Saltvann i kristiansand

Saltvann i Kristiansand

Hvis det er noe som tiltaler meg med akvariehobbien er det i hvor stor grad en selv kan bestemme vanskelighetsgraden på det en driver med. En kan starte i det små med gyppi og platy, og fra der sakte men sikkert stadig øke vansklighetsgraden om en ønsker det. Etter å ha drevet med ferskvann i flere år har jeg nå bestemt meg for en virkelig utfordring, saltvann.

I dag var jeg innom Akvaristen i Marvika og hentet meg en Boyu saltvannspakke som inneholdt akvarie, teknisk utstyr og møbel. Prisen var i underkant av 5000 kr. Ettersom alt står i kasser ennå har jeg ikke helt oversikten på detaljene. Vi får komme tilbake til det i morgen etter alt er pakket ut.

Jeg har i lengere tid hatt en liten saltvannsdrøm, men det var først etter butikkbesøket på Akvaristen etter klubbmøte i forrige uke jeg bestemte meg. I løpet av besøket var vi flere som bestemte oss for å gjøre et forsøk på hobbiens svar på mt. Everest. Dette vil forhåpentligvis gjøre oppgaven lettere ettersom Kristiansand verken har særlig saltvannsakvarister fra før, ei heller er det noen butikker her som selger saltvannsfisk. Med andre ord en meget upløyd mark.

Vel dette er nok for i dag. Legger med et lite bilde av pakken som skal åpnes i morgen. Dette blir en fin start på ferien......
Har hatt saltvanns-nano i to år jeg nå. På en "uforsvarlig enkel måte" jeg lærte i Australia. Men med de nye kara'n kan det gjøres mye bedre.
Ja ja, hadde helt glemt det lille bortgjemte karet fra Rona. Var ikke det med i klubbkonkurransen i fjor? Da har vi jo litt ekspertise i klubben likevel. Skal til å sette i gang nå med monteringen av skapet nå. Ble en del andre ting å gjøre også i dag, så tviler på at alt er på plass i dag. Gjør vel strengt ingen ting ettersom saltvann er en litt sånn steg for steg sak.
Montering av skap
Etter å ha montert et kjøkken + en del pakker fra IKEA var dette en enkel sak. Det fulgte med en (unødvendig ) bruksanvisning, og hele saken var klar i løpet av en liten halvtime. Skal forsøke å få pakket ut selve tanken og det tekniske utstyert i løpet av kvelden.
Så spennende da, jeg skal helt klart følge med på denne tråden

Fortell litt om utstyret du har kjøpt, hvor stort er karet på? Og etterhvert, funker utstyret tilfredsstillende, altså er det stort og kraftig nok til å drive karet? Eller er det helt nødvendig med oppgraderinger?

Jeg planlegger selv saltvann, og som der så er det lite av den typen i bygda her(vet faktisk ikke om et eneste et da!)
Ja, her er ekspertise. Tror jeg kan like mye om saltvann som om kinesiske tegn. Nei litt mer. Jeg kjenner to fisk og ingen tegn.
Kjenner til saltvannsforum. Fint sted å spørre om ting, men informasjonene er spredt over utallige tråder. Kan selv anbefale korallrev.no for andre nybegynner. Her er det det en del småartikler som er ordnet etter tema.
Litt teknisk info
Boyu TL-550
128 L + sump (skal se om jeg kan få målt den senere)
Bord m/ lite skap
Utstyr (se bilde av toppen)
Skummer
varmekolbe (100w)
Pumpe m/ UV sterilisator (vannet blir pumpet ut i et langt rør med huller i langs en hel side i toppen)
Lys 2X24W PL 10000K Blue/White (hver PL pære = 2 lysrør, 1B + 1W = 2B+2W). I tillegg er det noen små blå LED som kan brukes som nattlys
Annet utstyr (se bilde av løst utstyr)
Liten instruksjonsmanual
Bryter for UV sterilisator
Bioballer
Biokeramikk
Strømadapter

Sumpen er delt i fire, skummer, varmekolbe, biologisk filtrering og pumpehus.
Oi oi oi! nå er vi faktisk 4 i samme klubben som starter på likt med saltvannsakvaristikk
Hei Artman!

Ja dette ble veldig spesielt, men jeg var faktisk nede sammen med to andre fra Kristiansand Akvarieklubb og vi henta alle 3 samme akvariet som du har kjøpt. Identiske til ditt.

Jeg har fått satt alt sammen, og fyllt det med ferskvann allerede, og i morgen tar jeg turen til min kjære fader (som var en av oss 3 som handlet akvarium tidligere i kveld), og hjelper til med å fylle hans kar også.

Han siste karen, som forøvrig skal få lov til å presentere seg selv hvis han har lyst til det, har jeg fått mob. nr til, av en meget god grunn:

Min far og meg reiser ned til Styr på Dyr i Aalborg på lørdag, for å hente levende sten og sand, der skal vi kanskje treffe han siste karen, eller muligens så tar vi bare med stein og sand for ham.

Men først og fremst så drar vi til Arendal på torsdag for å hente salt til akvariene.

Dersom du har lyst til å ta en prat med meg, så send meg gjerne en PM. Vi kan helt sikkert ordne noe for deg også. Det er tross alt bare ca 1/3 av prisen på LS i DK i forhold til hva jeg har hørt om i Norge.

Jeg har forøvrig en link jeg gjerne vil dele med dere der ute, til en side som jeg har funnet meget interessant:Hvis du ser på den første videoen som heter "CARL'S 150g reef" og den andre videoen som heter "MONTING "PEGGING"", så får man ganske gode tips til hvordan man kan plassere koraller osv. senere. Kan være lurt å bore først, mao.

Tenker vi skal få en god del å prate om på neste klubbmøte
Karrimann
Min far og meg reiser ned til Styr på Dyr i Aalborg på lørdag, for å hente levende sten og sand, der skal vi kanskje treffe han siste karen, eller muligens så tar vi bare med stein og sand for ham.


Du bør lese denne, denne og denne tråden før du begynner å importere LS/sand da det kan være restriksjoner fra CITES på dette. Se også her.
Leit
Judosola
[QUOTE=Karrimann]Min far og meg reiser ned til Styr på Dyr i Aalborg på lørdag, for å hente levende sten og sand, der skal vi kanskje treffe han siste karen, eller muligens så tar vi bare med stein og sand for ham.


Du bør lese denne, denne og denne tråden før du begynner å importere LS/sand da det kan være restriksjoner fra CITES på dette. Se også her.


Det var jo en lei strek i regningen...
Som sagt, saltvann i kristiansand blir en utfordring på flere områder...... Tar en kort ferie til trøndelag ut uka. Til dere andre som har skaffa dere kar så har karriman og helge tlf.nr mitt om det skulle være noe.
Karrimann
[QUOTE=Judosola][QUOTE=Karrimann]Min far og meg reiser ned til Styr på Dyr i Aalborg på lørdag, for å hente levende sten og sand, der skal vi kanskje treffe han siste karen, eller muligens så tar vi bare med stein og sand for ham.


Du bør lese denne, denne og denne tråden før du begynner å importere LS/sand da det kan være restriksjoner fra CITES på dette. Se også her.


Det var jo en lei strek i regningen...

Tusen takk for rådet forresten!
Karrimann
Tusen takk for rådet forresten!


Ingen problem. Hadde jo vært kjipt å ende opp med 10.000,- i bot fordi ingen hadde advart på forhånd om slikt.
Hei artman
Jeg er den fjerde i kristiansand akvarieklubb, som har kjøpt samme saltvannspakke som deg.
Det skal bli artig på akvariekveldene framover!

I tillegg til akvarie pakka skal jeg sette inn en Boyu wave maker, som jeg vant på sist storauksjon.
Har fylt karret med ferskvann, og har fått satt det i gang.
Ser ut til at det blir levende stein og div til uka...
Det skal bli gøy å følge denne tråden!

Mvh Walter
Yes, karrimann har vært i kontakt med en kar på østlandet. Han får laget "startpakker" med salt , ls og sand. Vi bør være i god gang i løpet av neste uke. Dette blir gøy!
Ja, da var jeg tilbake. Fikk vatra opp bordet og fylt det med vann. Det stod med halvåpen topp mens jeg var borte, nå lukter det ikke "ny bil" lengere. Med mindre jeg gikk surr i tellingen gikk det ca 140 L vann. Da skal sumpen være på litt over 10 liter med alt utstyr og filterremedier i. Viftelyden hørtes knapt når jeg stod rett ved karet. Et stort pluss. Da er det bare å satse på salt og ls kommer på plass til uken
Oppdatering
Jeg har nå salta opp vannet til det ønskede nivået. Det gikk med temmelig nøyaktig 5 kg salt.

Har vært i Stavanger i uka, og jeg var innom akvariebutikken på Kilden. der hadde de denne typen fisk: FRØKENFISK

Vi drar bort til Moss på onsdag for å kjøpe LS, så det gleder jeg meg til.
Grattis med saltvannskarr.
Har selv nettopp startet et saltvannskarr selv for 29 dager siden, og det er moro.
Men ser at det kun er 2x24 watt lys på 128 l saltvann, etter min mening så er det i underkanten av hva som trengs for å holde endel koraller.
Ikke mange typer som liker så lite lys, men noen koraller er det jo.
Men hadde nok oppgradert lyset med engang, spesielt vis du tenker koraller.

Lykke til vidre.
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap