Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© ØrjanMc © Linda Widente © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Stine Sofie's akvariehjørne
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 21 »
1  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Klikk på bilde for større versjon
Heisann folkens!

Nå som det begynner å skje litt i akvariene her, følte jeg det var på tide å opprette en egen personlig tråd. Kan jo først slenge ut litt info om meg selv;

Mitt navn er Stine Sofie Finholt, jeg er 17 år og bor i Lillestrøm. Nærmere bestemt rett bak Lillestrøm Akvarium. Kort vei til en god dyrebutikk, noe som er ganskje kjekt når man skal ut for å kjøpe fisk i vinterkulda. Min akvariehobby startet egentlig for et år eller to siden, med et Juwel Lido som ble plassert i stua i 1. etg. Her ble det dyttet oppi alt mulig av levendefødere, noe som ble ganske kjedelig i lengden. Gikk på det meste av nybegynnerfeil, mistet motet og solgte akvariet i november 09. En og en halv mnd senere klikket jeg meg "dessverre" inn på AF, og interessen steg igjen. Har angret en del på at jeg solgte dette akvariet, men det er ikke stort å gjøre med det nå. I og med at jeg nå har fått hele 2. etg for meg selv, med stue, soverom og bad, ble det naturlig å ha akvariene i min egen stue, der jeg kan se dem oftere.Her er et rykende ferskt bilde av hvordan "akvariehjørnet" mitt ser ut for øyeblikket. En 63L og en 19L. Det største skal bli et rent Sør-Amerika-kar, det minste skal bli et rent reke-kar. Når lommaboka sier seg enig, vil 19litern få plass et annet sted, og en ny 63L skal få flytte inn ved siden av sin tvilling.

Tja, hva mer skal man si. Tror jeg runder av her før "introen" blir for lang og kjedelig :-)

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
(Sist endret 25.02.2010 kl. 23:05 av Tone Eirin Lockertsen
Årsak: Endret etter forespørsel. )
 
Postet 25.02.2010 kl. 22:38
[Rapportér innlegg]
2  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
17 år og med "egen" leilighet, heldig du :)

Hva slags fisk driver du med? Kunne du tatt bilde av karene hver for seg så man ser hvordan de ser ut?

 
Postet 25.02.2010 kl. 22:53
[Rapportér innlegg]
3  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Klikk på bilde for større versjon
Hehe, er greit å være enebarn og bo i et stort hus med mamma. Da er det liksom plass til sånt :-)

Kan ta en liten intro av akvariene;


63L
I dette akvariet svømmer det for øyeblikket 6stk Nannostomus Marginatus, to hanner og fire hunner. På søndag skal de få et par Apistogramma Borellii som romkamerater. Jeg prøver å skaffe noen Nannoptopoma (som bl.a. går under navnet Otocinclus Orange i dyrebutikker) også til dette akvariet, men det er ikke så enkelt når man vil ha sånne sære ting som ciklide-mennesker fra Larvik viser bilder av :-) Dersom det blir vanskelig å få tak i slike, kommer det nok noen Otto'er etterhvert.


19L
Her skal det snart flytte inn en gjeng med Blå Tigerreker. Har falt helt for disse, så jeg hadde liksom ikke noe annet valg enn å skaffe et akvarium for reker. Vil i første omgang kun bli reker i akvariet, vurderer kanskje å ha noen Boraras Micros i dette akvariet, da jeg har hørt at disse ikke er så vanlige i handelen og jeg så at de hadde disse inne på Tam Alna. Men, skal ikke ta det som en selvfølge at navnet nødvendigvis er riktig. Likevel så har jeg jo en svakhet for rasbora... :-)

I den planlagte 63litern, som skal ta over plassen til 19litern, har jeg kun bestemt meg for corydoras. Hva som skal få lov til å svømme i de øvre sjiktene er foreløpig uklart, men det klarer jeg nok å finne ut innen den tid.

Har jo i grunn en liten liste over hva jeg få plass til etterhvert;

- Apistogramma Macmasteri
- Corydoras
- Kampfisk (halfmoon)
- Klovnkilli
- Kulefisk

Lista kunne fort vært lengre, men dette er hva som står absolutt høyest. Så, vi får nå se hva jeg kan klare å få plass til av akvarier på denne lille stua :-)

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 25.02.2010 kl. 23:35
[Rapportér innlegg]
4  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Klikk på bilde for større versjon
Slenger ut noen bilder jeg tok av Smykketetraene i dag. De smilte så fint til fotografen :-) Sliter fortsatt litt med å få stilt inn kameraet riktig, har et Canon EOS 450D, så det skal nok bli bedre så fort alt kommer på plass. Men, er jo ikke verdens enkleste sak å få tatt bilder uten blitz i et akvarium med 1x15w belysning heller...

Bilde nr. 1 er av den største og fineste hunnen.
Bilde nr. 2 er av den ene hannen og tre av damene hans.
Bilde nr. 3 er av samme hannen. Er jo ikke akkurat stygg han heller :-)

Er utrolig morsomt å se på fiskene. Jeg har offisielt blitt forelsket i Nannostomus Marginatus. De er så utrolig vakre, enda nydeligere i virkeligheten enn det man klarer å knipse bilde av. Som nevnt tidligere i tråden har jeg to hanner og fire hunner. Angrer litt på at jeg ikke tok en hann og fem hunner, for den ene hannen (kjekkasen på bildene) har tatt alle damene for seg selv, mens den andre hannen lusker rundt blant Sverdplantene i bakre del av akvariet og surmuler. De flyttet inn i går, og i løpet av de første timene tok hannene to hunner hver, og utforsket akvariet med hver sin lille gruppe. Når lyset kom på i dag, var det helt klart at den største hannen hadde stjålet alle damene. Ser også helt klart hvem som er yndlingsdama hans, og det er den store, fine frøkna på bilde nr. 1. Men jeg satser på at de blir en "big, happy family" når A. Borellii'ene kommer på søndag, og skjønner at det er greit å holde seg samlet, alle sammen :-)

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 26.02.2010 kl. 00:44
[Rapportér innlegg]
5  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Stine Sofie:

- Apistogramma Macmasteri
- Corydoras
- Kampfisk (halfmoon)
- Klovnkilli
- KulefiskMorsomt å se at du vil gjennom omtrent akkurat de samme fiskene jeg skaffet meg til å begynne med. Jeg har hatt A. borelli, klovnkilli, dvergkulefisk og har fortsatt corydoras og kampfisk :)

Liker også oppsettet på karene dine. Blader røtter og litt rotete. Du har god smak :)

 
Postet 26.02.2010 kl. 12:49
[Rapportér innlegg]
6  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Stine Sofie:
Er utrolig morsomt å se på fiskene. Jeg har offisielt blitt forelsket i Nannostomus Marginatus. De er så utrolig vakre, enda nydeligere i virkeligheten enn det man klarer å knipse bilde av.


Gratulerer med en nydelig tetra-art! :) Jeg har hatt dem i ca 4 år, og de er utrolig fine! Bråker eller bøller aldri med noen (unntatt litt kjekkaseri innad i egen gruppe) og utviser i det hele tatt en eksemplarisk oppførsel i selskapskaret :)

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 26.02.2010 kl. 12:55
[Rapportér innlegg]
7  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Takker for koselige kommentarer :-) Smykketetraene er bare fantastiske, når jeg i fremtiden får skaffet meg et akvarium på noen hundre liter, skal jeg ha en stor og fin gjeng med disse. Har jo også blitt en del påvirket av trådene til Lisbeth, Mona, Inger-Anne og Sølvi (bare for å nevne noen), og det har muligens påvirket ønskelista litt, hehe. Så det er nok ikke så rart at du finner mye kjent på lista, Lisbeth ;-)

Etter at Smykketetraene flyttet inn, syns jeg liksom at klokka "aldri" blir 13:00 så lyset kommer på. Har timeren på 13:00-24:00 akkurat nå, har planer om å ha en time mindre på 63litern, men må bare få lagt opp litt mer strøm borte i hjørnet der så de kan gå på hver sin timer. Liker å ha litt lengre tid med lys i reke-karet, så det skal bli litt alger å spise på. Og første gjeng med Blå Tigerreker skal hentes senere i dag, tar turen til Snarøya for å kjøpe 10stk. Gleder meg, men er også litt nervøs. Første gang jeg skaffer meg reker, og starter selvfølgelig med noen som koster 100,- pr stk. Jaja, satser på at det går bra på første forsøk, ellers så kan det bli en dyr affære!

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 26.02.2010 kl. 13:07
[Rapportér innlegg]
8  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Stakkars den store, fine dama. Har tydeligvis gått litt hett for seg i akvariet i natt, fikk litt panikk da det ved første øyekast så ut som fløyelssyken eller mugg av et eller annet slag, men ved nærmere studering ser jeg at hun har fått en liten splitt på bakre del av ryggfinnen. Hun er litt bleik, men jeg satser på at det bare er på grunn av stress, og at Smykketetra-gjengen begynner å oppføre seg når A. Borellii'ene kommer på søndag. Krysser finnene for at jeg ser og antar riktig, og at det ikke er noe ulumskheter i akvariet. Disse Smykketetraene har vært på Lillestrøm Akvarium i minst 1mnd, de var der før jeg kjøpte inn akvarier og utstyr. Så absolutt ingen tegn på sykdom på noen av fiskene ved innkjøp. Men man vet jo aldri...

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 26.02.2010 kl. 14:45
[Rapportér innlegg]
9  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Da har jeg for første gang blitt en reke-eier :-) 10 fine Blå Tigerreker flyttet i dag inn i 19litern. Eller, mer nøyaktig 9 Blå tigerreker og 1 "Yellow eye". De flyr rundt i akvariet som noen tullinger, hadde ærlig talt ikke trodd at det var så mye futt i disse små skapningene. Syns imidlertid at Fluval 1+ lager litt vel sterk strøm i dette lille akvariet, men får se om jeg finner på en smart løsning. Har for øyeblikket satt på en liten slange-bit som jeg har klippet av på skrå i den ene enden, så vannet går mer oppover og bryter vannoverflaten. Men er ikke 100% fornøyd med denne løsningen, så jeg får være kreativ. Til uka får jeg tusle ut og kjøpe litt GH-salt også, vannet på Nedre Romerike har en GH på mellom 0-1, og jeg vil gjerne ha den opp på minst 2. Huff, har snart brukt mer penger på 19litern enn på 63litern. Men men, sånn går det når man har litt høye krav til ting :-)

Skal prøve å få knipset noen bilder av rekene i morgen, men med et Led-lys som ikke innfrir helt til forventningene, kan det bli vanskelig. Må finne på en eller annen smart løsning ang. armaturer for disse akvariene, E14-sokkel for 19litern og 1x15W T8 i 63litern blir litt stusselig syns nå jeg. Men hei, det var jo billig :-)

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 27.02.2010 kl. 01:54
[Rapportér innlegg]
10  

MarenB
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Skulle veldig gjerne ha hatt disse rekene jeg også,de er utrolig fine! Men jeg har ikke plass til et eget rekekar og... ikke penger:p. Jeg er spent på hvor fort disse vil formere seg!:)

Masse grattis!

 
Postet 27.02.2010 kl. 02:50
[Rapportér innlegg]
11  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Maren da, et lite rekekar får man alltid plass til et sted :-) Værre med lommeboka ja. Jeg kunne nesten kjøpt meg en ny 63L + Tetratec Ex 600 for samme pris som rekene, men shit au. De får bare se å proppe seg fulle med rogn og få masse Blå Tigerreker, og få Yellow Eyes. Så skal jeg nok få tjent inn de penga igjen, hehe. Tittet inn i karet før jeg dro på jobb, og det var da liv inne i mørket. Kanskje uflaksen min har gått over, jeg var nesten forberedt på at rekene skulle dø før jeg i det hele tatt fikk dem ut av posen. Hadde vært typisk meg at noe sånt hadde skjedd...

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 27.02.2010 kl. 09:20
[Rapportér innlegg]
12  

MarenB
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Ja de pengene... Jeg har hatt veterinærutgifter på 2500kr på ei uke, så her er det bare lommerusk igjen og vann og loff en liten mnd før neste lønning;p

Kanskje jeg kan kjøpe reker av deg når jeg får et rekekar en gang:) Kan jeg spørre hvor dine kommer fra? Hører jo om så mye frafall hos mange, så det hadde vært greit å vite hvor dine kommer fra.

Har du forresten prøvd å tette igjen filteret litt med svamp? Jeg hadde fluval 1+ i en 22liter med pygméguramiyngel en stund og det fungerte sånn ok. En gang i blandt ble disse svampene blåst ut pga trykket fra utblåset, så det var innmari irriterende!:S

 
Postet 27.02.2010 kl. 11:29
[Rapportér innlegg]
13  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Ja grattis med nydelige reker. Jeg hadde den sørgelige opplevelsen av å se 15 nyinnkjøpte blå tigerreker dø på få timer. Vet ennå ikke hva som gikk galt. Trist og dyrt :(

Men hvis jeg forsto deg riktig angående utblåset på pumpa, trenger du noe å sette på for å kunne justere utblåset i den retninga du ønsker?

Legger ved et dårlig bildet av en genial duppedings jeg bruker i mine 63 litere. kan justere utblåset dit du vil. Jeg bestilte en for mye fra tyskland, den skal jeg selge. Hvis du vil ha den kan jeg sende den til deg.Ser jeg bare har betalt 12 kr for den, he he trodde den var dyrere. Vil du prøve den kan du få den gratis :)

(Sist endret 27.02.2010 kl. 11:45 av Lisbeth )
 
Postet 27.02.2010 kl. 11:43
[Rapportér innlegg]
14  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Maren; Ja, vetrinærer vet å ta seg betalt. For et par mnd siden måtte jeg betale 2500,- for å få avlivet en veldig syk kanin, to tusen kr i tillegg til vanlig pris fordi det var helg... Bare for å sette en sprøyte. Rekene har jeg kjøpt av Ivar på Akvariereker.no, er veldig spent på hvordan det kommer til å gå med dem videre :-) Selv han ble overrasket over at jeg tok sjansen på Blå Tigerreker som første forsøk på reker, men de er jo bare så nydelige at jeg bare måtte ha dem. Hvis det går bra og bestanden øker skal jeg nok alltids få skaffet deg noen.

Lisbeth; Takker så mye for tilbudet! Men det må da vel være kjekt for deg å ha en slik liggende? Vet jo aldri når man plutselig trenger sånt, hehe. Men hvis du er sikker så sier jeg selvfølgelig ja takk :-)

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 27.02.2010 kl. 13:29
[Rapportér innlegg]
15  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jadda, nå har den ligget urørt i 1 år og havna i kassa med alt som skal selges, så den skal vekk :)

Send meg en mail med adressen din :)

 
Postet 27.02.2010 kl. 14:18
[Rapportér innlegg]
16  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Sånn, da har jeg sendt deg mail :-)

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 27.02.2010 kl. 15:50
[Rapportér innlegg]
17  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Blæ, da ble det ikke noe A. Borellii på meg i dag heller.. Så da får jeg ta noen runder i dyrebutikker, og evt. komme meg en tur til Moss. Ellers så er det jo snart auksjon her i Lillestrøm, men har ikke fått inntrykk av at det er så mange som skal ta med dvergciklider dit.

Jeg kan sitte i timesvis og se på Smykketetraene mine. Har som nevnt vært litt bekymret for noen av dem som har virket litt blasse i fargen. For det meste ser jeg bare den ene hannen som svømmer rundt i hele akvariet, resten av dem foretrekker å luske rundt blant sverdplantene. For å få en titt på flere av dem, gav jeg dem litt fôr i stad. Hannen og den ene hunnen spiste og koste seg, og begge så flotte ut. Så kom en annen hunn snikende ut fra buskene, og hun hadde det mer "matte" utseendet. Hun sirklet rundt litt før hun svømte opp mot maten, og jeg så tydelig at fargen hennes ikke var lik de to andre. Men når hun tok motet til seg og ble med i kampen om maten, strålte hun plutselig i like fine farger som de andre. Så jeg tror rett og slett at de ikke bruker sine fulle farger når de svømmer rundt og gjemmer seg alene, men når de møter en annen tetra farger de ut mer for å vise seg frem. Noen som har samme erfaringen?

I 19litern går det greit nok med rekene. Det er en som har dødd, men jeg tror det er min egen skyld. Hadde planlagt å ha en lang og forsiktig tilvenning for dem, og skulle bare ut en liten tur mens temperaturen jevnet seg ut i posen. Men den lille turen ble litt lengre enn planlagt, og det samme med tilvenningen. De andre rekene virker fornøyde, og koser seg på filtersvampen, rota og mosen. I går etter jobb la jeg merke til at rota har fått litt mugg på seg, men det ser ikke ut til å sjenere rekene. Heller tvert om, de står stadig og piller på det. Har blitt utrolig fasinert av disse små rekene, og jeg håper jeg får noen rognfulle damer etterhvert. Hadde vært veldig gøy å se antallet øke av seg selv :-) Skal prøve å få tatt noen bilder i kveld, men dessverre gir LED-pæra forferdelig lys. Jeg sliter med å se inn der på dagtid, pga. dårlig lys og gjenskinn i glasset fra vinduet på den andre siden av rommet. Huff, ja jeg må få gjort noe med disse armaturene..

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 28.02.2010 kl. 15:01
[Rapportér innlegg]
18  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Har funnet ut at det er nytteløst å prøve å få tatt noen bilder av rekene med den ekstremt dårlige belysningen. Satt og studerte karet tidligere i dag, og så noe merkelig som bevegde seg. Prøvde å skjønne hva det var, tittet fra forskjellige vinkler og klødde meg i hodet. Først da jeg så et par gule øyne forsto jeg at det var en reke... Det sier jo litt om lyset oppi der. Jeh vurderer å bruke dekkglass på begge akvariene i stede for heldekkende lysarmatur, da jeg syns temperaturen varierer alt for mye når lyset er av eller på. Hadde håpet å finne noen andre heldekkende armaturer, men det blir så alt for dyrt for øyeblikket. Tror derfor at jeg heller skal kjøpe et 60cm sort armatur med 2xT5-lysrør fra Aquamanias til 63litern. Når jeg får tatt turen til Dahls, kommer jeg nok til å kjøpe en PL-lampe til 19litern. Blir ikke akkurat en gratis løsning, og jeg gjør det enda dyrere for meg selv når 63L nr. 2 skal kjøpes. Men det får jeg leve med, enda godt det nærmer seg sommer med museskritt, med andre ord, nærmere feriepenger. Også er det jo auksjon til helga. Huff, folk tuller ikke når de sier at akvariehobbyen er en dyr...

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 02.03.2010 kl. 17:37
[Rapportér innlegg]
19  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Iiiip. Jeg var innom Buddy på Strømmen i dag, i håp om å få kjøpt noen syke A. Borellii. Ja, syke. Hver gang jeg har kjøpt fisk der, har de dratt med seg hvitprikk. Men siden jeg er en smule usikker på om Smykketetraene mine er i toppform, hadde det vært enda en grunn til å ta med litt medisiner fra Esha når jeg skal til Aquamanias og hente noen varer. Men neida, ingen Borellii. Fant derimot både A. Hongsloi og A. Macmasteri, og begge ligger på "topplista" mi over Apistogramma. Og den ene Macmasteri-hannen var så ufattelig nydelig. Jeg sto nærmest og siklet foran akvariet. Resten av fiskene i karet var stusselige, var muligens et par andre Macmasteri oppi der, men i alle fall ingen hunner som jeg kunne se. Hadde det vært en flott hunn oppi der i tillegg, tror jeg nesten de måtte blitt med meg hjem. Men nei, jeg skal ha Borellii!

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 03.03.2010 kl. 02:18
[Rapportér innlegg]
20  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Åh, som jeg sliter med å ikke kjøpe A. Macmasteri i stedet for A. Borellii. Og at Aquamanias i tillegg har tatt inn disse, er jeg nesten redd for å ta turen til Kløfta for å hente varene mine etter auksjonen på søndag. Jeg må liksom bare ta turen dit for å titte på de nye fiskene som har kommet inn. Er superspent på både dvergcoryene og ciklidene. Men jeg prøver hardt å ikke falle for fristelsen, uansett hvor mange steder jeg må innom før jeg finner A. Borellii, så skal jeg ha disse. Har vært helt opphengt i A. Borellii siden jeg så disse i kjelleren i Parkaleen. Og hvis jeg skaffer meg Macmasteri nå, må jeg jo ha Borellii senere. Men 63L nr. 2 vil jeg jo ha corydoras i... Fant dessverre en ny plass på stua mi som hadde vært ideelt for et akvarium. Får neppe plass til noe mer enn en 63L der heller, men det får gå. Jeg har rett og slett sansen for småfisk, og er lykkelig for at både en del Apistogramma og Corydoras trives i nettopp 63L. Mindre akvarier, plass til flere :-) Driver stadig og titter rundt på stua mi for å finne nye plasser til akvarier. Ender nok opp med en ommøblering etter hvert for å få plass til mer. En 63L og en 19L er ikke nok. Den planlagte 63litern i tillegg er heller ikke nok. Skulle gjerne hatt 4x63L, pluss en del mindre akvarier for bl.a. Klovnkilli, reker og helst et artskar med en liten rasbora-art. Nei, her får det ommøbleres etter alle kunstens regler! Lommeboka mi gråter, og ber meg om å slutte. Men nei, kortet må dras, og penger må taes ut for å betale kontant hos Aquamanias og Akvariereker. For ja, smarte meg har jo klart å surre vekk nettbank-brikka og alt av koder. Og i den nærmeste fremtid skal jeg altså kjøpe en ny 63L, to 2xT5-lysarmaturer og et Tetratec Ex 600. Er veldig fornøyd med Tetratec'en min i 63litern så langt, og føler ikke behovet for å kaste meg ut i den hakket dyrere Eheim-verdenen (enda).

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 04.03.2010 kl. 02:43
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 21 »