisk før de ble spist og foret opp i annet kar, ca 60 stk. Anbefales ikke, det ble en utfordring å bli kvitt dem. Rolig og fredelig, kan gå sammen med de fleste og rører ikke plantene.

72 oppdrett av denne arten registrert mellom 2005 og 2015

Vis oppdrett pr år:
2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005
  Kommentarer
blå-acara-fan
blå-acara-fan 0 oppdrett av blå acara
Mitt acara-par har hatt flere kull siden jeg kjøpte dem. Ca. ett kull i uka. Før eggene blir klekket har det gått veldig greit,men så fort de er klekket har det gått ett par dager og vips: borte alle sammen. Sist la fiskene eggene på et sverdlilje-blad. Da rigget jeg opp en gullfisk-bolle med kolbe og luft og la hele bladet oppi der. Nå har jeg over 100 stykker som svømmer trygt i bollen sin. Min erfaring er at blå acara er veldig gode foreldre,men så lenge man har barber og tetraer så har de liten sjanse til å passe på ungene. Dette gjelder spesielt i forings-situasjonen. Da forlater foreldrene ungene for å spise og det går ikke lang tid før de andre fiskene oppdager at det er bedre mat å få enn flakfor.
Emil
Emil 0 pulcher kidzz ;)
jeg har nå yngel på mine aequidens pulcher , de er ca 3 -4 uker gammle å ser ut til å bli ganska mange , jeg gir dem rekemix og ciclide pelets som jeg kromler opp i smuler , de vokser fint å ser ut til at de er rundt 40-50-60 stykker :) de er jo ganske små enda ;)
TK
TK 0 en av mine favorittarter
særlig pga adferd og ynglevillighet. Gode foreldre, hardført avkom. I 259 litern klarer yngelen å vokse opp sammen med de nokså bryskt revirhevdende foreldrene og 5 andre store acaraer. I 160 litern går det ikke like bra for det karets par, da de har reker og lungemaller å stri med. Ellers har jeg flyttet over andre yngel fra de var 1.2-2cm store til ulike kar med både kampfisk, kakaduecicklide, kloreker og ynglende scalarer. Scalarene angriper forøvrig ikke de nokså små acaraene.
CNC Blondi
CNC Blondi 0 Blå acara / Aequidens pulcher
Kjøpte meg ett par som eg syntes var veldig fint,,,satte det oppi ett 160 liters med røtter og noen gjemme steder,,,
Etter noen dager la hunn egg og hann var rundt henne hele tiden,,men etter første dag så det ut som om eggene råtnet..
Eg va sikker på at kullet ikke overlevde så lenge eg såg eggene ble plukket vekk fra den åpne rota der de ble lagt...
Men 2 dager senere kom hun frem med kullet og foreldrene var utrolig flinke med de ca 100 småknøtta
CNC Blondi
CNC Blondi 0 Mitt Blå Acara Par
Det flotte paret hadde lagt egg på en rot og voktet dem godt,,, Lot dem gå alene i ett 160 liters så de sko få fred.
Etter en uke kom de frem med en enorm bøling med små acaraer,,,noe som ble veeeeldig bevoktet av spesielt mora..
Etter at yngela hadde gått med mor og far over ca 14 dager tok eg foreldrene ut og lot yngela vokse alene,kor eg forer 3 ganger daglig med artemia og babyknust tetra for til dem..De vokser fort med foringa også skifter eg vann 1 gang i uka der eg tar mellom halvparten og en tredjedel vannskifte..
Har rundt 150 yngel i full vekst og det ser kjempe bra ut..