Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Magne Asbjørnsen © Håvard Støre Andresen © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Tante Astrid´s undervannsverden
Sider: 1 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 108 »
1020 Hei

Rune Kristoffersen
Medlem male.gif
Fra: Mjøndalen
Ja nå har du fått litt å rusle med skjønner jeg.

Satte foresten meg på en ide- så nå har jeg laget med ett system med Exel- der kan jeg føre inn fisk-planter og dyr ettersom de kommer i hus.

tøft for meg å si da som ikke har noen ting enda- men da er det nok lettere å holde oversikt

Glad nå jeg... har vann i karet
Rune

rune
 
Postet 08.11.2008 kl. 23:45
[Rapportér innlegg]
1021  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Ja, det gjør det litt mer oversiktlig. Har pleid å skrive opp før jeg startet tråden her inne, men tror jeg må begynne med det igjen. Mye å gå igjennom for å finne ut når fisk ble kjøpt osv.

Gratulerer med vann i karet forresten! Skal snike meg innom tråden din og ta en titt igjen ;)

 
Postet 09.11.2008 kl. 00:24
[Rapportér innlegg]
1022  

Liv H
Medlem female.gif
Fra: Tønsberg
Hei :-) Var det ikke du som hadde planer om badis badis? De hadde en enslig liten tass på en akvariebutukk jeg var i går - aldri sett den før, den var helt nydelig :-) Hadde de hatt to så hadde den nok ikke gått i butikken lenger ;-)

Medlem av FAMBAI: Forente akvarister mot bruk av innkjøringsfisk.
 
Postet 09.11.2008 kl. 09:27
[Rapportér innlegg]
1023  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Kikket litt på de også, men syntes Dario dario var enda mer spennende siden de var så mye mindre i størrelse. Liker små fisk som du vet ;)

Hvordan disse eventuelt vil gå sammen med kampfisk har jeg ikke tenkt å prøve ut så jeg får holde på drømmen til det blir plass i karet. Har sett at begge artene dukker opp på listene rett som det er så helt uvanlige er de nok ikke.

 
Postet 09.11.2008 kl. 16:02
[Rapportér innlegg]
1024  

liverbird
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Klovnkilli sto dessverre ikke på listene denne gang heller :S Har ikke fått svar fra han jeg sendte mail til, så jeg skal ta en prat med vår svenske venn i morgen.

Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig
 
Postet 09.11.2008 kl. 17:27
[Rapportér innlegg]
1025  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Så synd da. Ser ut som om jeg får prøvd ut tålmodigheten min igjen gitt ;)

Mulig jeg går meg en tur til Futura om formen holder i morgen. Synes høsten er så fin og da er det godt å komme seg ut litt. I kveld blir det tur til 'Onkel', men skal ikke slappe av så lenge. I slutten av uken regner jeg med å ha møbelet på plass og antagelig blir karet satt opp neste helg en gang. Da skulle det være klart for fisk også siden jeg har tenkt å kickstarte filteret denne gangen. Har du kommet noe lenger med dine planer?

 
Postet 09.11.2008 kl. 18:21
[Rapportér innlegg]
1026  

liverbird
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Man må tydeligvis ha litt tålmodighet i denne hobbyen, hvert fall når vi bor på denne kant av landet. Jeg har fått en del prøvelser jeg også, blålyset mitt har enda ikke kommet. Men men, vi overlever det også ;)

Jeg har ikke kommet noe lenger enda, fiskene koser seg på Futura, og plantene kommer ikke før om 14 dager. Håper vallisneria kommer i morgen, men resten har jeg ikke bestilt.

Ny fiskeliste kommer forresten i slutten av neste uke, så vi får krysse fingrene til da

Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig
 
Postet 09.11.2008 kl. 18:32
[Rapportér innlegg]
1027  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Får krysse alt som krysses kan og håpe ;)

 
Postet 09.11.2008 kl. 18:40
[Rapportér innlegg]
1028  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Har kikket innom mange tråder de siste dagene og det er ikke tvil om at det yngles i bøtter og spann rundt omkring, eller kanskje det er riktigere å si bokser og esker ;) Det er nesten så man føler seg litt utenfor uten yngel svømmende rundt i huset. Her er det ihvertfall ingen slike småtasser, ingen som leker heller som jeg kan se. Unntatt stjernedanioene, men de holder jo aldri opp. Likevel skal jeg ikke klage. Alt teknisk i karene fungerer, algeveksten er under kontroll, plantene fine og ingen fisker ser ut til å lide noen nød. Har riktignok noen som begynner å bli gamle og/eller skrantne, men det er vel normalt når man har en del fisk gående. De fleste er ihvertfall i fin form. Stabile forhold er flott, men det blir lite å skrive om her inne på den måten ;D

Jeg er ihvertfall snart ferdig med møbelet. Siste malingstrøk i morgen og så skal det bare tørke litt en dag eller to før oppsettet. Ser derimot ut til at det skal bli vanskelig å få tak i klovnkilli, men håper de kanskje står på listene neste gang. Har ikke så veldig lyst til å starte hold av killi ved å kjøpe egg siden jeg har så lite erfaring med sånt. Muligens er det i tillegg forhold under klekking som innvirker på kjønnsfordeling også. Det kan derfor hende jeg bare ender opp med bare ett kjønn i tillegg. Jada, pessimist når det gjelder dette. Må i såfall lese meg opp først.

Var forresten innom dyrebutikken i går og kikket litt. Så litt på kampfiskhunnene og ble veldig overrasket. Var Clotilde virkelig så liten da jeg kjøpte henne? Hun er ihvertfall en stor og rund dame nå. Helt utrolig at hun har vokst så mye. De sterke fargene ser heller ikke ut til å forsvinne selv om det ikke er antydning til lekstendenser. Underlig at hunnene ses på som kjedelige, men så er damen jeg har veldig spesiell også da :)

 
Postet 11.11.2008 kl. 16:14
[Rapportér innlegg]
1029  

Galemor
Medlem female.gif
Fra: Andebu i Sandefjord kommune
Jeg ble oxo overrasket over hvor mye personlighet noen av disse damene har, i det hele tatt hvor mye personlighet som kampfisk har.
Ellers er det oxo mye individuelle personligheter på de andre fiskene, men betta er vel kanskje noe jeg har sett det best på.

Min stille kjærlighet :)
 
Postet 11.11.2008 kl. 18:55
[Rapportér innlegg]
1030  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Helt enig! Hadde kampfisker vært en sjelden art så er jeg sikker på at de ville vært veldig ettertraktet ;) Det er ofte sånn med oss mennesker at vi ikke er flinke til å sette pris på tingene i våre vanlige hverdagslige omgivelser, men så snart det dreier seg om noe sjeldent så blir det straks mer attraktivt. Jeg synes for eksempel den vanlige skjæra er en av de vakreste fuglene vi har i Norge, men de fleste "ser" den ikke engang ;)

Virker som både kampfiskene og ciklidene mine er i stand til å både overveie og vurdere forskjellige muligheter når de står ovenfor en utfordring. Kan ikke si at jeg merker noe sånt hos stimfiskene, men fra naturens side så er disse beskyttet av stimen og har derfor antagelig ikke hatt behov for å utvikle akkurat den siden ved personligheten. Liker alle fiskene mine, de er alle spesielle på hvert sitt hvis, men må innrømme at jeg er svak for Clotilde-damen :)

 
Postet 11.11.2008 kl. 20:19
[Rapportér innlegg]
1031  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Endelig er møbelet på plass og alt er nå klart til oppsett, men det blir nok ikke gjort noe mer akkurat i dag. Her har jeg startet opp en tråd hvor jeg vil samle all informasjonen om oppsett og innredning av karet. Gleder meg til å ta fatt i morgen :)

 
Postet 14.11.2008 kl. 18:09
[Rapportér innlegg]
1032  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Klikk på bilde for større versjon
Har altså fått satt i gang nyakvariet. Godt å være ferdig med bakgrunnen. Det er alltid spennende å se hvordan den tar seg ut når den blir ferdig. Har sjelden noen god plan før jeg setter i gang. Vet ikke om jeg rekker å gjøre noe mer i dag, men siden det drøyer med å få tak i fiskene så har jeg jo egentlig god tid.

Disse to sneglene skal også flyttes over, men foreløpig så koser de seg i 35 literen og lider ingen nød.

Lyssrøret på badet gikk i går og siden jeg hadde et ledig Aqua-glo-rør liggende så ble det satt inn midlertidig til vi får tak i nytt. Kan bare fortelle at å kikke seg i speilet på badet nå gir meg en følelse av å befinne meg i en skrekkfilmscene. Anbefales for folk som ønsker å våkne opp på morran. Håper det ikke er slik at dette lyset faktisk avslører sannheten og at jeg faktisk ser så sykelig ut ;)

 
Postet 16.11.2008 kl. 17:16
[Rapportér innlegg]
1033  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Driver å koker noe av sanden som skal i Afrika-karet nå og det er vel ingen jobb som er kjedeligere enn det :b Håper å få den på plass i karet i løpet av kvelden, men dette tar tid. Må nok finne på noe lurt å legge oppå røttene for at de skal holde seg på plass når det blir vann i karet ellers er jeg redd de flyter opp. Har lest at disse redmoore-røttene har det med å flyte. Jeg får se hva jeg finner på når vann og sand skal i karet.

Ellers så er det lite å fortelle om. Ser at vallisneriaene i Asia-karet behøver å lukes litt igjen. Pleier å ta litt ved vannbytter når jeg ser at det sniker seg opp avleggere der jeg ikke vil ha de. Klipper også av litt på lengden når det er behov for det, men alt i alt er det lite arbeid med dette, kanskje en femminutt hver fjortende dag så det får jeg tåle.

Vannstrømmen i Sør-amerika var minimal i går og jeg var redd for at jeg måtte ta en stor-rens på både filter og slanger, men skyllte bare blåsvampen jeg har på innsuget og så var det full guff igjen. Sparer meg for mye jobb den løsningen der :)

 
Postet 17.11.2008 kl. 19:07
[Rapportér innlegg]
1034  

Elka
Medlem female.gif
Fra: Fetsund
sitat av Tante Astrid:
Driver å koker noe av sanden som skal i Afrika-karet nå og det er vel ingen jobb som er kjedeligere enn det :b Håper å få den på plass i karet i løpet av kvelden, men dette tar tid. Må nok finne på noe lurt å legge oppå røttene for at de skal holde seg på plass når det blir vann i karet ellers er jeg redd de flyter opp. Har lest at disse redmoore-røttene har det med å flyte. Jeg får se hva jeg finner på når vann og sand skal i karet.

Ellers så er det lite å fortelle om. Ser at vallisneriaene i Asia-karet behøver å lukes litt igjen. Pleier å ta litt ved vannbytter når jeg ser at det sniker seg opp avleggere der jeg ikke vil ha de. Klipper også av litt på lengden når det er behov for det, men alt i alt er det lite arbeid med dette, kanskje en femminutt hver fjortende dag så det får jeg tåle.

Vannstrømmen i Sør-amerika var minimal i går og jeg var redd for at jeg måtte ta en stor-rens på både filter og slanger, men skyllte bare blåsvampen jeg har på innsuget og så var det full guff igjen. Sparer meg for mye jobb den løsningen der :)

Kok røttene, så er den saken løst....
Når du koker røttene trekker vannet inn i røttene med en gang, pga at porene i treverke åpnes.

Medlem av MMLLP (Mennesker Med Litersyke og Liten Plass)
 
Postet 17.11.2008 kl. 19:45
[Rapportér innlegg]
1035  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Har ikke kjele som er stor nok tror jeg :b Ser foreløpig ut som det holder med et par steiner for at de ikke skal flyte, så jeg håper det går bra likevel. Takk for tipset uansett. Skal huske det om det blir aktuelt en annen gang (og jeg finner meg stor nok kjele).

 
Postet 17.11.2008 kl. 19:52
[Rapportér innlegg]
1036  

Elka
Medlem female.gif
Fra: Fetsund
sitat av Tante Astrid:
Har ikke kjele som er stor nok tror jeg :b Ser foreløpig ut som det holder med et par steiner for at de ikke skal flyte, så jeg håper det går bra likevel. Takk for tipset uansett. Skal huske det om det blir aktuelt en annen gang (og jeg finner meg stor nok kjele).


Går også ann å snu å vende på den mens den koker... det gjør vi når kjelen ikke er stor nok. Så nå vet du det også....:D

Medlem av MMLLP (Mennesker Med Litersyke og Liten Plass)
 
Postet 17.11.2008 kl. 22:56
[Rapportér innlegg]
1037  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Takk for det Elka :)

Ser ut som om det går bra. Røttene står stødig og alt ser ok ut, men skal la steinene ligge på noen uker så jeg er sikker på at de holder seg på plass. Steinene er fine de så det gjør egentlig ikke så mye. Skulle egentlig legge ut bilder i går, men så mistet jeg plutselig nettforbindelsen så jeg skal legge dem inn i tråden om Afrika ganske umiddelbart. I løpet av dagen håper jeg å få på plass plantene også så hvis ikke nettet svikter meg igjen så blir det flere bilder i kveld. Denne gangen kommer jeg til å kickstarte filteret slik at jeg forhåpentligvis slipper unna noen av oppstartsalgene. Dette karet blir det moro å få fisk i!

 
Postet 18.11.2008 kl. 13:58
[Rapportér innlegg]
1038  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Klikk på bilde for større versjon
Jippi, ferdig innredet. Fjernet til og med steinene uten at røttene rørte på seg. Nå kan du bare finne de fiskene, Liverbird ;)

(Sist endret 18.11.2008 kl. 21:25 av Tante Astrid )
 
Postet 18.11.2008 kl. 21:25
[Rapportér innlegg]
1039  

Liv H
Medlem female.gif
Fra: Tønsberg
Det ble fantastisk flott :-) Som alltid :-) Dette er du kjempegod på!

Medlem av FAMBAI: Forente akvarister mot bruk av innkjøringsfisk.
 
Postet 18.11.2008 kl. 23:27
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 108 »