Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Vasstrondi :)
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »
1  

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Fant ut at jeg måtte endre navnet på tråden. "L-maller og andre fisk?" stemte liksom ikke helt siden jeg har mest corydoras :)
Navnet nå er valgt fordi dette er noe som henger igjen etter en tur over fjellet til Bergen. Det var denne turen som har skylda for at jeg ble hekta på akvarier, så synes det var et naturlig valg.

(Sist endret 31.07.2009 kl. 10:34 av SivH
Årsak: Endring av tittel )
 
Postet 17.06.2009 kl. 09:28
[Rapportér innlegg]
2 Cory-karet

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Siden litersyken har slått til noe veldig i det siste så har jeg nok å ta meg til med å få de to nye karene slik jeg vil ha de. Men det blir liksom ikke helt slik jeg har sett for meg... hmmm... men men, det går seg vel til. I dag var det omgjøring og vannbytte i karet til cory'ene. Var ohg hentet meg en gruppe på 11 Sodalis her tidligere uken, fra en her på af. Etter å ha sett de i dag etter vannbytte og omgjøringen av karet her jeg hvertfall helt hodestups forelsket! Så flott å se hele gruppen strømme sammen på frontglasset. Har to red laser som elsker å svimse rundt på glasset, så de var først ute som vanlig. Men så dukket det opp en etter en av sodalisene som hang seg med. Har har cory i maaaange år, men har aldri hatt noen skikkelig gruppe av de. Stort sett bare vært 2-3 stk av hver type.
Så nå gleder jeg meg masse til å hente en de 10 Pantanalensis'ene fra Glugga :) Håper de også vil være med de andre å svimse rundt.
Til og med de to SAE'ne mine ble med cory-gjengen.

Under omgjøringen i dag ble Snilespisern (praktbotia) flyttet ned i karet som L-mallene skal flytte inn i etterhvert. Har fått masse pestsnegler der etter jøp av planter, så da tenkte jeg han kunne kose seg og rydde litt for meg der nede. Snilespisern har nå blitt ca. 13 år!! Mulig det er vanlig, men jeg synes nå han begynner å dra på årene. Håper virkelig han tåler å bli flyttet ned.
Så han ikke skulle bli så ensom flyttet jeg også Dolkestikk-tetraene ned, sammen med noen få Glødebånds-tetra. Har ti Dolkestikk-tetraer, og de er jammen ikke mye samarbeidsvillige når det gjelder flytting. Fikk nå alle ned etterhvert. Trodde jeg.... Da jeg var nesten ferdig med å innrede cory-karet igjen fikk jeg jammen se en snik! Forsøkte å få han ut, men det var dødfødt når jeg hadde beplantet hele karet ferdig, og satt ned alle røtter osv. Så han får bare bli der til neste omgjøring :) Ikke helt fornøyd enda, men blir vel bedre når jeg får resten av plantene jeg vil ha der. Fikk hvertfall montert inn moseveggen. Endelig! Så nå er det snart klart for rekebestilling også :)

Uff... mange planer :) Skulle vel egentlig ha skrevet de ned her, men det får bli en annen gang.

Må nok ha meg et kar til. Håper å få et 325l, som jeg bydd på, men vi får se :)
Får vel kose meg med å få igang 36litern først. Aner ikke hva jeg skal ha der men....

Da blir det enda mer cory hvertfall! :)

Dessverre ingen bilder av karene enda, da fotografen ikke har dukket opp enda. Må få kjøpt meg et skikkelig kamera selv. Noen som har noe å anbefale, så hyl ut..

 
Postet 20.06.2009 kl. 22:12
[Rapportér innlegg]
3 Nytt kar hentes i dag!

