Stines undervannsverden- en stadig voksende hobby.

Da starter jeg også min egen tråd, tenkte det kunne være fint som en dagbok som jeg kan se tilbake på senere
Har hatt fisk store deler av livet, startet med noen stakkars slørhaler i bolle da jeg var barn. Jeg og min søster ville som alle barn ha et kjæledyr, men pga alergi i familien fikk vi gullfisker. Vi ble vel etterhvert stamkunde på fiskebutikken da vi så gjerne ville kose med fisken, hehe. Men nok om det
Da jeg var 12-13 år var det pån igjen med bolle, men kjøpte så mitt første akvarium med konfirmasjonspengene og siden har jeg hatt akvarium.

160l har vært oppe å gådd i en måned i dag, kick startet det med filter slam fra det andre karet så jeg hadde i fisk etter bare 9 dager. Fikk ikke tatt noen tester på nitrit de dagene det sto uten fisk, men har ikke målt noe til nå så tror det er ferdig innkjørt og at nitriten hadde vært der iløpet av de første 9 dagene da.
Fiskene ser ut til å trives, har ikke hatt noe bortfall og guppyene har fått søte små men plages med plantene, den ene slapp alle bladene etter jeg plantet den. Det kom noen små skudd i toppen på stilken som står igjen, men ser ikke ut til at den klarer seg. Den andre derimot vokser som ugres, men bladene ser ikke fine ut. Bruker flytende plantenæring.

Er usikker på hva slags fisk jeg kommer til å satse på, men liker mange av de små ciklide artene. Har to nøkkelhullciklider, og har lyst å prøve med sommerfuglciklide, kakadueciklide, sitronciklide eller palettciklide. Det er så mye å velge i så får se hva det blir.
Denne kommer jeg til å følge med litt på.

Ser du ønsker små ciklider, da vil jeg i allefall råde deg til å styre unna paletter av et par grunner. Først og fremst fordi disse eg temmelig hissige når de har små yngel, og de yngler nesten hele tida. Dernest fordi det er nesten umulig å bli kvitt yngel fra disse her i området. Mange har dem fra før, og de yngler som guppy.

Sitronciklide liker hardere vann og mer sirkulasjon enn disse søramerikanerne du har fra før.

I dag ringte jeg dyrebutikken for å høre om jeg kunne få bytte inn scalaren og vimpelbarben mot et avslag på ny fisk. Det skulle jeg få selv om hun ikke hadde for vane å bytte fisk. Det ble jeg veldig fornøyd med da barben ikke hadde det bra siden den er en stimfisk, og scalaren rett og slett var stygg. Så da endte jeg opp med å ta hjem 5 Rødmunntetra, kjempe fornøyd med de Stimer veldig fint, blir å kjøpe flere av disse!

Bestillte også 2 VF pterophyllum scalare fra peru som kommer i slutten av mai, det gleder jeg meg veldig til. Men synes prisen var stiv, 150kr pr stk:/
Kjempefine rødmunner, sånne ønsker jeg meg ogsåetterhvert.
I dag da jeg tok vannbytte så fannt jeg ut at jeg skulle prøve å flytte og snu litt på roten for jeg var ikke fornøyd med hvordan den lå. Tok den først ut for sikkert 3 gangen siden jeg kjøpte den for å skrubbe den i dusjen. Lurer på om hele rota råtner, lukter av den og det ser ikke ut som jeg noensinne vil klare å skrubbe den ferdig. Har vert like "skitten" hver gang jeg har skrubbet den. Og vannet i akvariet er brun/oransje, angrer rett og slett på at jeg kjøpte den..
Oppdaget da også at den faktisk flyter ennda, så jeg må fortsette å tynge den ned med stein. Men fikk da lagt den på en annen måte, litt mer fornøyd med hvordan det ser ut nå Men den rota vil bli byttet ut etterhvert.

Ellers så har jeg oppdaget at rødmunnene ikke stimer så fint lenger som første dagen. De er spredt utover hele karet, og de henger mest helt bakerst. Så ser ikke så mye av de egentlig. Men lurer på om det kan være fordi de er bare 5?
få deg 10 til av rødmunn og de vil trives mye bedre. Jeg har som regel at stimfisk bør være minimum 10 stk helst 15-20, men det er meg da. Pen rot da, men er vel redmoore og de farger vannet leeeeenge

Mvh VT
Ja 5 er litt lite, kan liksom ikke kalles en stim:p Så planen er å kjøpe flere, skulle bare teste med 5 og se om jeg fikk de til
Roten er vel en "mangroverot", kanskje det var det du mente? Red moor har veldig mye greiner, er den peneste rot typen synes jeg
Mangroverot pleier ikke å farge så mye eller "flasse" noe særlig, noe red moor kan og bruker å gjøre, det med greiner kan være så ymse

Mvh VT
det var da et kjempefint akvarium^_^

har 2 palett cikilder , og han jeg kjøpte de med hadde de med guppy og andre liknende fisk, og solgte pga yngel da, så fekk yngel. han sa de gikk veldig fint sammen, men ikke egentlig det kommer nok ann på palett-hannen hvordan han er. gikk ikke bra med meg, måtte skille palett ifra guppy og platy, har den nå i et akvarium med en jente og en sugefisk(hadde 2 men den ene døde) så skal kjøpe en ny kjøper nok andre fisker etterhvert etter som det største ble litt tomt =)


men jeg anbefaler ikke palett , for de er ganske aggresive. men du har jo veeldig mye å velgemellom
Paletten er desverre pen og lett å selge til folk som ikke helt vet hvor hissig den kan være, de jeg har hatt har gått i 68 liters alene da jeg prøvde på døm. Hvor mange hundre unger det ble vet jeg ikke, men det ble mange og umulige å bli kvitt

Mvh VT
Hyggelig at du synes akvariet var fint Kristin Jeg slo fort fra meg tanken om å skaffe paletter. Det er jo veldig artig når fiskene yngler, men dette høres ut som det blir litt i overkant av hva som er artig.
Har mye å velge i ja, aner ikke hva jeg vil ha. Eneste jeg vet er at jeg skal ha scalare
Hei.
Hvordan går det, finner du ut hva du kommer til å velge?
Hei! Har ikke funnet ut av det enda. Føler noen begrensninger med at jeg har så lite akvarium, også vet jeg faktisk ikke hva gh og kh ligger på. De fiskene jeg har tåler ganske lav gh, så heldigvis ingen fare for de Kanskje du har noe å anbefale meg?
Ser ofte i fiskebasen, men synes det er vanskelig å finne noe som passer i akvariet mitt.
kh og gh er temmelig lav her, så det er greit å holde søramerikanere iallefall

et par favoritter:
rød kurvciklide
sommerfuglciklide
Har faktisk vært innom profilen til rød kurvciklide flere ganger og sett så kansje jeg bare skal prøve den
Ang. sommerfuglcikliden så lurer jeg på om du har prøvd boliviansk sommerfugciklide? Den passer bedre for meg med tanke på ph jeg har i karene, og at den er lettere å få til.
Har de gående her i en ph på 6,3-6,5, og det ser ut til at de trives godt i det.
Har også vurdert bolivianske sommerfugler, men det er heller sjelden å se dem her i byen. De har dem iallefall inne ofte på Mo.

Jeg har en ph på 7-7,5 i mine kar, har ikke så veldig nøyaktig test. Så tenkte det passet best med boliviansk for meg, så trenger jeg ikke endre på ph.
Kan jo legge inn bestilling på de i dyrebutikken her, hun bestiller vel inn det folk vil ha Har planer om et til akvarium iløpet av sommeren, siden jeg trenger noe større til scalarene jeg har bestillt. Så jeg regner med det blir både boliviansk sommerfuglciklide og rød kurvciklide på meg etterhvert
Høres ut som en god plan.
Å få dem her nede til å bestille inn noe som helst, kan være vanskelig. Butikken i Sandnessjøen er meget hjelpsom når det kommer til sånne ting.
Ok, har ingen erfaringer med hvordan det er å bestille fisk her, men gikk veldig greit å skulle få scalarene
Joda, de 10-15 artene de tar inn hver gang er det greit med, men ber du om noe de normalt ikke tar inn, kan du fort møte motstand.
Tilfeldig bekjentskap
© -mette-
Reklame for plussmedlemskap