Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Knut Holien
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Anders' akvarierom [NR. 1]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 80 »
1  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Dette blir jo da egentlig en NR 2-tråd for meg, så for dem som kunne tenke seg å lese min forrige tråd, finner den HER.

Men, nå starter jeg altså på et nytt kapittel. Endelig har jeg (igjen...) fått det som jeg ville, og jeg får et eget rom til akvariene! :-) Fram til nå har alle akvariene stått på rommet mitt, men det er ganske upraktisk. Og når jeg fikk vite at det ene rommet i huset, som da var drømmerommet, skulle bli mitt, ble jeg hoppende glad! Endelig et rom der jeg, og bare jeg kunne drive med hobbyen min i fred og ro.

I dag har jeg disse akvariene:

- 230 liter (En dag skal jeg bytte ut dette med en reol til)
- 3x 98-litere i reol (godakvariene, de har spesialmål)
- En 54 liter som skal brukes til oppvekst.


Skulle gjerne hatt minst dobbelt så mange akvarier, men dessverre er jeg ung og bor hjemme, hehe :-)
Rommet står fortsatt tomt, men vil straks være fullt...

Her hos meg er det Corydoras det går i, ikke mye annet :-) Absolutt en fiskerase jeg har forelsket meg fullstendig i. Det er dette akvariene mine for det meste vil inneholde, så det er jo morsomt om jeg får noen andre Corydoras-elskende lesere :)Dette er veggen reolen og 230-literen skal stå på.


Under vinduet skal jeg ha et skrivebord :-)

(Sist endret 12.07.2015 kl. 20:36 av Anders K )
 
(Stengt)
Postet 10.06.2011 kl. 16:29
[Rapportér innlegg]
2  

Black_Flys
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
gratulerer med ny tråd.
Blir spennende å se akvarierommet bli bygd.

Espen

Gøy med akvarium. Hekta. Starter i det små med 270*45
 
(Stengt)
Postet 10.06.2011 kl. 18:08
[Rapportér innlegg]
3  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Tusen takk for det :) Det blir jo ikke et kjempeprosjekt, men et prosjekt blir det jo. Dessuten er det veldig morsomt for meg selv å ha en dagbok over det!

Uansett, 1 akvarium er flyttet, og det er det største. Jeg tømte det helt for alt, så klarte vi å bære akvariet og bordet samtidig. Fort gjort.
Det ble jammen et tomrom på rommet mitt nå, det skal være sikkert og visst! Men endelig kan de røde stolene og bordet stå inntil veggen, og jeg kan sitte og slappe av uten akvarier rundt meg, og det føles ganske bra. Det blir litt rart, men må jo ha en stol på akvarierommet også ;)

Uansett, det er en del malejobber og sånt, står et bord i kjelleren jeg skal bruke til skrivebord. Det er hvitt, men jeg skal ha det svart. Har også et bord i kjelleren 54 l skal stå på, det skal også males. Så skal jeg ha en liten benk der inne, til vanntester og sånne ting tenkte jeg, det kan være veldig kjekt å ha. Så kommer jeg jo til oppbevaringsskap da, de har jeg ikke funnet ut av hva skal være enda, det heller (har heller ikke funnet noen sånn benk). Men jeg får bare kikke og tenke litt, så finner jeg vel ut av det også. Men jeg vil ha noe som jeg kan få plass til litt store ting inni, det blir et must, tror jeg.

Nå får jeg snart gå ned igjen og skrape alger... æsj! Storekaret står fortsatt tomt og jeg driver og rengjør det. En helt grusom jobb, de prikkene med grønnalger må jeg jo nesten bruke sandpapir for å få vekk! Huff, ikke alt er like morsomt... :-)

 
(Stengt)
Postet 10.06.2011 kl. 18:18
[Rapportér innlegg]
4  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Vi er i gang med maling :) Bakglasset på 230-literen har fått et strøk, og skal ha 2, tror ikke det trenger mere enn det. Legger ut et bilde også.
OBS! På bildet ser det ut som om bakglasset allerede er svart nok, men det er feil, det ser ikke sånn ut enda :-) Dessverre får jeg ikke plassert akvariet dit det skal i dag, det står midt i rommet nå. Malingen skal tørke i 4 timer før vi kan male på et nytt strøk. Derfor venter vi til i morgen, men da skal vi til Skien også, så det blir ikke veldig mye tid da. Men noe blir det. Håper å gjøre et godt kjøp (eller fler) på røtter!

Så har jeg fått inn en kommode! Det er litt midlertidig, tror jeg, tenkte å få et større skap inn her. Har ikke gjort noe med komoden, ikke malt den eller noe, for jeg gidder ikke :P Jeg har ganske mye å male allerede, skjønner dere ;)

Jeg har også fått flyttet inn en del småting til akvarierommet i dag, det går fort fremover! Regner med at alle akvariene og akvarieutstyret er inne på akvarierommet innen mandag. Men jeg lover ingenting :-)

 
(Stengt)
Postet 10.06.2011 kl. 20:12
[Rapportér innlegg]
5  

Emil E
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Skal følge med her og, blir spennende! :)

"There is no WAY to Peace, Peace is the way."~Mahatma Ghandi
 
(Stengt)
Postet 10.06.2011 kl. 22:29
[Rapportér innlegg]
6  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Alle sammen, jeg har noe stort å fortelle :D Dette er iallefall svært stort for meg;

Jeg er nå eier av en sjelden og ettertraktet Corydoras-art; Corydoras eques!

Jeg tror ikke det er sant, men det er sant, de står til akklimatisering nå. Og jada, det er den ekte eques, ikke venezuelanus! Tja, jeg må vel fortelle denne historien, en historie fra en hoppende glad og nesten gledesgråtende gutten, meg :-)

Vi var jo i Skien i dag, på Herkules senter. Først var jeg og faren min innom Biltema for å kikke etter sand, og det hadde de der. Heldigvis! Det ble 3 sekker. Vi kjøpte ikke da, vi ville vente til før vi skulle dra opp til bursdagsselskapet klokken 2. Etter Biltema tuslet jeg inn på Zoobutikken ved siden av for å se etter røtter. Jeg spurte, og de hadde bare små igjen, det ville jeg ikke ha. Jeg skal ha store røtter, så ingen røtter ble det. Men jeg måtte jo se hva de hadde i akvariene her... så jeg studerte reolene i det lille "rommet" jeg var i da (det er en reol i midten i akvarieavdelingen) og her var det ikke en eneste Corydoras å se. Ikke en eneste! Jeg ble litt skuffet. Jeg gikk så til det andre "rommet", og jeg så albino og de dere vanlige uintressante artene. Jeg gikk jo og kikket gjennom alle akvariene her også, og så fikk jeg øye på det. Jeg skvatt inni meg, for der var Corydoras eques! Jeg så lappen på akvariet også. Det kunne ikke være sant, Corydoras eques her og nå! Jeg ble på gråten av glede, og hjertet dunket. Jeg MÅTTE ha dem! Det ble en del tenking, kunne de tåle så mange timer i pose? Var det lurt? Etter en runde på senteret, bestemte jeg meg for å kjøpe dem. Jeg gikk i dyrebutikken og sa ifra, og de holdt de av til slutten av handleturen på Herkules.

5 stk. skulle jeg ha, og de kom på over tusenlappen. Men så var det 6 stk. i akvariet, så jeg fikk med den siste på kjøpet! Så 6 Corydoras eques har jeg nå til akklimatisering. Jeg er stolt! Friske, fine og store Corydoras! Jeg er en lykkelig gutt nå :-)

Jeg kommer til å plassere de sammen med Green Laser, men skal få gå øverst eller i midten alene, de må ha artskar syntes jeg :) Jeg vet at det er en sjanse å ta å sette de sammen med en annen gruppe Corydoras, og jeg er litt bekymret, men ser ingen annen mulighet nå.

 
(Stengt)
Postet 11.06.2011 kl. 20:52
[Rapportér innlegg]
7  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Glemte å ta med bilde. Ser ikke fargene godt, men det er eques du ser! :D

Og ja, forresten; alle overlevde selskapet, jeg også. Men kikket til de mange ganger...

 
(Stengt)
Postet 11.06.2011 kl. 20:55
[Rapportér innlegg]
8  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Åh, gratulerer! Så vidunderlig heldig du er, og så glad jeg er på dine vegne ;D

(Godt med positive nyheter i disse bekymringstider...)

Har våte drømmer
 
(Stengt)
Postet 11.06.2011 kl. 21:12
[Rapportér innlegg]
9  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg føler meg utrolig heldig, det må jeg si! :-) Utrolig leit dette med Green Laserne dine, Sissimor. Håper virkelig ting ordner seg for dem.

 
(Stengt)
Postet 11.06.2011 kl. 21:51
[Rapportér innlegg]
10  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Det er en i gruppa som ligner mistenkelig på aeneus... håper virkelig ikke at jeg bare har 5 eques nå da! Håper virkelig at det bare er fargene som er veldig dårlige enda. Men det ser mistenkelig ut!

 
(Stengt)
Postet 11.06.2011 kl. 22:25
[Rapportér innlegg]
11  

Dan a
Medlem male.gif
Fra: Akershus
fØLGER MED:-)

Mvh Dan
 
(Stengt)
Postet 11.06.2011 kl. 22:42
[Rapportér innlegg]
12  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Takk for det, Dan, er jo fint å vite at iallefall noen gidder å lese mine skriberier :-)

Det ble røde mygglarver i akvariene i går, og jeg var jo spent på de nyankomne fiskene om de ville spise. Og det gjorde de- med glupende apetitt! De sugde i seg mygglarver som bare det. De er så utrolig vakre, og jeg kan ikke tro at jeg faktisk har fått tak i Corydoras eques...! Det er veldig morsomt å ha viltfangede fisk også, det har jeg ikke hatt før :-) De er ikke sky heller, og tror dette er en art som svømmer en del i høyden i akvariet.

 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 09:36
[Rapportér innlegg]
13  

Trond13
Medlem male.gif
Fra: Evje
Lucky! Nytt akvarierom, nye corydoras og ny tråd :P Her går det unna :D

Gleder meg til å se bilder av både rommet og de nye coryene!

 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 10:19
[Rapportér innlegg]
14  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Corydoras eques - mine nye, sjeldne skatter

Her kommer et par dårlige bilder, men et bevis på at jeg har de i hus :) De er så utrolig vakre!(Sist endret 12.06.2011 kl. 10:29 av Anders K )
 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 10:26
[Rapportér innlegg]
15  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg beklager at avatarbildene mine ofte byttes ut her nå, men i dag måtte det byttes ut igjen. Det tror jeg får være her lenge. Nå er det en Corydoras eques som pryder alle mine innlegg :-)

Trykk F5 hvis du ikke ser bildet.

 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 11:53
[Rapportér innlegg]
16  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Gratulerer så mye Anders, både med eget akvarierom og ikke minst, verdens fineste cory :)

 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 12:04
[Rapportér innlegg]
17  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Tusen, tusen takk for det, Rita. Jeg er fullstendig forelsket i equesene. Ser ut til at de trives, har blitt flotte og fargesterke :) Eneste jeg bekymrer meg litt for er at de har litt hvitt ytterst på pectoralfinnene, er dette egentlig normalt...? Vet bare ikke om de var sånn i går. Prøver å få tatt et bilde av "den rare", men den liker visst ikke fotografering, den :p

Men, altså, jeg er utrolig fornøyd med kjøpet og mener at de er verdt hver eneste krone :-) Hver gang jeg går forbi døren til rommet må jeg stoppe og kikke på de som svømmer rundt i akvariet. Jeg tror nok dette er min yndling NR. 1 for øyeblikket ;) Disse må jeg passe godt på, veldig!

 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 12:13
[Rapportér innlegg]
18  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
To bilder av "den rare" så håpløse som sikkert bare jeg kan ta dem... på den ene bildet ligger den bak en eques. Det er vel ingen tvil om at dette er aeneus...?

- Skal prøve å ta noen bedre!

(Sist endret 12.06.2011 kl. 12:48 av Anders K )
 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 12:47
[Rapportér innlegg]
19  

Black_Flys
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
gratulerer med flott cory.
1000,- for 5 stk?

Espen

Gøy med akvarium. Hekta. Starter i det små med 270*45
 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 13:08
[Rapportér innlegg]
20  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
1100 ble det. Ikke så veldig ille, kanskje?

 
(Stengt)
Postet 12.06.2011 kl. 13:37
[Rapportér innlegg]
(Stengt)
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 80 »