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Litersyken er visst ikke til å undervurdere. Nå skal jeg snart hente et nytt kar, 250l! Men nå er det stopp. Tror jeg.... Lommeboka sier hvertfall stopp...
Tenkte jeg skulle ha Pantanalensis'ene i dette karet etterhvert. Sammen med noen Scalarer og Dolkestikktetraer, så får vi se hvordan det går :)
Ellers er det vel snart tid for at de 8 knøttene av L333 og L129 flytter ned i karet sitt, må bare få satt inne sirkulasjonspumpa først (som postmannen ikke har levert enda). L333 er nå ca. 4 cm, og noen skikkelige kranglefanter. Veldig gøy å se de jager SAE'ne som er bortimot 3 ganger så store som de. L129'ene ser jeg ikke så mye til. Er masse røtter i karet de går, og de er jo bare ca. 2-2,5 cm så de sniker seg unna om de kan.

Noen råd mot litersyken? Må man på avvending?!

 
Postet 23.06.2009 kl. 15:22
[Rapportér innlegg]
4 Varmekabler eller -kolbe?

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
I det 250l-karet jeg hentet i går sitter det varmekabler. Er litt skeptisk til de kjenner jeg. Har ikke vært borti det før. Noen som har en formening om det er bedre enn vanlig varmekolber? Hmmm...

Ellers har jeg nå skrubbet karet godt. Det hadde stått noen mnd uten å bli gjort noe med, så algene satt veeeeeldig godt. Men, med filtervatt, algeskrape og makt fikk jeg de av :)

Ble veldig fristet til å kjøpe nytt armatur til karet. Er et akvastabil-kar, så hadde vært gøy med T5, dimbart, og sette inn sunrise/sunset :) Drømmer må man jo ha... var ikke så ille dyrt heller, men om det er verdt det er jo noe annet. Venter forresten på T5-armatur til det ene Juwel-karet, så kanskje jeg blir overbevist der etterhvert.

Scalarene har igjen lagt egg. Denne gangen har de klart å ha de i flere dager, og gud som de passer på! Ikke en fisk som få komme i nærheten. Eneste gangen de ikke jager er når coryene stimer forbi. Virker som scalarene synes det blir litt vel mange på en gang :) Eggene har de da for sikkerhetsskyld lagt oppå skiferhula, var vel flat og fin tenker jeg.. Gøy om de klarer å passe på eggene en stund..

 
Postet 24.06.2009 kl. 22:55
[Rapportér innlegg]
5 Akvari

malla100
Medlem male.gif
Fra: hafersfjord
har sebrafisk (danio reiro).i mitt kar der har jeg l333.det fungerer veldig fint,...l333 trenger litt varme men mine sebrafisk har tålt det veldig godt

malla100
 
Postet 25.06.2009 kl. 01:17
[Rapportér innlegg]
6 Hjelp! scalare-eggene har fått hale!

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Hva gjør jeg med de? Skal jeg la de være i karet sammen med mamma og papp, eller bør jeg ta de ut?
Her er jeg rimlig blank så gode råd settes stoooooor pris på!

:)

 
Postet 26.06.2009 kl. 17:38
[Rapportér innlegg]
7 Fortsatt liv

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
i mini-scalarene. Men jeg har ikke kommet i gang med artemia-klekking så redd de kommer til å dø. Har noe mat til de, men ikke nyklekkede artemia som jeg har forstått at de helst skal ha. Men nå som scalarene endelig har fått til eggene er det vel å regne med at dette ikke blir siste gang det kommer wigglers. Og da er jeg hvertfall langt bedre forberedt.

Fant ut i dag, til min store skuffelse, at ph-verdien i to av karene er litt høyere enn jeg hadde ønsket. Leste litt rundt på af, og fant jo Mona O sine varme anbefalinger om eikebarkekstrakt. Men jeg finner det jo ingen steder :(
Tidligere har jeg alltid hatt veldig lav ph, og det har jo passet coryene utmerket. Nå som jeg tenkte at jeg skulle flytte noen av de til et av de nye karene, er ph'en mye høyere der enn tidligere.... uffff..... hater når det dukker opp sånne ting som ødelegger planene. Må finne den eikebarkekstrakten!! Skulle hatt ph'en klar før helga når jeg skal hente nye coyr'er... :(

 
Postet 29.06.2009 kl. 21:56
[Rapportér innlegg]
8  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Det finnes jo andre ph-senkende midler også fks.fra Sera .Hør med en butikk om de har noe .

 
Postet 29.06.2009 kl. 23:36
[Rapportér innlegg]
9  

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Jepp, må nok ty til andre ph-senkende midler :) Får vel ramle innom den lokale dyrebutikken (igjen) i dag.

Så ut som de små scalareknøttene var borte i dag. Mulig de bare har blitt flyttet på igjen, men får lete bedre når jeg kommer hjem.

 
Postet 30.06.2009 kl. 08:46
[Rapportér innlegg]
10 Klargjøring

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Ser ut til at det blir henting av C. Pantanalensis førstkommende søndag. Jippi!!
Men da blir det mye jobbing nå med å klargjøre karene. Er jo morro det da, men blir liksom aldri heeelt slik jeg ser for meg at det skal bli. Fikk en del flere røtter i går av søstern (som er veeeeldig snill :)), og venter siste levering av planter i dag. Så det blir nok jobbing med det ene karet i kveld. Går bare sandsnegler i det karet nå, ph må litt ned, men vil ikke bruke noen midler enda siden jeg skal ha i en del flere røtter der. Får heller vente og se ann om den går noe ned med røttene. Tror forresten det må være masse sandsnegler der, for de henger overalt. Har sjekket nitrit, og den var helt fin, så skal jo ikke være sanden som gjør at de ikke vil være der. Masse egg er det også liggende rundt plantene... Tror, og håper, det bare er mange av de. Kanskje flytte noen over i ett av de andre karene.
Har en praktbotia som kanskje knasker i seg noen. Så han liggende inne i krukka si her om dagen, med en sandsnegle på tvers i munnen :). Luring han der. Blitt 13 år nå så kan ikke fjerne han heller, selv om han ikke passer helt inn i sør-amerika-karene jeg prøver å få igang.

Ellers er det hos meg som hos en del andre om dagen vil jeg tro, ekstremt varmt. Karet i stua sliter jeg med å holde tempen nede på, men har fryst ned masse isbiter, og noen 0,5l flasker som jeg kan putte oppi. Prøver å holde det på 26-27 grader, selv om et er høyere enn jeg normalt har i det karet. Men det får gå nå i varmen, fiskene lider ikke hvertfall. Har nesten ikke på lys i karet, og har lukene åpne slik at det kommer luft til. Men når det er 30 grader i stua, så vil det si at det er vanskelig å holde tempen på normalen.

Går å drømmer om flere cory. Ønsker meg Eques, sp. Black, sp. Red, Green Laser, Pulcher, Sterbai osv osv... Tror jammen vi må lage et eget akvarierom etterhvert, med reoler om jeg skal få plass til alt jeg vil ha :)
Godt det er lov å drømme sier nå jeg!!!! :)

 
Postet 02.07.2009 kl. 11:13
[Rapportér innlegg]
11  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ja det er godt å ha noe å drømme og og ønske seg ,litt kjedelig ellers .Drømmer selv om Eques ,nydelig cory .De andre du nevner har jeg jo :)


Men nå skal du jo hente deg noe nye ,flotte da ,kikket litt på de i fiskebasen ,virker veldig spesiell med det mønsteret til hannen. Tenker du ser frem til å få de i hus.

 
Postet 02.07.2009 kl. 12:16
[Rapportér innlegg]
12  

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
sitat av Sølvi Gullaksen:
Ja det er godt å ha noe å drømme og og ønske seg ,litt kjedelig ellers .Drømmer selv om Eques ,nydelig cory .De andre du nevner har jeg jo :)

------------------------------------------------------------------------------------------

Hehe.. ja du har jo de andre du ja :) Hadde et ikke vært for at det er noen mil å kjøre til deg hadde jeg gledelig kjøpt de du skal selge nå. Selv om jeg helst ville hatt 10 av hver av de :) Men, da måte jeg jo hatt flere kar også, så får nok vente med å kjøpe flere cory nå.

Blir spennende å se Pantanalensis'ene også. De er jo så store!! 8cm med Cory... hehe... skal jo ha 10 stk, så det blir 80 cm cory...

PS. Har fått samboern hekta på cory også, så det blir nok reol etterhvert :)

(Sist endret 02.07.2009 kl. 12:33 av SivH )
 
Postet 02.07.2009 kl. 12:32
[Rapportér innlegg]
13  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Mange cm med coryer det ja ,men store corydoraser er jo bare et syn :)

Hadde 1 stk. Burgessi som fulgte med et kar jeg kjøpte (min første cory) og den var diger. Men den gjorde jo sitt til at jeg ble bitt da .Klarte aldri å få tak i flere dessverre, men hun levde i noen år hos meg og la egg innimellom. Kalte henne bare for "gamlemor" :)

 
Postet 02.07.2009 kl. 12:58
[Rapportér innlegg]
14 Pantanalensis hentet i dag :)

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Klikk på bilde for større versjon
Yes! Da har jeg endelig fått C. Pantanalensis i hus :) De svømmer nå rundt i 250l, helt alene. Skal bare ha noen eplesnegler der inntil videre siden coryene er såpass store. 8 cm!! Kjempe-cory!! :)


Her er de foreløpig i posene sine. Utålmodige :)
Bildene er forøvrig ikke ab de beste, siden jeg bare har mobilkamera foreløpig :(

 
Postet 05.07.2009 kl. 18:08
[Rapportér innlegg]
15 Mer bilder av pantanalensis'ene

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Klikk på bilde for større versjon
Enda flere (halvdårlige) bilder :)

 
Postet 05.07.2009 kl. 18:10
[Rapportér innlegg]
16 Fortsatt pantanalensis

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Klikk på bilde for større versjon
flere....

 
Postet 05.07.2009 kl. 18:11
[Rapportér innlegg]
17  

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Klikk på bilde for større versjon
og enda flere....

 
Postet 05.07.2009 kl. 18:13
[Rapportér innlegg]
18 Fremtidig kar for l333 og l129

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Klikk på bilde for større versjon
Dette er karet som L333 og L129 skal flytte inn i etterhvert. Foreløpig bor det er 9 Dolkestikktetraer, to glødebåndstetra og en praktbotia.

 
Postet 05.07.2009 kl. 18:16
[Rapportér innlegg]
19 Noen av beboerne i stuekaret

SivH
Medlem female.gif
Fra: Krokstadelva
Klikk på bilde for større versjon
Her er det noen bilder fra stuekaret. Var ikk så lett å få tatt noen bilder fra dette karet da Scalarene akkuart har lagt egg igjen. Og uansett hvor jeg forsøkte å ta bilde, så var hannen foran for å passe på at jeg ikke nærmet meg eggene deres.

 
Postet 05.07.2009 kl. 18:21
[Rapportér innlegg]
20  

KRB
Medlem male.gif
Fra: sogn
sitat av SivH:
Dette er karet som L333 og L129 skal flytte inn i etterhvert. Foreløpig bor det er 9 Dolkestikktetraer, to glødebåndstetra og en praktbotia.


Hei.

Med tanke på at dette karet skal inne holde 8 L-maller . så har du mye beplantning på bunnen. Det kan være en fordel med et noe større areal i karet som ikke er beplantet med tanke på at mallene krever fri svømmeplass og en del gjemmesteder i form av røtter og huler. Dette fordi det er naturlig for dem å ha gjemmesteder de kan trekke seg tilbake til ved evnt lek og revirdannelse.

Mvh
Kai R.

 
Postet 05.07.2009 kl. 23:14
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »