Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Arild Magnussen © Bjarne Sætrang © Natalie Jansen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Anders' akvarierom
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 25 »
121  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Krysser fingrene både for dine og mine jeg ;)

Har våte drømmer
 
Postet 28.09.2013 kl. 19:26
[Rapportér innlegg]
122  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Da igangsetter vi herved et fingerkryssings-samarbeid, så skal du se det blir fart på feska'n ;-)

___________________

Jeg er litt gal. Jeg drømmer noe om akvarium annenhver natt, sikkert, og jeg lurer på hvor mange personer fra AF som har vært med i en eller annen akvaristisk drøm :p For å ikke snakke om antall ganger jeg har hatt sprø drømmer om egg på C. eques o.l.

Her en natt besøkte Ian Fuller meg. Jeg drømte at jeg spurte han om han kunne ha min C121-gruppe i et av sine akvarier... helt sprøtt, men husker godt at Mr. Fuller var personen, og det var jo hovedsaken. Drømte også ganske inngående om hva jeg sa på engelsk, og at jeg ikke helt klarte å få fram rette ord :p

Etter denne drømmen kom jeg jo på det, at de var på tide å registrere meg på CorydorasWorld! Tok drømmen som et tegn (det har jeg jo gjort et par ganger nå, anla jo nytt akvarierom etter en teit drøm)...
Så nå er jeg medlem der og driver og titter litt rundt. Tanken på å registrere meg der har ligget i bakhodet LENGE nå, men har utsatt det da jeg faktisk måtte ta frem et bankkort, hehe!

Har sett en del fra AF i diverse tråder der inne, men det er ikke et særlig aktivt forum lenger, dessverre. Har en ekkel følelse av at FjesBoka overtar all forumaktivitet... :-/ Anbefaler likevel å registrere seg der, da siden er proppfull av nyttig info av blant annet CoryGuden (Mr. Fuller) ;)

 
Postet 28.09.2013 kl. 23:28
[Rapportér innlegg]
123  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Jeg føler at jeg ikke har nok å bidra med til å skrive noe særlig der inne, men jeg leser desto mer... ;)

 
Postet 28.09.2013 kl. 23:32
[Rapportér innlegg]
124  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Så du ER medlem, ja! Tror ikke jeg har sett deg, men du har vel kanskje ikke så mange innlegg?


sitat av milo:
Jeg føler at jeg ikke har nok å bidra med til å skrive noe særlig der inne, men jeg leser desto mer... ;)


Hehe, ja, kan vel hende at det er "gamle travere" med 40-50 års erfaring som er hovedgruppen, og da har ikke JEG mye å bidra med :p Men jeg har da i det minste øvd litt engelsk ved å skrive en presentasjon av meg selv... lurer på hvordan det ble ;)


PS! Nevnte jo auksjon her i tråden for litt siden. Har ikke utelukket Sarpsborg i år heller, spørs om jeg må få de jeg bor med til å sette meg av i Sarpsborg i november :) Var bra i fjor! Mye fin fisk.

Hvordan går det med de Coryene du kjøpte av Ian, de dere DiamantPandaene? Sett noe tendenser? :D Syntes å huske at jeg var nr. 2 i køen for oppdrett! ;-)

(Sist endret 28.09.2013 kl. 23:49 av Anders K )
 
Postet 28.09.2013 kl. 23:41
[Rapportér innlegg]
125  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
sitat av milo:
Jeg føler at jeg ikke har nok å bidra med til å skrive noe særlig der inne, men jeg leser desto mer... ;)


Sånn har jeg det også... ;)

Har våte drømmer
 
Postet 28.09.2013 kl. 23:56
[Rapportér innlegg]
126  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Lysene er slukket for kvelden, men det ble en bilderunde ved fôring i dag også :-) Knipset noen bilder av C. nijsseni. Meget fornøyd med det kjøpet, det har vist seg å være en utrolig flott art! Håper jeg kan få de i lek om ikke så alt for lenge, for jeg kan være en av to i landet som har arten.


Lekker fisk :DDette er yngelen som fulgte med i posen - den har vokst kjempebra! Faktisk er jeg overrasket over at den i det hele tatt klarte seg, for det ble en litt omfattende flytteprosess og lang tid i pose, såvidt jeg forsto. Nå er den ikke yngel lenger engang :)Nijsseniene varierer veldig i mønster. Den første er helt lys, mens noen har punkter og ligner med på den lille på bilde nr. 2.

(Sist endret 29.09.2013 kl. 01:01 av Anders K )
 
Postet 29.09.2013 kl. 00:56
[Rapportér innlegg]
127  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg begynner å bli en smule irritert på C. weitzmani-hunnen min... :p I akvariet der jeg har en trio (èn hunn og to hanner) har det vært kraftige lekstendenser ganske lenge. Hannene flyr som gale og følger hunnen i rasende fart til stadighet, men hun nekter plent! Hun går ikke med på å leke med de to håpløse hannene, ser det ut som. Vrir seg unna.

MEN, jeg leste noe interessant på PlanetCatfish her om dagen, og det gjør at jeg blir litt mindre irritert ;-) I en artikkel om oppdrett av Corydoras weitzmani, står det;

"After a 50 % water change with cool water, which dropped the temperature down to 65°F., the group began demonstrating the ceaseless group exploration/pursuit of the tank parameters, typical pre-spawning Cory behavior. They continued this relentless movement for the next 2 weeks, which seemed a little long when compared with other Corys."

Det kjenner jeg meg veldig igjen i. Når jeg ser sånne tendenser hos andre Coryer er jeg nesten sikker på at det betyr snarlig egglegging, men tydeligvis bruker Weitzmani-hunnene litt bedre tid enn mange andre...

Håper det skjer noe snart, begynner å bli utolmodig :p Hvis det kommer egg, blir nok disse plassert i den re-oppsatte 85 literen som skal fungere som "barnehage" for Corydoras.

(Sist endret 29.09.2013 kl. 14:18 av Anders K )
 
Postet 29.09.2013 kl. 14:17
[Rapportér innlegg]
128  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Virker som om du må ha litt tålmodighet der ja ,krysser fingrene for at det skjer noe snart.

 
Postet 29.09.2013 kl. 15:26
[Rapportér innlegg]
129  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Kan hende jeg må smøre meg med (enda) mer tolmodighet, Sølvi. Likevel prøver jeg å påvirke litt, så de fikk et kjølig vannbytte i dag også :)


Bildet ble tatt mens vannet ble tappet ut, så jeg byttet nok noe mer enn det bildet viser. Litt mørkt/dårlig bilde, da, men akvariene i den reolen flommer ikke over av lys (bare et lysrør pr. akvarium)Enkelt oppsatt akvarium, som dere ser. Like greit da fiskene som er her nå (trioen med C. weitzmani) ikke skal bo her permanent. Akvariet er litt for stort til at de kan okkupere hele plassen der ;-) Det jeg HÅPER, er at dette i fremtiden kan brukes til C121 :) De er så nydelige at de må få litt plass, men de er bare 6, så jeg må evt. vente til de er flere. Og da må jeg vel drette litt, ikke så lett å få tak i andre steder de her :)

(Sist endret 29.09.2013 kl. 16:31 av Anders K )
 
Postet 29.09.2013 kl. 16:27
[Rapportér innlegg]
130  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Hos Corydoras venezuelanus fortsetter den gode trenden med jevnlig egglegging, jeg finner nye egg på frontglasset stadig :) Som regel 50-60 hver gang...

Noe som er litt morsomt er at de legger eggene på eksakt samme sted hver gang, til høyre på frontglasset rett ved silikonfugen.

Alt av egg fra disse blir for tiden plassert i en håv i "barnehage-karet".


"Litt" skitt på glasset, men man ser da at det er egg ;-)

(Sist endret 30.09.2013 kl. 16:58 av Anders K )
 
Postet 30.09.2013 kl. 16:56
[Rapportér innlegg]
131  

Tvillingmamma80
Medlem female.gif
Fra: Aust-Agder
Se der ja,. der var det egg. Så morsomt. Håper de sære også finner på å legge egg hos deg, men høres ut som de liker å tøye dine grenser for hvor lenge man kan vente ;) Jippi :D

Tvillingmamma80 72L, 90L, 340,375 og 550 liter
 
Postet 30.09.2013 kl. 18:02
[Rapportér innlegg]
132  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Ja, er det ikke typisk? ;) Men har et håp om at det skjer noe om ikke så alt for lenge nå da, så jeg håper det :p

Må finne ut hvor jeg skal plassere de når de (forhåpentlig) har klemt ut noen egg. De må få et artskar, kanskje en av de ledige 98 literene. Må muligens ha et akvarium til for oppvekst, men jeg tror jeg må kjøpe meg et. Har en halvveis avtale med en jeg kjenner om et på 60 liter tror jeg det var. Driver og maler en gammel "krakk" det kan stå på, vet bare ikke hvor DEN kan stå :p Nå er plassen bak døra opptatt - satt inn 230 literen til mellomlagring :-)

Mellomlagringstanken til oppfylling... skulle egentlig ikke ha med bordet, da, men gjorde det av praktiske årsaker.


