Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D. Bertelsen © Mona O © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Anders' akvarierom
Sider: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 25 »
201  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
På tide å gi Corydoras adolfoi litt oppmerksomhet :) Det er en stund siden - men fortsatt en av mine beste yndlinger! Har liksom vurdert om jeg skulle selge dem og heller klare meg med C121 (som likner), men... jeg tror ikke jeg greier, de er jo så flotte! Og for meg er de ulike nok til at jeg må ha begge :p

De legger fortsatt egg jevnlig, stadig egg å finne eller lek på gang. Men det merkelige er, at jeg aldri har vokst opp èn eneste yngel! Jeg har sett yngel flere ganger, men så har de bare forsvunnet...
Filteret er yngelsikkert og eggene får være i fred, så tydeligvis spiser de barna sine, disse her. Dumt, for jeg kunne veldig gjerne tenke meg en større gruppe (har 8). Men jeg tror jeg bare må innse at ingen vokser opp der, og ta ut eggene. Jeg må nok kjøpe meg et par breedingbokser til, for de er så utrolig kjekke å ha! Også holder det ikke med bare èn når flere arter legger egg :-)

Tok noen bilder i dag, ga de litt Tetra diskusgranulat. Det faller i smak! Skrapte også alger på frontglasset der i dag, og det ble mye bedre. Men jeg ser at jeg ikke har vært nøye nok, særlig nederst på glasset... og det er jo der Coryene er! :p
Har også "omgjort" litt, satt inn noen nye planter. Har sett litt tynt ut i det siste (utrolig nok begynte sverdplanten å visne, så jeg måtte ta den ut). Dessuten har jeg hatt litt trådalger også der.


Ganske uskarpt, ser jeg nå...
(Sist endret 24.11.2013 kl. 14:55 av Anders K )
 
Postet 24.11.2013 kl. 14:54
[Rapportér innlegg]
202  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Fine bilder av en nydelig art! :)

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 24.11.2013 kl. 15:46
[Rapportér innlegg]
203  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Tusen takk for det! :-)
_________________

Da har jeg plukket litt eikeløv! Et must om høsten... pleier egentlig å plukke alt for lite, og det har jeg forsåvidt gjort nå også. Men jeg har planer om å plukke litt mer, må bare gidde :p

En del av løvet er allerede lagt til bløt i en bøtte. Så nå tenker jeg Coryene blir fornøyde! :) Løv er jo en del av det naturlige miljøet deres, så...


Har lagt det i en pappeske, der det kan tørke.

(Sist endret 24.11.2013 kl. 16:32 av Anders K )
 
Postet 24.11.2013 kl. 16:31
[Rapportér innlegg]
204  

Marita Ekdahl
Medlem female.gif
Fra: Fredrikstad
Plukk alltid mye mer løv enn du tror du trenger, og gjerne enda litt mer også.
Veldig kjekkt å ha etterhvert nå som du skal drette opp hundrevis av C121 ;)

Flotte Adolfoier, det vil alltid være noe spesielt med de uansett hvor mange andre arter man sammenligner de med :)

 
Postet 24.11.2013 kl. 19:14
[Rapportér innlegg]
205  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Når det gjelder de eikebladene Anders så ville jeg lagt de ut på papir / hånkle eller lign .for å tørke . De har veldig lett for å mugne og dermed ubrukelig. Når de ligger tett i en kasse så får de ikke luft nok. Kjempefint å bruke pappkasse etter de er tørket,men ikke før.
Jeg kjøpte nettopp en hel kasse fra en her på nettet og han tørket de i stekeovenen på varmluft ,kanskje det var en ide ?

 
Postet 24.11.2013 kl. 22:55
[Rapportér innlegg]
206  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Det er sant, Marita, eikeløv blir alltid fortere tomt enn man tror :) Har brukt masse allerede :p

Tenker at jeg (om jeg gidder) skal ta en tur opp til en eldgammel kjempe-eik ikke langt unna meg. Ahh... paradis! Der er det sannsynligvis et HAV av eikeløv på bakken :-) Kan nok bare raske med meg alt jeg vil. Tror jeg må gjøre det, så har jeg løv helt til neste høst. Selv om det godt skal gjøres!


Sølvi, den er ikke så full den pappkassen min, og dessuten blander jeg løvene litt nå mens de er fuktige, så det ikke blir liggende fuktige løv i bunnen. Det har jeg gjort før, og alt har blitt tørt da iallefall :)
Nå har jeg også såpass lite at jeg tror jeg bruker opp mesteparten ganske fort. Enkelte av akvariene har fått en dose allerede, men jeg trenger mer. Så det blir nok ikke så mye igjen at det kan mugne.

Green Laser ble forresten helt ville når de fikk eikeløv over hodene sine ;) Artig reaksjon!
_____________________

Corydoras venezuelanus fikk et større vannbytte i går, og i dag la de en skikkelig dose egg :)) Har plukket de ut, og først hang jeg dem på glasset i 85 literen jeg planla skulle bli oppveksttank. Men i det akvariet går det noen jegersnegler, og det skal jeg si... det tok ikke lang tid før de var på glasset og koste seg med egg! Så da vet jeg det. Jegersnegler liker nylagte Coryegg. De suger ut inneholdet, og lar skallet være igjen... :p
Eggene ble fort lagt i en håv når jeg så det...

Denne 85 literen vurderte jeg om jeg skulle bruke til noe annet enn oppvekstkar, etter nedkuttingen min. Men jeg fant ut at skitt au, jeg får bruke det som er såpass "stort", så har jeg plass til mange små :-)

(Sist endret 24.11.2013 kl. 23:10 av Anders K )
 
Postet 24.11.2013 kl. 23:08
[Rapportér innlegg]
207  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
ja jeg har nok vært redd for at jegersnegler spiser egg og disse har jeg i de fleste kar ,burde kanskje fikset litt på de ,men så er det disse sneglene da :(

Jeg har og puttet en hel bunsj med eikeblader i de forskjellige corykar nå og det er helt herlig å se hvor godt de koser seg i løvet og er mye mer fremme . Det er helt klart at dette er noe de setter stor pris på :)


 
Postet 24.11.2013 kl. 23:18
[Rapportér innlegg]
208  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Eikeløv blir godt mottatt ja, og jeg liker å tilrettelegge miljøet for fiskene best mulig. Og når de tydelig liker et lag med løv så godt, da må de jo få det! :-)
________________

Lenge siden jeg har lagt ut noen akvariebilder her i tråden... men det er rett og slett fordi akvariene mine ser veldig kjedelige og fæle ut for tiden. Flere grunner til det, men generelt sett er det vel det at jeg ikke har giddet å bruke tid på å holde akvariene sånn noenlunde fine ut på lenge.
Nå har jeg tatt et lite skritt, da, og "halvveis" bestilt Blyxa japonica! En nydelig akvarieplante som daua ut her... pluss at jeg ga bort noe.

Legger ved et bilde av et av de nyeste akvariene mine, da; 132 literen med Green Laser + noen langsnuter (noen få C. vittatus-hanner og to CW006). Men nå så jeg at Aquamanias hadde CW006 inne, og det er jo en nydelig Cory! Så det frister veldig å kjøpe noen av Aquamanias om jeg kommer meg dit på et vis. Tog kanskje... men så er det penger til fisk også, da ;))

CW006 gjorde seg forresten utrolig godt mot eikeløvet, så flere enn 2 er jo egentlig et must!

I det øverste akvariet (avbildet), har jeg funnet ut at jeg bare må kutte ut sverdplantene. Der bor det nemlig et par ancistrus, og det ser ut til at disse gnager på bladene, så det nesten ikke blir noe igjen av dem! :p Derfor har jeg i høyre hjørne plantet noen små Hydrocotyle-stiklinger, som forhåpentligvis vil vokse seg store og fine.

Eikeløv får fort et akvarium til å se litt mer naturlig ut :)))Reolen med 2 x 132 liter. Det nederste akvariet har bare en midlertidig innredning, og en midlertidig fiskeløsning. Trioen med C. weitzmani, 2 C. oiapoquensis og 3 CW032 går her nå.Grunnen til at jeg har tid til akvarieskriverier i dag, er at jeg har FRI fra skolen! :-)

(Sist endret 25.11.2013 kl. 12:55 av Anders K )
 
Postet 25.11.2013 kl. 12:48
[Rapportér innlegg]
209  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
TEST; blir det bedre kvalitet på bildet om jeg forminsker det før jeg legger det ut? (Bildet krympes automatisk om det er over 500 piksler).

(Se innlegget over)

(Sist endret 25.11.2013 kl. 14:33 av Anders K )
 
Postet 25.11.2013 kl. 12:58
[Rapportér innlegg]
210  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Green Laser og Co har fått enda litt mer eikeløv i akvariet sitt i dag. Eikeløv er alltid suksess, de ser virkelig ut til å like det :-)

C. Green LaserEn C. vittatus hann :-)

(Sist endret 25.11.2013 kl. 18:16 av Anders K )
 
Postet 25.11.2013 kl. 18:14
[Rapportér innlegg]
211  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Et par-tre kveldsbilder... Corydoras adolfoi i dag igjen, men de fortjener det jo :-) Nå MÅ jeg snart skjerpe meg, og prøve litt seriøst på oppdrett av adolfoiene mine, siden yngelen ikke klarer å vokse opp der selv. Det betyr at jeg MÅ ta ut eggene om det skal vokse opp noen. Og jeg vil gjerne ha større gruppe, så...
En del av gjengen... mangler et par bare :-)
(Sist endret 25.11.2013 kl. 22:02 av Anders K )
 
Postet 25.11.2013 kl. 22:00
[Rapportér innlegg]
212  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Etter hva jeg har forstått så må de da fores med nyklekket artemia for å vokse opp da de er vanskelig å få til å spise annet for i starten. Når de går sammen med andre coryer fks. de voksne som spiser annet for så tar de lettere etter de.
Bare et tips hvis du vil ta egg ut og prøve på den måten.

Jeg har aldri besvisst hatt oppdrett på Adolfoi ,kun vært takknemlig for de som har vokset opp i foreldrekaret. Det blir jo aldri store kull da ,men en og annen blir det da selv om det hadde vært ønskelig med flere.

 
Postet 25.11.2013 kl. 22:43
[Rapportér innlegg]
213  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg har hørt dette med at adolfoi er litt sære på fôret. Men det er fullt mulig at eggene blir plassert i et blandingsakvarium, om jeg får frem noen andre yngel da :)

Men det kan vel hende at de aksepterer mikroorm? Hmmm... syntes det er rart om de ikke gjør det, men det er jo ikke godt å si.

Jeg også hadde håpet at det skulle bli en større gruppe av seg selv, men tydeligvis klarer ingen yngel seg i artskaret. Så da må jeg vel "hjelpe til" da :-)

 
Postet 25.11.2013 kl. 22:51
[Rapportér innlegg]
214  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Jo det er godt mulig de aksepterer mikroorm,det er jo levendefor det og. Hvis de også går sammen med annen yngel så tror jeg det vil hjelpe godt på.

 
Postet 25.11.2013 kl. 22:59
[Rapportér innlegg]
215  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
sitat av Anders K:
Jeg har hørt dette med at adolfoi er litt sære på fôret.


Spør Kaja.......

 
Postet 25.11.2013 kl. 23:14
[Rapportér innlegg]
216  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Jeg har fóret adolfoiyngel med microorm som startfór flere ganger og det fungerer bra det, har heller ikke merket at de må ha yngel av andre arter som selskap for å vokse opp. Plukk egg du Anders og lykke til med oppdrettet :)

 
Postet 25.11.2013 kl. 23:19
[Rapportér innlegg]
217  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Takk for innspill! Mest sannsynlig blir det nok til at jeg i første omgang bare "slenger" eggene ned i en annen 85 liter jeg tenker å bruke som oppvekstkar, men da vet jeg iallefall at noen har brukt mikroorm med suksess :-)

Får se om adolfoiene vil leke en dag da, så skal jeg ta ut eggene.

 
Postet 26.11.2013 kl. 15:22
[Rapportér innlegg]
218 Adolfoi yngler

Kaja
Medlem female.gif
Fra: Sarpsborg
Dette klarer du da fint Anders!
Jeg bruker også micromark som hovedfor men oxo masse annet sånn at de kan velge litt hva de har lyst på.
Noen ganger blir de klekket alene, andre ganger sammen med andre cory arter men alltid med reker.
Hadde best oppvekst når de klekket sammen med grenmalle yngler av en eller annen merkelig grunn.

En skal ikke skremme vannet av fisken...
 
Postet 26.11.2013 kl. 19:58
[Rapportér innlegg]
219  

Pål sine fisker
Medlem male.gif
Fra: Førde
Har og god erfaring med mikroorm til adolfoi yngel. Pluss avskallet artmiaegg etterhvert.
Pål

 
Postet 26.11.2013 kl. 20:51
[Rapportér innlegg]
220  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Takk for oppbackingen, adolfoiene leker og legger egg i dag :) Og til det følger en liten historie... til skrekk og advarsel :p

Jeg holdt på med et vannbytte i den øverste 132 literen, og faren min kom i døra når jeg hadde begynt å tappe vann opp igjen i akvariet. Han lurte på ett eller annet, og han vet alltid hvor han finner meg; rommet mitt, eller akvarierommet :-)

Men C. adolfoi holdt jo på med lek og egglegging rett foran nesa våres, og jeg pekte på akvariet og han begynte å le litt når han så de morsomme bevegelsene. Men jeg fant ut det, jeg, at jeg skulle benytte sjansen til å vise han litt hvordan det foregikk. Og akkurat da fikk vi se en T-posisjon, og jeg forklarte hvordan det fungerte. Han stod og så ut som han hadde funnet ut at han hadde en hemmelig sønn eller noe... ;-)

Jeg stod iallefall en stund og skravlet om befruktning og egglegging imens vi så på det de drev med. Og akkurat når et par fisker hadde tatt en T-posisjon og skulle til å lete etter sted å finne egget, hører jeg det... *SPLÆSH*. Ooops! Jeg holdt på med vannfylling også, jeg, men DET hadde jo jeg glemt når jeg stod der og holdt biologiforedrag for fatter'n! Jaja. Jeg merket det lynkjapt og det ble egentlig mindre vann enn det hørtes ut som - så ingen skade skjedd. Men jeg kunne faktisk glemt meg bort og gått ut av rommet da, for jeg hadde helt glemt hele akvariet...


Beskjed til alle; IKKE snakk om ting som engasjerer deg når du tapper vann i akvariet! ;-)

 
Postet 27.11.2013 kl. 19:30
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 25 »