Ciklide tenker stort!

Jeg har lagt ned den gamle personlige tråden min, og fått tillatelse av Webmaster til å opprette en ny!

Mye har skjedd siden sist jeg var skikkelig aktiv på dette forumet.
Jeg og samboer ble bla nylig eiere av en stor flott enebolig, med stor tomt med mange muligheter, og jeg er blitt med å starte opp en helt ny akvarieklubb der jeg bor, nemlig Nordmøre & Romsdal Akvarieklubb.
På under ett år er dette blitt en av de største akvarieklubbene i hele landet, og om ei uke, den 22 mars skal vi ha Storauksjon i Kristiansund.
Jeg håper så mange som mulig har muligheten til å komme. Dette blir vår 3 Storauksjon siden oppstarten av klubben og alle har så langt vært en suksess.

Huset vi har kjøpt har en garasje, bygd inn under terassen. Denne garasjen skal innredes og bli en del av huset. Det skal selvfølgelig bli ett fullkomment Akvarierom med utslagsvask, reoler og benk. Jeg er helt i skyene over dette prosjektet og ubeskrivelig glad for at jeg har slik en flott og hendig mann som hjelper meg å realisere dette prosjektet. På toppen av det hele var det hans idè, og ikke min!
Dette prosjektet - vi kaller det Prosjekt Akvarierom - vil bli ett tema i denne tråden når ting begynner å skje.

Garasjen vil ikke bli påbegynt med en gang, fordi vi har en del andre rom som skal taes også, så inntill videre tar jeg i bruk ett mindre lagerrom til akvarierom. (Bilder kommer når vi flytter inn) Dette duger godt inntill videre, og jeg skal sørge for oppdateringer herifra også!

Ett annet stort prosjekt jeg er i ekstase over å fortelle om er Prosjekt StorAkvarium.
Vi slår på stortromma, og går til anskaffelse av ett akvarium på 3 meter og ca 1300 liter som skal stå i kjellerstua. Kjellerstua må pusses opp, så vi venter med akvariet til etter at den er ferdig. 1300 literen, oppstarten og oppsettet vil bli ett tema i denne bloggen når tiden er inne. Jeg har lenge gått og lengtet etter Discus igjen, og ser for meg at 1300 literen blir en biotop med bla Discus.
Når jeg først går tilbake til Discusens gleder igjen går jeg også og fantaserer om å kjøpe ett lekspar og prøve meg på oppdrett.

Vårt siste store prosjekt - det som kanskje legger lengst frem i tid mtp mengden arbeid og kostnader - er Prosjekt Hagedam. Denne blir jeg skjelven i beina av.
Jeg har siklet på hagedammer siden jeg var 15 år og registrerte meg inne på denne nettsiden. På tomta er det mye utmark som skal gjøres opp til en skikkelig hage. Og bak huset skal det sages ned trær, graves opp røtter, og legges opp til en hagedam med Koi. Atter ett prosjekt denne bloggen etterhvert skal dokumentere.

Det blir mye å gjøre framover, mye arbeid, mye penger som skal spares og mye grundig planlegging som skal gjøres. Des bedre kommer det nok til å føles når vi endelig er i mål!
Jeg håper folk vil henge med å følge med på prosjektene mine.

Men ett prosjekt kan følges med på allerede nå - Nemlig Prosjekt "Akvariekott" - Hvor dette lille midlertidige akvarierommet og det som skjer inne på det dokumenteres.
Jeg har nylig skaffet min første akvariereol med 6 stk 85 litere, disse skal settes opp til artsakvarier for diverse fisk. I tillegg har jeg en 150 liters Sortvannsbiotop hvor jeg eksprimenterer for å få Kh rett for Sjokoladegurami. Siden jeg flytter og begynner å ta ned akvarier om noen uker vil det også bli litt bilder rundt nye oppsett og flytting av fisken.
Legger ved denne 3D-tegningen av Akvarierommet i garasjen - med 1300 literen i kjeller stua, og reoler og benk. I tillegg ett bilde av logoen til Nordmøre & Romsdal Akvarieklubb (kom på auksjonen vår!!) Og denne store Flaggcikliden som snart skal bli Vestnesing
Shit ass....
For et fantastisk rom! Det skal bli spennende å følge utiklingen Masse lykke til!
Ja håper det! Jeg henter min første reol på fredag så da er vi igang!m
Vi sjekker så akvariene til reolen tålte kjøreturen før vi setter dem i! Better safe than sorry!
Dette blir spennende å følge med på!

Må si jeg ikke har fått med meg at det har kommet klubb her. Får se til å melde meg inn når jeg får penger på kontoen
Ja det må du! 200,- i året Klubben må være den mest aktive i landet det var over 100 stk på auksjonen vår sist helg! Knallsuksess! Nordmøre & Romsdal Akvarieklubb er en aktiv gruppe på Facebook også
Høres spennende ut!

Var innom en Facebook-side for akvarieinteresserte i fylket for en tid tilbake, men der forsvant jeg fort ut igjen gitt. Forhåpentligvis litt mer seriøse folk på klubben sin Facebookside
Ja klubbsiden er kun for medlemmer og ikke gud og hvermansen flinke folk også.


Update fra reolen!
Litt forsinket her da jeg driver å handler inn litt til å lage hjørnefilter med blåsvamp.
På auksjonen sist helg fikk jeg kloa i en stor luftpumpe med flere uttak som egner seg bra for å drive seks slike filtre! jeg er piss lei av å ha fossevis med ledninger og skøyteledninger overalt, og på denne måte blir 6 stk støpsler til 1!

Desverre er reolen blitt limt sammen men beinhardt lim, (mulig den var litt "lealaus?") og den er ikke helt "rett" når den står oppreist. Den buer liksom litt ut til siden. Dette likte jeg ikke helt selv om jeg ikke har hørt at det har vært ett problem tidligere - jeg valgte å sikre reolen inn til veggen i tillegg med seks vinkler. Better safe than sorry!
Det feteste med å flytte? Å få sette opp og designe akvarier på nytt igjen!! siden lokket på Fluval Edge Akvariene er så gudjammelig stygt valgte jeg bare å droppe det, og trappe nedi 4 stk Dracaena (Ikeas "Lykkebambus").Dracaena skal egentlig bare stå 1/3 under vann så jeg er spent på om de tåler dette påfunnet. Nå står de nesten 1/2 under vann. De er litt gule om dagen da de ble igjenglemt i garasjen ett par uker

Når dette har stått noen uker skal jeg plukke ut de rødeste rekene jeg har å sette oppi

Eventuelle fisk blir Klovnekilli.
Update! 13 kirsebærreker er satt over til Fluval Edge oppsettet i stua. De fikk med seg en dott javamose og en varmekolbe.

Så til en update på reolen. Jeg har vært veldig opptatt med flytting, oppussing og ny jobb den siste mnd så reolen har blitt stående tom fram til nå. Men nå er 3 av 6 akvarier startet opp.

Jeg har laget mitt første HMF-filter - og det ble knallbra! For de som lurer på hvordan jeg gjorde det:

Hos biltema kjøpte jeg inn to små ruter plexiglass. Disse slicet jeg opp i biter på ca 25x2cm og limet fast med silikon beregnet på akvarium kjøpt på Clas Ohlson. Deretter skaffet jeg ei rute Blåsvamp. På Storausksjonen til Akvarieklubben fikk jeg kloa i ei kraftig luftpumpe med flere uttak beregnet på å drive akvariereoler. Disse kan fåes på feks Ebay også. På Ebay bestilte jeg selv noen stigerør til filtrene.

Kort og greit kiles blåsvampet inn i bakerste hjørne i akvariet.
Når disse kobles til slangene fra luftpumpa går de så de suser!

Kjellerstua vår er straks ferdig nå. Vi skal bare legge nytt gulv og liste. Det er her selskapsakvariet på 400 liter skal stå. Det har stått og gått hjemme hos moren min frem til nå siden jeg ikke har hatt plass i leiligheten. Jeg gleder meg sånn til å hente og sette det opp her i det nye hjemmet vårt!
Dette er grunnet til at jeg nå fikk litt hastverk med å kjøre inn reolen. Det er her fisken skal gå mens 400 literen kjøres inn. Jeg plukker den ned, vasker den rein og starter den helt på nytt og leker veldig med tanken på å sette inn en innvendig bakgrunn. Juwel's egne er ikke så innmari dyre, men jeg liker ikke "skjøtene" jeg ser de får.

Tips til billige innvendige bakgrunner som er fine mottas med takk. Sleng gjerne inn en link!

Fluval Edge-oppsettet med bla Dracaena (lykkebambus) og Kirsebærreker:
[External Image]
[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]

Filtrene suser ivei. Ble kjempefornøyd med dem! Virkelig!

Akvariene er ikke noe fint innredet for øyeblikket. Men skal ha dem ganske åpne med mye svømmeplass foreløpig pga av fisken fra 400 literen har ganske stor størrelse.

Men har troa på at dette blir bra likevel når plantene kommer seg litt og jeg får tak i litt mer røtter og stein.
I underkant av 30 kardinaltetra har kommet hjem og fått plass i reolen min.
Her skal se fores opp og bli feite og fine før de kommer over i 400 literen.

Jeg har tenkt å kjøpe ny pulje på 30 stk senere og målet er å ha 100-150 stk når 1300 literen kommer opp.
Antallet Kardinaltetra har nå økt til 55 og nå klargjøres rommet for flere akvarier. Jeg holder i skrivende stund på med brekkjern og river ut trereolen som står i rommet mens jeg funderer på hvilke farger jeg skal male veggene i.

Mannen i huset hjelper også til, og monterer opp flere stikkontakter så vi slipper alle skøyteledningene. Oppe ved taket skal vi ta vekk lufteluka og sette inn ei vifte som drar ut fukta.
Bilder fra akvarierommet!
Prosjekt akvariekott går så det suser. Jeg har fått malt veggene, samboer har ordna hyller og arbeidsbenk og alle kar er oppe å kjører foruten tre rekekar, en 150 liter og ett karantenekar. Vi må skru opp litt flere stikkontakter. All fisken er kommet til vestnes og innlosjert i den innkjørte reolen mens vi venter på 400 literen som også er kommet og som står og modnes nå.

Herunder noen bilder. Rekekarene og 150 literen er riktignok fremdeles mørklagte
Edit; pissbilder som kommer sidelengs:/
Flyttingen gav meg også en etterlengtet sjanse til å totalrenovere 400 litern.

Jeg fjernet plakatbakgrunnen som har hengt der siden 2008 og kjøpte en innvendig bakgrunn som jeg satte inn i stedet. I fjæra fant jeg naturstein som lignet steinmotivet på bakgrunnen, og skrubbet og spyler disse.

Jeg har beveget meg ut av komfortaonen min med røtter og planter med dette steinoppsettet, men jeg ble veldig fornøyd. Plantene er cabomba og en slags sverdplante. Håper disse skal bli høye og skjule skjøtene i bakgrunnen.
To røtter måtte desverre bli igjen for å skjule det tekniske. Selvfølgelig hadde den ene tørket såpass opp at den begynte å flyte..

Hva synes dere?
I stua har jeg også satt inn ett nytt pyntekar. En åpen 100 liter med litt pussige mål; 150 x 30 x 20 (ca)
Her tester jeg også ut co2 for første gang og jeg monterte og justerte bare for noen dager siden. Jeg leter etter plastnetting slik at jeg kan lage mosevegg på dette karet.

Foreløpig holder en gruppe gule reker til her. Senere skal de få selskap av pygmepansermaller og moskitorasboa.
Gratulerer med flotte akvarier! Det må være deilig å ha så mye plass (og kyndig hjelp til å sette opp stikkontakter)

Med egen akvariekjeller og så mange kar tilgjengelig, så får du jo så gode muligheter for å drive med "prøving og feiling" når det gjelder oppsett, artskombinasjoner, oppdrett, tetthet osv… Kjenner at jeg er litt misunnelig

Det blir vel en sittegruppe i nærheten av dette akvariet slik at dere kan se fiskene på nær hånd? Selv synes jeg at det er utrolig fascinerende med yngel og små fisk - men det krever at jeg kan sitte inntil slik at jeg ser disse miniatyrene… (husker gleden når det dukket opp små keisertetrayngel helt av seg selv)...

For en tid tilbake var jeg med klubben min Nordmøre og Romsdal Akvarieklubb inn til Niigata i Batnfjord i Møre og Romsdal. Niigata driver med import og salg av koi og alt av utstyr til dam.

For oss var dette en veldig aktuell utflukt siden vi skal grave dam bak huset etterhvert.
Her fikk vi masser av både informasjon og inspirasjon!
Til min store glede fikk samboer bare mer blod på tann av denne turen og vil at dammen skal være enda større enn opprinnelig planlagt. Det er nok hos Niigata vi kommer til å både handle og rådføre oss underveis i prosessen.

Her er noen bilder fra turen, og en link til artikkelen på hjemmesiden vår med enda flere bilder og tekst.

[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Seksuelt ladede aktiviteter i cory-karet
Nå er det tredje gang jeg ser egg i karet i reolen med Corydoras Julii. Før har jeg liksom tilfeldig sett det og eggene har alt vært hvite, men nå har jeg fulgt med! Jeg fisket ut 5 av 6 egg, da det sjette ble gnagd på av sandsnegle.

Jeg har lovd meg selv å fokusere på oppdrett dette året. Det har vært nyttårsforsettet mitt kan du si. Nå har jeg rom, utstyr og kar til det. 5 egg er ett beskjedent antall og jeg vet ikke hvor mange egg disse normalt legger? Men det er en start! Eggene er i en 5 liters beholder med vann fra akvariet og brusestein, og jeg har artemiaegg på veg i posten. Det har vært svært dårlig klekkeprosent på de gamle eggene mine.

Ønsk meg lykke til, og er du en kløpper på corydoras oppdrett er du hjertlig velkommen til å komme med tips!
GreenLaser
Nå fikk jeg sett ditt rom. Veldig fint. Hvordan gjør du vannbytter? Virker veldig tidkrevende på meg..? :)


Hei GreenLaser! Jeg bytter vann 2-3 ganger i uka i enkelte kar og 1 gang i uka hos noen. Alt etter hva som går i dem og hvor store tankene er. Hos yngel og fisk i karantene bytter jeg feks ofte. På dager hvor jeg tar alle karene bruker jeg vel en 70 min eller noe. Jeg har ett par kar hvor jeg bytter oftere, ca 30%.

Jeg gjør det veldig enkelt - latskapen lenge leve. Jeg bruker en hageslange innkjøpt til dette formålet som jeg fyller etter vann med, så slipper jeg bære bøtter. Sparer jeg kroppen for belastningen også! Når jeg tar store vannbytter og ikke vil senke temp så mye eller hos fisker som er ekstra vare bruker jeg vann fra en dunk jeg har som står å kjører med varmekolbe og filter med uv. Da bruker jeg riktignok bøtter.

Når jeg tapper vannet bruker jeg også slange.
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen
Reklame for plussmedlemskap