God plass i høyden, da, og fikk en kjempeidè til en ny reol i dag :D Men, det har jeg overhodet IKKE råd til, så det er bare å glemme iallefall et år (tror jeg). Hvis ikke jeg vinner i Lotto. Skal prøve meg en helg jeg føler jeg har flaks. Glemmer ikke episoden der jeg følte skikkelig Lotto-vinnerlykke en helg, men kjøpte aldri noen kupong. Men en person ende oppe i boligfeltet vant 2 MILLIONER... Garantert fikk hun kupongen JEG skulle ha flaks med! Ikke spør om jeg var forb*nna :p

(Sist endret 30.09.2013 kl. 19:34 av Anders K )
 
Postet 30.09.2013 kl. 19:29
[Rapportér innlegg]
133  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Kjapt skrevet innlegg mellom prøve-øvings-slagene... (har en lei tendens til å oppholde meg i akvarierommet og studere yngel eller sitte på AF når jeg egentlig skal gjøre andre ting) :p

Tilstanden til Venezuelanus-yngelen i Breending box'en har vært stabil lenge, ikke noen nye dødsfall på en stund. Men så har jeg også mistet mange, ca. halvparten etter første opptelling, så det er ikke et bra resultat, men jeg er glad det er stabilt nå.

Plukker stadig egg fra de voksne C. venezuelanus og legger i håv i "barnehagen". Ny ladning egg i dag, de er tatt ut :) De jeg plukket forrige gang, har klekket nå.
Har vært litt spent på om yngelen faktisk klarer seg der (har ikke sett noen, selv om yngelen ikke er så mange dager gamle), så jeg løftet litt på rota og sjekket om jeg kunne se noen. Først syntes jeg ikke at jeg så noen, men ved nærmere studering pilte det yngel her og der :-) Håper ikke jeg klemte noen når jeg satt rota ned igjen på bunnen. Dette betyr at det er yngel der, nyklekte og noen dager gamle. Nesten bare Venezuelanus, men la vel noen C121-egg i håven også.
Jeg er glad jeg så noen små! Lurer på hvordan jeg skal gjøre med fôring. Får kanskje sprøyte en meget forsiktig dose artemiaegg under rota, men det må bli lite...

Lurer på å flytte Venezuelanus-yngelen fra Breeding box'en over i dette akvariet. Flere grunner til det. Kunne tenke meg boksen til nye egg fra C121 (ser ut til at det kan komme noen snart), og det er en fordel om de som er litt eldre spiser litt, slik at maten ikke ligger og råtner. Har reker, men det er vel ikke så lett å få tak i alle de artemiaeggene som er på bunnen ;)

(Sist endret 03.10.2013 kl. 19:40 av Anders K )
 
Postet 03.10.2013 kl. 19:38
[Rapportér innlegg]
134 Anders!

Mats Henrik O. Hansen
Medlem male.gif
Fra: Tyristrand
Flott å se at du står på!

Er sjeldent inne på AF nå om dagen, men det er din tråd jeg sjekker når jeg først er her!

Utrolig moro å se hva du får til!

Titter innom om en liten stund ;)

Sjekk ut min personlige akvarietråd!
 
Postet 04.10.2013 kl. 11:00
[Rapportér innlegg]
135  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Heisann Mats, tusen takk for hyggelig melding. Holder på jeg vet du, og jeg er virkelig i akvariemodus om dagen ;) Kunne ikke ha holdt på slik om jeg gikk på skole utenbys, men heldigvis fant jeg ut at jeg ville være her, og da kan jeg holde akvarierommet i drift også!

Hyggelig at du titter innom her iblandt fortsatt! :) Men det har jo lett for å bli mindre av det når man ikke er så aktiv på akvariefronten... da daler interessen for å delta på nett også.

(Sist endret 05.10.2013 kl. 12:27 av Anders K )
 
Postet 05.10.2013 kl. 12:27
[Rapportér innlegg]
136  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Nå har jeg endelig fått litt levende yngelfôr i hus igjen! :-) Vet ikke når jeg hadde det sist, men jeg tror nesten jeg må tilbake til 2011...

Fikk brev i posten som inneholdt to startkulturer fra Lars Jamne/Aquafarmen. Det var Mikroorm og Walterorm (en enda mindre "versjon" av Mikroorm"). Jeg gleder meg til å prøve å fôre med dette, og jeg ser at særlig mikroormkulturen yrer av liv! Ormen har ikke begynt å "klatre" på veggene i plastboksen ennå, da, men jeg ser at det er fullt liv i bunnen.
Så får vi se, da, om jeg klarer å holde kulturene i live denne gangen :p Må skifte kultur litt ofte, forrige gang gikk det alt for lenge mellom kulturskiftene, og det kom en ubeskrivelig forferdelig lukt... jeg hater virkelig lukta av slike kulturer! Det lukter fælt.


Walterorm til venste, Mikroorm til høyre ;) Boksene er midlertidige, skal gå til innkjøp av noen runde plastboller/bokser.

(Sist endret 05.10.2013 kl. 14:03 av Anders K )
 
Postet 05.10.2013 kl. 14:02
[Rapportér innlegg]
137  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Passet bra å få mikroorm i hus i dag, ja, for nå er C121 i fullt kjør, leker og legger egg :))) Har plukket ut 7, og de har lagt flere etter det. HÅPER nå at de ikke har skjult eggene noe så inni det grønne...

Faktisk er jeg riktig så fornøyd med 7 hittil, pleier ikke finne så mange. Håper de er befruktede! :)

Ahh... livet er herlig når man kan sitte og drikke kaffe og se på fiske-egglegging :D
_____________________
ENDRET:

De HAR gjemt eggene sine godt etterpå... grrr! Kan hende jeg må inspisere bedre senere, får se om de holder på litt til først. Men fant ett egg til, så antallet er nå 8 C121-egg. Disse er festet på glasset til breeding boxen som henger på 85 literen til C121. Så nå er det bare å vente i spenning!

(Sist endret 05.10.2013 kl. 18:46 av Anders K )
 
Postet 05.10.2013 kl. 18:00
[Rapportér innlegg]
138  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Morro med egg :D

Har våte drømmer
 
Postet 05.10.2013 kl. 18:54
[Rapportér innlegg]
139  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Absolutt! Og for å ikke snakke om selve eggleggingen... jeg er kanskje sær (eller, jeg VET jo at jeg er det), men jeg syntes det er utrolig artig å se på mens de holder på med eggleggingen også, jeg :-) Utrolig artig å sitte å studere hvordan de gjør det og hva som skjer fra befruktning til egget blir lagt, og fra det egger er lagt til neste egg er lagt... hehe! Så å se på egglegging er ren og skjær uderholdning, syntes jeg ;) Ser ut som om det har dabbet litt av nå, men de har vært aktive store deler av dagen, og jeg syntes de har vært flinke.
Men jeg ga de en dose fôr, og håper de kan ha lyst til å legge noen flere egg :p


Et mørkt å litt uskarpt bilde av yngelboksen, man kan skimte en del av eggene også. De skal få en liten dott mose og en liten sten også som ekstra trygghet, men det er jo ikke vits i før eggene har klekket ;)
Gleder meg faktisk til å teste mikroorm som yngelfôr. Håper det vil falle i smak, og at jeg får et vellykket kull. Trenger det sårt nå!

(Sist endret 05.10.2013 kl. 19:33 av Anders K )
 
Postet 05.10.2013 kl. 19:31
[Rapportér innlegg]
140  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Forsøkte å ta noen bilder av C. nijsseni i kveld. Nå nettopp, rett før jeg slukket akvarielysene, begynte de med hyper-aktivitet og suste på glassene her. Et par måneder, så tenker jeg at jeg skal få klemt ut noen egg av dem ;) DET må jeg si hadde vært artig! Føler et visst ansvar ved hold av en så uvanlig art, muligens bare et par i Norge som holder denne arten...

(Så som så kvalitet på bildene...)En gjeng på matjakt, bilde tatt ved fôring. Legg merke til forskjeller i mønster på disse fire individene.


Ute på tur :-)"Give me a kiss... or food!"

(Sist endret 06.10.2013 kl. 01:07 av Anders K )
 
Postet 06.10.2013 kl. 01:04
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 25 »