Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Stefan Sjöberg © Linda Widente © Bengt Fossli
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Lindas (& Oves) planter og fisk og sånt
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 117 »
1  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Vårt første forsøk, igangsatt 3. desember 2009. Kun med planter, vi skulle jo vente, mor sa 4 uker, far og sønn sa 4 dager, så det ble fisk i akvariet til jul. Vår første sverddragerfrøken ble så kurtisert at hun hoppet i døden, vi skaffet to fruer til den ivrige hannen. Rengjøringsbanden flyttet inn på tampen av året, fortsatt til mumling om belastning av nytt filter og lukkede økosystemer og uetablerte planter fra mor som langt fra er ferdig med å ommøblere. Nå har vi oppdaget tre bittesmåttinger av gudene vet hvilken art, litt beroligende, da kan det ikke være ulevelig hos oss. Og mosen som har levd et kummerlig liv i et syltetøyglass på kjøkkenbenken fordi den liksom aldri passet ser ikke så bra ut der den dingler i en krok, men de må jo ha litt nattero. Vi har mye å lære, det er fryktelig spennende!

18.01.10 - De små er minst 21 av minst 2 slag og slett ikke så små alle sammen, så mosen er tilbake i glasset. De store spiser for lite yngel! Og gibbicepsen gikk over i evigheten etter siste vannskifte, stakkars. Blek og nervøs liten fyr, som sikkert hadde godt av å slippe unna all aktiviteten. Men han var glad i squash!

23.01.10 - En vennlig sjel overtar yngel på mandag, og vi gikk bananas i butikken. Nå koker det av aktivitet, Mollyherrene har fått harem, ryddegjengen er voldsomt forsterket med en stor Panda-stim og tre gøyale Botiaer, og de nydeligste små Tiger endlers bare måtte bli med. En av kalksteinene er byttet ut, vannet er nok for hardt, og så håper vi alle ryddefiskene hjelper på grumsete vann. Akkurat nå hvirvler de opp så mye at det ikke er mulig å ta nye bilder...

26.01.10 - En Botia hoppet i døden under vannskift og pumperens, nå er det nok! Utvendig pumpe er innstallert. Trodde varmekolben var død, og testet den i kaldt vann. Så den måtte vi erstatte. Godt man har hovedsikring...

29.01.10 - Tiger-damen døde i noe som så ut som setefødsel. 3 yngel gikk med i myggnettingen i innsuget, dårlig ide. Prøver med nettingpose rundt hele greia. Synd manglende erfaring koster liv, men nå fant vi to gjennomsiktige små i live! Har vi flaks, er en av dem hunkjønn, ikke mer fisk før det store filteret er klart!

31.01.10 - Den gule Molly-fotballen klarte ikke mer, stakkars, hun har født et par yngel i uka, og blitt mer og mer gjennomsiktig. 34 ufødte i alle stadier, sånn er det sikkert ikke tenkt.

01.02.10 Men nå sliter Sverddrager hannen også, og han skal helt sikkert ikke føde! Fortvilet testing av alt mulig viser at springvannet har lavere Ph enn skalaen, og vi er flinke til å skifte vann. Tenk - vi har antagelig myrdet fisk siden midten av januar, i aller beste mening! Da fjernet vi nemlig en kalkstein i redsel for altfor hardt vann og Ph som skvatt over 8, og med det fjernet vi bufferen mot eddikvannet. Borevannet lå jevnt på 6.6 i ukene etter oppstart, (hvilket jeg ser når jeg skriver det at også er nokså surt) så vi testet ikke mer. Dette var voldsomt deprimerende. Hvor blir det av det bestilte JBL testsettet?

02.02.10 - Det gikk som vi trodde. Gutta en utrøstelige. Vi må løse vanngåten, bratt læringskurve med så mye fisk i et ustabilt akvarium. Sukk. Nei, ut og kjøpe planter så man ikke blir deprimert!

03.02.10 - Ommøblering igjen. Ikke enkelt, innvånerne tar "selskapsfisk" litt vel bokstavlig, selv Botiaene vil være med og leke. Alle virker fornøyd, og det ser ut til at sverddrageryngel ikke er spist. Begge Endler-babyene vokser også, og begge Black Molly-fruene er tunge. Godt det ikke bare er død oppi der...

-Planter er jo en annen gåte som må løses, tror ikke Cabombaen vil få det godt i hjørnet, og Lilaeopsis brasiliensis er godt over på "vanskelig" og nok ingen god ide. Grums og alger synes for godt. Den sprer seg til tross for sitt sørgelige utseende, får forsøke den velprøvde hagemetoden, røske opp hovedplanten og la avleggerne gå dit de vil. Cardamine lyrata er yngel-yndling, men den ser jo fryktelig rotete ut akkurat nå. Den får henge der til vi finner erstatning for den fryktelige sykeliggrønne slangebiten på utblåset. Ting går fortere enn i hagen, plutselig blir den pen igjen. Og Javabregner klarer vi! Den nye sverdplanten ser også flott ut akkurat nå. Tror det skal bli en utfordring å holde den nedi karet, men det ble ro og tussmørke for gravide damer, de stimler sammen i teknikk-hjørnet. Men jeg ser på bildene at jeg likte litt mer orden og linjer. Det får vente til vi har lært hvordan grønnsværet oppfører seg i vårt kar når det blir stabilt. Inntil da er det "Likt sammen og rot sammen"-prinsippet som får råde.

04.02.10 - Og så kom far hjem og sa "nå mister vi en til". Mor ut i vinternatten med vannprøver av både akvarie- og borevann, og fars mistanke til gode vannskifterutiner ble bekreftet. Æsj. Hvorfor sverddrageren sliter nå er ikke godt å si, har jo ikke pøst Ph under 6 i hodet på dem siden fredag, men hun har akkurat født, og vi har nok forkortet livet på de aller første fiskene med jojo-vannet. Sukk. Men nå er i alle fall mysteriet sånn delvis løst! Problemet ble utfordring, og det er moro. Mindre skift oftere, tror jeg det må bli. Ta ut dobbel dose, la stå, og så tynne springvannet med klart skiftevann. Men ikke i dag. I dag skal vi kose oss med å le av Botia Histrionica, kunne jo ikke ha bare to spilloppmakere!

05.02.10 - Åh, så festlig det ble. Sukk. Hvitprikk på de nye Botiaene!! Hadde ikke PC-tilgang, nå henger det teposer med medisin og pynter opp i bakkant og jeg må lese meter på meter med elendighetshistorier igjen. Har allerede fått angst fordi vi muligens dreper fileterbakteriene vi har pleid med sliik omhu. Og så godtar jeg ikke "oppstår på stresset fisk", djevelskapet angriper stresset fisk, men det kommer fra et eller annet sted. Og fisken hoppet rett ut av posen bort på nærmeste sten og begynte å klø seg. Så fort kan det ikke gå, de må ha hatt kontakt med akvarievannet i mer enn 3 sekunder, vel? Herren som solgte fisk og medisin ble veldig forvirret over at boksen på det nærmeste var tom. Huffameg, vi kan jo ikke handle i butikker som svarer "Sverige" når vi spør om opprinnelsesland for planter eller helt uoppfordret kommer med filterrådet "skyll godt i kaldt springvann", hos denne forhandleren har vi fått råd som henger på greip med sunn fornuft og timers lesing av bøker og på sidene her. Nei nå er det ikke lett å være positiv.

- Sverddragerdamen ga opp i natt, bare for å understreke at dette ikke skal gå smertefritt. Hun var hvitprikkfri...

- Mail fra nettforhandler, JBL har levert feil testkit, og sånn som vi venter! Det er liksom først nå vi har kunnskap nok til å forstå eventuelle svar på forumet, og skal vi stille fornuftige spørsmål som insprirerer til utfyllende svar må vi kunne gjøre bedre rede for tingenes tilstand, det er nok tåkespørsmål å bla seg gjennom i trådlistene som det er. Jaja, da får vi la det stå til og late som om det går over, og ta et glass rødvin. Sukk.

(Sist endret 07.10.2011 kl. 19:33 av Linda W )
 
Postet 05.02.2010 kl. 18:52
[Rapportér innlegg]
2  

Jarle F
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei
Gratulere med egen tråd. Ikke gi opp dette skal dere få til. Så enkelt sa en bruker til meg da jeg var på randen til å kaste hele akvariet ut av vinduet. Takker personen for de ordene får nå kan jeg nyte akvariet hobbyen/lidenskapen. Desto mer man lærer desto enkler blir akvarie hold. Det første jeg fant ut var å at alt dem sier i butikk dobbel sjekker jeg før jeg gjør noe. Det finnes faktisk noen butikker som har folk som er dyktige.

Velkommen til en fin og praktfull hobby.

Kory DOOR ass
 
Postet 05.02.2010 kl. 23:50
[Rapportér innlegg]
3  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Takk for oppmuntring! Vi forsøker nå alt vi kan å se det positive, alger under en slags kontroll, krystallklart vann uten nitritt, planter som ser ut til å trives og Corydoras som er motstandsdyktige mot hvitprikk - akkurat den artikkelen har vi lest mange ganger. Og veldig mye mer å lære...

 
Postet 06.02.2010 kl. 21:10
[Rapportér innlegg]
4  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Nå har vi roet oss litt ned, mens panikken raste på sitt høyeste leste jeg en flott tråd i en tråd som forklarte hvitprikk-syklusen nøyere enn i sykdomsartikkelen, den finner jeg ikke igjen. Platyene hadde noen småprikker de har kvittet seg med, og de to Botiaene som kom hit først er bare litt prikkete og virker i god form. De nyankomne er ordentlig pjuskete, men klør seg ikke like frenetisk lenger, så alt håp er ikke ute. Et par Platy-yngel hadde også enkeltprikker, de ser ut til å ha kommet over det. Så akkurat nå velger vi å tro at dette skal gå bra. Panda-banden er trøsten, de snubler i sine egne barter i lykkelig uvitenhet om at de vasser i ekle parasitter, og er jo bare til å spise opp!

Ståa i barneflokken: En Endlerbaby lever og vokser, en bitteliten sverddrager har tatt sjansen på å komme når vi banker "mat". De 5 gule Molly-barna er store, må ta ut dem som ligner sin mor, liker ikke den svarte ballongbuken. Platy-yngelen kommer i to farger selv om de voksne vi har er røde med lysende blå bukfinner, tre av de første små har antakelig ukjent far, de er grå med sorte striper på finnene og en rød flekk bak gjellene. Så det skal bli spennende å se dem i fulle farger. De neste kullene er helt røde, men nå er de voksne så store at de nok forsyner seg med større yngel. Noe nytt småtteri lurer seg allikevel fram midt i medisinen, tror den ene Black Mollyen er slankere. Den andre ser fødeklar ut. Sverddragerhunnen vi har igjen er også god og rund. Håper de holder igjen til denne hvitprikksaken er historie, for fødsel er vel ikke akkurat stressfritt...

 
Postet 07.02.2010 kl. 17:15
[Rapportér innlegg]
5  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Trist, trist, trist. Yngelen ser ut som om de er dyppet i salt, Platyene sliter, og nå er Mollyene ute og kjøre også. Til og med den tykke sjefs-Botiaen ser sliten ut, de fire andre er som sytråder. Mallene er de eneste lyspunktene, de surrer rundt med sitt. I kveld etter vannskift (med 1 måleskje Ph+ i 30 l vann varmet med campingkokedingsen vi aldri har fått bruk for før) er det helt sorgen, men med filtre som ikke gjør jobben var det supergrumsete, valget blir liksom å drepe enten med dårlig vannkvalitet eller med stress. Nå kan vi betrakte lidelsene i relativt klart vann...

Filtrene har gått uten filtermateriale, og da skulle bakteriene hatt mulighet sto det, men det så så dårlig ut at vi har fjernet det innvendige. Back to scratch, og denne gang med fisk! Faunamor P ser ikke ut til å ha gjort jobben så langt, men det var det vi fikk tak i etter normal stengetid, så vi hang opp den siste posen. Og ingen hentelapp i dag heller.

Stakkars, stakkars fisk!

 
Postet 10.02.2010 kl. 21:32
[Rapportér innlegg]
6  

Solveig G S
Medlem female.gif
Fra: Jessheim
Jeg vil nesten enda mer si stakkars, stakkars dere! Alt dere forsøker, og så går det ikke deres vei. Nå må det vel snart snu?!

Jeg spør, og lærer! :-)
 
Postet 10.02.2010 kl. 22:21
[Rapportér innlegg]
7 Linker om hvitprikk og behandling

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Alt er bare elendighet i dag igjen, lyspunktet er trøstekarameller fra nettbutikken sammen med JBL testkit og Esha Exit.

Linkene vi håper vi aldri får bruk for når dette er over:

Om sykdom - Frank Angells forståelige gjennomgang.

JBL Online Hospital - bilder av mange plager.

