Ett liv under vann.

Tenkte kanskje dette skulle bli en vente tråd samt tråd for mine fisker etterhvert.

Nå skal jeg oppgradere mitt søte lille 23l fuval akvarium med moonlight effekt til ett Juwel Trigon 190l.

Mitt lille søte fluval 23l som jeg skal selge.
[External Image]

Om kveldene/natten ser det slikt ut. Flott ikke sant?
[External Image]

Mitt nye Juwel Trigon 190l:
Til nå har jeg bare montert bordet, limt på 3D bakgrunnen og venter spent på at edikksyra skal forsvinne. Syns det tar evigheter men håper iløpet av tidlig neste uke at det vil være klart til å fylle på vann, planter og sånn. Så må det kjøres inn og vanntester må taes før fiskene kan flyttes over.

Her er noen bilder av monteringa.
[External Image]

[External Image]

[External Image]

Tatt med lys på og uten blitz.
[External Image]

Uten lys.
[External Image]

Har også kjøpt LED lys så de får moonlight effekten om kveldene også. Den er i mange farger så jeg kan selv bestemme hvilke farger jeg vil ha.
Rå stilige er det uansett

Av fisker som skal flytte inn dit da alt er innkjørt og klart er:
[External Image]
1 crowntail kampfisk

[External Image]
5 neontetra

[External Image]
4 kerritetra

[External Image]
2 honning gurami

[External Image]
2 dverg sommerfuglciklider

[External Image]
3 mini sakura/kirsebær reker

[External Image]
1 albino ansistrus

Har falt skikkelig for ciklider, ja disse som er små og kunne tenke meg ett par flere av disse etterhvert.
Som f.eks kakdue ciklider, maingano så ett par arter til jeg ikke husker navnet på.
Vet jo ikke om dem går sammen med artene jeg har nå så jeg får vel lese meg grønn på nett etterhvert som det blir aktuelt. Akkurat nå sitter jeg bare her å venter på at silikon'n skal tørke helt og eddiksyra lukta skal bli borte så vann, planter, dekor og la det godgjøre seg til fiskene kan flytte inn.
Må innrømme at jeg pleier å fylle vann ca 2 dager etter at jeg har siliconert. Eddikksyre er jo ikke på noe vis farlig...

Går det an å ta ut filtermaterialet i fluva-filteret, så kan du bare flytte over alt ganske raskt, men ta da også med alt av innventar fra edgen. Bakteriene du har i dette karet har jo holdt ting i sjakk, så om du tar med alt over, så vil du jo ha like mye bakterier i det nye karet. Forer du lite, og følger med vannverdiene, så tror jeg det skal gå bra. Er jo best for fiskene dine å få større plass så fort som mulig
Takk, trodde man måtte vente til all lukt var borte. Det lukter jo svært lite nå (2 dager etter) Hmm mente å lese ett sted at Eddikksyre var skadelig for fisker..?

Ja, man kan ta ut filter matrialene fra fluvalen, men jeg kan vel ikke flytte fiskene også over til det nye før vannet har riktig temp og vann verdiene er fine?

Og hvis jeg flytter filtret og planter over til nye akvariumet over, men ikke fiskene så blir jo dem boende i fluval'n uten planter, filter og gjemmestedene sine. Hvordan/hvor lenge klarer dem seg da uten?
Mente du skulle flytte alt over; også fiskene og bunnlaget (bor mye fine bakterier der)...

Dette gjør du når temperatur og ph er rett. Gjør du det slik, så kan du gjerne vente litt til med å fylle vann
Å ja, takk for svar Sissi

Fant forresten ut at det må da være svart neontetra jeg har og ikke kerritetra som han i dyrebutikken sa. Eller er jeg helt på bærtur nå?
Fargen både på kroppen samt det røde over øye stemmer jo med svart neontetra.
Svart neon er korrekt
Har 20 av de gående i 150-literen min. Herlig fisk når det er mye overflateplanter slik at karret blir litt dunkelt belyst.
Ja, dem er ganske fine å se på, men stimer veldig skjeldent her hos meg. Syns dem er overalt så det blir nok fint da dem flytter over til nye akvariumet

Lurer kanskje på om det kan bli for sterkt/mye lys på det akvariumet. Det fulgte med 2x T5 lys rør, 1 High-Lite Day og 1 Nature som er mere gulaktig. Har også reflektorer på begge så det blir jo nesten det lyskasteren som er inne der. Har det noe å si for fiskene?

Har LED lys på kvelden og har valgt blått ettersom da blir det moon light effekt.
Dagslysene står i timer fra 11-21 og nattlyset står på fra 21-11.
Kjøpte vanntester idag og fant ut at jeg like greit kunne kjøpe den store testlab'n.
[External Image]

Her er test resultatene:
pH: 7
NH4: 0.05
No2: 0,01
No3: 1
FE: 0,02
GH: 3
KH: 5

Vet iallefall at jeg må øke FE så jeg søkte litt her inne og fant ut at man bør kjøpe Happy-Life Plant så da er det butikken om litt for å få kjøpt inn det. Er det noe annet jeg bør øke eller få ned av det jeg har?
Leser at du er opptatt og begeistret for mindre ciklider. Herlig!!! Selv driver jeg kun med dvergciklider... les Apistogramma. I karene nede i kjellern finner du ikke annet.

Alt i alt har jeg 11 forskjellige apistoer/lokasjoner. Fasinerende fisker som er lett å bli begeistret for. Ser du nevner cacatuoides. Hvorfor ikke skaffe deg et par som er mer uvanlig? Jeg startet opp selv med cacatuoides, men trengte større utfordringer, og det har det blitt.

Legger igjen noen bilder for på vise deg at det finnes mange flotte apistogramma.
Vil du se flere bilder så finner du tråden min på denne linkenHilsen Leif
Har allerede vært å surfa igjennom hele tråden din Veldig mye lekkert ja.
Ettersom jeg bor bare i en leilighet (3 roms) så har jeg desverre bare plass til ett akvarium ettersom jeg har 8 fugler som bor i 2 store bur i stua.

Etter å ha lest her inne så vil jeg ikke overlesse med fisker igjen (selv om enkelete dyrebutikken mener noe annet) men selvfølgelig har jeg plass til noen få fisker til syns jeg, iallefall håper jeg det.:P
Til nå er det noen arter innenfor ciklidene som er bare så utrolig vakre og fasinerende. Og jeg tror til nå at maingano'ene er favoritten min. Klarer ikke helt å bestemme meg
Men nybegynner som jeg er så jeg lese enda mer om hvor mange fisker jeg bør ha og hva som passer sammen med de jeg allerede har.

Har testet vannverdiene ikveld igjen og de ligger på det samme. Var å kjøpte Hobby FERROGAN til plantene idag for å få opp FE så jeg håper det hjelper. Han jeg snakket med hadde vist greie sånt og har holdt på i årevis med akvarie så vi krysser fingrene og håper at alt holder seg stabilt og FE går litt opp.
Fikk vite idag at maingano ikke går sammen med de jeg har og evt skal holdes sammen med kun Malawi så da blir det noen flere dverg ciklider istedenfor. Det er jo så mange fine av dem så jeg er jaggu ikke sikker på hvem jeg skal velge enda, men heldigvis har jeg god tid

Får vel titte igjennom tråden din igjen LOFFA
Hei igjen Cathy!

Virkelig flott med nattlys! Tenkte jeg skulle ha noe liknende i kjellern med tiden...

Apistogramma er et flott valg når det gjelder dvergciklider . Men de er hissige og revirhevde, og ikke minst rundt egg-& yngelbeskyttelses-perioden. Det kan fort ende opp med mye liv i 190litern din. De holder seg også normalt i bunnen, og nå skal de dele den med ancistrus, reker og sommerfuglciklidepar... så mitt råd er å holde på den beholdningen du allerde har. Jeg snakker desverre fra egen erfaring. Kom over et par Apistogramma agazissii på butikken, og de skulle jeg ha brennkvikt - før de ble utsolgt hehehe. Visste fint lite om de også.
Blei plutselig omplasseringer og flytting av fisk. Tilslutt hadde de 200liter for seg selv...

Lykke til videre med akvarieriet og det nye karet. Morsomt at du legger ut bilder

Simen


Tusen takk for nyttig info Simen

Har tenkt å holder meg til bare ciklider etterhvert, men får vente til neontetraene og de sorte tetraene faller bort. Jeg mener at om man har skaffet seg ett dyr så får man ha det til det blir gammelt eller dør :P Sikkert mange som er uenig, men for meg er ikke dyr noe bruk og kast så kommer det til meg, blir det til sine endte dager.

Tatt vanntest idag også og den har holdt seg stabil. Eneste som har forandret seg er FE fra 0.01 til 0.1 så da har virkelig FERROGAN gjort jobben sin ja. Får bare håpe den holder seg stabil den også nå så ser det ut som alt går etter planen.

Snakket med en som har hatt akvarie i over 30 år igår og som driver med oppdrett og han anbefalte meg og ta ut ca 3 liter fra det gamle og putte i det nye og da gjøre dette hver dag i 1 uke så skulle alt være klart til at jeg kunne flytte fiskene i det nye.
Så lenge alt er stabilt og fint ang vannverdiene.
Ellers så har jeg bestilt 6 nye planter og venter på at de skal komme så jeg får fylt opp med enda flere. Har bare 2 forskjellige plantearter fordelt på 6 steder så jeg trenger flere.
Må vel si at jeg kjenner jeg er ganske så utålmodig da det gjelder å vente på ting jeg vil ha i orden, men men. Får bare tvinne tommeltotter og vente

Foreløpig har jeg vel egentlig bare lagt noen ting nedi for at det ikke skal se helt tomt ut samt at plantene skal få tid til å godgjøre seg med vannet. Dekorene og det jeg skal bruke har jeg bestilt fra Danmark og det tar vist lang tid så jeg får bruke det jeg har imellom tiden.
Sånn ser det ut nå.
[External Image]

Jeg har også 2 blåkinnet conurer som elsker akvariumet og da spesielt kampfisken og malla. Kampfisken er veldig kontakt søkende så det er ganske søtt å se på.
Her er 2 av mine herligste bøller. (selv om jeg har 6 fugler til)
[External Image]
Da er nye vanntester tatt og det ser ganske så greit ut.
KH:4
pH:6,5
GH:4
NH4:0.05
NO2:0.01
NO3:1
FE:0.4
Så tok jeg en test av PO4 som viste 0.02

Og jeg fyller på ca 3-5 liter vann fra det gamle til det nye hver dag så det blir nok fine basselusker kjapt.
Fiskene har jo flyttet over til det nye akvariumet og ser ut til å trives. Alle vannprøvene har vært helt fine så det hjalp nok å fylle vann fra det gamle hver dag samt at dagen før jeg flyttet fiskene lot jeg filtre fra det gamle og nye ligge i samme bøtte i 4-5 timer.

Kjøpte også en plante pakke igår fra forumet her og herlighet så mye planter. Fikk jo ikke plass til alt så jeg måtte plante dem i det gamle akvariumet som skal selges også.

Skulle jo bestille noe dekor fra Danmark som en venninne skulle ta med, men det ble desverre ikke noe av så da bestiller jeg dem fra USA istedenfor. Tar litt lengre tid før det blir som jeg vil i akvariumet, men men.
Skal legge ut noen bilder etterhvert.
Pene fugler!
Det kan også være lurt å ha et halvt øye på når nærliggende akvarieforeninger har sine storauksjoner. Der er det ofte mye spennende til rimelige priser og kanskje til og med ting und tang man ikke finner i butikkene. Du bor i Oslo så jeg gjetter Oslo og Akershus samt muligens Østfold kan være av interesse? Om jeg ikke husker feil pleier Oslo å ha sine på Oppsal mens Akershus har sine på Kløfta (09/09) er dato på Akershus sin.
Har vært innom utallige dyrebutikker samt sett rundt om på nettet, men det jeg har funnet ut at jeg skal ha finnes selvfølgelig ikke i Norge
Det er vist kun 5 butikker i hele verden som selger disse dekorasjonene som jeg skal ha og alle i USA: Det finnes noen nettbutikker som selger disse, men da bare kopier av dem. Men jeg har bestemt at jeg skal ha disse koste hva det koste vil... Heldigvis har jeg en kompis i USA som sa seg villig til å kjøpe disse til meg og sende det over, så jeg får bare smøre meg med tålmodighet og vente pent.
Akkurat nå ser akvariumet ut som en bombe ettersom jeg har bare lagt ting her og der, men fiskene ser ut til å trives alikevel.

Hun jeg kjøpte mine sommerfugl ciklider av hadde fortsatt 3 stk igjen så jeg tok likeså godt å kjøpte dem også + ett par jenter til fra dyrebutikken.
Så nå har jeg 7 dverg sommerfugl ciklider, 2 vanlig sommerfugl ciklider, 1 CT kampfisk, 2 honninggurami, 5 neontetra, 5 sorte tetra, 1 malle.
Ettersom jeg tok vann fra gamle akvariet over til det gamle og har brukt både ting og tang fra det så ble jeg anbefalt å skaffe meg en indisk kloreke for pestsneglene som jeg kommer til å få.
Så da fikk jeg tak i 2 stk av disse, egnetlig for å være helt ærlig syns jeg dem er stygge som fy, men men
Alle ser iallefall til å gå godt overens og jeg har mange gjemmesteder rundt om.

Her er iallefall ett bilderas av noen av gjengen min.

Akvariumet akkurat nå.
[External Image]

Mine søte små ciklider.
[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]

Så 2 "store" sommerfugl ciklider.
[External Image]

[External Image]

Lille Pirate Pete kjøpte vi i februar og da han kom til oss hadde han bare ett øye.
Selv om han har ett handikap så fungerer han helt fint med resten av gjengen.
[External Image]

Så mine 2 små indiske kloreker..
[External Image]

Grattis med ny fisk. Jeg synes også klorekene er stygge, så stygge at de faktisk er sjarmerende og artige. hadde noen i et kar her, frem til jeg da bestemte meg kun for å ha Apistogramma.

PS
Beste snegle spiserne er ikke botia som mange tror, men KONGO DVERGMUNNRUGER. Et voksent eksemplar rydder glatt en 200L alene i løpet av 24 timer. Skulle gjerne hatt et par av disse, selv om jeg ikke har en eneste snegle i mine kar. Munnrugere er litt artige synes nå jeg da (08
Takk, ja enig ang klorekene. Selv spiser jeg ikke reker og langt mindre skrelle en så jeg syns de er litt ermm ja

Nå skal jeg ikke innføre noe mer før evt noen faller bort.. Tror jeg har mer enn nok i 190l nå. Ettersom de går så godt sammen vil jeg ikke ødelegge det.
Er det ikke sånn at man bør helst ha minst 2 ciklide dame til hver hann? Er jaggu ikke sikker på hvor mange huer jeg har, da jeg syns det er vanskelig å se på ett par av dem ettersom de har kjennetegnene til begge kjønn. Er det noen annen måte å se det enn "hanekammen" og rødlige på magen?
Tilfeldig bekjentskap
© Kristin Torgersen