Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne © Bjarne Sætrang © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mine akvarium
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 32 »
1  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Klikk på bilde for større versjon
Da må jeg vel nesten starte opp en tråd her jeg også. Kan vel starte kjapt med å si at jeg hadde lenge lyst på akvarium, men det ble ikke noe av for det koster jo en del osv og ikke hadde jeg noe stort greie på noe som helst innen fiskehobbyen. Men så endag skulle ei vennine som hadde akvarium flytte, og hun ville ikke ha med seg hele rukkelet. Så da overtok jeg fiskene gladelig, og akvariet, et 22liters med en rødmunnstetra, tre kileflekker, 1 platy og to eller tre ottoer tror jeg.

Jeg fant jo fort ut at dette er alt for lite, for jeg ville jo ha eg stort møbel-akvarium, så da var det å blåse bort noen lapper på et 110 liters fra Juwel og siden har jeg holdt på med dette i snart et år nå.

Jeg holder sånn smått på med et prosjekt, hvor jeg vil ha skifer som bakgrunn, og Biltema sand, men først må jeg jo få tak i skifer, og det var visstnok ikke bare bare her i byen. Men til tross for grusen blandet med rådesand, så har jeg ingen corydoras med ødelagte barter.

På de første bildene her er det blant annet bilder av noen små Cabombaer, som jeg fant most bak roten.. de har av en eller annen grunn storkost seg langflat neddi der, og er mer buskete enn de som strekker seg etter lyset. I tilegg er det ei kokosnøtt med en sånn hardfør liten anubia plante jeg har satt neddi en av de utskjærte hullene.

Roten skal jeg ta opp og prøve å gjøre tynnere fra baksiden av, den er så brei at den tar nesten hele akvariet. Om jeg er heldig klarer jeg å dele en stor nok bit til å kunne bruke den et annet sted. (ja sant)

Jaja nok pjatt for idag.

 
Postet 26.05.2011 kl. 22:04
[Rapportér innlegg]
2  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Klikk på bilde for større versjon
Bare plusser på noen bilder:

 
Postet 26.05.2011 kl. 22:04
[Rapportér innlegg]
3  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Juhu! Da har jeg fått tak i skifer, GRATIS til og med. Har ligget på noe hustak i ca 70 år, og er vel kanskje behandlet mot mose :| :| (selv om jeg fant noen mosedotter) - men skal la de ligge i vann en stund og se. Må jo alikevel ha ei plate å lime de på, og akvarielim uansett først :D så nå håååper jeg de er oljefri, han som solgte visste ikke, han hadde bare hentet de og skulle selge de videre. Snille snille mannen! O ykke!

 
Postet 27.05.2011 kl. 12:46
[Rapportér innlegg]
4  

MxFoster
Medlem female.gif
Fra: Oslo
JUUHUUUU!! :)

Gøy å se Karius.. eller Baktus.. :-D Varmer en mors hjerte å høre at de ikke er like blyge noe lengre! Og guud så pent karet ditt ble med bakgrunn :) Her skal jeg nok snike og snoke litt ja, hihi!

Hadde klart meg fint med bare bunnen jeg.. O:)
 
Postet 27.05.2011 kl. 13:24
[Rapportér innlegg]
5  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
hahah takktakk, ja blir forhåpentligvis enda bedre nå som jeg har fått kjøpt SAND! Og på mandag får jeg ei plexiplate til å lime skiferen på, så på lørdag blir det akvarie-lim opplegg til innkjøp!! :D

 
Postet 27.05.2011 kl. 15:58
[Rapportér innlegg]
6  

Charlotte Ødegaard
Inaktiv bruker
Hmmm..det var rart har helt likt akvarie og lik grus og like corydoras og rot...Du har bra smak:)

 
Postet 27.05.2011 kl. 16:31
[Rapportér innlegg]
7 Corydoras-tips

Tetra-frelst
Medlem male.gif
Fra: Kristiansund
Ser du har registrert den ene Cory-arten som Sterbai. Jeg synes de
ligner mere på Trilineatus. De har svart flekk på ryggfinnen og samme
mønster som dine.
De vil nok trives bedre når du får skiftet ut grusen med sand, det vil
vel også Aeneus'n gjøre hvis den får selskap av flere artsfrender.

 
Postet 27.05.2011 kl. 16:42
[Rapportér innlegg]
8  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Tetra-Frelst, haha ja jeg har fem prikkete corydoras, har hoppet frem og tilbake på de som "er" sterbai. Syns de har ganske lang snute men jeg ANER ikke, hahaha klarer ikke bestemme meg. To av de ihvertfal eller trillier, de fikk jeg fra Amanthea her på forumet. Men godt mulig mine tre også er det, haha jeg klarer ikke se noe forskjell xD

Metallpansern har også fått to venner, har bare glemt å registrere de, de er ganske unge enda, knappe halve størrelsen til den. :D

OG nå som jeg har fått biltema sand (2x17 kg) så blir det bytte etter helga, gud bedre det ska bli godt. HATER grus, haha og spesielt når jeg er så redd for bartene på coryene haha :D Tro så stas det skal bli når de får myk sand!

Charlotte; haha ja så bildene dine, samme akvarie! Flott, eller hur? :P Mine har heller ikke blitt skadet av grusen, men jeg grubler ofte over det og følger med i litt noia hihi) H

(Sist endret 27.05.2011 kl. 17:28 av Grapejuice )
 
Postet 27.05.2011 kl. 17:24
[Rapportér innlegg]
9  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Klikk på bilde for større versjon
Her er bilder av skiferen, slik jeg kanskje kommer til å lime det fast. Jeg klipper opp en søppelpose i målene til bakgrunnen, trooor det skal stemme ganske OK, og at det fortsatt er rom å gå på i høyden om noe skulle gå skeis.

Er litt åpenrom noen steder foreløpig da jeg ikke var sikker på om det ville bli for tungt om jeg skal fylle på hvert et hull, men bakgrunnen på akvariet er jo svart så det går sikkert fint.

I noen plater er det små spiker-hull, der tenkte jeg å prøve å feste noen planter som kan etterhvert gro fast og kanskje krype litt oppover.. eller bare holde seg der den er.

Åpen for forslag ang planter! :P

 
Postet 28.05.2011 kl. 12:43
[Rapportér innlegg]
10  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Dette blir bra :D

Du kan jo feste mose, javabregner og små anubias innimellom steinene, og kanskje stappe inni deler av ei algekule inni sprekkene?

Har våte drømmer
 
Postet 28.05.2011 kl. 13:29
[Rapportér innlegg]
11  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Takker!!
Ja mose var ikke dumt, vet du om den "kryper"etterhvert, eller ihvertfall fester seg slik vanlig mose gjør? Anubias har jeg som jeg kan pille avleggere av og stappe der det er litt åpenrom mellom steinene! java bregner tror jeg ikke at jeg har , MEN skal se litt i plantebasen på hvordan den ser ut og slikt.

Nå ligger ihvertfall steinene i vann etter å ha blitt skrubbet. Må sikkert skrubbe mer, men har fått bort det verste av skitt og mose. Vet ikke om de har blitt behandlet mot mose, regner med det, selv om det var tufter av mose her og der - får håpe de kjemikaliene har blitt rensket bort av tidens tann. Har enda ikke sett noe tegn til "olje" i vannet etter skiferen..vet ikke helt hvordan det der fungerer, men har et par dager til å så det ann ihvertfall. *håpe håpe håpe*

 
Postet 28.05.2011 kl. 13:50
[Rapportér innlegg]
12  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Litt oppdatering!
Har fått limt på skiferen på plexiglass, såklart ville det ikke sitte skikkelig selv om limet tørket, da herdetiden var 24 timer. Så jeg måtte bare ta sanda oppi først så får vi heller lirke platen oppi imorgen, OM det er herdet skikkelig da, haha. MEN ettersom jeg er vant med å ha uflaks, så hadde jeg allerede målt platen noen cm lavere enn det den hadde trengt, så derfor trenger jeg ikke mose unna all sanden, jeg kan kanskje bare lirke den neddi så godt som mulig. Håpe håpe! :D

Og ja foresten, nå har jeg da bare TO kileflekker, for den ene katten stakk av med sannsynligvis to. (jeg finner ikke min minste ihvertfall) - Jeg fersket katten i å suse avgårde i sånn kjent "nå jeg har fått noe helt spesielt" stil, og jeg åpnet munnen på katten...og finner en kileflekk. Fikk han oppi ei bøtte med akvarievann igjen, og den "kom seg" etter en stund, men døde deretter igjen. :( Uff, litt tragikomisk. Mest tragisk.

Her er ihvertfall noen bilder, men litt tåke etter sanden enda.

 
Postet 30.05.2011 kl. 21:20
[Rapportér innlegg]
13  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Klikk på bilde for større versjon
Her er noen nye bilder. Oppstart på et akvarium, men vil ikke ha noen fisker oppi der enda. Har tatt filtergugge fra det 110literskaret mitt så det skulle ha noe å gå på istede for vanlig oppstart, så derfor er vannet grumsete og kjedelig :\

Så jeg har bestilt noen javabregner og litt sånnt. :D I det første bildet er det en kvist fra en hegg tror jeg, (fant det i en komposthaug ellernoe), men den sank ikke så det var litt boring. Tror jeg har vært og lett fire ganger etter en bra kvist nå.. litt lei. Synd, for den hadde akkurat den fasongen jeg ville ha. Istede ble det noen alt for korte kvister jeg fant i et vann, de sank men jeg klarte tilogmed å tråkke på den ene så den knakk i to. Kjempekløne! :( De står i akvariet nå, mens jeg tenker på å dra enda en gang og se etter kvist, herregud. Har ei ganske OK rot her som jeg fant også men den er så lik den jeg har i 110 litern. Vil jo heller ha noe som liksom "kryper ned" slik hegg-kvisten gjør. Vurderer sterkt å knyte den fast i noe stein eller noe og håpe den synker etterhvert, meeeen ikke helt sikker. Og hvis hegg i tillegg er giftig...?

Akk og ve!

Og kileflekkene mine er så bleike som aldri før. Mer eller mindre gjennomsiktige, ikke noe gøy :\

 
Postet 01.06.2011 kl. 21:33
[Rapportér innlegg]
14  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Det er mye kvist og kvas det går an å bruke, har ikke funnet noen god liste, men vet i alle fall at bjerk og trollhassel er nevnt (den ormer seg da ganske godt?), og roserot mener jeg tante Astrid brukte i ett av sine. Når det gjelder hegg ble jeg veldig skeptisk kjente jeg, lukter det ikke ganske sterkt hvis du brekker en frisk kvist? Rogn ville jeg ikke brukt, den lukter supersterkt og er veldig løs i veden, men elgen spiser den av hjertens lyst, så giftig er den nok ikke. Cluet er i alle fall at det må være knusktørt og barkfritt, og så bløtlegges til det synker (eller skrus fast i noe annet med syrefaste skruer). Selvfølgelig følge godt med på fisk og vannverdier...

 
Postet 01.06.2011 kl. 23:38
[Rapportér innlegg]
15  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Ah, takk for info! Bjerk skal jeg da se etter (vi har en i hagen men er jo lite vits å bryte av friske greiner).

Nja, heggblomster vet jeg lukter mye ihvertfall, og så at noen hadde nevnt den var giftig, så jeg lar den ligge foreløpig. :\

Heldigvis har jeg ikke noe fisk oppi enda, og det blir en god stund til tror jeg.

Har en liten kvist jeg fant i samme lille bekk, men aaner ikke typen. Den var helt rein for bark og alt mulig, og har sikkert ligget i vannet en god stund, for den var veldig fast i formen men samtidig "vasstrukken" nok til å synke. Den har ligget i litt over en uke og foreløpig er vannverdiene i det karet helt fine.

Gud jeg her så dårlig på tre-typer, så ikke vet jeg hva slags trær jeg samler kvist fra og ikke vet jeg hva jeg leter etter, haha. Men trenger det å være knusttørt om det er noe man finner som kanskje har ligget en god stund og blitt rensket i bekkevann? (altså ikke sånn råtnende greier da for eks kvister som har blitt pirket rein av vannstrømmen og tiden tann)

Trollhassel var skikkelig stilig men er vel ikke noe som vokser vilt i skog?

 
Postet 02.06.2011 kl. 00:31
[Rapportér innlegg]
16  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Vasstrukne greier fra en bekk hadde jeg tatt sjansen på. Skal ut i myrer i helgen (ikke si det til kjæresten min er du snill, han dør av samlingen min), og finner jeg noe fint der har jeg ikke tenkt å sjekke hvilket treslag det er. Men jeg har definitivt tenkt til å la det jeg finner ligge i den stakkars vanntønna over sommeren...

Trollhassel er nok en hagegreie, men det er hassel, og det vokser nesten over alt. Har en plan om å grave opp noen hasselrøtter, og legge dem til tørk/bløtlegging. For (ikke si det til kjæresten min er du snill) det blir nok flere akvarier her etterhvert :o)

 
Postet 02.06.2011 kl. 01:05
[Rapportér innlegg]
17  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Klikk på bilde for større versjon
Bare et lite bilde av en liten cory :)
Da skal pappa til skogs i helgen og lete i myra etter fine kvist, vet han har øye for slikt så håper han finner noe! :'D

 
Postet 02.06.2011 kl. 21:52
[Rapportér innlegg]
18  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Klikk på bilde for større versjon
Fysj, tror ikke den ene kileflekken har lenge igjen. Har ikke sett noe til sopp på den, men den har hatt noen sår på den svarte flekken sin. Idag var det rødt der og den er også veldig rød der den skal være oransj ved hale-starten.

OG skjellene på ryggen og sidene har begynt å strutte utover!! Ser ganske ille ut. Har satt den i det nye karet alene (kickstartet det for noen dager siden med brukt filtervatt osv) - så får vi se det ann. Tror neppe den blir bedre, men ville ihvertfall holde den alene så jeg har bedre oversikt og den ikke smitter de andre osv....?

Her er noen bilder av den ihvertfall av skjellene som spiler ut ganske så ille.

foresten, det hvite på siden til fisken på tredje bildet er bare skygge fra glasset osv :)

(Sist endret 03.06.2011 kl. 16:09 av Grapejuice )
 
Postet 03.06.2011 kl. 16:07
[Rapportér innlegg]
19  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Tok foresten en liten vanntest idag på 110 liters karet.
KH: 1 (2 medregnet første dråpe), pH: 7 eller 7.5 GH: 2 (3 medregnet første dråpe) og No2 lå på "gulsiden"

Lurer på om det er derfor eplesneglene mistrives? :( Sandsneglene og pestsneglene ser ut til å ha det OK, men pestnegler trives vel i det meste) men jeg har bare EN av tre eplesnegler igjen, de andre to tok kvelden for litt siden. >:(

 
Postet 03.06.2011 kl. 20:22
[Rapportér innlegg]
20  

MxFoster
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Ville nok hatt hardere vann til eplusene ja! Har "trivselshardhet" på 6-7 her. Varierer litt, men ligger i det sjiktet. Veldig lite frafall med eplesneglene, robuste saker de der. :-) Men kjempekjedelig ja!

Hadde klart meg fint med bare bunnen jeg.. O:)
 
Postet 03.06.2011 kl. 21:07
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 32 »