Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © -mette- © Kjell-Vidar Kleiva
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Anders' akvarierom
Sider: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 25 »
421  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Mange oppdateringene her blir det ikke nå lenger. Men har ikke stort på hjertet når det gjelder fisk og akvarier, ikke mye som skjer, så da dabber det ut. Men etter å ha sittet her inne og skrivd i snart 5 år eller noe, er det vel på tide at jeg også forsvinner litt ;)

I dag har det vært en del sjauing. Vannbytter, filter-rens, litt rydding (trengtes!), og faktisk litt eggplukking. Corydoras adolfoi har lagt ganske mye egg i kveld/natt, og jeg har plukket 19 hittil. Og det ser faktisk ut til at det skal bli enda flere! Nærmer seg vel nesten rekord :-) Pangstart på lekssesongen, kan man vel si. Eggene er lagt i en Breeding Box, så nå er det bare å håpe på at mesteparten er befruktet. Adolfoiene mine har nok pleid å være flinke sånn sett, men litt uforutsigbart er det nå, i starten av sesongen.

I samme kar går jo nå C. weitzmani, men ingen egglegging er observert fra deres side enda.

Gule termometere som har falt ned fra glasset er alltid så fint på bilder :p


Egg i EB-boks...Ellers så har jeg satt filter i og fylt en 85-liter med kaldt vann i dag. Jeg har planer om å ta ett av mine nå 5 resterende akvarier til noe ganske nytt og spennende for meg; Apistogramma. Jeg trenger nok litt variasjon fra Corydoras nå, tror jeg, og jeg har vært fascinert av Apisto lenge. Så, på tide...! Nå gjelder det bare å få tak i en art jeg kune tenke meg, da. Karet er ganske klart, som sagt :-) Mangler innredning, men jeg er så flink til å ta ting på sparket :p

Prøver å stabilisere meg nå, med tanke på antall kar og arbeidsmengde. Dette må jeg nesten bare gidde, syns jeg. 5 akvarier i fornuftig størrelse er jo null og niks i forhold til før. Og bare 3 av dem har fisk nå! Jeg har nå 2 x 85 liter og en 54 liter samlet i en reol, og 2 x 132 litere med spesialmål i den andre. 54 literen er tom, og blir vel etterhvert brukt til eventuelle oppdrett og sånt, hvis det skulle bli nødvendig... og erfaringsmessig, så blir det faktisk det, ja :p
Så, det er ganske mye ledig plass i det rommet nå, er jo bare en halv vegg som er i bruk plutselig. En viss forandring, ja...


Og her er 85-literen nederst i reolen, satt opp til ære for Apistogramma (tror jeg!)

(Sist endret 15.11.2014 kl. 01:20 av Anders K )
 
Postet 15.11.2014 kl. 01:15
[Rapportér innlegg]
422  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Så fint at du holder litt liv i tråden, og det er nok smart å skaffe seg noe annet enn bare cory, forandring fryder. Lykke til med adolfoieggene :)

 
Postet 15.11.2014 kl. 01:52
[Rapportér innlegg]
423  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Tror nok det du sier der er sant, Rita. Tror kanskje jeg bare har godt av å ha NOE annet enn Corydoras å se til, har jo nesten ikke hatt noe annet på flere år :) Og det kan jo være at det ble litt ensporet i lengden. Det er nok lettere å gå lei, også, hvis alle fiskene har omtrent "samme" adferd. Så noen andre fisk enn Cory i et av karene kan nok bli interessant! :-)

Adolfoi-eggene som jeg plukket i går kveld og utover nattetimene ser ikke så verst ut, tror jeg, men det er litt vrient å bedømme det enda. Må nok la de få litt mer tid på seg, så kan jeg få en litt mer sikker oversikt. Tar ikke gledene på forskudd...!

Blir det noe av alle disse, da, bare for å se på det aller beste resultatet som er mulig, kan det hende at jeg må selge unna halvparten. Det ble 23 egg til slutt, og jeg kan nok ikke få plass til alle i en 85 liter, hvor det fra før går ca. 18-20 Coryer :p Da måtte jeg isåfall vurdert å kvitte meg med Venezuelanus, som går i den øverste 132 literen. Da kunne jeg fått plass til en kjempefin gjeng... men jeg tror nok ikke det blir løsningen. Men det er uansett ganske langt frem i tid, så vi får sjå hva som skjer :-)

Jeg har heldigvis microormen klar, iallfall :D


Tok noen fiskebilder i går, så slenger med et par fra C121-gjengen min, som jeg håper på noen egg fra i løpet av helgen...


(Sist endret 15.11.2014 kl. 12:46 av Anders K )
 
Postet 15.11.2014 kl. 12:44
[Rapportér innlegg]
424  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Bare såååå søte disse C-121 :)

Så fint at du oppdaterer litt Anders og at det har begynt med lek og egglegging.

Apistogramma er jo veldig fascinerende fisker så skjønner godta t du vil prøve deg på de. Har hatt noen varianter selv for mange år siden ,mulig det kommer noe her igjen og, hvem vet ;)

 
Postet 15.11.2014 kl. 16:12
[Rapportér innlegg]
425  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg er fortsatt helt enig i at de er flotte, disse Corydoras sp. C121, ja! :D Maske-Coryer generelt er jeg nok glad i. Men C121 og adolfoi er jo til å smelte av... ;)

Fant noen egg fra C. venezuelanus i dag også. Disse har startet sesongen, og utrolig nok har flere yngel klart seg i dette karet...! Veldig rart, syns jeg. Venezuelanus-yngel har nok aldri klart seg her før, men nå har noen klart det i et akvarium med ca. 30-35 andre fisk...

Nye fisk i dag; Apistogramma agassizii! Var en tur i nabobyen Kongsberg i dag, delvis for en kjøretur (øvelseskjøring), og delvis for at jeg skulle innom Biltema og en dyrebutikk. Og da kjøpte jeg de to siste Apistoene på den dyrebutikken jeg var innom, Zoobua. De ser nok en smule medtatte ut, men jeg håper at de med godt stell, rette forhold og fred og ro blir friske som fisk!
Jeg HÅPER at jeg nå fikk tak i et par... det ser absolutt sånn ut, men jeg har lært at man aldri skal være så sikker ;)
Dette blir spennende! Nå har jeg plutselig ikke ledig plass mer! Hurra! He-he :-)


Bilder kommer senere...

(Sist endret 15.11.2014 kl. 18:02 av Anders K )
 
Postet 15.11.2014 kl. 18:02
[Rapportér innlegg]
426  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ja der kan du bare se :)

Grattis med nye fisker ,de ser kjempefine ut ,håper det kommer bilder etterhvert.

 
Postet 15.11.2014 kl. 18:38
[Rapportér innlegg]
427  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Takk Sølvi, men dette gikk ikke så veldig bra.

sitat av Anders K:
De ser nok en smule medtatte ut, men jeg håper at de med godt stell, rette forhold og fred og ro blir friske som fisk!


Var spent når jeg gikk ned for å sjekke tilstanden i dag, og jeg krysset fingrene for at det skulle stå bra til med mine to nyeste. Ser ingen av de to som skrur på lyset, men det var ikke spesielt overraskende. Ikke er de store, og de gjemte seg litt bort i går.

Men når jeg tar fram lommelykta og lyser under filteret ser jeg en fisk som ligger der, stein dau... det var (den antatte) hannen, som igrunn så litt tynn og puslete ut. Men optimistisk som jeg gjerne er regnet jeg med at rent vann og litt god mat skulle gjøre susen. Men nei, det var feil dessverre.
Det verste var at jeg syns den kom seg litt i går og fikk finere farger, men når jeg prøvde å fôre litt med mygglarver så det ikke ut til at den var interessert i mat, egentlig. Hunnen, derimot, fattet ganske raskt interesse for maten. Hun er i live og ser ganske bra ut i dag, heldigvis. Hun er i en annen forfatning enn hannen. Har var tynn og hadde egentlig ikke så fine finner, man kunne se at han ikke følte seg helt bra, hunnen er feitere og ser mer vital ut. Så jeg håper hun holder ut!


Heldigvis, da, er vel ikke dette noen sjelden Apisto-art, og jeg har nok muligheten til å få tak i en ny hann. Men det var skikkelig surt, da! Æsj. Jeg håpet det skulle gå bra...

(Sist endret 16.11.2014 kl. 11:35 av Anders K )
 
Postet 16.11.2014 kl. 11:34
[Rapportér innlegg]
428  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Sitter og surmuler litt etter tapet av hannen, men jeg får bare fokusere på å finne en ny hann til Fru Agassizii, den stakkars enken som bor alene i 85 literen nå.

Hun ser relativt frisk ut i dag, som nevnt, og har kommet bort til glasset og glodd litt på meg i dag ;)

(Sist endret 16.11.2014 kl. 12:27 av Anders K )
 
Postet 16.11.2014 kl. 12:26
[Rapportér innlegg]
429  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Veldig vakker, Anders ! Hun fortjener å få en flott hann å leke med.

Det er alltid leit å miste fisk, men nykommere har vel generelt en mye større risiko enn "innkjørte" fisk. Iallfall er det slik her...ikke alltid de kommer seg. Man vet ofte lite om hva de har vært gjennom. Fikk 5 Brochis hjem her for en uke siden, og de var ganske skranglete og bleke. Den som så verst ut klarte seg ikke, men de fire andre har hatt en flott formøkning :-)

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 16.11.2014 kl. 13:03
[Rapportér innlegg]
430  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Usj så leit da Anders ,men når først skulle gå så galt så håper jeg du finner en ny mann til henne ganske fort.

 
Postet 16.11.2014 kl. 13:38
[Rapportér innlegg]
431  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Fryktelig trist, så jeg iler til med trøst. A agassizii har temperament og passer plassen sin, at hunnen får summe seg, velge kokosnøtthule og ominnrede litt i eikeblader og mose før du slipper en sprek herremann i hus er bare bra! Det er ikke usannsynlig at den lille damen har jaget ham oppunder armaturet fordi hun var sterkest...

Men før du blir helt skremt - hr A agassizii her er enda rarere enn hr A barlowi, det er nesten umulig å få gjort rent fordi han skal inni hånda mens jeg "støvsuger", og mat er ikke mat uten at han blir strøket over ryggen. Av meg, husets herrer får ikke lov til å putte fingrene i vannet engang. Artig fisk...

 
Postet 16.11.2014 kl. 20:34
[Rapportér innlegg]
432  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Sølvi Gullaksen:
Usj så leit da Anders ,men når først skulle gå så galt så håper jeg du finner en ny mann til henne ganske fort.


sitat av SilverShaded:
Veldig vakker, Anders ! Hun fortjener å få en flott hann å leke med.

Det er alltid leit å miste fisk, men nykommere har vel generelt en mye større risiko enn "innkjørte" fisk. Iallfall er det slik her...ikke alltid de kommer seg. Man vet ofte lite om hva de har vært gjennom. Fikk 5 Brochis hjem her for en uke siden, og de var ganske skranglete og bleke. Den som så verst ut klarte seg ikke, men de fire andre har hatt en flott formøkning :-)


Jeg skal gjøre mitt beste for å finne en ny mann til Frøken Agassizii. Det er bare å dra rundt og finne den rette nå, altså ;)

Godt at iallfall 4 av 5 klarte seg av de flotte Brochis'ene, SilverShaded! Sant som du sier, de kan ha vært igjennom mye rart. En Apisto lå faktisk død på bunnen når jeg kjøpte disse, men tenkte at det sikkert på grunnet dårlig vann og stressende omgivelser, noe som jo kan ha stemt. Dessuten skulle jo mine gå i artskar, uten fare for å smitte andre.


sitat av Linda W:
Fryktelig trist, så jeg iler til med trøst. A agassizii har temperament og passer plassen sin, at hunnen får summe seg, velge kokosnøtthule og ominnrede litt i eikeblader og mose før du slipper en sprek herremann i hus er bare bra!


Bare å se innlegg fra deg i forumet her og tråden min er jo trøst nok i seg selv, Linda! Det var hyggelig å se deg her inne igjen. Har ventet på deg. Måtte det bli oftere! ;)
Jeg syns jammen du kan oppdatere litt i din egen tråd også nå, så vi får litt oppdatering på hvordan det står til i din akvarieverden...!

Godt å høre at hunnen klarer seg litt alene, regnet ikke med at det ville bli noe problem, men godt å høre at hun har godt av "alene-perioden" likevel :-)

Jeg må si at jeg syns hun er utrolig sjarmerende, da, hun er ikke redd for meg og hun har allerede lært seg at plastpipetten betyr mat. Foreløbig betyr den faktisk røde mygglarver, for det er det hun har hatt lyst til å spise foreløbig, og hun har fått slippe å smake på så mye annet. Prøvde med diskusgranulat. Hun smakte litt og tygde litt før hun bestemte seg. "Nei takk", og ut med det :p

Utrolig fascinerende adferd du beskriver! Jeg tror jeg liker Apistogramma, jeg ;-) Og jeg skjønner ihvertfall hvorfor folk faller for disse dvergciklidene. De er jo både flotte, og de har jo en utrolig fascinerende adferd :-)

(Sist endret 16.11.2014 kl. 22:23 av Anders K )
 
Postet 16.11.2014 kl. 22:18
[Rapportér innlegg]
433  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Kjedelig med apistohannen men det er slikt som skjer. Støtter Anders Linda, vi vil gjerne se mer av deg her på forumet :)

 
Postet 16.11.2014 kl. 23:55
[Rapportér innlegg]
434  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
sitat av Linda W:

Men før du blir helt skremt - hr A agassizii her er enda rarere enn hr A barlowi, det er nesten umulig å få gjort rent fordi han skal inni hånda mens jeg "støvsuger", og mat er ikke mat uten at han blir strøket over ryggen. Av meg, husets herrer får ikke lov til å putte fingrene i vannet engang. Artig fisk...


Kan man i det hele tatt forstå hvorfor ikke nesten alle akvarister har flere gjenger med Apistogramma?

Veldig hyggelig å se livstegn fra deg Linda. Det har vært så lenge siden at jeg ikke torde etterlyse deg i fall jeg skulle trampe opp i noe jeg definitivt ikke skulle trampe opp i. Antar at du har hatt mye å stå i med - virket som du har etablert eget firma.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 17.11.2014 kl. 13:55
[Rapportér innlegg]
435  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Sigmund - ex 530:

Veldig hyggelig å se livstegn fra deg Linda. Det har vært så lenge siden at jeg ikke torde etterlyse deg i fall jeg skulle trampe opp i noe jeg definitivt ikke skulle trampe opp i. Antar at du har hatt mye å stå i med - virket som du har etablert eget firma.


Jammen ble det med det ene livstegnet der, da! :p Vi får håpe det blir flere ganske snart. Men det høres jo ut som om Linda har litt å gjøre hvis hun faktisk har etablert firma, da. Regner med at det er en del ting å gjøre i forbindelse med det...

___________________

Adolfoi-eggene klekker i dag! Jeg må si det er litt hyggelig og artig å ha bittesmå Corydoras-yngel i EB-boks her igjen. Og ekstra hyggelig når det er en så flott art som Adolfoi, som jeg ikke har drettet ordentlig før. Har liksom aldri... fått meg til å plukke eggene, og fôre opp en gjeng :p Også pleier de å legge såpass få egg om gangen. Men denne gangen her må det nesten ha vært rekord, med 23 egg!

Har bare telt 4 yngel til nå, men flere ser ut til å skulle klekke snart :-) Dessverre har noen av eggene blitt hvite og dårlige etterhvert, men flesteparten ser fine ut. Så det blir spennende å se hva det blir av dette! Har mikroormen klar, så da er det bare å starte fôring om et par-tre dager.

(Sist endret 21.11.2014 kl. 19:40 av Anders K )
 
Postet 19.11.2014 kl. 15:57
[Rapportér innlegg]
436  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Anders K:
Også pleier de å legge såpass få egg om gangen. Men denne gangen her må det nesten ha vært rekord, med 23 egg!


Bare for en kjapp update...


Dessverre gikk det ikke så bra som jeg håpet på - de fleste eggene ble hvite etterhvert, faktisk, med halvveis utviklede yngel inni, dessverre :( Det var litt surt.

Noe annet som var litt surt, var at det virker som om flesteparten av ynglene som faktisk kom seg ut av egget i live, har rømt ut av boksen...! Jeg har ikke sikret den godt nok! Det har skjedd før også, men denne gangen sikret jeg med en svart svamp, som jeg har gjort nå de siste gangene. Men den er nok ikke finporet nok... for når jeg dro svamp-biten ut, svømte det yngel ned i EB-boksen igjen. De hadde sittet fast i porene. Og noen må vel ha kommet seg helt ut... merkelige greier. Har dette skjedd med C121- og venezuelanus-yngel også, tro?

Men, jeg fortviler ikke for ille... det ser ut som om jeg får ny sjanse ganske snart, Adolfoi og Weitzmani er i full fart i 85 literen sin i dag :) Særlig adolfoi. Ikke overraskende, da, Weitzmani'ene er litt treige. Men forhåpentligvis starter de opp med en ny egg-sesong snart, de også ;-)
Har sikret EB-boksen med en sånn medfølgende plast-rist nå, og håper den er finporet nok. Og BAK den igjen er denne svampen... kommer de ut nå, ja, da gir jeg opp hele prosjektet! He-he!

(Sist endret 21.11.2014 kl. 19:42 av Anders K )
 
Postet 21.11.2014 kl. 19:37
[Rapportér innlegg]
437  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Noen bilder i kveld også, da :-) Corydoras weitzmani var fremme i lyset, alle mann, i kveld - så da passet det fint å fotografere dem litt.

Har ikke så mange arter å velge mellom når det gjelder bilder lenger, så det blir noe ensporig og mye av de samme artene. Men det er veldig flotte Coryer, da, så da gjør det jo ikke noe å vise mange bilder av samme artene! :D

Corydoras weitzmani er ikke de mest avbildede her i tråden gjennom tidene heller, da. Ufortjent - de er virkelig fine, syns jeg. En av de fineste, i mine øyne :-)
Glass-susing på gang...


(Sist endret 21.11.2014 kl. 19:59 av Anders K )
 
Postet 21.11.2014 kl. 19:58
[Rapportér innlegg]
438  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Weitzmaniene er bare utrolig flotte når de trives og får de fine kontrastene og fargene sine frem slik som her .

Håper du har fått sikret godt nok nå ,kjenner godt igjen dette med at yngel stikker av fra breedingboksen. Selv har jeg nå begynt en svart/ blåfiltermattebit som er litt for stor og presser den godt ned foran utløpet slik at det ikke noen åpninger der de kan stikker av.

Håper det lykkes deg denne gang Anders.

 
Postet 22.11.2014 kl. 00:03
[Rapportér innlegg]
439  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Mygglarvene først - røde og Apisto er lik trøbbel mener jeg bestemt å ha lest flere steder? Kun sorte i frossenform her, om hun ikke liker tørrforet spiser hun sikkert når hun blir sulten nok. Har også lest om levende mygglarver og noe fælt jeg ikke husker hva het som kanskje kan forklare disse mystiske dødsfallene mange har opplevd, så regntønnene har fått leve i fred i år. Kilder har jeg ikke plass til i hukommelsen om dagen.

Firma har jeg opprettet, men kun for å få betalt for et foto-oppdrag for Hobøl Kulturskole, de måtte ha orgnummer. Så det er ikke unnskyldningen, min mor kastet absolutt ikke en tråd i løpet av hele sitt liv så jeg rydder og sorterer knapper og glansbilder, og kaster skrot. Fordi det er gruelig mye og noe som kan vente til roligere dager rydder vi loftet her for å få plass. Kartong merket "Rot fra kontor 2011" for eksempel. Sukk. Har lært det hjemme...

Kommer sterkere tilbake og forteller om ikke så mye spennende i karene her, ryddefasen er snart over håper jeg :)

 
Postet 22.11.2014 kl. 22:25
[Rapportér innlegg]
440  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
sitat av Linda W:
Mygglarvene først - røde og Apisto er lik trøbbel mener jeg bestemt å ha lest flere steder? Kun sorte i frossenform her, om hun ikke liker tørrforet spiser hun sikkert når hun blir sulten nok. Har også lest om levende mygglarver og noe fælt jeg ikke husker hva het som kanskje kan forklare disse mystiske dødsfallene mange har opplevd, så regntønnene har fått leve i fred i år. Kilder har jeg ikke plass til i hukommelsen om dagen.


Hmmm, rart... jeg vet at noen er veldig "anti" røde mygglarver, men jeg må prøve å lese mer om dette med røde mygglarver og Apistogramma. Tok et søk på forumet og fant ingen innlegg om at det var farlig med en gang, men jeg har ikke sett så lenge ennå! :) Men for all del, er det farlig å gi røde mygglarver lar jeg selvfølgelig være... problemet er at den lokale dyresjappa her har et dårlig utvalg av andre typer frossenfôr, og jeg kan jo ikke ta frossenfôr over for store avstander...

sitat av Linda W:

Kommer sterkere tilbake og forteller om ikke så mye spennende i karene her, ryddefasen er snart over håper jeg :)

Godt å høre, Linda! Du har min medfølelse med tanke på ryddingen. Nå har jeg ikke opplevd det selv sånn sett, men moren min med søskenflokk rydder for tiden ut av boligen hvor mine besteforeldre bodde i 50 år... så det tar litt tid og krefter det der, ja.
Gleder meg til at du er "back in Linda-track" :)


______________

Noen av akvariene har fått litt eikeløv jeg hadde liggende fra i fjor. Skal se om jeg får plukket litt mer, er kjekt å ha.

En C121 innimellom eikeløvet var så fin der den lå, så den får få bli med i innlegget ;-)

(Sist endret 23.11.2014 kl. 13:37 av Anders K )
 
Postet 23.11.2014 kl. 13:36
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 25 »