Discus i akvastabil markii 530l

Endelig er akvariet kommet!
Etter lang ventetid er karet på plass i kjelleren. Jeg starter med dette en egen tråd om mitt akvarie. Et Akvastabil Mark II 530 L som er tenkt som et selskapsakvarium, Hovedfisken skal være Discus, i tilegg skal jeg ha et par stimer med coridoras, maller evt. en stim med cherrybarber og noen redbackskalarer . Det er sump på ca. 100 L i skapet som jeg kommer tilbake med bilder og oppbygging . Vil ha skikkelig filter for å begrense vannbytte til et minimum.

Hvordan får jeg lagt bildene inn i tråden/som en del av innlegget og ikke på siden?

Bilde 1. Thommas gjør seg klar for å skjære hull i bakveggen for utak til sumpen.
[External Image]

Bilde 2. BTN Rock bakgrunn som svarte til forventningen, regner med at den ikke blir noe mindre fin når den kommer på plass og får vann på seg.


[External Image]

Bilde 3. Veggen har kommet på plass, legg merke til ristene som er boret inn. Jeg har bestemt plasseringen så de skal bli enkle å skjule samtidig som de vil gi god sirkulasjon.
[External Image]

BTN Rock bakgrunn er montert . Sand, grus og stein. Jeg har prøvd å finne Stein og grus som harmonerer i farger med bakveggen . Dette er en begynnelse, det blir nok noen endringer når jeg får vann, røtter og planter på plass

[External Image][External Image]Sist gang jeg hadde kar med discus hentet jeg sand/grus og stein fra en lokal strand her i Stavern. Jeg var fornøyd den gang og har derfor valgt samme løsning nå.
Noen detaljbilder...
Bilde 1. Til høyre har jeg foreløpig laget ei lita steinrøys for å dekke det ene innløpet av vann til sumpen. Som dere ser har jeg vagt sand/grus av forskjellig kroningen/grovhet og lagt den i partier. Den ligger sånn på stranden og jeg syntes det er dekorativt. Grusen og sanda er slitt veldig fin og rund etter tusenvis/milioner av år med påvirkning av bølger hvor den har ligget og gnisset mot hverandre. Regner med at coryene vil like den.


[External Image]
Bilde 2 er den andre risten for vannintak til sumpen, regner med å få dekket den med planter eller noen røtter.[External Image]
Bilde 3. Her kommer forskjellen på grusen tydelig fram, regner med å ha partiet på midten åpent, uten planter og røtter . Dette for å få størst mulig dybdevirkving i karet.

[External Image]

Jeg ser at bildene detter ut på noen steder ???? Har gjort det samme som på de steden hvor de har blitt liggede. Er det fare for at bildet forsvinner når man fjerner miniatyrene?Prøver under og beholder miniatyrbilde....
Jeg skal ha inn planter og røtter, regner med å få ordnet litt av det i morgen.[External Image]


[External Image]


[External Image]
Grattis Finn Erik!!! Ny tråd, nytt kar og comeback med sus . Ekke lett å se på film ikveld he he he... Ipad'n ligger for nær.

Simen
Innlegg 678 og litt forover på min tråd fikk jeg litt hjelp til å forstørre bildene av flotte med-akvarister: MonaO og Cathy på min tråd + Cathy og Rolf H på tråden til Cathy mener jeg... Sjekk det ut!
Takk for det Simen ....Endelig igang igjenn.
S i m e n
Innlegg 678 og litt forover på min tråd fikk jeg litt hjelp til å forstørre bildene av flotte med-akvarister: MonaO og Cathy på min tråd + Cathy og Rolf H på tråden til Cathy mener jeg... Sjekk det ut!


Dette får du vise meg på jobben Simen, kansje en litt annen må å gjøre det på med padda eller I Mace'n?
Det må jo krydres med noe større bilder etterhvert ... ;0)
Gratulerer med flott kar, gleder meg til fortsettelsen

Jeg laster bildene mine opp på picasaweb.google.com (for å slippe å ha små bilder på siden av innlegget) og så høyreklikker jeg på ønsket bilde, velger "kopier bildenettadresse" og limer den inn i innlegget. Før og helt inntill bildenettadressen må man sette en [ img ] etter adressen setter man en " alt="[External Image]" title="[External Image]" border="0"> så syns bildet. Det skal ikke være mellomrom mellom klammene, jeg måtte bare lage det for å vise koden ellers ble det et tomt bilde
Hvis det fortsatt blir dosete bilder med Rita's instruksjoner, kan du låne noen Apistoer av meg he he he. Har et par fotomodeller svømmende her, som klarer seg fint med 400-500 liter
Dosete ???? Nå må du pusse padda Simen ;0) Eller syntes du det var liten dybdeskarphet? Kansje jeg får sette opp stativet å ha mindre blender og litt lenger lukkertid...... Eller er det meg som er dosete?
Finn Erik Helberg
Noen detaljbilder... Bilde 1. Til høyre har jeg foreløpig laget ei lita steinrøys for å dekke det ene innløpet av vann til sumpen. Som dere ser har jeg vagt sand/grus av forskjellig kroningen/grovhet og lagt den i partier. Den ligger sånn på stranden og jeg syntes det er dekorativt. Grusen og sanda er slitt veldig fin og rund etter tusenvis/milioner av år med påvirkning av bølger hvor den har ligget og gnisset mot hverandre. Regner med at coryene vil like den. [IMG]http://akvaforum.no/images/forum/34361_613422_1.jpg[/IMG] [IMG]http://akvaforum.no/images/forum/34361_130105020307_1.jpg[/IMG] Bilde 2 er den andre risten for vannintak til sumpen, regner med å få dekket den med planter eller noen røtter. [IMG]http://akvaforum.no/images/forum/34361_613422_2.jpg[/IMG] [IMG]http://akvaforum.no/images/forum/34361_130105020310_2.jpg[/IMG] Bilde 3. Her kommer forskjellen på grusen tydelig fram, regner med å ha partiet på midten åpent, uten planter og røtter . Dette for å få størst mulig dybdevirkving i karet. [IMG]http://akvaforum.no/images/forum/34361_130105020313_3.jpg[/IMG] [IMG]http://akvaforum.no/images/forum/34361_613422_3.jpg[/IMG] Jeg ser at bildene detter ut på noen steder ???? Har gjort det samme som på de steden hvor de har blitt liggede. Er det fare for at bildet forsvinner når man fjerner miniatyrene?


Prøver en gang til...
Veldig flott valg av steiner og grus-liker
Hei Daniel hyggelig å høre.
Jeg var litt spendt på hvordan det så ut når jeg skulle hente det nede på stranda, det er trods alt midt på vinteren og utvalget er begrenset.
Når bakveggen blir våt tror jeg fargeharmonien det blir ennå bedre.
Takker for positive ord Atle, det varmer ekstra når det kommer fra en som er garvet i gemet.
Det har nå kommet noen planter, røtter og vann i karet, vannet er litt "blakt" ennå så jeg venter litt med flere bilder. Planen er å få inn en del Anubias planter i tillegg til de andre plantene jeg allerede har plantet, bla. en fin Tigerlotus som jeg håper på å gi nok lys til at den vil trives.
Som sagt er det artig å komme igang igjenn, jeg har vært relativt aktiv på akvariefronten en 10 - 12 års tid for ca. 15 år siden. Hadde da et selvbygd møbel stuekar på 450 L samt et akvarierom i kjelleren med tilsammen nesten 2000 L. Jeg hadde store planer med et kar på ca. 3000 L som jeg også begynte på, men interessen dabbet av, andre hobbyer og jobb tok det meste av tiden så karet blei aldri ferdig. Jeg har som du kansje har fått med deg hatt discus før og det den fisken som er årsaken til at hobbyen blir tatt opp igjenn. Savnet etter denne dekorative og fasinerende fisken har blitt for stor og etter totalrenovering av huset, pga. brann ifjor sommer, har vi fått laget en kjellerstue/bibliotok hvor et akvarie vil passe inn som et selvfølgelig blikkfang. Akvariet skal nå fungere som et dekorativt innsyn i en liten selvskapt undervannsværden, uten tanke på noen bioto, men med vannverdier og annen fisk som discusen kan trives sammen med. Det blir derfor ikke noe VF discus på meg selv om den absolutt er mest fasinerende. Den veldig aktive delen av hobbyen er jeg foreløpig ferdig med, nå skal det forhåpentlig være mest kos.
Vel, garvet er jeg vel neppe, men greit intressert
Planter er handlet inn og satt i karet. En hyggelig jobb som undervannsgartner står for tur ;0)
[External Image][External Image]
Da er jobben stort sett gjort, her er noen bilder av hvordan det er blitt. Tåka ligger tykk etter all jobbinga så bildene blir ikke så bra.


[External Image]


Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap