Joakims våte drømmer

hallo, nå fikk jeg endelig rota meg til å skrive om karet mitt også.

jeg fikk karet mitt til bursdag etter at jeg hadde ønsket det meg i et halvt år, så da ble det bare å dra til butikken dagen etterpå for å lære litt, der fikk jeg sånn at vannet skulle bli raskere klar, men usikker på hvor mye det hjalp, for de fleste fiskene døde. men jeg prøvde meg på nytt, guppy og ancistrus, jeg fikk unger og jeg var glad, men etterhvert så døde plutselig alle guppiene, men alt var ok med ph, og nitrit, de bare døde.
jeg prøvde om og om igjen men lyktes aldri, inni alt dette døde også 3 ancistruser. jeg skaffa meg en kinesisk algespiser og to praktbotia, tror praktbotiane holdt 1 år. jeg kjøpte meg 10 neontetra, to døde pga tøff tur, uka etter 10 nye, desverre var de syke fra butikk så det var da botiane og neontetraene døde, nå er kun 1 kinesisk og 5 neontetra den ene sliter litt, usikker på hva som har sjedd men den har mistet litt av sida på munn.

jeg ga litt opp etter all den fiskedøden, hvertfall botiane som jeg var forelska i, hadde jeg en dårlig dag var det bare å se på de så var alt bra. men jeg ga påå karet, jeg bare holdt liv i fiskene og ga de mat og byttet vann ganske sjeldent. jeg begynte med normalt bytte igjen for ca 1 måned siden.
nå driver jeg av og nedkjemper alger.
jeg fikk gavekort på en dyrebutikk til jul, så kommer kansje noe nytt inn.

ps. si ifra hvis det var noe du ikke sjønte, lett å skrive feil, eller at jeg ordlegger meg feil som jeg ofte gjør

mvh joakim/fiskeren
det er bare et gammelt bilde av karet, har ingen flere, kommer flere, må bare få tatt noen fine.
Hei!
Så trist å høre om botiaene dine. Jeg er enig i at de kan løfte humøret bare ved å se på dem Desverre er det slik at Botia er litt mer krevende en "vanlig" fisk. De trenger veldig rent vann, over middels sirkulasjon, og veldig god filtrering for å trives. Men ikke gi dem opp! Vent til karet ditt er godt innkjørt, så kjøper du noen nye. Sørg for at de du kjøper er gode og runde. Dette er veldig viktig!

Jeg gjorde samme feilen som deg, da jeg kjøpte mine første PB og de døde alle sammen (: Men hvis du lærer deg litt om disse fiskenes behov, så er de både livslange venner (kan bli 40-50 år), og er egentlig ikke så vanskelig å ha. Men de krever endel investering i riktig filter og karstørrelse
jeg har 54 liters kar, det har gått bra med disse 6 fiskene jeg nå har siden sommer, bare den ene jeg lurer å hva har sjedd, den sliter litt med å spise, og har munn oppe hele tiden, tror den sliter med å holde den igjen, den greier å spise men blir litt værre for han bare. jeg gir som regel kun 1 tablett hver dag, tør ikke gi noe mer nå som jeg har sett den ene tetraen har blitt god og rund, hadde det vært en levendeføder hadde jeg trodd den var gravid.

jeg har litt lyst til å kjøpe et fiskepar som kan lage yngler i karet, men ikke lett med 54 liter, de har liten plass og få fisker passer til det. men jeg tenkte å kjøpe meg noen kirsebær reker og amano reker så får jeg forhåpentligvis små reker, det er jo greit det å.
Ingen Botia kan trives i en 54l, så jeg hadde nok droppet den arten om jeg var deg.

EDIT: ser av første innlegget at du ikke har botia lenger. Det er et fornuftig valg.
botia var før akvaforum, men vet jo nå at jeg ikke kan ha de da

men jeg skal kjøpe kisebærreker og amanoeker, men jeg er usikker på hvilke fisker jeg skal ha da, vil jo ha noe som yngler men det er vanskelig.
kan godt komme med forslag på fisk

jeg så jeg hadde lagt ut link istedenfor bilde i første trådXD
[External Image]
idag fikk den kinesiske algespisren plutselig fart for alger, den fløy rundt å spiste og den spiste, har ikke sett den spist så mye alger før, eller den var hvertfall ivrig etter dem, vet ikke hvor mye han fikk i seg men.
den har som regel liggi og glant det var bare dag 1 den ikke lå rolig men den spiste ikke alger da, den var vel mere forvirret. jeg sjønner ikke hvorfor den plutselig begynte å like alger, men gjør ikke noe for meg, jeg sliter litt med de røde algene så nå fikk jeg en hjelpende hånd også

noen som kansje sjønner hva som er grunnen til den plutselige interessen for alger?
endelig kommer det bilder

ikke så mye å si om bildene, tok alle bildene idag
flere bilder

litt av karet og den kinesiske

Hvor stor er den kinesiske algespiseren din?
jeg har to stk. som er bare 4cm store, hatt de i snart en uke... Men mine har spist hyppig siden dag 1, jeg lurer på om de vokser raskt, for jeg har lest her inne, seff etter at jeg kjøpte de, at de kan bli opptil 28cm. store!
Men de er morsomme fisker i øyeblikket da
min ligger mest stille, har lyst på flere men vil ikke ha noen som er aggresive, og faren er stor.
nei de vokser ikke fort, hatt mine 2 år snart. 2 år til mars tror jeg. den er kansje 8cm eller no
åh? hehe, bra...
jeg frykta at de kom til å bli 10cm. etter et år jeg :O
men det blir spennende å se, kanskje jeg har en algetype de liker godt :S
jeg har 4 SAE i tillegg, så de får litt konkuranse...
litt lyst på de jeg og, men for lite karr, hvor stort er ditt da??
Jeg har et 180l. så jeg har plass, men SAE kan bli 8-9cm. og hvis de kinesiske blir litt større, så får jo jeg også plassproblemer!
men det tror jeg blir lenge til (forhåpentligvis)
Siamesisk og kinesisk algespiser går godt sammen (når de er unge iallefall i mitt akvarium) De har dannet en stim som fyker rundt hele tiden... morsomme fisker
heeh ja de er det.

du har vel ikke mye alger du da? med både sae og kinesisk
nei, jeg hadde litt skjeggalger som det heter, derfor ville jeg prøve med algespisere før jeg fikk annen fisk, og nå har jeg ingen synlig algevekst, men det er nok til mat, for de spiser jo hele tiden!
Så ja de gjør det de skal gjøre, spise alger.
ja det er jo bra, hvilke andre fisker har du a?
jeg har algespiserene, og så har jeg en sjokomalle som er omtrent 10cm. stor, som jeg kjøpte for at han skulle spise pestsneglene mine, men han ligger bare i hula si om dagen, og om natta kommer han ut og slapper av på et blad...
litt kjedelig fisk, men... ser ikke ut som han spiser snegler heller, men han får ikke mat før han spiser dem :P
Jeg skal kjøpe noen flere fisk ut i januar... lurer på scalare, men har kanskje for lite akvarium... skal ta en tur ned på dyrebutikken og se om de har noe spennende
har lyst på no mere fisk jeg og, men usikker på hva. skal hvertfall kjøpe noen reker, så får se om jeg rekker d imorra
så nå når bildene ble større at de var litt dårligere, skal se om jeg kan ta noen nye bilder, og redigere dem. noen som vet om gratis redigering program som er bra??
bump.

det ble nå ikke noe reker men prøver med på flere bilder, så får se når rekene mine kommer i karret
Tilfeldig bekjentskap
© Linda Widente
Reklame for plussmedlemskap