Beate og bimbim's våte verden

Fikk lyst å lage en slik tråd til oss også.
Først litt historikk.

Høsten 2008 kjøpte vi inn vårt første akvarium. En 64 liter men rødsort sand og en talentløs innvendig am-top pumpe. På anbefaling fra butikken kjøpte vi med Safe-start og aqua-safe og hva det nå heter alt. Slik at vi skulle kunne ha oppi fisk allerede 1 uke etter. Vi ventet utålmodig 1 uke, og dro så for å kjøpe fisk. Vi handlet da inn: 1 kampfisk, 5 neontetra, 4 guppy og 2 platy.

Det gikk jo som det måtte gå, 1 uke etter var nesten alle fiskene døde. Vi begynnte da og lese oss opp på dette med akvariehold da ingen av oss hadde noen peiling på dette i det hele tatt. Fruen i huset tok av! som hun ofte gjør når hun får en ny interesse. Jeg brukte timesvis med tid på å lese alt på akvarieskolen og alle debattene på akvariegruppene på nettby, som da var vår primære kunnskapskilde.

Vi ominnredet karret, begynnte med vannbytter, kjøpte inn en bedre pumpe og karret begynnte saktens og fungere! *ler*

I februar kjøpte jeg en 250Liter i bursdagsgave til min kjære(bimbim), I den annla vi etter hvert en sør-amerikansk biotop med masse maller, sommerfuglciklider og masse annet rart. Dette karret fikk bruke sine nødvendige uker på å kjøres inn. Og vi opplevde ingen fiskedød denne gangen!

1 måned til gikk, og nå begynnte virkelig literus bassillicus å få feste. Vi kjøpte en 120L, raskt etterfulgt av en 150L. 150Litern plasserte vi på soverommet og anla som rent artskarr for L066. Drømmen var å få til ett oppdrett på disse.

Nå begynnte det og li mot vår, og Fruen i huset(undertegnede) kom inn i en VELDIG hard eksamenstid. 6 realfagseksamener på bare noen få dager over 1 måned. og som håpløs uhelbredelig bruker av skippertaksmetoden, førte dette med seg 12-16timers dager på skolen.

Dette resulterte igjen i liten tid til akvariehold. Bimbim gikk lei, jeg gikk lei, vi fikk sykdom i karrene, fiskedød og til slutt gav vi opp.

I løpet av sommeren solgte vi alle 4 karrene. Dette styret orket vi ikke mere av.Men såååååå....


Så begynnte det å bli høst igjen, Det ble jul, og det ble nyttår. og vi begynnte for allvår å savne akvariehobbyen! begge 2. *ler* Så ca 10 januar dro vi å hentet en 325 liter. Akvastabil, 130x50x50, effektline topp med 2 T8 lys, og ett nydelig hjemmelaget underskap i lyst trevirke for å skjule rammene karret står på.

15 januar fikk vi pumpa vi hadde ventet på(fluval FX5) og fikk kjørt i gang karret.

Og i går, den 5/2 var karret ferdig innkjørt, nitritten nede på 0 igjen, og vi kunne endelig kjøpe våre første fisker!(for denne runden) Vi endte opp med 4 Apistogramma Agassizii, 1 hann og 3 hunner. Nyyyyyyyydelige er de! I dag har de fått fargene tilbake for fullt, og man kan se hele regnbuens spekter i halen på hannen!

Må også legge til at det var utolig koselig å komme hjem etter lørdagshandelen i dag, når det var mørkt ute, mørkt i huset, men med ett nydelig akvarie som lyste mot meg når jeg kom inn i stua! hærlig!!

Plages med å få lagt ut bilder nå, men de kommer etter hvert!
[i]literus bassillicus[/i]
Huff! nå kjenner jeg virkelig at literus bassillicus er på tur å bite seg fast!

Feirer bimbims bursdag i dag, og etter ett par glass vin begynner tankene og vandre, og planleggingen tar av!

Først av alt har jeg innmari lyst til å sette opp ett lite karr på ca 20-30 liter med reker og eplesnegler! med masse planter og litt "alternativ" innredning med gjerder av bambus, hekk av javamose, og slike trær med pinner og algekuler som jeg har sett noen innpå hær har! for de var knallstilige!

Å så har jeg ett lite "problem"... for jeg har veldig lyst på Cory i hovedkarret! Men det er jo så VANVITTIG mange fine!!! Hvordan skal jeg kunne velge??? Tenk å hatt plass til en reol!! Skulle gjerne hatt 9 stk 120 Litere med forskjellige arter cory! Men desverre tillater nok ikke leiligheten det. Så foreløbig, til vi kjøper noe større, får det bli med drømmen!

Men i TILLEGG, *ler* så har jeg også lyst på ett karr med Asia-biotop! Ett skikkelig plantekarr med CO2-tilførsel og masse fin gurami!


*sukk* Det var dagens drømming! There WILL be more!
L144
I dag var vi å hentet oss 5 bittesmå L144 yngel! 2-3 cm. Håper de overlever!

Blir kanskje litt mye belastning på pumpen, på litt kort tid, men siden alle fiskene vi har hentet er såpass små, og pumpen så stor, tror jeg det skal gå bra! Men blir nok å følge ekstra nøye med på vannverdiene, i dagene som følger! For sikkerhets skyld! Å så venter vi litt ekstra lenge, før vi setter inn mere fisk!

De er altså bra søte de små! Kjempe morsomt å se på de der de fyker over glassruten og røttene osv!
Bilder
Hær kommer endelig noen bilder av karret og fiskene våre!

Bilde 1: Hele karret per 10/02-10, Gleder meg til plantene får vokst til litt mere!

Bilde 2: 2 av Agassizii hunnene våre.

Bilde 3: Den største av agassizii hunnene.. Kanskje dette bildet er bra nok for fiskebasen??
I dag har jeg sittet i timesvis forran karret vårt, for å prøve å få ett skikkelig bilde av Agassizii hannen vår, dette var det nærmeste jeg kom. Synes han eeeeer så fin, men det eneste han stikker "snuta" frem i lyset, er når han skal jage litt på fruene i karret.. *sukk* og da har han så god fart, at det er ikke bare bare å få ett godt bilde av han....... :/
Beate
med masse planter og litt "alternativ" innredning med gjerder av bambus, hekk av javamose, og slike trær med pinner og algekuler som jeg har sett noen innpå hær har! for de var knallstilige! :D


prøv deg litt fram med de tynne bambuspinnene. Du kan støte på problemer hvis du skal ha dvergreker. Jeg har fjernet pinnene fra mitt kar...
Å så måååå jeg jo få med ett par bilder av de søte små L144'ene våre!
Lisbeth
prøv deg litt fram med de tynne bambuspinnene. Du kan støte på problemer hvis du skal ha dvergreker. Jeg har fjernet pinnene fra [URLBLOCK1]


Ditt karr var det jeg hadde sett ja!

Hvilke problemer mener du?
Står forklart i teksten til bildet av karet jeg lenket til i forrige innlegg
oi sann! se det gjorde det ja! :P

hmmm.. da burde jeg kanskje revurdere bambus! :O tro om det er noe annet som går ann å bruke??? Kanskje jeg bare må sette igang og spikke på noen redmoore røtter? *ler*
Bare skrive her før å få m seg at d skjer no..
Filtervatt i fluval fx5?
Hmmmmm... Har igjen blitt sittende med kameraet fremfor akvariet, og legger merke til at det er mange små partikler i vannet, som pumpen tydelig ikke klarer å ta unna. Nå har vi riktig nok ikke noe som finfiltrerer vannet i pumpen, og dette er selvfølgelig årsaken til dette....

Derfor lurer jeg på, kan jeg ta ut litt av f.eks bioballene og erstatte de med litt filtervatt på toppen av pumpen? Er det noen som har erfaring med dette??
Bytt ut bioballene, legg inn Eheim mech i første kurv og så fyller du Efisubstrat pro i resten. Du vet hvor du finner dette...
Ja vi burde vel ha hørt på deg, heller enn han som solgte oss pumpa, fra starten av.. :P

Så du tror ikke det blir å funke å legge filtervatt på toppen av det vi har i den nå?

Vi kommer gjerne innom en dag å leverer noen røtter, kanskje vi tar med en fisk eller to også tilbake!
Du har allerede mye svamp som skulle ha tatt det som er av partikler, men slik jeg erfarte dette ble det for mye gjennomgang av partikler i bioballene slik at svampene ikke klarte å fange opp alt. Det ble mye bedre når jeg tok ut bioballene og la inn eheim sitt filtermateriale.
Akkurat.. Så det er rett og slett bare bioballene sin "feil" da altså..

Da er det jo slettes ikke sikkert at det vil funke å legge inn filtervatt heller da..

Er du hjemme på søndagen? litt utpå ettermidagen? Jeg har jobb til kl. 15.00.. Men vi kommer gjerne innom en gang etter det.
Svart neontetra
Glemte å skrive i går, at vi var å kjøpte litt flere fisker til akvariet vårt! 10stk Svart neontetra. Torte ikke å begynne med flere, da vi er litt usikker på hvor totalt innkjørt pumpen er enda.. Så for sikkerhets skyld venter vi en uke før vi henter 10-15 til..

Skal legge ut egne bilder av de også, men i mellomtiden finner du de hær: Hyphessobrycon herbertaxelrodi
Svart neontetra
Lovde jo bilde av tetrane våre.. så hær kommer bilde sammen med 2 bilder til av apisto hannen vår!

Tetraene er noen artige skapninger! utrolig spennende å se på dynamikken i stimen! Så lenge det ikke er noen overtruende fare, så svinser de rundt i karret på måfå, ofte langt fra hverandre. Men med en gang vi kommer i nærheten av karret, så piiiiiler de sammen til stimen din!

Og dersom noen faller utenfor stimen for lenge, ja så blir de helt bleke, og bare sturer! så de er utrolig avhengig av å gå i stim altså!

Foreløbig har vi jo bare 10, men flere skal det bli!

Da jeg tok bildet, var de nettopp kommet i karret, så alle hadde ikke funnet sammen riktig enda..
På søndag var vi en snartur(på 2og en halv time) hos Nils Vollstad, derfra dro vi 1000 kroner fattigere men med nye innbyggere til akvariet og litt div stæsj! :P

"Fangsten" var 3 stk L201 og 2 stk [URL= http://akvaforum.no/profile.cfm?id=13728] L180 [/URL]
Nydelige fisker! Og jeg fikk tilogmed tatt bilder av de! Dog litt dårlige, men bedre enn ingen ting. Bilde nr. 1 er av L180 hannen nr 2 og 3 er av en av L201'ene

Også må jeg fortelle at i dag har vi vært innom den faste butikken vår og fått de til å ta inn corydoras til oss! Er kanskje litt risikabelt(pga agassizii'en), men vi tar en sjanse iogmed at vi har ett kar med flust av gjemmesteder.
Coryen vi/jeg bestemte oss for var Corydoras Melini Disse får vi på torsdag eller fredag! gud som jeg gleder meg!
Nei!!! det går ikke ann!! :s
Vi har fått sykdom i akvariet!

Ene L201'en vi hentet hos Nils har nå fått noe som kan se ut som sopp. Dog jeg er ikke 100% sikker da jeg ikke har sett sopp på maller før. Men den har altså hvite flekker på hele kroppen.. Ikke prikker som ved hvitprikk, mye større felter, ca 5mm kanskje i diameter. Desverre har jeg ikke sjanse å få tatt bilde av den da den ligger vanskelig til mellom masse steiner.

For sikkerhets skyld, skal vi bytte 30% av vannet hver dag til den bedrer seg. Tørr ikke sette igang med esha2000 kur, da jeg ikke er 100% sikker.

Ser heldigvis ikke noe på de andre fiskene foreløbig og vannverdiene er helt fine, så det er ikke problemet.

Farsken tuti altså! :S
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein
Reklame for plussmedlemskap