Lisa-S sin fiskegalskap.

Har ikke så mange og dele min fiskegalskap med så her er utløpet for min store interesse.. - utenom hunder og annet div.

Jeg har:

52 l Fluval Egde: Reker, Venezuelan undersverd endlers og snegler
60 l: Green laser, Dronning rasbora og Japan blue endlers
60 l: Venesuelan undersverd guppy hunner
130 l: Pakisatanbotia, Odessabarber, L 183
190 l: C. concolor, Scleromystax barbatus, Venezuelan undersverd hanner, neontetra, ancistrus sp
Tidligere oppsett bilder
Bilde 1: Slamkryperen Odd. (160 l)
Bilde 2: Acei ungfisk. (120 l )
Bilde 3: Black Ghost. ( 375 L )
Bilde 1: nyskjerrige små vil ut av posen.
Bilde 2: midlertidig Acei akvarie.
Bilde 3: nattlys i kulpen.
kult at du lager en egen tråd Det blir sikkert spennende å følge med på en tråde hvor en slipper å lese 2454567243523476 innlegg om at dette er feil slik må du ikke gjøre, blabla bla! greit at folk prøver å hjelpe men det er ikke gøy å lese det du hadde fine akvarier! slamkryper er noe som jeg synes er spennende men det kommer jeg ikke til å prøve på i nærmeste framtid. lykke til videre
Takker for det Anders.
Jeg har masse bilder liggende, så det vil nok mest bli lagt ut bilder i denne tråden. Med noe tekst innimellom.
Har nå slamkryperkaret som prosjekt, da den tidligere gikk i en 120 l. Noe jeg syntes var litt lite siden akvariet ble så kort. :/
Har nå fått tak i et eldre akvastbil kar på 160 liter. Dette er jo dobbelt så langt som Jebo´en på 120 liter, så nå skal slamkryperen "Odd" få bedre plass, og muligens en kompis også.
Måtte bestille nytt armatur, og få laget nytt dekkglass til karet, så for nå er det ikke mye å ta bilder av..
Legger ved et bilde av hvordan det er nå, uten glass og lys likevel..
Må bare nevne at planten som står midt i fronten av akvariet er satt der som en test for og se om den vil overleve i brakkvann... Resten av plantene er "plantet" i glass som er satt ned i sanda, så disse må jeg huske å vanne jevnlig... ;P
Inaktiv bruker
Hei!

Kjempe fint akvarie, nesten misunnelig jeg..
Kjempe pen Black ghost! Hva heter den sanden du har?
Hei Charlotte.
Sanden i alle akvarier unntatt 120 literen er blåsesand fra biltema.
I 120 literen er det sand jeg fikk med det akvariet, den er noe lysere enn sanda i de andre akvariene, så den tipper jeg er kjøpt på dyrebutikk, uten at jeg skal si det for sikkert.
Bilde 1: Heros severus, hunn
Bilde 2: Heros severus, hann
Bilde 3: Indiske glassmaller
Bilde 1. kokt gulrot er popuært i reke/sulle karet
Bilde 2. Flere som setter pris på snacks
Bilde 3. Ikke lett å ta bilde av Aceiene, de er for kjappe uten blits, og får "feil" farge med blits.. :/
Hei og gratulerer med personlig tråd!

Her kommer infoen om klorekene:

Jeg holder rekene i surt, bløtt vann av den grunn at jeg stort sett har arter som skal ha slikt vann. Klorekene er jeg usikker på. De er fanget i Borneo, og hvordan er vannet der? Jeg prøvde å sjekke litt på AF og det er bare to dyr som er lokalisert til denne øya, ei snegle og en rekeart, Macrobrachium pilimanus. Jeg sendte en forespørsel til moderatorene om å få min reke inn i skalldyrbasen og fikk til svar at rekene i Macrobrachium-slekta ofte er vanskelig å skille fra hverandre og at det mange av dem som ikke er beskrevet enda så det blir mye forvirring rundt de forskjellige. Fikk også spørsmål om ikke det er denne M. pilimanus jeg har og jeg er ikke sikker. Den ligner ikke på den på bildet, og i følge selger(Thor Dahl på Dahls Dyrerike) kan det ikke stemme at det er denne. Han skrev på posen de kom i: Macrobrachium sp "Borneo Red Claw". Litt forvirrende at det er det samme som det engelske populærnavnet til M. pilimanus... I følge han er ikke arten jeg har beskrevet. Så det er vanskelig å finne info om hold av denne på nettet.

Erfaring er derfor viktig for å vite hvordan man skal holde denne reka. Og siden jeg ikke har hatt mine så lenge er det begrenset med erfaring fra min side. De formerer seg bra hos meg, og det tyder jo på at de trives, men det er ikke dermed sagt at ikke er andre måter å holde dem på! Vannet kan jeg som sagt ikke uttale meg noe mere om.

Når det gjelder å holde dem sammen med andre arter er min erfaring slik: De avliver dvergreker. De avliver også gjerne pygmecorydoras, jeg hadde to sammen med disse og reddet ut en i siste liten, denne med avklippet finne. Kan ikke si med 100 % sikkerhet at den manglende pygmecoryen ble avlivet av rekene, men jeg tror det. Har ikke prøvd med andre arter sammen med disse, og anser det som et spennende prøveprosjekt å prøve med andre arter. Skulle gjerne prøvd ut litt selv men med ynglende fisk i alle kar så tør jeg ikke akkurat nå. Det er nok en viss risiko forbundet med å prøve med andre arter fordi:

Ungdommene med sine skarpe klør er på jakt. De voksne har for tunge klør(tror jeg) og de minste er for små. Jeg ser for meg følgende: De ungdommene jeg har til salgs er på øyemål ca 3 cm i kroppen nå. Ca på størrelse med ei voksen dvergreke. De vokser ganske seint(hvertfall hos meg), men når de blir voksne vil de ikke være noen trussel for andre arter. Da er de nok også for store til å bli offer for noen selv. De gjemmer seg jo så jeg tror ikke de skulle stå i fare for å bli plaget. Yngelen de får vil gjemme seg godt i kar med andre fisk og/eller bli spist av fisk. Den kritiske fasen er når de er på størrelse med de jeg har nå, 2-4 cm, da vet jeg ikke hvor aggresive de kan være overfor fisk, jeg har jo ikke prøvd.

Jeg tror det er en bra ting om du begynner med å ha de for seg selv, til de får litt mer størrelse. Hannreka mi er svær, ca 10 cm. På denne måten kan du bli kjent med adferden deres og alt etter hvor godt du liker dem bestemme deg for hvordan du vil holde dem videre.

Jeg svartmaler kanskje litt vel mye her nå, men jeg hadde en stygg opplevelse med disse og nyinnkjøpte dvergreker som du kan lese om i tråden min. Og jeg vil ikke at noen skal kjøpe reker av meg for så å få seg et sjokk sånn helt plutselig, da spesielt med tanke på hold sammen med dvergreker. Men dem er nok bedre egnet å ha sammen med fisk enn dvergreker er. Opplysning er viktig, jeg deler gjerne på min erfaring med disse. Jeg liker dem veldig godt, selv etter utryddelse av dvergreker, da de har en interessant adferd og personlighet(i den grad man kan kalle det for personlighet).
Tusen takk for nyttig og utfyllende informasjon Anna.
Jeg skal kontakte glassmester og få laget meg et skilleglass og ha de i en egen del av karet inntil de er store nok til og ikke bli sett på som fôr, tenker det blir best for de.

Skilleglasset er jo bra og ha til senere uansett hvis noen yngler og trenger litt plass for seg selv, så slipper jeg og ha et eget kar stående til dette.
Ingen årsak Sikkert kjekt å ha en skillevegg liggende uansett ja!

Vil med det samme tipse om at Lisbeth her inne også har denne eller en som ligner på min reke og at hun holder sine sammen med fisk uten problem. Så det finnes nok ingen fasit på dette
Da har jeg vemodig vært og levert Heros Severusene mine til en hyggelig jente fra Finnsnes. Så nå skal kulpen gjøres litt om, og Aceiene skal få større plass.

Skal legge i litt stein til de, men jeg er for glad i plantene mine til og fjerne de, så noe reint biotopkar blir det ikke.. De ser ut til og synes det er greit og gjemme seg i plantene der de går nå, så jeg satser på de vil fortsette og trives i kulpen.

Først frem med testkofferten og se hvor mye jeg må evt øke Ph og Gh for å ha en gyllen middelvei til fiskene som skal gå der...
Salatfest :)
Bilde 1. Salat og kokt gulrot på menyen.
Bilde 2. Alle koser seg.
Bilde 3. Etter en halv time er salaten gjennomhullet.
Slamkryperen Odd spiser en king size melorm.
Storauksjon i tromsø
Jeg var forrige Lørdag på auksjonen her i byen og kom meget fornøyd hjem med 10 stk Borneo Red Claw reker, en god porsjon Utah Ice til Malawiene pluss noen andre godbiter som feks kalkstein, medisiner, planter mm

Utrolig artig og få med seg auksjonen, den eneste skuffelsen min var å "miste" ei stor flott rot som jeg gjerne ville hatt.. - min egen feil da, når jeg ikke bydde ivrigere på den. :/

Er kjempeglad for at jeg skaffet meg et skilleglass og delte av nesten 1/3 av 375 literen som klorekene får ha for seg selv inntil de blir større, for da jeg hadde gjort unna tilvenningen og slapp rekene opp i karet, sto det 13 Aceier på skilleglasset ivrig etter en liten rekesnacks...
Hmmm, håper det skal gå greit og introdusere disse for hverandre etterhvert.. :p

Har tilbrakt mye tid foran akvariet og studert mine nye reker, de er kjempefasinerende!
Har fått med meg skallbytte hos de tilogmed, noe jeg forsto på Anna som hadde de med på auksjonen ikke hun enda hadde sett.

Den ene av rekene jeg fikk med meg har gjort et voldsomt hopp i veksten, og er omentrent en halv gang så stor som de andre rekebabyene, og har fått flott rødfarve på klørne sine..
Lurer på om det er en av få hanner siden den er betydelig større eller om alle vil brått bli større etterhvert som de bytter skall.. Blir spennende og se.
Har nå fått tatt noen bilder av rekene, hensikten var og få bilde av størrelsesforskjellen på den ene i forhold til de andre, men det viste seg en umulig oppgave da den som er størst er den som er mest sky og holder seg mye for seg selv..

Jeg slapp noe fôr ned i karet, og ventet klar med kameraet på at de skulle komme frem for å hente.

Bilde 1. Ivrig spurt over steinen for å rekke frem til fôret.
Bilde 2 og 3. Den største reken.
Jeg har mer eller mindre gitt opp å ha planter i enden av akvariet hvor den store rota ligger, for der graver den enslige Løvehoden min opp alt som plantes.. Han har bestemt at han eier den tomta og bor under rota, så da får han bare ha den plassen da.
Ulempen er jo at de store plantene som skulle stå der, nå står på midten. :/

Bilde 1. sitter og koser seg me fangsten sin av fôret.
Bilde 2. de mindre rekene setter seg gjerne i høyden for å spise.
Bilde 3. karet slik det ser ut med adskilt område til klorekene.
Så hyggelig med oppdatring om rekene! Kjempefine bilder, ser de har fått tilbake ordentlig farge
Jada Anna, de har fått farge, noen mer enn andre. Den som har skiftet skall og blitt bra mye større enn de andre har fått mest farge.
Det ser absolutt ut som om de trives i sin del av akvariet.

Har i dag vært og hentet meg en slamkryper til, så Odd regjerer ikke lenger alene i 160 literen. Det var morsomt og se når nykommeren ble sluppet sammens med han, Odd ble helt mørk på farge, nesten svart, og løftet ryggfinnen masse til den nye. Ikke snakk om at den nye skulle få tøffe til seg sjefsplassen nei.
Enda den nye var litt større enn Odd, så tapte han tydelig første runde om øverste plass. Regner med det vil skifte når nykommeren er blitt litt mer "husvarm".

Ellers så tok jeg med meg 6 Dragefinner hjem som nå går i dvergrekekaret, og det ble jeg kjempefornøyd med da rekene stort sett er på bunnen og langs glasset på 60 literen, er disse i midtsjiktet hvor det alltid har vært tomt i det karet.

- bilder kommer etterhvert av nykommerene.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen