Ane sine akvarier

Hjelp! Den ubesluttsomme har fått seg akvarier... Dette lover ikke godt Jeg har nettopp startet min karriere som akvarie-eier og det har (som alle mine prosjekter) tatt litt av… Sånn er det bare Jeg begynte så fint med et bittelite akvarie på 25 liter. Oppi her dyttet jeg 5 guppyer som jeg fikk av noen venne, med masse overproduksjon. Slik ble det fort hos meg også, så guppyene ble gitt vekk til snille dyrevenner her inne på Akvaforum. Så overtok jeg et 112 liters kar (fra de samme vennene som kjøpte seg en 180 liter), kjøpte en 70 liter som var annonsert på Finn.no og da rynket min kjære på nesen og mente at nå måtte det vel være nok… Men jeg har nå klart å få han med på å kjøpe en 400 liter til spisestuen , må bare spare litt penger først og han vil lage et bord selv, for han likte ikke det som fulgte med… så jeg må bare smøre meg med tålmodighet (uff for et stygt ord) og leke med de andre tre i mellomtiden.

På denne tråden tenkte jeg at jeg ville skrive litt om hvordan ting går og hva jeg lærer under veis. Er veldig åpen for gode kommentarer og råd.
Jeg tror fremdeles du kunne fått plass til en 720 liter hvis du bare hadde ommøblert litt
Det er meget mulig. Men da er det altså spisebordet eller ene sofaen som må gå sin vei. Ikke så lett å få gehør for det hjemme og han eier jo faktisk halve huset da
Nå begynner 112-literen min å bli klar for nye fisker. Jeg har mest lyst til å kjøpe inn Corydoras trilineatus nå. Skal kjøpe meg 7 stykker slik at jeg får en fin gjeng. Da kan Billy komme å bo med likesinnede Han bor i et akvarie med C. aeneus og C. agassizii og er litt ensom uten noen artsfrender. Nå skal han snart får komme å bo hos meg og håper han slutter å være så sky da Jeg gleder meg i alle fall masse til å ønske han velkommen.
"Ikke så lett å få gehør for det hjemme og han eier jo faktisk halve huset da "

se så..bare halve huset,da har du en halvdel igjen som du kan innrede med akvarier !

lykke til med akvariene og liter syken
Hehe, jo takk for det. Jeg har tatt hele spisestuen og halve kontoret. Skal ikke se bort fra at det kommer noen flere med tid og stunder, men vi er ganske i oppstart fasen på noen av dem. Det størst har vi ikke kjøpt enda, men har ryddet plass, så inntil jeg har fått mine 4 akvarier oppe og gå slik at han skjønner hvor fantastisk flott det er, så må jeg være litt tålmodig
Litt historikk
Lørdag 10. november 2007.

Nå er loftet omorganisert og både 112-literen og 70-literen er på plass.
112l er godt i gang, men 70l står tom. Det kommer den nok til å gjøre en stund til. Penger og tid er mine to verste fiender.

Har totalt ommøblert det minste akvariet også, bakgrunn på, svart grus, noen steiner, kjeramikkrukker, boblene er tilbake og kun Bill Golfball bor her. Nå er jeg blitt veldig fornøyd med utseende på denne litte saken.

Det har flyttet inn en gull og en blå gurami i 112l, begge jenter selvsagt.
Bill har fått en liten venn, han heter Ben og er en hvit og rød slørhale.

Torsdag 15. november 2007.

Gav guramiene frosne røde myglarver i dag. Den blå hunnfisken spiste som en gal, mens de andre to ikke brydde seg overhode… Ble nok litt overfôring, men så vet jeg det. Skal bare gi ¼ brikke til jeg får flere fisker oppi og kanskje gi litt flakfôr etterpå. Håper jeg kan hente heverten til neste vannbytte på onsdag, da skal det bli så fint så.

Tirsdag 20. november 2007.

Javabregnen er blitt bundet til en rot nå, den kom litt opp i høyden og det ble ganske fint så får vi se om han liker seg der.

Onsdag 21. november 2007.

Nå har jeg kjøpt svarte neontetra 12 stk! Jeg skulle egentlig ha 10, men han tok ikke utav de som var for mange selv etter at han hadde telt dem, så da så. De er så utrolig fine, men skal si det ble liv i karet når de kom oppi.

Jeg har også hatt et vannbytte i dag og gud så effektiv den nye slamsugeren var! Tetratec slamsuger GC50, mitt eneste problem med den var at den fylte bøtten min for fort.
Røde mygglarver
En suveren suksess! I dag prøvde jeg igjen med de røde mygglarvene og denne gangen var de mye bedre motatt. En suveren suksess! I dag prøvde jeg igjen med de røde mygglarvene og denne gangen var de mye bedre mottatt. Nå ville begge jentene ha og alle de svarte neontetra var vill av begeistring. Slikt gjør en stort mor alltid glad.
Så bra! Regnet med at de kom til å få smaken for blodfylte små larver når de bare fikk tenkt seg om
02.12.07 I dag holdt vi en aldri så liten begravelse for hann guramien. Jeg fant han ikke i går kveld og da jeg ikke så han i dag tidlig heller begynte jeg å romstere litt i karet og fant han bak en rot... Tror ikke det blir gjort noen innkjøp av en ny hann enda, jentene ser ikke ut til å savne han noe så da bare venter jeg.

Jeg har satt nedi en CO2 sak i 112 literen også i dag. Den heter Söchting Carbonator og jeg har ingen idé om hvordan det kommer til å virke, men vi får se hva som skjer Veldig greit å ha et par "test akvarier" før jeg skal sette opp 400 literen i spisestuen. Man lærer utrolig mye underveis. Nå har jeg bestemt at det blir sandbunn og varmekabler, utvendig filter i tillegg til det som følger med og hvilke planter jeg i allefall skal styre unna
Endelig, etter langt om lenge og lenger enn langt fikk jeg mail fra webzoo om at pakken min er sendt. Fant ut at den var innlevert i Oslo i går. Så utrolig mye styr det har vært, mail og telefoner og nå endelig er det på plass. Jeg har vært heltidsstudent i flere år nå og har først nå fått jobb, så det ble litt styr med betaling og slikt. Men nå er tingene mine på vei!

Det viktigste jeg har kjøpt er varmekabler og nytt filter til 70-literen min. Som sagt før er det veldig kjekt å teste ut litt tekniske løsninger før jeg skalerer ting opp. Håper pakken kommer før helgen, slik at jeg kan putle med det på søndag. Er litt utålmodig på å få vann i karet og få begynne innkjøringen av filteret. På den annen side så er det opp til 8 uker (og vel så det) leveringstid på fiskene mine... Skal ha en liten gruppe Corydoras adolfoi i dette karet. De er hverken lett å få fatt i eller billig så det vil ta sin tid å få fisk oppi her. Håkon sa at han skulle se hva han kunne gjøre og i mellomtiden leter jeg etter C. trilineatus som skal få bo i 112 literen.
I dag insisterte jeg på at herr Pleco skulle komme fram fra bak hulene der han pleier å gjemme seg (les: pirket i han med håven). Jeg føler i blandt et behov for å se han og vite at han har det fint. Nå kom han fram på glasset slik at jeg fikk målt han også, 10 cm fra hodetupp til halespiss... og jeg husker hvor liten han var da jeg kjøpte han... Skal bli fint når det store karet kommer, han kan leve ganske lenge og lykkelig i et 400 liters kar... sant vel?

Ble den unge herremannen fornærmet av pokingen?
annema
Ble den unge herremannen fornærmet av pokingen?


Ja, jeg fikk ikke noen "snill-mamma" premie akkurat
F**n steike
I går bare lurte jeg på om gullguramien min hadde fått en bakterieinfeksjon, nå er jeg helt sikker. Dritt og! Og jeg har ikke noe karantene kar for tiden... Der forsvant hele fredagskosen for nå må jeg finne på noe lurt. Handleliste: vitaminer, salt og et nytt akvarie...? Svarte f**n også, det er så mye styr å behandle... Jaja, må gjøre et forsøk. Jeg setter opp 70 literen i morgen og begynner, i følge dyrevelferdsloven er det ikke tillatt å unnlate å behandle syk fisk, så her we go...
Hjelpe meg for en kveld... Sånn går det når man har litt for få kar... Først måtte jeg tømme det minste, rydde og ordne oppi der slik at den store bøtten ble ledig over natten. Så var det å få over luftestein og varmekolbe i bøtten sammen med den syke guramien, gi henne medisin, vitaminer og krysse fingren. Rydde litt i det største karet, flytte vekk planter jeg ikke liker (man lærer så lenge man kjøper feile ting og prøver ut). Disse gav jeg til gullfiskene så de kan tygge ihel

Var på salg på dyrebutikken i dag fikk 3 nydelige Echinodorus for 99 kr, hehe Litt flaks må man jo ha. Gav litt vitaminer til fiskene i det største karet også og håper at de ikke blir syk. Tetraene stresset litt, men ble ikke så bleke som jeg hadde trodd, mens herr Pleco bare hang på steinen sin og skulte litt bort til meg...

Nå har alle lysene slukket seg og jeg gir opp. Ikke mere jeg kan gjøre i dag. Begynte å legge nedi varmekablene i 70 literen (jævla sugekopper, neste gang blir det akvariesilikon). Hadde ikke nok sand til å fylle opp med så jeg må vente til jeg har handlet med å sette oppi filteret, bakgrunn osv. Håper på å få handlet sand i morgen skjønt jeg har mine tvil... Godt det snart er jul, da får jeg i alle fall 5 jobbfrie dager på rad
Hjelpe meg så mye jobb, men nå er det gjort og jeg er rimelig fornøyd... 70 literen har nå kommer seg opp å går. Mere sand er puttet i, vann (seff) og noen planter. Filteret og bakgrunn fungerer bra, men ser at jeg burde limt en svart vegg bakerst fordi jeg ser ledninger... Jaja, neste gang det er storrydding kanskje.

Gullguramien er behandlet og har flyttet inn i 70 literen for å ha litt mobbefri ferie og hun er blitt mye bedre allerede. Alle antydninger til sår er borte og hun er ikke lenger rød rundt snuten. Svømmer fornøyd rundt og vurderer sitt nye hjem. Håper hun er helt frisk nå, skal vente til i morgen med å gi henne mat.

Var også å fikk fatt i et 10 liters kar i går, tenkte jeg skulle bruke det til reker. Må bare få tak i reker først
Lykken er en gjeng med Corydoras habrosus Jeg kjøpte 11 stk i går som nå bor i 70 literen min. De er bare aldeles fortryllende og jeg måtte beundre de lenge før jeg kunne gå til sengs. Hysterisk vanskelig å ta bilder av siden kameraet mitt ikke tillater så mye forstørrelse... Gjorde noen halvhjertede forsøk, men måtte gi tapt.

Jeg sto lenge å vurderte Corydoras pygmeatus også, men der var det kun en liten gruppe igjen (6 stk). Synes dette er litt for lite egentlig, men kanskje jeg kjøper de likevel og heller prøver å spe på senere... Må fundere litt mer på det.

Gullguramien som bor i 70l oppfører seg pent og har ikke plukket på de små nydelige coryene mine. Det eneste som er litt dumt er at bakgrunnen min bygger litt ut (ca 5-7 cm) og er full i huler og gjemmeplasser bak. Dette er selvfølgelig kun dumt for meg, da jeg ikke kan se alle fiskene hele tiden Coryene ser ut til å like den veldig godt.
Det ble Corydoras pygmeatus på meg også... Jeg klarte bare ikke å la være Kjøpt de for noen dager siden og de ser ut til å trvies veldig godt sammen med habrosusene... Flyttet også over alle 4 elpesneglene i håp om å få bort litt alger.

De er super nydelige og i går måtte jeg spise middagen min forran akvariet bare for å beundre vine små babyer, samboeren min synes jeg er litt rar, men det er greit

O jul med din glede.... Jeg fikk tilskudd av mamma og pappa til jul, så nå blir det ikke lenge til det blir stort akvarie i stuen

Jeg skal begynne å hente inn tilbud nå og se hva jeg kommer ut med, men det blir nok en Juwel Rio 400, den har akkurat riktige mål for å passe på veggen. Jeg skal også ha et Eheim 2028 utvendig filter, men om jeg skal ha det innvendigefilteret eller bare en sirkulasjonspumpe har jeg ikke bestemt med for enda. Det som er helt sikkert er at det skal bli varmekabler, biltemasand og Corydoras
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap