Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Jan Ove © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Coryene på Berget
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
1  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Klikk på bilde for større versjon
I løpet av alle mine år som akvarist har jeg vært innom det meste av fisk. Jeg har hatt perioder med alt fra levendefødere til barber, sør-amerikanske ciklider og Malawi/Tanganyika. Men aldri corydoras ! Etter en pause på et par år, ble jeg "fanget" av disse skapningene da jeg startet opp igjen, og nå fins det nesten ikke annen fisk her huset :-)

For tiden har jeg to kar oppe. I disse går det C.duplicareus, C-141 og Scleromystax CW-038. Men i hovedsak kommer nok denne tråden til å handle om et nytt kar som er på beddingen. Dette karet ble til i hodet mitt for over ett år siden. Jeg ville ha noe med et stort footprint men likevel letthåndterlig for mine 159cm. Etter diverse følere som ikke ble til noe, ble jeg kjent med Anders på Akvafisken...og han kunne få laget det jeg ville ha ! Så i slutten av april ble bestillingen lagt : 120Lx45Bx35H, med dekkglass og porsa-bord.

Etter litt venting, var karet klart til henting i midten av juni. Det var meget pent laget...takk, Anders ! Men siden tiden hadde gått, bestemte jeg å vente med å sette det opp til etter at Tyrkia-ferien var overstått, noe jeg er glad for at jeg gjorde. Karet ble plassert under spisestuebordet, og der står det fortsatt ! Halve moroa er jo å planlegge, plukke ut utstyr og få alt i hus. Så det blir mer om akkurat den biten... kanskje kjedelig for noen, men greit å dokumentere for meg selv ?

Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 07.08.2014 kl. 21:16 av SilverShaded )
 
Postet 07.08.2014 kl. 21:11
[Rapportér innlegg]
2  

Rachel--
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Gratulerer med nytt akvarium! Så spennende, gleder meg til å følge med videre ;D

 
Postet 07.08.2014 kl. 21:46
[Rapportér innlegg]
3  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Mini Fisk : Takk skal du ha :-9
Tar for meg utstyr og innredning i neste post, og etter hvert som ting kommer på plass.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 07.08.2014 kl. 22:06 av SilverShaded )
 
Postet 07.08.2014 kl. 22:06
[Rapportér innlegg]
4  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Klikk på bilde for større versjon
Til dette karet har tanken vært å få til frodig plantevekst. Så første punkt på agendaen var LYS. Nok lys, og riktig lys. Siden jeg er lei av middelmådige lysrørarmaturer og stadig bytte av rør, gikk tankene til LED. Å finne noe bra her i Norge til en overkommelig pris virket veldig fjernt, så alternativet var å finne noe i USA.

Etter litt studier og leting fallt valget på Finnex Planted Plus. Etter alle anbefalingene på bl.a. The Planted Tank var jeg rimelig trygg på at dette ville bli bra. Denne har både røde og blå chips, er utrolig lett og smekker, og gir lys nok til selv krevende planter. Men desverre, de sender ikke ut av USA. Løsningen var enkel...det måtte bli Jetcarrier transport ! Jeg har en Jetcarrier addresse i USA som butikken sender varene til, og Jetcarrier sender dem videre til meg. Dette gikk butikken greit med på, så jeg kjøpe armaturet 14/5 og bestilte transporten. Alt gikk som smurt, og i slutten av mai var pakken hjemme i stua. Med mva, frakt og tollbehandling kom lyset på totalt 1425 kroner. Ikke så verst, syns jeg ! Hva får man her i Norge til den prisen.. ? Det gjenstår jo å se om dette fungerer som jeg ønsker, men jeg er meget optimistisk :-)

Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 08.08.2014 kl. 12:26 av SilverShaded )
 
Postet 08.08.2014 kl. 12:26
[Rapportér innlegg]
5  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Klikk på bilde for større versjon
Siden dette er en foreløpig "fiskeløs" tråd, kan det være hyggelig med noen snapshots av coryene mine. Ikke så bra bilder...men bedre enn ingenting.. ;-)

C-141


C-141 og C. duplicareus i skjønn forening ..

Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 08.08.2014 kl. 12:54 av SilverShaded )
 
Postet 08.08.2014 kl. 12:45
[Rapportér innlegg]
6  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Klikk på bilde for større versjon
Bedre bilde av CW-038..

Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 08.08.2014 kl. 12:57 av SilverShaded )
 
Postet 08.08.2014 kl. 12:56
[Rapportér innlegg]
7  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Liker det når noen blir Corydoras-frelst :) For meg finnes det ikke bedre og mere interessante fisker enn det ;)

Hvilke(n) art(er) har du tenkt skal bo i det nye 189 liters karet ditt? Blir spennende å se det innredet. Skal du kickstarte med filtergrums fra andre kar eller kjøre inn på salmiakk-måten?

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 09.08.2014 kl. 18:18
[Rapportér innlegg]
8  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Hehe, Mona...tror cory-syken er noe man aldri blir kvitt :-)
Når det gjelder arter har jeg igrunnen bare "løse" ideer. Det eneste som er sikkert er at det skal inn en langsnutet art, helst C-053 hvis jeg får tak i...muligens fowleri eller semiaquilus. Det er mange arter jeg godt kunne tenke meg, men typisk nok er det mest arter som er vanskelige å snuse opp.

Karet skal nok kjøres inn med filterguffe, ja. Ellers er det ikke noe hastverk med fisker, forsåvidt...jeg skal først og fremst få plantene i god vekst og få prikket inn forholdet lys/næring/CO2. Så jeg er redd dette blir "en lang historie" før jeg kommer til fiskene. Men så får jeg også dokumentert for meg selv hva jeg har foretatt meg ;-)

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 09.08.2014 kl. 19:09
[Rapportér innlegg]
9  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Så hyggelig med en NY Cory-tråd! Det er vel ikke så mange igjen av aktive Cory-tråder nå, dessverre, etter at mange av disse trådene har dødd ut. En periode var det jo ganske mange som skrev om sin kjærlighet for disse fiskene :-)

Hvis jeg kan tipse deg om en langsnut; Corydoras orcesi! Jeg griner nesten når jeg tenker på dem, nesten alle mine daua ut på kort tid. Aner ikke hvorfor. Endringer i miljø og stress som følge av det er min teori, kommer ikke på noe bedre... nok om det. Uansett, de har en fantastisk morsom personlighet. De trenger litt plass, da hannene er aggressive seg i mellom, og kan jage hverandre litt. Men jeg syntes faktisk det gikk overraskende greit likevel. Uansett - plass får de jo i ditt nye kar! Gleder meg rått til å se det karet blir satt opp. Kanskje det kan tenne en liten, stakkars, gnist i meg, til å få gjort ett eller annet med et av de stakkars karene jeg har igjen, som ikke ser ut i måneskinn (eller mørke) :p

Nok om det - back to topic (Orcesi). Hannene hadde en morsom væremåte, for de lagde seg groper her og der, som de liksom hadde som sitt sted... aldri sett det hos andre arter, men vet at det er typisk for disse. Fikk dessverre ikke nok tid til å observere deres adferd her, men artige - det er de virelig! Helt spesielle Coryer :) Dog ikke så lette å få tak i, da. Typisk nok :p Men ta en titt hos Imazo eller noe, det var der jeg fikk mine fra.


Lykke til med det nye oppsettet! Pliiis, dokumenter med masse bilder! Hehe :D


(Sist endret 10.08.2014 kl. 00:13 av Anders K )
 
Postet 10.08.2014 kl. 00:05
[Rapportér innlegg]
10  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Det er blitt stille på cory-trådene her, og det er synd !
Jada, Anders...jeg skal dokumentere alt til det kjedsommelige. Som sagt har jeg tenkt å få med detaljene rundt hva jeg bruker, hvor jeg får tak ting, og hvordan jeg har tenkt. Mest for min egen skyld, kanskje. Men hvis det kan inspirere noen, desto bedre !

Som nevnt til Mona, jeg har en liste over arter jeg har lyst på. Og orcesi står på den :-)
Dessuten :
heteromorphus
pastazensis
cervinus
coriatae
bifasciatus
pantanalensis
CW-074

Artig å høre om orcesi, sånne observasjoner er jo gull verdt. Problemet med å få tak i denne (og de andre på listen) gjør nok de fleste av dem uoppnåelige. Kanskje det blir mulig med en utenlandstur senere, så får vi se hva jeg kan få til. Det er jo ikke ubegrenset med plass, heller...er ærlig talt ikke sikker på hvor mange arter jeg kan eller bør ha. I tillegg er det plass til en art til i 120-literen, ved siden av CW-038.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 10.08.2014 kl. 00:56
[Rapportér innlegg]
11  

Mountain
Medlem male.gif
Fra: Dalen
Veldig hyggelig og spennende at du legger ut en Corrydoras tråd.

Det er nok mange (Inkl. undetegnede) som har disse fiskene "litt rundt omkring", uten at vi er spesialister. Har fulgt litt med Anders K, men han er etter eget sigende litt laber for tiden.

Jeg er overbevist om at dette blir en veldig lærerik tråd for alle oss "vanlige". Ekstra spennende er det at vi får følge med helt fra starten. Jeg slutter heller aldrig å bli imponert av deg, SilverShaded. På en lettfattelig og jordnær måte, øser du utrettelig ut av dine kunnskaper og erfaringer, til beste for oss alle som driver på med denne hobbyen!

- Tore -

 
Postet 10.08.2014 kl. 01:56
[Rapportér innlegg]
12  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Tusen takk, Tore...hyggelig med ros, selvfølgelig :-) Jeg syns det er gøy når andre lykkes, og jeg stikker gjerne nakken frem hvis det kan hjelpe noen. Men jeg er ikke så flink til å strø sukker på sannheten og kan igrunnen bare være "meg sjæl", dvs. rett frem ;-)

Folk har spurt hvorfor jeg ikke har hatt noen egen tråd, men jeg har ikke følt at jeg har hatt noe å å skrive om. Men da det nye karet begynte å bli en realitet, lovet jeg meg selv å lage egen tråd. Litt av vitsen var nettopp det du sier : å få med hele prosessen fra planleggings-stadiet. Så det blir lite "fiskemat" i tråden nå i denne fasen, og jeg aner ikke om dette blir bra eller ikke ! Så her blir det prøving og feiling, suksesser og feilgrep for åpen scene.. ;-)

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 10.08.2014 kl. 10:54
[Rapportér innlegg]
13  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Så var det litt om hvordan jeg har tenkt å innrede det nye karet.
Siden dette skal bli en cory-tank, er jo substratet viktig. Sand er er en selvfølgelighet...men ikke hvilken som helst sand. Den må ha "snill" avrundete korn, og ikke minst : riktig kornstørrelse. I de andre karene mine har jeg rådasand. Denne gang har jeg lyst på noe annet, både i farge og form. Noe lysere i farge, kanskje blande noe selv ?

Biltemasand har etter min mening litt for sprikende kornstørrelse. Dette kan lett føre til at de mindre kornene pakker seg mellom de større slik at resultat blir dårlig vanngjennomtrengning...ikke bra for plantene. Og sandsnegler vil jeg ikke ha hvis jeg kan unngå det. Det jeg hadde mest lyst på, Ceramaquartz, måtte jeg gi opp. Dette er perfekte belagte, fargede kvarts-korn som brukes til farging av bassen-gulv o.l. Hadde vært ideelt til å blande i den fargen jeg kunne tenke meg, men umulig å få tak i på nett i så små mengder. Men kanskje jeg kan blande noenlunde samme farge med annen sand ?

Fargen kalles "Ice" og består av 7 deler hvit, 2 deler grått og 1 del svart. Flott hvit sand i kornstørrelse 0.4-0.8 mm er nå på vei fra TmAuatixx i England. Gjenstår å finne grått og svart i samme kornstørrelse...

For at plantene skal trives, trenger jeg et lag med næringssubstrat under sanda. Etter mye tenking for og imot alle mulige slike substrat, bestemte jeg for Seachem Flourite Dark. Dette er det ikke næring i, men det har høy CEC (cat-ion exchange capability) slik at det lagrer næringsstoffer som avgis til plantene når de "ber" om det. Dette ble innkjøpt fra Reefshop. Jeg kommer nok til å tilsette littegrann næringssubstrat oppi dette for å få en god start, kanskje Tropica sin ?Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 12.08.2014 kl. 11:23 av SilverShaded )
 
Postet 12.08.2014 kl. 11:06
[Rapportér innlegg]
14  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Mere innredning :
Med dette karet i bakhodet kjøpte jeg en ganske stor rot i Sverige for ett års tid siden. tror den vil passe bra, eller... ?


Jepp...kattene er med på ALT her i huset :-)

Sett ovenfra :


Steiner må jeg også ha noen av. Siden jeg ikke fant det ønsket meg her i Norge, ble disse bestill fra AquascapeBoutique i Frankrike. jeh har handlet der før, blandt annet Ohko-stein, og de er veldig greie og hjelpsomme. Jeg bare forklarte hva jeg ville ha, og så laget de et sett med 4 ForsetStone steiner til meg, tilsammen 11 kg De er nå på vei fra Frankrike...får legge ut bilder når de ankommer !


Forest Stone

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 12.08.2014 kl. 12:31
[Rapportér innlegg]
15  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Den rota der kan nok ta seg skikkelig bra ut! Et akvarieoppsett blir sjelden bra uten en eller flere fine røtter ;-) Og Coryene blir nok fornøyd også, så lenge det er litt plass under... :)

(Sist endret 12.08.2014 kl. 17:27 av Anders K )
 
Postet 12.08.2014 kl. 17:26
[Rapportér innlegg]
16  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Jøssda, her er det mange små smutthull rundt omkring og under. Og de skal få ihvertfall bortimot halve bunnplassen som plantefri sandkasse.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 12.08.2014 kl. 18:37
[Rapportér innlegg]
17  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
sitat av SilverShaded:
Det er blitt stille på cory-trådene her, og det er synd !Ja det er virkelig synd for disse flotte fiskene trenger litt oppmerksomhet.

Nå er jo jeg en av de som er coryfrelst og vårt veldig aktiv tidligere og jeg skal nok komme sterkere tilbake om en stund . Er i selge hus og flyttemodus så blir lite tid til fisker og oppdateringer. Men har alle coryen mine fremdeles og regner med å få alle med på flyttelasset.

Synes det er veldig kjekkt at du har opprettet egen tråd og det nye karet ditt er kjempeflott og med ideelle mål til coryer :)
Så kommer til å følge md tråden din fremover .

Likte forresten den roten din ,kjempestilig:=

(Sist endret 12.08.2014 kl. 22:15 av Sølvi Gullaksen )
 
Postet 12.08.2014 kl. 22:14
[Rapportér innlegg]
18  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Sølvi : Ja, håper virkelig at det blir masse liv i tråden din etter hvert :-) Skjønner godt at fisk og akvarium av og til må settes litt til side for "viktigere" ting. Og av og til går man jo trøtt også. Det som er det fine med coryer er igrunnen at de er så herlige og morsomme at de gir en sliten akvarist masse energi tilbake. For eksempel har mine CW-038 nå fått selskap av en liten gjeng green laser på omtrent samme størrelse. Og de er helt sprø, de farter rundt omkring og det ser ut som småunger som leker seg. De har dratt med seg Scleromystaxene på galskapen også...så nå er det barnehage oppi der. Jeg måtte bare sette meg ned og gapskratte av dem i dag....made my day :-)

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 12.08.2014 kl. 22:43
[Rapportér innlegg]
19  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Da har steinene fra Frankrike kommet. Syns de er flotte, jeg. Litt glitter er det i dem også, faktisk. Jeg får nok ikke brukt alle... vi får se når jeg får testet ut hardscapet i karet.
Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 14.08.2014 kl. 16:52 av SilverShaded )
 
Postet 14.08.2014 kl. 16:52
[Rapportér innlegg]
20  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Nå har det vært stille her en stund, gitt. Mye annet har vært på gang, tror det heter "livet"...i dette tilfelle døden, faktisk. Min mor har gått bort, og en blir litt satt ut selv om det forsåvidt var ventet.

Så nå må jeg få litt fart på meg og få satt opp mallekaret snart...all sand er i hus og det gjenstår bare å eksperimentere frem en ok blanding. Og planter må jeg ha, i første omgang tror jeg det blir kun noen hurtigvoksende stengelplanter mens karet kommer i balanse.

Jeg har ihvertfall fått satt opp det lille 30 liters Lumi'Q rekekaret. Det har både bunnfilter og svampfilter, og Shirakura Red Bee substrat. Dette skal få kose seg og modne en stund og få litt biofilm før jeg tenker på reker.


Lumi'Q


Frokost i det grønne

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 09.10.2014 kl. 12:36
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »