Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Kjetil L © Erik Rørvik Andersen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Anders' akvarierom
Sider: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 25 »
321  

Donald
Medlem male.gif
Fra: Hordaland
Gratulerer med ny fisk, Anders :-)

sitat av Anders K:
Corydoras orcesi er i hus! :D
7 flotte, viltfangede eksemplarer. Store og fine :)

Dette er virkelig en nydelig art! Eg husker Jørn K. nevnte i en samtale at han hadde fanget denne enkeltvis i elva, og at det måtte bety at den var sterkt territoriell. Sikkert Jørn som har skrevet opplysningen på fiskeprofilen her også.?
Har du merket noe til stridigheter i karet, eller er den kanskje ikke noe verre enn langsnutede generelt? C. vittata klarte du jo til og med å drette :-)

Eg vurderer å gjøre om 2 stk. 375-litere fra rene L-mallekar til også å inneholde C-maller. Og da er C. orcesi en av få kandidater foreløpig. Andre forslag?

Haugaland AK-Guardians of Catfish-Poecilia Scandinavia
 
Postet 25.01.2014 kl. 19:30
[Rapportér innlegg]
322  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Morn Terje :-) Corydoras orcesi er en lekker art, ja, og jeg som har sansen for langsnutede arter liker utseendet veldig godt. De har jo fine tegninger i tillegg. Hos meg har de generelt vært veldig rolige hittil (mer nattaktive?), men de virker likevel til å være en lite sky art; de bruker ikke røttene jeg har dandert så fint :p Ligger heller ute i lyset.

Jeg kan bekrefte at ja - Corydoras orcesi er territorell, men jeg er egentlig overrasket over hvor lite de har vist dette hittil. Jeg har sett krangling, eller slossing. Litt jaging, samt at hannene liksom stod side om side og "dirret". Litt vanskelig å forklare, kanskje jeg kunne fått til et bilde en gang :-)
MEN - altså, så langt har jeg sett veldig lite territorell adferd. Forundrer meg nesten litt :) Likevel har jeg en mistanke om at det blir mer etterhvert. Og, siden jeg, som du nevnte har drettet C. vittatus, har jeg erfart en ting; hannene blir mer territorelle i lekstiden. Ihvertfall var det slik hos disse, og jeg tror det er grunn til å tro at dette gjelder Corydoras orcesi også :-)

En annen ting jeg må nevne, som jeg aldri har sett hos Corydoras før; hannene lager seg groper! Jeg har faktisk lest det at hannene kan lage seg slike "groper" i sanda som tilholdssteder. Og for noen dager siden oppdaget jeg at et par hanner her hadde gjort det samme. Den ene hadde kostet vekk sand og laget en grop under en stein som stod på skrå inntil en trerot. Og etter det har det vært en fisk i den gropa stort sett hele tiden (antar det er den samme), og den har ikke blitt glemt og gjengravd. Neida - det virker faktisk til at det er en av hannene som har funnet sitt tilholdssted der, og likt seg så godt at den har blitt! Meget interessant adferd, jeg liker spesielle Corydoras ;)

Her er hannen i gropa si...


Når det gjelder 375 literene syntes jeg (ikke overraskende) at det var lurt å holde Cory der også, i tillegg til mallene :p Og forslag, tja... hva slags Corydoras liker du, da? Og vil du ha en eller flere arter i hvert kar? Personlig kan jeg jo først nevne at jeg er glad i mange forskjellige arter, da, vanlige og mer sjeldne... C121, adolfoi, Nijsseni... de har veldig fint utseende, syntes jeg. Men du er kanskje "ferdig" med disse? Ikke sistnevnte, da; den er det veldig få som har, og den skiller seg veldig ut fra andre arter. Jeg har planer om å få de i lek ;) Eller har jeg og liker godt Weitzmani (som jeg vet du har/har hatt), oiapoquensis, venezuelanus og CW032... m/flere. Det er fisk med fint utseende, etter min mening. Men noen av disse har du sikkert tenkt på fra før...

Syntes å huske at du nevnte for meg på Sarpsborg-turen den gangen at du liker Cory som synes litt, og har litt synlige/spesielle tegninger. Hva slags temp. har du i de aktuelle akvariene? Har du sansen for de store artene, eller de som er små og "spretne"? :-) Det er jo mye fint å velge i, og du får noen fine grupper i slike akvarier :D


Herregud som jeg skravler meg bort når jeg først starter... :p Beklager, dette svaret til deg, Terje, ble nok lenger enn du trodde!

(Sist endret 25.01.2014 kl. 20:30 av Anders K )
 
Postet 25.01.2014 kl. 20:22
[Rapportér innlegg]
323  

Donald
Medlem male.gif
Fra: Hordaland
Eg liker lange, gode svar, Anders :-)


sitat av Anders K:
... være en lite sky art; de bruker ikke røttene jeg har dandert så fint :p Ligger heller ute i lyset. ... En annen ting jeg må nevne, som jeg aldri har sett hos Corydoras før; hannene lager seg groper!

Det er svært interessant å høre at de lager seg skjulegroper. At de ikke samler seg under eksisterende skjulesteder, men velger sitt egenproduserte skjulested tyder nok på en ganske så territoriell art til Corydoras å være, ja. Frister mer og mer, for adferden må utvilsomt være artig å observere.


sitat av Anders K:
Hva slags temp. har du i de aktuelle akvariene?

Nå ligger temperaturen på 29 grader, men med litt utskifting av L-maller tenker eg det ikke blir over 26 grader. Eg tenkte å holde 1 coryart i hvert kar, men eg er også åpen for 2. I disse karene vil eg helst holde coryer av litt størrelse.

Favorittcoryen min er C. robineae. Den holder eg sammen med Dianema urostriatum. Artene har helt lik hale, og holder seg sammen :-)
Av artene du nevner har eg holdt C121, adolfoi, weitzmani (holder), oiapoquensis og venezuelanus. Mulig eg kunne tenkt meg oiapoquensis igjen, men eg får se. CW032 er en spesielt nydelig art, så der må eg bare være tålmodig :-)

Haugaland AK-Guardians of Catfish-Poecilia Scandinavia
 
Postet 25.01.2014 kl. 22:00
[Rapportér innlegg]
324  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Donald:

Det er svært interessant å høre at de lager seg skjulegroper. At de ikke samler seg under eksisterende skjulesteder, men velger sitt egenproduserte skjulested tyder nok på en ganske så territoriell art til Corydoras å være, ja. Frister mer og mer, for adferden må utvilsomt være artig å observere.

Ja, det er ordentlig artig, faktisk :-) Det skiller seg veldig ut fra alt det andre artene jeg har, noe som er veldig positivt. Det er jo sånn, at det kan jo bli mye av samme adferdsmønsteret også når en holder mye av samme typen fisk...


Forresten; har du tenkt på C. seussi, evt. C. gossei? De har jo et særegent utseende, forskjellen på disse er jo snutene... Seussi har lenger snute enn Gossei (og blir muligens noe større, men er ikke sikker). De liker høye temperaturer, da.
Jeg har også hatt et godt øye til Corydoras narcissus i lang tid, men aldri fått tak i den. Men de er jo SVÆRE langsnuter, og har et kult utseende :-)
Condiscipulus er nydelig, men den er vel både sjelden og dyr... så ja, det er mye å velge i. Dessverre er mye av utvalget litt utilgjengelig ;)

Når det gjelder CW032... den er fin, men jeg har bare tre hanner :p Jeg skulle hatt en gruppe ungfisk her også nå (har avtalt kjøp), men det ble utsatt pga. sykdom, noe parasitter av en eller annen type. Jeg er jo egentlig blakk nå og vel så det (MYE fisk på kort tid), men jeg må vel bare ha disse... så får jeg bremse opp - lenge ;-) Ble mye på en gang nå. Moro, men dyrt. Jeg vet at det iallfall ikke blir drift i større skala i tiden fremover, det orker jeg ikke. 12-13-14 akvarier får være mer enn nok :)

 
Postet 25.01.2014 kl. 23:24
[Rapportér innlegg]
325  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
I tillegg til de 30 voksne/unge C121, har jeg jo også en gjeng med egenoppdrettede yngel :-) De er i forskjellige størrelser. De eldste er vel om jeg ikke husker helt feil ca. 8 1/2 uker, mens de yngste er fra egg lagt 11/1. Har ikke notert klekkedato... alle går i samme EB-boks nå, greit å ha de samlet. Mye mer praktisk :-)

Her kommer noen bilder av de små. De har egentlig fått litt kontraster i fargene (får mer svart i seg etterhvert), men det blekner liksom bort i perioder. Mest synlig om morgenen, faktisk. Men jeg ser at de eldste har mistet en del kamuflasje nå, de har en mye lysere kroppsfarge, og ikke så mye kamuflasjemønster :) En uke eller to, så tenker jeg at de har en del tegninger :-)(Sist endret 26.01.2014 kl. 13:31 av Anders K )
 
Postet 26.01.2014 kl. 13:27
[Rapportér innlegg]
326  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Et par bilder til innlegget over... fikk bare feilmelding når jeg prøvde å laste opp 3.

 
Postet 26.01.2014 kl. 13:29
[Rapportér innlegg]
327  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Fint å høre at alle C121 taklet reisen bra og kom til sitt nye hjem i god behold :) Lykke til med dem, Anders. Vet at de får beste mulige stell hos deg! :)

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 26.01.2014 kl. 13:58
[Rapportér innlegg]
328  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Jeg skal love å gjøre mitt beste :-) De suser rundt i flokk i 132 literen sin i dag, og ser ut til å være veldig happy for å være så mange som 30! :) Akvariet er et utrolig kult skue i dag! Bare en liten en jeg er litt bekymret for, men håper det går bra med den også...

Har ikke fått tatt noe særlig med bilder ennå, dessverre, men jeg kan jo slenge ut ett. Det er en av de unge fra deg, Mona. Bildet ble tatt i går rett etter at de ble sluppet ut, så de var vel litt forskremte og forvirret da :)

Takk forresten for posen med diverse tilbehør jeg fikk med meg, var mye jeg faktisk hadde bruk for der :-)

(Sist endret 26.01.2014 kl. 15:36 av Anders K )
 
Postet 26.01.2014 kl. 15:33
[Rapportér innlegg]
329  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Anders K:
Takk forresten for posen med diverse tilbehør jeg fikk med meg, var mye jeg faktisk hadde bruk for der :-)

Bare hyggelig :-)

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 26.01.2014 kl. 15:37
[Rapportér innlegg]
330  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Sukk.... Og jeg som har bare 4....

Har våte drømmer
 
Postet 26.01.2014 kl. 15:38
[Rapportér innlegg]
331  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Sissimor:
Sukk.... Og jeg som har bare 4....


Hmmm... jeg skulle meget gjerne vært behjelpelig med noen, jeg har jo en gjeng yngel gående. Noen av disse skal nok selges med tid og stunder (snufs), så jeg lar GJERNE noen komme til deg! :-) Det spørs vel hvordan vi skal gjennomføre det med tanke på transport, da... men, det hender jo at det dukker opp noen akvarister som kan hjelpe med sånt, som skal den veien eller noe! :)

 
Postet 26.01.2014 kl. 15:45
[Rapportér innlegg]
332  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Krysser virkelig fingrene for det Anders!:D

Har våte drømmer
 
Postet 26.01.2014 kl. 15:57
[Rapportér innlegg]
333  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Det hadde vært moro om de kom til Trondheim, så da er dette innlegget "kontrakt" for at du har forkjøpsrett på de jeg ikke skal beholde selv, hehe :D
Tror jeg må ha noen få egenoppdrettede sammen med resten av gjengen også, men jeg satser på at det blir noen som vokser opp, så du kan få deg en større gjeng :) Det blir jo en god stund frem i tid, for det er jo tross alt yngel på bare noen uker. Men plutselig er de ungdommer, og ikke barn...

Vi får håpe det kan ordne seg på et vis med transport av dem også, da. For det hadde virkelig vært moro om det havnet noen C121 fra meg hos deg :-)

 
Postet 26.01.2014 kl. 16:07
[Rapportér innlegg]
334  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
:D

Har våte drømmer
 
Postet 26.01.2014 kl. 16:39
[Rapportér innlegg]
335  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Så ble det en skikkelig god gjeng på deg Anders :)

Må si jeg savner å ha en så stor gjeng ,det er bare så utrolig flott å se på når de er så mange. Så håper mine gjør alvor og setter igang med "skikkelige " egg nå slik at jeg også kan få en stor flokk igjen.

 
Postet 26.01.2014 kl. 18:27
[Rapportér innlegg]
336  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Ja, det er litt av en flokk, og de fikk selvfølgelig et av mine to største akvarier, altså med målene 110x40x30 :)

Så du har ikke fått befruktede egg ennå, Sølvi? Rart. Men det går nok til slutt, plutselig er noen befruktede :-)


Sissimor; kom på en ting... hvis du har plass og ork til å fôre opp yngel selv, kunne vi gjort et forsøk (en litt "original" måte, he-he); jeg kunne sendt deg C121-egg pr. post? :D
Var jo en gang jeg sendte noen poser med planter til Mona, plukket ut fra diverse akvarier. Blant annet fra akvariet til stadig eggleggende Green Laser... så gikk det litt tid, så dukket det opp Green Laser yngel der hos henne :p Det betyr jo at det er mulig, iallfall! Hvor stor suksess det ville fått, er vel en annen sak, men man vet jo aldri :-)

Da er det jo ikke så vanskelig med transport heller... ;)

(Sist endret 26.01.2014 kl. 18:43 av Anders K )
 
Postet 26.01.2014 kl. 18:37
[Rapportér innlegg]
337  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jeg har sendt mose med C. panda egg i også, jeg! (Uten å vite det)
Vedkommende som kjøpte mosen av meg, hadde aldri hatt C. panda før, og spurte hva slags fisk jeg hadde i karet som mosen hun hadde kjøpt av meg kom fra. Det var C. panda sitt artskar, det. Og hos henne hadde det da poppet frem to fine småtroll av C. panda en dag noen uker etter at mosen kom i hus og ble lagt i karet hennes.

Tror eggene greier seg veldig fint gjennom postgangen, jeg, hvis de ligger f.eks. i noe klissvått og pakkes i en tett boks med lokk e.l. Usikker på hvor mye kulde de tåler da, så noe sånt er nok lurest å sende på vår og sommerstid.

Hvorfor ikke prøve Anders? Kanskje Sissimor får arten i hus på den måten, det hadde jo vært historisk kult, hehe :D

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 26.01.2014 kl. 19:17 av mona o )
 
Postet 26.01.2014 kl. 19:16
[Rapportér innlegg]
338  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Hørtes ut som et kjempespennende prosjekt! Har EB-boks hengende på surt kar i tilfelle til enhver tid jeg, så prøver gjerne :D

Men tror nok det bør bli litt mildere først...

Har våte drømmer
 
Postet 26.01.2014 kl. 19:39
[Rapportér innlegg]
339  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Sissimor:
Hørtes ut som et kjempespennende prosjekt! Har EB-boks hengende på surt kar i tilfelle til enhver tid jeg, så prøver gjerne :D

Så bra, kanskje det blir løsningen din for å få flere enn 4, Sissimor! Det hadde jo bare vært sååå kult å høre oppdateringer om hvordan det går med eggene (som forhåpentligvis blir yngel) jeg sendte vekk i posten :D

Jeg er enig med dere i at det er lurest å vente en stund, ja. Men de har jo lekt jevnlig lenge, så de fortsetter nok med det :) Det som er veldig kjekt nå er at jeg har mange flere hunner, dvs. flere egg... for forhåpentligvis kommer de nye også i lek om ikke så lenge, så...! ;-)

sitat av mona o:
Jeg har sendt mose med C. panda egg i også, jeg! (Uten å vite det)
Vedkommende som kjøpte mosen av meg, hadde aldri hatt C. panda før, og spurte hva slags fisk jeg hadde i karet som mosen hun hadde kjøpt av meg kom fra. Det var C. panda sitt artskar, det. Og hos henne hadde det da poppet frem to fine småtroll av C. panda en dag noen uker etter at mosen kom i hus og ble lagt i karet hennes.

Tror eggene greier seg veldig fint gjennom postgangen, jeg, hvis de ligger f.eks. i noe klissvått og pakkes i en tett boks med lokk e.l.


Så bra at det har skjedd flere ganger! Og ja, det virker som om de ikke er avhengig av å ligge i flytende vann for å utvikles, faktisk. Men egget er vel såpass tett og beskyttet, da, at det ikke trengs :) Kanskje de kan legges forsiktig inn i vått papir e.l, for eksempel. Får tenke nøyere på det en stund. Men jeg er litt gira på å prøve det der, så jeg tror vi satser på det etterhvert, Sissimor! :-) Genial løsning om det går, kanskje den nye metoden for å få seg nye arter som er langt unna...? :)

 
Postet 26.01.2014 kl. 19:57
[Rapportér innlegg]
340  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
C121 gjengen ser da ut til å like akvariet sitt :) Det er bra. Så det jeg venter på nå, er noen egg snart...! ;-)

Her er et par bilder, tatt i går kveld.


(Sist endret 27.01.2014 kl. 16:29 av Anders K )
 
Postet 27.01.2014 kl. 16:27
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 25 »