Anders' akvarierom

Plussmedlem
I juni 2011 startet jeg opp en tråd, hoppende glad fordi jeg skulle slippe å ha mine fem akvarier på soverommet.

Siden den gang har akvarieholdet mitt (og kanskje meg selv også...) vært i utvikling, og nå starter jeg opp ny tråd. 12-13 akvarier har det blitt nå, riktignok...
Og med såpass mange akvarier, hender det at plassen blir litt trang. Derfor er jeg nå i ferd med å "flytte inn" i nytt rom, denne gangen i kjelleren. Da ville jeg også ha mulighet for litt flere akvarier og sånt.
Jeg har jo sagt flere ganger, at "endelig får jeg plass til en god stol!"

Et rom i kjelleren har også mange praktiske fordeler. Enda enklere vannbytte, ikke like katastrofale følger ved eventuell lekkasje, og mer.

Rommet er noen kvadrat større enn det jeg bruker til dags dato. Vet ikke helt hvor stort det nåværende er, men det nye er ca. 12.

Har møtt en del utfordringer på veien. Planen var å ha epoksymaling oppå ny avrettingsmasse på gulvet, ikke noe mer. Men dessverre viste det seg, på grunn av mange dårlige råd fra butikken der det ble kjøpt inn, at massen løsner og sprekker. Det vil derfor bli lagt laminat (pga. tvil om massen holder de tunge reolene).

Så, jeg starter som forrige gang, jeg; med noen bilder av et tomt rom. Dette rommet er jo under utvikling, og i dag vil gulvet bli lagt. Og mulig innflytting av akvarier og litt andre ting starterVenstre langvegg (døren er på den veggen)
[External Image]


Høyre langvegg
[External Image]


Bilde tatt fra vindus-enden av rommet til den andre
[External Image]
Gleeeder meg til fortsettelsen
Gratulerer så mye med ny tråd og nytt akvarierom Anders! Det kommer til å bli smæshing

S

Gratulerer med ny tråd...blir fint dette her Misunner deg kjeller'n med så masse plass ! Tenker du å legge ekstra plater under reolene, eller setter du dem rett på laminaten ?
Plussmedlem
Takk, takk til dere over!

Det blir nok ikke ekstra plater under reolene igjen, nei. De blir nok stående på laminaten
Om den ikke er like fin når det har gått en stund gjør jo forsåvidt ikke så mye, for det er jo et rom til akvariebruk, og det skal jo ikke brukes til noe annet.

Ikke så farlig som i en stue dette

Nå er leggingen av laminat i gang, forresten! Vet ikke om det blir ferdig i dag, men jeg håper det så inderlig!
Følger spent med videre
Plussmedlem
Laminatleggingen begynner å nærme seg halvveis, og jeg liker fargen svært så godt

OBS! Fargen på veggene er ganske "misfarget" på dette bildet pga. arbeids-lampa..

Grunnen til at de trenings-manualene er der, er pga. at de skal legge litt vekt på gulvet. Ingen trener mellom slagene, hehe :p

[External Image]

[External Image]
Plussmedlem
Gulv nesten ferdig, nå gjenstår litt silikonering i kantene. Reolen til de to nye akvariene (132 literene) båret ned, og det var på hengende håret at den gikk ned kjellertrappa...! Så for meg at jeg måtte til med å slå den fra hverandre, men heldigvis... det gikk til slutt!

Tenker jeg skal sette opp et av akvariene der i kveld, vet ikke om det blir fiskeflytt. Men det er jo helg, og da kan jeg jo holde på til langt på natt, jeg

Bilder kommer, må bare få ryddet ut litt av rommet først. Det ligger avsagde laminat-biter, meterstokk og diverse skrot der inne nå...
Spennende Anders ,følger spent på videre
Plussmedlem
Takk Sølvi, det er veldig hyggelig

________________________

Første reol på plass i rommet! Eller, på plass og på plass... det ene akvariet er på plass i den, og jeg har begynt å fylle. Bare litt, tror ikke jeg orker og tør mer nå i kveld. Det begynner å bli sent, så jeg tror jeg tar resten i morgen!
Uansett, det ene akvariet har fått sand, et par røtter + litt vann i seg nå, og i morgen blir det vel litt fiskeflytt og videre innredning. Dessuten fortsetter arbeidet med å flytte ned diverse ting, som oppbevaringshyllen, 54 literen, skrivebordet med mer. Jeg må også male det andre akvariet til den nye reolen, så kan det også plasseres.

Fy flate, jeg lurer på hvor mange ganger jeg har flydd opp og ned kjellertrappa i dag :p Det er ikke få! Nå skal jeg fôre fisk, slukke lys og sånt, også skal jeg faktisk legge meg. Kan heller prøve å få en del ut av dagen i morgen, ikke stå opp så alt for sent.

Til slutt et bilde av reolen med ett akvarium i, pluss diverse skrot på gulvet... også ser man jo gulvbelegget, da Rommet blir liksom mye "varmere" med litt farger på gulvet, så når det gjelder utseendet er jeg veldig fornøyd.


Måtte bare legge over et annet armatur for å få litt lys inntil videre, har ikke lange nok lysrør til denne reolen og lysløsningen Satser på at fatter'n får kjøpt det på Biltema til tirsdag.
[External Image]
Litt leit at forrige tråd er nedlagt men må jo henge med over.

Fint det har blitt (har slitt med akvaforum i går så derfor litt sent inne) Gulvet ser jo veldig fint ut, men ja, jeg skjønner at det ikke var helt planen
Plussmedlem
I dag har jeg gjort MYE...! Begynte med å stå opp tidlig, alt for tidlig. Typisk meg å ikke få sove lenge i helgene, har visst blitt en uvane.
Uansett, fikk jo ikke sove så jeg stod like greit opp og begynte å jobbe. Første ting som ble gjort i dag, var å rense et av filterene som gikk i 230 literen. Dette skulle startes opp i et av de nye akvariene i den nye reolen.

Det var så fullt av gørr at jeg har ikke sett maken, så det var nok på tide!
Når det var startet opp og akvariet ferdig innredet (ferdig nok), begynte jeg å forberede flytting av fisk. Alt av fisk i 230 literen skulle flyttes.
Tok ut innredningen, altså steiner, røtter og planter, og begynte fangsten. Det er et sinnsykt styr å fange 30 ++ fisk i et relativt stort akvarium, særlig når så mange er så små og spretne!
Når jeg nesten var ferdig merket jeg at en av ancistrusene mine ikke var å finne - en av hannene. Den var ikke i akvariet. Derimot hadde den sugd seg fast i den ene rota, og nektet å komme av...! Fant den til slutt, kom på at det KUNNE ha skjedd, så hang den der da, godt kamuflert, og jeg fikk den av til slutt.

Alle fiskene går nå i det øverste akvariet i den nye reolen med akvarier spesialbestilte etter mål (132 litere). Disse har nesten samme bunnareal som 230 literen, 10 cm. kortere, også er de mye lavere. Bare 30 cm.

Jeg har også fått ned skrivebordet m/30 literen, 54 literen, oppbevaringshylla ++, en imponerende innsats av meg selv, om jeg får lov til å skryte litt Sitter akkurat NÅ i min koselige skrivebordskrok med PC'en, faktisk!

Nå noen bilder av dagens fremgang. En lenestol er også på plass. Jada, jada, den er ikke helt "up to date", men den er faktisk ganske god :p Måtte bare ta noe som var lett tilgjengelig...¨Venstre side av rommet (nå etter at bildet ble tatt har jeg fått ned PC'en, da, og en litt bedre skrivebords-stol) En reol med 3 x 98 liter skal stå mellom skrivebordet og 54 literen.
[External Image]

Tatt fra "rett ved døren". Til høyre for reolen som inntil videre bare har ett akvarium, skal det stå en reol med 6 x 85 liter.
[External Image]

Et lugubert bilde av det nyoppsatte akvariet. Har bare et dårlig lys nå inntil videre, så vanskelig å ta bildet av det.
[External Image]
Plussmedlem
Et bilde kom visst ikke med over...
Oioi så flink du har vært! Flott ble det. Det var nok smart å stå opp tidlig (ikke fortell min lille sønn at jeg støtter noen i å stå opp tidlig i helgene, han er nemlig tidlig nok oppe uansett).

Dette ser jo knall ut da. Ser ut som du fikk deg DET koserommet.
Plussmedlem
Tvillingmamma80
Dette ser jo knall ut da. Ser ut som du fikk deg DET koserommet.


Jo, takk for det, jeg må si jeg liker meg i mitt nye hobbyrom allerede Men det skal sies at jeg faktisk føler meg ganske heldig, da, som har muligheten til å ha et såpass stort rom til bare hobbyen min, er jo ikke alle som har en så fin mulighet til det...

I morgen kan det hende jeg flytter reolen med 3 x 98 liter, men jeg får se... det kan hende jeg blir alene hjemme i morgen, og da kan det hende at det blir litt vanskelig.
Ser veldig bra ut ,du kommer til å få en koselig "hule" her
Plussmedlem
Fikk ikke gjort en "dritt" i går... var rimelig irritert da, for jeg måtte kaste bort dagen til å ligge på sofaen, for formen hadde visst bestemt seg for å nekte å være med på reolbæring Men heldigvis er det ny dag og nye muligheter... og jeg tenkte jeg skylle gyve løs på neste reol, den enkle med 3 x 98 liter.

Nå krysser jeg alt jeg har for at jeg får porsareolen HEL ned trappa... hittil har det vist seg at overraskende mye gikk ned uten å måtte slås sammen, men denne reolen er jo nesten to meter høy, så...

Bruker vanlig metode; ut med så mye vann som mulig, men sand, planter og ellers det som KAN være i, skal få være i. Fisk også, beholder så mye vann at de akkurat kan få dekket kroppen
Høres ut som en liten jobb der det ja Lykke til
Plussmedlem
I går fikk jeg en reol til ned Nå kan jeg faktisk si det sånn at mesteparten av akvarier er ute av det "gamle" akvarierommet! 6 akvarier er igjen på akvarierommet i 1. etasje nå, alle i en reol. Eller, ærlig talt er det 7 akvarier igjen med det store, men det står jo uten filter og innredning...

Dessverre er det siste det verste, da. Det er reolen med 6x85 liter, som må slås fra hverandre for at jeg skal kunne få den ned trappa :-/

Rommet er ikke noe å ta bilder av nå, fullt av rot utover hele gulvet. Forsøkte å ta noen bilde av det ene 132 liters akvariet, da, dette er det av de to akvariene som er ordentlig satt opp. Det andre går med filter, sand, og delvis innredning, men er altså ikke ferdig oppsatt.
Har fått ordentlig belysning i den nye reolen nå

PS! Er litt diverse dritt på glasset, klebrige greier som var vanskelig å få av. Se bort ifra det :p
Vet ikke om dette bildet ble så bra heller da, men...

[External Image]


NOTAT TIL MEG SELV:

Anders, husk at det er lavere under taket i kjelleren enn i 1. etasje. Som du husker fra i går, det er vondt å skalle i det harde betongtaket. Pass deg for det.

Hehe :p (Skulle stå på en stol bare for å ordne noe i det øverste akvariet i reolen med 98 literne. Hadde litt fart "på vei opp", og jeg smelte hodet opp i betongtaket så det smalt. Au!)
Kjempefint akvarium, på det sist utlagte bildet der, Anders! Det er et av de som er 110 cm langt, ikke sant?
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap