Oppdrett av Amatitlania nigrofasciata (Sebraciklide)


Svært enkel, alt man trenger er vann, i et akvarium med noen skjulesteder,og vips har man yngel,.
Yngelen er hurtigvoksende,og lett å få til.
Det kan være lurt å skille yngel og voksne ciklider etter noen uker ettersom et ynglende par, yngler gjerne flere ganger i måneden om de finner det forgodt,og dermed mister interessen for den yngelen de allerede har,og spiser da gjerne de små håpefulle opp

193 oppdrett av denne arten registrert mellom 2005 og 2015

Vis oppdrett pr år:
2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005
  Kommentarer
ole martin olsen
ole martin olsen 0 yngling
de er ganske lett å få i lek, det la egg på en stein til meg , klekket etter ca 3 dager , og fritsvømmende etter ca 5 dager . veldig gøy.
Ciklide
Ciklide 0 oppdrett av sebraciklide
enkelt. innred oppdretts akvariet med sand (helst fin) og en hule eller to, og/eller andre flater til å legge rogn på. temp på ca 25grader og filter. noen planter er greit for å gi fiskene mer trygghet.
sett over hunnen først, vent fra 1-3 dager, å sett oppi hannen. mygglarver er bra som fòr. etter alt fra ett døgn til en uke yngler de. de vokter yngelet, å kan trygt gå sammen med dem ei stund. yngelet klekker etter 3 dager og svømmer etter 5. da kan de mates med artemia, pulverisert flakfòr o.l i tilegg fører foreldrene dem dit maten er.
karpe
karpe paret mitt la eggene i en stein hule. eggen klekket etter 3 dager og frittsvømende etter 4-5 dager . veldig lett å få de til lek . =)
Lizzi
Lizzi 0 kritisk fase
Hvor lang er en kritisk fase for denne typen ciklide?
Geir Skaslien
Geir Skaslien 0 SEBRAER
Hei.
Jeg har fått tak i 4 hunner og to hanner. Det ser ut som at den største hannen har egg med i hvertfall to av hunnene. Hunnene holder til i vær sin hule og hannen svømmer frem og tilbake mellom de to hunnene og passer på litt, spytter ut litt sand. Hunnene blåser opp gjellene og stryker seg inntil hannen når den kommer.
Er dette vanlig,at hannen har to el. flere koner ? :-)

Hilsen Geir.
Ciklide
Ciklide Sebraciklide, er en art som er veldig lett å drette.
hos meg legger de egg omtrent hver fjortende dag, ved en Ph på ca 7,0 og temp. på 25 grader. ofte i ett kar på rundt 50 L.

hunnen kjennes igjen på den rødlige buken og ryggfinnen,
å i forveien pleier begge foreldrene å grave mye.
de lager ofte ett lite krater i området der eggene skal legges, å flere små groper rundt om i akvariet, som de senere flytter yngelet til.
om paret skal legge egg, er det viktig at hannen er større enn hunnen.
ellers blir det ikke noe av!
eggene, legges på alt fra ruta, på ei rot, på en stein, eller i ei hule. (her i huset er det hulene som er mest populære) kort å greit, der det passer dem!
eggene, små gulaktige prikker, voktes av begge foreldrene, men i hovedsak av hunnen. hannen vokter reviret.
etter ca 3 dager, klekker eggene, å blir "Wigglers". de ser fortsatt ut som små egg, men med antydinger til en sprellende hale. ungene flyttes rund om i alle gropene som er gravd av foreldrene. å for hver dag, blir plommesekken mindre.

etter 5 dager, er plommesekken oppbrukt, og ungene svømmeklare.
(det er på dette tidspunktet jeg pleier å fjerne hannen.)
yngelet spiser stort sett det de finner. de eter små partikler, alger, artemia, meget finknust flakfòr, o.l, å ting Mamma Sebra roter opp når hun legger seg med magen helt nedi sanda å roter opp partikkler.
Mamma Sebra sørger for å holde alle ungene under nøye oppsyn.
etter noen dager kan også hunne fjernes, å yngelet gå alene.

yngelet kan fort bli sugd opp å inn i filteret, så små å forvirrede som de er. så det kan være lurt å tre på en veldig fin sokk, utenpå innsuget!!
gorbjo
gorbjo I mitt tilfelle er hunnen større enn hannen, så det blir feil å si at det da ikke blir noe av. Har en drøss med små sebraciklider svømmende rundt som bevis;-)
Ciklide
Ciklide ja har nå i ettertid selv vært borti at hunnen er dobbelt så stor som hannen.
men dersom hunnen får velge, så tror jeg nok hun helst går for en hanne som er større enn henne.
Stian Salvik
Stian Salvik jeg kjøpte meg 1 hann og 1hunn..og de har lagt egg i 1 av mine skiffer huler som jeg har i min 200Liter jeg har også 2små scalarer og 1 passe stor kommer scalarene til og spise yngelen????

hilsn stian:)
MetallicaPelle
MetallicaPelle Vet ikke om scalaren spiser dem.. hvis den får anledning, JA men sebraciklidene er veldig flinke til og passe på da..

OK, Mitt spørsmål:
Sånn ca hvor mange yngel overlever?
MetallicaPelle
MetallicaPelle Mine har enda ikke lagt egg da... Men de graver hele tiden.. så hvor mange yngel overlever CA?
MetallicaPelle
MetallicaPelle Har fått masse unger nå men lurer fortsatt på hvor mange som ca vil overleve? har vell rundt 70 unger med ''eggeplomme''