Hann med konstant "ståtiss", er det greit eller kan det være smertefullt?

Har blitt en del Quintana atrizona her etter en stund, og siden de er så flotte sitter jeg en del foran akkurat dette karet.

Har lagt merke til at den ene hannen har konstant "ståtiss". Alle de andre har tissen liggende under magen, helt til de prøver seg på damene. Denne har tissen rett ut hele tiden.

Nå har jeg aldri vært mann og jeg har aldri prøvd viagra, men jeg har lest at denne medisinen kan gjøre det samme med en mann, og at det i tilfelle er meget smertefullt.

Kan det være likt med en fisk? I tilfelle vil jeg gjerne vite om jeg kan gjøre noe for at han ikke skal ha det slik, og om det ikke er noe å gjøre, så vil jeg gjerne vite om det hadde vært best å avlive han. Eller kan fisk ha det slik i ukesvis, uten å plages?

Dette vet jeg absolutt ingenting om, så jeg blir veldig takknemlig for svar.
Det er ganske typisk for Quintana atrizona at den svømmer rundt med gonopodium 90grader til siden La merke til fenomenet selv da jeg hadde dem. Kan nevne at levendefødere kan skade gonopodium hvis den blir hengende fast i håven, så det gjelder å være forsiktig.

Denne hadde gonopodium rett ut til siden hele tida:

<img src="http://akvaforum.no/images/forum/11003_060310232045_1.jpg">

<img src="http://akvaforum.no/images/forum/11003_060310232554_1.jpg">

<img src="http://akvaforum.no/images/forum/11003_060310232554_2.jpg">


Takker og takker for svar.
Da er det sikkert ikke farlig da, siden du også har hatt en som er slik. Min er fortsatt slik, og jeg har ingen tro på at det vil bli annerledes. Men om det er vanlig for dem, så kan jeg i alle fall gå ut fra at det ikke er smertefullt, og trenger dermed ikke å gjøre noe med det.
Som du sikkert vet er gonopodiet bare en gattfinne med modifikasjoner. Denne styres fremover eller til siden med noen muskler ved roten. Dette kan knapt sammenlignes med ereksjon.

<img src="http://akvaforum.no/images/forum/11003_060311000205_1.jpg">

Legg merke til de skarpe krokene på tuppen.... Det er snarere hunnene som får gjennomgå. Desverre er det slik at den konstante ´kurtisen´ ofte går på helsa løs for hunnene. Med mine micropoecilia picta holder jeg derfor hanner og hunner atskilt mesteparten av tiden. I naturen er problemet mindre siden hanner og hunner oppholder seg i forskjellige vannmasser. Det er lurt å være klar over problematikken... Mange ender opp med akvariet fullt av hanner som har drept hunnene.
Uff og uff. Første kullet var 13 stk. Tre damer og resten gutter. Kan godt tenke meg at damene begynner å bli slitne nå. Alle er gravide, og det synes jo jeg er bra, siden det ikke finnes så mange av dem her i Norge.

Men jeg liker jo ikke tanken på at de blir plaget. Kanskje jeg skal ta ut hannen som er slik hele tiden da, for å skåne damene litt.

Har fått mitt tredje kull i dag, og jeg bare elsker denne fisken. De er sjeldne, de er vakre og de er noe helt for seg selv.

Takk for svar som gir meg mer å gå på, alltid greit å få svar av noen som har hatt fisken, for da er det mer sikker det du får høre.
Og du et lite spørsmål som er litt på siden. Hvilket kamera bruker du, og hvordan får du så sinnsykt bra bilder.

Nybegynner som ønsker å lære alt.
Jeg vet ikke om Q. a hannene er problematiske ovenfor hunnene. Det la jeg aldri merke til da jeg hadde dem. Det er lurt å være problemstillingen bevisst når det gjelder levendefødere generellt.

Bruker et Canon EOS20D med 100mm makroobjektiv. Typen kamera er ikke så viktig som typen lys. På bildene ovenfor brukte jeg 5 eksterne studioblitzlamper montert over akvariet med ledning til kamera. Nesten alle bildene mine i basene er tatt på denne måten. Uten disse lampene er jeg bare en middelmådig fotograf. Håper etterhvert å beherske andre teknikker bedre.
Ok så da er første skritt å kjøpe nytt kamera. Kommer nok til å be om litt hjelp når det er i hus. Kan vel ta litt tid nå, fordi zebra mallene kostet sitt. Men om det er lov til å be om råd senere , blir jeg takknemlig for det.

Og hvordan går det med rekene, er de sendt enda?
Sender dem på Mandag.

Legger 2 par med Caridina cf. babaulti (grønne reker) i en separat pose, eller 2 par med kirsebærreker hvis du heller vil ha det.
Har masse kirsebæreker, så send gjerne med noen av de gønne. De ønsker jeg meg velig.

Sett en del bilder her inne av en KAI Q. Er disse å få tak i i norge? Vil gjerne ha de hvite og de svarte. Vet du hvor jeg må dra for å få tak i de?

Forresten dritkult at du sender noen grønne, for de ønsker jeg meg veldig. Helt siden du tok bilde av dem.

UhuUhu. Vil ta så gode bilder som deg. Desverre er alle kor overtrukket i og med at vi kjøpte L-046. Får vel bare vente litt.

Mvh er tilgangen på reker lettere i tyskland? Gi meg adresse og by og jeg reiser for å få tak i de.

Takk og takk. Supert å snakke med deg, da det kan virke som at vi har samme interess.
Jeg tok kontakt med Kai for å låne bildene til skalldyrebasen. Han er webmaster for wirbellose.de Vi var heldige som fikk bruke bildene hans.

I Tyskland er det en ganske stor klikk som driver med reker. Dette er en organisert gruppe av viten og lekfolk som også reiser rundt i Asia, Afrika og Sydamerika på fangstturer. Det er nok Tyskerne som er Formel-1 på reker. På Aquabid.com kan du by på reker og få dem i Posten fra Tyskland. Det blir dog dyrt.
Ups, ser av den siste meld min, at jeg kanskje burde lagt meg litt tidligere enn jeg gjorde. (Kanskje noen kunne være så snille å fjerne det innlegget.)

Så tyskerne er reke mennesker altså. Vet du om alle rekene holdes innenfor gruppen, eller om de også havner i butikker innimellom. Har vært og tittet på siden, men tysken min holder ikke til å skjønne overskriftene en gang.

Får titte på denne budsiden, for jeg har fått skikkelig sansen for reker.
Disse rekene har tidvis stått på Imazo sine lister de tre siste månedene. Alle dyrebutikker kan skaffe det som står på disse listene.

Gabonreke
Viftereke
Rødnese
Krystallreke
Humlereke
Grønn reke
Yamamoto reke
Tiger reke
Macrobrachium sp. ecuador
Indisk kloreke
Kirsebærreke
Gulnesereke
Atya sp. Kameroon (ingen link ligner på Gabonreke)

Fra Thailand er disse artene tilgjengelige. Kilden dyrego importerer disse direkte.

http://akvaforum.no/dyr.cfm?id=1131]Macro sp. thailand
http://akvaforum.no/dyr.cfm?id=1129]Glassreke
http://akvaforum.no/dyr.cfm?id=1132]Børstekloreke
http://akvaforum.no/dyr.cfm?id=1133]Rosenbergreke

Puhh... Som du ser har det vært endel. Det er jo mye lettere, sikrere og billigere å bestille det som er tilgjengelig for butikkene enn å by på Aquabid.
Takker for laaangt svar. Synes alle reker er spennende jeg, men har selvfølgelig forelsket meg i de hvite og svarte, som jeg aldri har sett noen sted her.

Vet du om denne budsiden er seriøs. Sånn at man kan gå ut fra at man får det man kjøper liksom. Kommer uansett til å vente til sommeren, for de skal jo sendes et stykke i tilfelle.
Godt spørsmål. Man skal virkelig passe seg.
Hvis du finner et objekt du ønsker skal du gå inn på profilen til vedkommende og lese kommentarene til andre kjøpere. Dette er svært viktig.

Jeg kjøpte moser fra Malaysia på Aquabid og forhåndsbetalte 190$. Før jeg betalte kikket jeg gjennom tilbakemeldingene han hadde fått fra andre kjøpere.
Ja det er vel slik på de fleste slike steder. Greit å vite om personen er godt likt, før man kaster masse penger etter han. Og de man ikke får tak i her i landet må man jo utenfor for å tak i.

Er jo ikke alltid veldig billig med reker i butikken her heller. Krystallreker til godt over 100 lappen pr stk, så kan nok få det billigere på denne måten.
Tilfeldig bekjentskap
© Richard Dybdahl
Reklame for plussmedlemskap