Om utbrudd av hvitprikk og behandling - Rett på sak om mulige årsaker og hva man kan gjøre. Ikke alltid butikkens feil. Tror jeg har lest noe annet i samme dur, men det ble borte...

Om hvitprikk-syklus - dypdykk i hvitprikkens vesen, med nyttige tråder i tråden, selv om noen har blitt for gamle...

Om virkestoffer i akvariemedisin - for veldig spesielt interesserte.

Nå er lenkegåten løst, så jeg får ta motet til meg og spørre om råd på sykdomsforumet. Det går helt sikkert ikke bra og bare plumpe mer oppi til de plagede stakkarene!

(Sist endret 11.03.2010 kl. 17:42 av Linda W )
 
Postet 11.02.2010 kl. 20:44
[Rapportér innlegg]
8  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Takk for støtte! Fikk ny medisin, testkit og trøstekarameller fra Aquamanias i dag, nå gjenstår det bare å få hjernen til å ta imot og bearbeide enda mer informasjon. GH 0, det kan da vel aldri være bra?!? Jeg ble akupunktør fordi jeg ikke orker sykdom og lidelse, så akkurat dette er en voldsom prøvelse. Tilbake til studiene. Sukk. Men med karamell! Er det godt sammen med rødvin, tro?

 
Postet 12.02.2010 kl. 00:41
[Rapportér innlegg]
9  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Har gjort et tappert forsøk på å legge ut spørsmål om hvitprikk og medisinskift på sykdomsforumet, og så presterer jeg å legge inn dobbelt tråd, er det mulig? Heldigvis er det moderator på plass som har vært med på mye, så feilen ble rettet...

Situasjonen i karet var like forferdelig da vi kom hjem, alle klør og er prikkete bortsett fra molly og maller, men alle bortsett fra de nyfødte er fortsatt i live, så jeg kastet meg i bilen og dro til den butikken der de ansatte i det minste får lys i øynene når de snakker om fisk. Ble ikke noe særlig mer bumpete av praten, kanskje, herren påsto at det ikke var nødvendig med sprell i forbindelse med vannskift, og at medisinbytte skulle gå smertefritt fordi virkestoffene ble fort nedbrutt av lys. Filteret var det heller ikke stort å gjøre med, og "brusesteinene" vi tok ut var selvfølgelig noe som ikke skulle vært fjernet. Sukk. Orker ikke å se på at de yndige små har det fælt, så nå har mor fjernet teposer, skiftet vann igjen, telt opp 32 dråper eSHa Exit og slått av lyset. Fisken furtet, ingen kveldsmat...

Roter rundt på sidene her stadig vekk, og snublet over siden med bli plussmedlem, det koster jo bare litt mindre enn en akvariebok å hjelpe til økonomisk! Mindre enn en pakke rulletobakk hjelper sikkert også, siden finnes her. Som med-drifter av en enkel hjemmeside med chat har jeg en anelse om hva det koster å holde dette oppe, og artikkelsamlingen alene er jo verd 299.- For ikke å snakke om basene! Hvis noen snubler innom dennne tråden: Løp og kjøp! Finner du oss har du uløste problemer det står mye om på Akvaforum, og det er vel verd noen øre om dagen, eller?

Nå blir det grenseløst spennende å stå opp i morgen, lever alle? Har vi fått svar på innlegget som viser at vi nok en gang må på snøballjakt og løse problemer vi har skapt helt selv? Er mysteriet med alle h-ene egentlig bare å plage hjernen, uten å hjelpe fiskene noe særlig?

Den som lever får se. En dag skal vi ha tid til koselesing. Matoppskrifter. Foto. Planter. Lykkelig sosial fisk. Klart vann. Alt vi drømte om da akvariet ble kjøpt...

 
Postet 12.02.2010 kl. 23:00
[Rapportér innlegg]
10  

Solveig G S
Medlem female.gif
Fra: Jessheim
Jeg håper dere har våknet opp til bedre tilstander i akvariet i dag :-)

Jeg spør, og lærer! :-)
 
Postet 13.02.2010 kl. 10:00
[Rapportér innlegg]
11  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Det er ingen som har blitt dårligere, i alle fall! Og de var ville av sult, det må da være et godt tegn? Platy og Botia sliter veldig, men resten ser forbausende bra ut. Listet varmen litt opp i går etter råd fra butikken, og glemte for ordens skyld å sette i kontakten på varmekolben før en time etter vannskift, så temperaturen vi var så stolte over å holde konstant ble langt fra det. Det tror vi ikke Ancistrusen syntes var en god ide. Mor følger spent med mens far ser på OL...

 
Postet 13.02.2010 kl. 15:15
[Rapportér innlegg]
12  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Hvitprikk er noe herk. Hadde selv dette problemet i relativt nystartet kar i mars 2009. Forsøkte med "fabrikkprodusert" medisin, uten virkning. Fikk råd og selvsagt også kjøpt! Thor Dahls (Dahls Dyrerike i Moss) egen blanding som bl.a. (eller bare?) inneholder metylenblått og malaktittgrønt. Kr 89 for 100 ml. Bruksanvisningen sier "Doser 1 ml pr 10 liter vann hver dag i tre dager." Jeg måtte bruke middelet i 5 dager. Mistet en neontetra, parasittene forsvant fra de fleste fiskene i løpet av noen få dager og etter 8 dager var alt forsvunnet. Dette noterte jeg dag 6 og 8:

"20.3. Alle ser ut til å være i form, bortsett fra den gule apistoen som fortsatt holder seg mye for seg selv. Ser fortsatt noen prikker, men færre og de virker mindre. Stemmer med det de sa hos Dahl, at selve prikkene kan være der også etter at parasitten er knekket. (Livssyklusen tar ca 3 dager i normal temperatur og det er på larvestadiet at medisinene virker, derfor tre dagers kur.)


22.3. Ingen prikker mer. Bytter 150 liter vann. Vannverdier er fine."

Jeg hadde ingen problemer med filteret eller noe annet pga. denne kuren. Etter dette har jeg to flasker stående, just in case.

Kun en advarsel: middelet er meget fargesterkt og fargeekte. Ikke søl der du ikke vil ha blå farge!

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 13.02.2010 kl. 16:32
[Rapportér innlegg]
13  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Da handler vi i samme butikk! De lever av salg der også, men de ansatte virker oppriktig opptatt av fisk, og det er mer enn man kan si om mange andre i distriktet.

Virkestoffene i eSHa Exit er de samme som i Dahls blanding, + litt til, og ettersom de har eSHa-produkter i hylla selger de nok det først. Men akkurat da utbruddet rammet var det tomt for det meste av akkurat midler mot hvitprikk, vi tok det han hadde å tilby, for vi hadde ikke tid til å vente på nett-varer. Og det har nok hatt litt virkning, ettersom fisken har overlevd så lenge!

Godt å høre at det er håp, i ettermiddag dukket et par av de relativt nyfødte fram fra et mystisk skjulested de har funnet, og de er prikkfrie!

Takk for advarsel, fargen er nokså spesiell og ikke noe man vil ha på akvariets hvite kluter :o)

(Sist endret 13.02.2010 kl. 20:09 av Linda W )
 
Postet 13.02.2010 kl. 19:07
[Rapportér innlegg]
14  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Og så har vi tre Botiaer i live. En har vi funnet, men til tross for endevending av alt i hele karet er det umulig å finne den andre. Kan jo ha begravd noe i et uoppmerksomt øyeblikk under slamsuging, men jeg håper ikke det, for hva skjer med vannet da? Nitritten under kontroll i dag også, og pH har stabilisert seg, tror ikke den tullingen med springvannet var noen lys ide allikevel. At utsultede sytrådtynn fisk med hvitprikk over det hele dør, er jo ingen uløselig gåte. Den sterkeste av de nyinnførte har overlevd og er i ferd med å bli håndtam, og de to vi hadde fra før var jo allerede vant til vannskift og roting og ommøblering.

Platyen er ikke fornøyd, står mye stille med sammenklemte finner. Men det meste av yngel er prikkfri, det samme gjelder de fleste av de voksne. Kanskje vi kan glede oss nå. Men hvor er den siste Botiaen???

 
Postet 14.02.2010 kl. 17:08
[Rapportér innlegg]
15  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Klikk på bilde for større versjon
Ny yngel i morges! To små gule Molly-barn, som har overlevd dagen. Mamma'n ser fortsatt ut som en ballong, men hun får jo ikke fred for de sultne samboerene. Resten lever også, selv om Platy-gjengen fortsatt ser plaget ut er prikkene i ferd med å bli borte. De tre Botiaene har det ikke morsomt, de heller. Og den fjerde er fortsatt sporløst borte.

Og så er det helt håpløst å være så grønn, selv om jeg har lest til det kjedsommelige om sammenhengen mellom varme og O2 må det tydeligvis død og lidelse til før det går inn. Sukk. Men det slo meg i alle fall plutselig, suste avsted til butikken for å få filter-kurs (for det var stusselig med bruksanvisning i pakka...), og nå bruser det friskt uten at nyfødte blir slengt veggimellom. Nitritten så ut til å ha økt et hakk, smugbyttet lite grann før medisinering, og tar storrengjøring i morgen før vi begynner på runde 2 med eSHa Exit. Øke til 40+20+20+20+20 sa de.

Stakkarene må nok en gang klare seg uten kveldsmat, for nitritt, det er farlig, det...(Sist endret 15.05.2011 kl. 15:13 av Linda W )
 
Postet 15.02.2010 kl. 20:12
[Rapportér innlegg]
16  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Klikk på bilde for større versjon
Så godt med bekreftelse, tanken om at gudene ikke står med termometer og varmekolbe i regnvær stemte, så vi har ikke myrdet med feil temperatur på springvannet. Nå er det riktignok ikke regnskogtemperatur på borevannet i Hobøl vinterstid, så det er verd å fortsette med det mormor kalte kuldslått vann. Og så lenge det er hvitprikk i karet føles det tryggest å forvarme vannet. Men så skal dyppkokeren på loftet igjen!

Alle var prikkfrie i morges, og bare den overlevende ny-innførte Botiaen sliter. Det gjør den imidlertid til gagns, trist syn i sammenligning med de to første, som er så runde at de velter når de legger seg nedpå litt. Men sytråden spiser i det minste, det var storfrokost før storrengjøringen, og Ancistrusen kastet seg over squash mens Panda-banden fornøyd suttet på røde mygglarver. Alle tilstede, og gårsdagens yngel har overlevd. Null utslag på nitritt etter vannskift, vi må følge nøye med.

Og de må gjennom en runde til med eSHa Exit, de kaster seg fortsatt mot stein og røtter innimellom, og det er jo helt håpløst om det skulle blusse opp igjen!

Ancistrus sp


Corydoras panda på grus...


Botia histronica

(Sist endret 15.05.2011 kl. 15:15 av Linda W )
 
Postet 16.02.2010 kl. 14:58
[Rapportér innlegg]
17  

Sirra
Medlem female.gif
Fra: Nordland
Hei!

Er leeeeeeenge til våren ennå.. hvertfall her oppe. ;-)
Har du hagedam? Det er jo såååå koselig! :-)

Mvh. Marianne :-)
 
Postet 16.02.2010 kl. 22:14
[Rapportér innlegg]
18  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Nei, det er derfor jeg syntes så synd på min kjære. Det var jo så inspirerende, så gjett hva han får i oppgave når telen går :o)

 
Postet 17.02.2010 kl. 00:46
[Rapportér innlegg]
19  

Sirra
Medlem female.gif
Fra: Nordland
LOL :-D

Mvh. Marianne :-)
 
Postet 17.02.2010 kl. 03:32
[Rapportér innlegg]
20  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Klikk på bilde for større versjon
Hvitprikkfritt! Ny Black Molly-yngel! Botia i bedring! Null nitritt! Og så får vi den strålende ideen å vrenge et avocadoskall. Sukk. Fantastisk fest eller fatal feil? Grusomt grums! Men du verden, som de koste seg! Fant ikke noe fornuftig om avocado som akvariemat, men tilbake til gudenes påpasselighet, avocado er et tre som gror fritt i mellom- og sør-Amerika der de fleste akvarieinnvånerne er fra, både frukt og grønt står på menyen, og da tåler de det nok. Slet skallet ut av truten på den største malla etter et par timer, er nesten villig til å vedde på at det kom en rap...

Platy-babyen som har spesialisert seg på å henge i munnviken på Ancistrusen og leke støvsuger snek seg med på bildet, den er nesten dobbelt så stor som resten av kullet, et usedvanlig klokt barn.

Og mat skal det leses med om, fant en endeløs tråd med oppskrifter til lesing en dag det ikke er fredag her.

Skikkelig grisefest!

(Sist endret 15.05.2011 kl. 15:16 av Linda W )
 
Postet 19.02.2010 kl. 20:31
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 117 »