Martinas undervannseventyr

12.04.09 - kjøpte mitt første akvarium. Er i fyr og flamme og gleder meg voldsomt til å innrede med sand, røtter og planter.

14.04.09 - Idag fikk jeg innredet akvariet med engelsk sjø sand, to store røtter og planter. Kjempegøy. Nå blir det moro å se plantene gro. Algeballen spant og spratt rundt i overflaten på grunn av sterk strøm. Mn etter noen gode råd fra Forumet fikk den roet seg ned og la seg i en krok
Forvirringen råder
I dag har jeg vært på Forumsiden og lest noen innlegg. Tenkte jeg skulle bli litt mer "opplyst" om oppstart av akvarium. Endte mer forvirret i stedet da jeg endte med å lese 3 sider med uenigheter mellom de som er for innkjøringsfisk og de som er imot. Dette blir veldig forvirrende og jeg blir litt frustrert. What to do ?Jeg har ikke akkurat tenkt å torturere noen stakkars fisk med nitrat, som jeg har forstått er virkelig the bad boy her! I mellomtiden ommøblerer jeg i akvariet, leser om fisk og planter. Dette blir bra tenker jeg!
Velkommen til forumet og gratulerer med akvarium og egen tråd

Synd dine første opplevelser har gjort deg forvirret, men det hender folk her inne blir veldig engasjert og da kan det gå litt over stokk og stein innimellom. Heldigvis rydder moderatorene fort opp om ting går for langt. Engasjement er jo egentlig veldig bra og langt de fleste her inne er både hyggelige og hjelpsomme.

Det ligger et par artikler som kan være greit å få med seg om man er ny som akvarist. De ligger i Akvarieskolen under Artikler her øverst på siden, men jeg kan ta å linke til de direkte, Oppstart av akvarium og Vannverdier. Får du tid til overs så kan du gjerne lese hele Akvariskolen

Har du kamera så vil vi gjerne se bilder!
Mellomting?=)
er så heldig at jeg kan kjøre inn pumper og stjele litt vann fra mine andre akvarium. men du kommer nok til å lykkes men pass deg for liter syka den er værre en heroin, først fått den umulig å stoppe=) og kos deg med alle de fine bildene hygelige folka og lesestoffet her inne=)
Takk :-)
Så hyggelig at dere ønsker meg velkommen
Jeg har lest masse på AF's sider om alt mulig i over 1 uke nå, jaggu har jeg brukt mange timer her. Jeg har også stilt noen spørmål på forumet og alltid fått råd og hjelp! Virkelig supert med et slikt sted som dette, inspirerende og interessant!

Jeg har store planer om å ta mange bilder underveis i prosessen og skal legge de ut med en gang det har skjedd en endring i akvariet.
Flott=)
bilder er kos, må bare vente til en stk bror kommer med laderen min til kamret mitt jeg=( hehe aldri stol på en lillebror
Bilder er kjempegøy, jeg har virkelig hatt stor glede av å se på bilder her på AF. Så mange gode fotografer.

Bilder av fisk og planter under vann er ikke enkelt , men jeg skal jobbe iherdig med å få tatt gode bilder. Må kjøpe ekstern blitz.

Håper du får laderen tilbake snart og får tatt bilder du å!
Filterbakterier
17.04. - i dag fylte jeg på med filterbakterier fra et godt innkjørt akvarium inn i mitt. Håper dette vil gjøre vannet bedre og ruste det godt for å ta imot fisk om et par uker
Om dette blir vellykket så er det faktisk mulig, og til og med ønskelig, å sette inn fisk med en gang. Du må selvfølgelig følge nøye med på ammoniakk/ammonium og nitritt i tilfelle kickstarten mislykkes slik at du kan skifte vann og eventuelt kjøre en ny runde med guffe.
Gratulerer med akvarium, jeg er helt sikker på at du får det til.En må bare ha litt tolmodighet, håper på nye bilder etter hvert
En runde til med bakterier
ja, jeg håper at dette blir vellykket. Jeg har tenkt å ta en runde til med "filtergugge" på mandag igjen uansett. Tenker at det ikke kan gjøre noe skade.

Sitter nå og planlegger hvilke fisk jeg skal starte med, og jeg havner stadig vekk på guppyer. De er jo veldig fine, fargerike og de gir mange småttinger ganske raskt. Så har jeg idag bestilt røde og blå posthornsnegler som jeg får ut i mai. Det tror jeg blir kjempefint!

Hva jeg skal fortsette med videre har jeg ikke helt bestemt meg for.
Antageligvis så blir det en stim med rødmunntetraer, de er fantastisk fine.

Tar gjerne imot forslag til fisk som passer, jeg har lest masse om ulike fisk men sliter med å bestemme meg så mye vakkert!
Ommøblering
Idag har jeg ommøblert igjen jeg har kjøpt litt flere planter og så har jeg festet et par av dem på roten.

Jeg synes selv at dette ser strålende vakkert ut!
Synes det ble veldig flott i karet ditt!
Flotte kontraster med de mørke røttene og de grønne plantene.
Luna
Synes det ble veldig flott i karet ditt! :) Flotte kontraster med de mørke røttene og de grønne plantene.


Tusen takk Luna hyggelig ar du synes det !
Veldig flott kar, ja helt ening med deg rødmunntetra er bare flott.Jeg har 15 stk gående i et av mine 325 L, men ser at jeg bør dobble antallet.
Jeg vill anbefale deg at du skaffer den noen Cory, en fin er cory sterbai.
Sand og cory
Kjetil Hagen
Veldig flott kar, ja helt ening med deg rødmunntetra er bare flott.Jeg har 15 stk gående i et av mine 325 L, men ser at jeg bør dobble antallet. Jeg vill anbefale deg at du skaffer den noen Cory, en fin er cory sterbai. [URLBLOCK1]


Å ja, jeg synes de er helt nydelige Da jeg var i dyrebutikken igår for å kjøpte flere planter så jeg på dem og ble ganske så forelsket . Men jeg lurer på om jeg har for grov sand for dem. Har engelsk sjøsand 3-5mm.
Det kan du ha rett i, jeg måtte legge inn noe fin sand til mine cory.Jeg har også litt grov sand, det som skjedde var at jeg fikk sopp på to av de.Regner med at det var derfor de de fikk sopp, soppen har med å sette seg i rift og sår på fisken.
Legg inn et parti med fin sand i karet, så har du løst det.
Jeg har to typer grus/sand i to av mine kar, coryen finner fort ut at dette er deres område.Hva skulle butikken ha for cory sterbai ?
Fint å se at du fikk tak i filterbakterier.

Jeg vil slå et forslag for de minste artene.
Med veldig små fisker i et stort kar får du gjerne følelsen av at det er mye større.

Ta en titt på slideshowet på førstesiden til Amano-san. Og tenk deg at karet med rødmunner er mye større enn karet ditt.

På fiskebasen til minifische.de har de enkelt og greit filtrert bort fisker over 4cm.
Cory
Jeg la ikke merke til prisen på coryene.

Det er en god ide' med sand i en del av akvariet. Skal tenke over det, din akvarium så veldig fin ut ! Har du både discus og cory?

Jeg lurer på når skal jeg måle nitritt verdiene nå som jeg har i filterbakterier? Kommer ikke nitritt toppen på samme måte som når man ikke har tilsatt filterbakterier? Som dere skjønner så blir jeg litt forvirret her og selv om jeg lese og leser om dette her så har jeg litt tungt for det ;P
Ja jeg har både discus og cory i karene mine, dette fungerer veldig bra.
Når det gjelle nitritt, så måler jeg dette ofte.For å få ned denne verdien hos meg, er vannskifte som er løsningen
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller
Reklame for plussmedlemskap