Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Linda Widente © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Anders' akvarierom
Sider: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 25 »
441  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Røde mygglarver er ikke noe mere farlig enn annet frossentfôr. Jeg leste det her første gangen etter at Tom C hadde nevnt det, og det ble spredd videre av andre. Han sa, såvidt jeg husker, i ettertid at det ikke nødvendigvis var de røde mygglarvene sin feil i seg selv, men at de kan ha inneholdt bakterier pga feil oppbevaring e.l. Nå er dette noen år siden, så jeg kan huske litt feil, men jeg mener det var noe sånt.

Det er altså sannsynligvis noen som har vært uheldig med en porsjon røde mygglarver og opplevd fiskedød etter fôring, og så snakket videre om dette i etterkant på nett, og så har mygglarvene fått skylda. Men sannsynligvid er det kommet bakterier i beholdningen med mygglarver pga feilaktig oppbevaring og tining og så frosset igjen. Det kan skje underveis i et ledd fra produsent til grossist til butikk og til akvarist. Veldig viktig at slike ting ikke tiner, det vet vi jo, for da kan bakterier komme til og da kan det bli farlig for fiskene å spise.

Jeg har lest det samme fy-fy rådet om SVARTE mygglarver på nett, for "de blir VIRKELIG dårlige når de først blir dårlige", sto det.... Det er altså bare den enkelte akvarist sin mulige dårlig erfaring med noe som sprer seg og blir et rykte.

Skal man høre på alle disse ryktene om frossentfôr er det vel snart ikke noe som kan brukes :-)

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 23.11.2014 kl. 14:10 av mona o )
 
Postet 23.11.2014 kl. 14:09
[Rapportér innlegg]
442  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
sitat av mona o:
Skal man høre på alle disse ryktene om frossentfôr er det vel snart ikke noe som kan brukes :-)


Tror du har rett i det, Mona :-) Det er jo bevist at noen får allergiske reaksjoner av røde mygglarver, og jeg har hørt før at noen fisk ikke "tåler det"... men jeg har alltid på en litt arrogant måte oversett disse bekymringsmeldingene angående røde mygglarver, og fortsatt å være en "storforbruker" ;) Nå har jo ikke disse bekymringene angått Corydoras, da, som jeg i all hovedsak har brukt røde mygglarver til.

Men, heldigvis - den lokale dyresjappa pakker alltid mygglarve-platene inn i et tjukt lag med avispapir så de skal holde seg frosne. Så er det rett i fryseren her hjemme så fort som mulig. Så de får iallfall ikke tid til å tines :)


________________

Hah! Lyset i akvariene skrudd på - og jeg ser før jeg skrur på lyset en voldsom aktivitet i karet til Weitzmani og Adolfoi. Og jada, egglegging på begge artene. Så nå er Corydoras weitzmani i gang, de også! :-) Det var moro. Eggene plukkes og overføres til EB-boksen som henger på karet, så blir det nok Adolfoi og Weitzmani i skjønn forening... ikke lett å vite hva som er hva. Weitzmani-eggene er nok hakket større enn de til Adolfoi, så det kan jo hende jeg klarer å gjøre meg opp en mening om hvor mange det blir av hver. Og ynglene vet jeg ser ganske annerledes ut, iallfall.

Jammen er det litt moro med egg og noen småtasser igjen :)


Ung Weitzmani fra forrige oppdretts-periode

(Sist endret 23.11.2014 kl. 14:29 av Anders K )
 
Postet 23.11.2014 kl. 14:24
[Rapportér innlegg]
443  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Så gøy da Anders , kjekkt å holde på med slikt i vinterhalvåret :)

 
Postet 24.11.2014 kl. 12:16
[Rapportér innlegg]
444  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Ja, Sølvi, det er veldig hyggelig med litt yngel å se til i høst- og vintermånedene!

_________________________


Her om dagen (noterte ikke, så da er det glemt hvilken dag det var) la C121 egg. Mange! Plukket nesten 60 egg den dagen, tror jeg... neste dag var mange ubefruktede, men til gjengjeld hadde det kommet en ny dose, så det var bare å plukke igjen :) Og i går plukket jeg noen, også. Så nå har de vært flinke. Ser ut til at den gruppa er i gang nå, så da håper jeg de fortsetter sesongen ut.

Men i dag har eggene fra den 1. dagen begynt å klekke, så det piler noen ballong-aktige yngel med diger plommesekk nedi der nå :) Det er ikke så mange som er ute av sitt trygge skall enda, riktignok, men de fleste kommer nok fortløpende i dag og i morgen, tenker jeg, pluss noen en annen dag.
Jeg har aldri plukket i nærheten av så mange egg fra denne arten før. Men så var det vel bare èn eggleggende hunn før også, da, nå er jo gruppen mange ganger så stor, og med flere hunner enn før :-) Og noen av hunnene er ganske svære, faktisk.

Tror kanskje det blir rundt 55 yngel, jeg, hvis alle som ser ut til å skulle klekke, klekker... et fint antall! Så nå har jeg gode sjanser for å klare et ordentlig vellykket oppdrett på denne yndlings-arten min. Jeg har jo plass til noen flere selv også, da ;-) Jeg har jo aldri hatt suksess med den arten her, de har ikke hatt lyst til å vokse opp hos meg. Også vokser de driiitseint, for å si det rett ut! ;)


Ellers er det noen få Adolfoi- og Weitzmaniyngel fortsatt, ikke mange av hver, men noen er da definitivt bedre enn ingen. Det er 3 Adolfoi'er som er eldre enn de andre, og når det kommer nyfødte sammen med yngel som allerede er noen dager gamle ser man virkelig hvor fort de utvikler seg :) De kunne hatt bedre apetitt, syns jeg, men de ser da ut til å vokse helt normalt, så de spiser nok det de trenger (fôres utelukkende med mikroorm nå i starten). Dette gjelder altså bare de 3 eldste, resten er fortsatt utstyrt med plommesekk.

Nå tror jeg at jeg har fått sikret begge yngelboksene godt nok, også, med en bit finporet svamp. Så nå unngår jeg forhåpentligvis småtasser som rømmer...!(Sist endret 29.11.2014 kl. 17:33 av Anders K )
 
Postet 29.11.2014 kl. 17:31
[Rapportér innlegg]
445  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Bra du har fått masse egg i fra de for som jeg har sagt til deg tidligere så er jeg litt usikker på om jeg har hanner igjen. Så om det er tilfelle er det fint om det kan være mulig å få tak i hos deg med til og stunder. Håper selvfølgelig at jeg har begge kjønn ,mine det skjer i hvert fall ikke noe med de :(

Lykke til med egg og yngel av div. slag :)

 
Postet 29.11.2014 kl. 18:54
[Rapportér innlegg]
446  

Black_Flys
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
hei igjen. Godt å se at det er liv selv om jeg har vært fraværende.
Litt for enkelt å bruke facebook. hehe
Ferie for tiden. Så god tid til fisk selv om jeg passer hund.
Som vanlig mange flotte corybilder.
Hvor langt unna Leif er du da? Han har jo masse apistoer.

Espen

Gøy med akvarium. Hekta. Starter i det små med 270*45
 
Postet 17.12.2014 kl. 15:37
[Rapportér innlegg]
447  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Nå var jeg fryktelig treig til å svare! Beklager, har klart å overse at jeg har hatt svar i tråden.

Men - GODT NYTT ÅR til de som titter innom! Ønsker folket her inne et gledelig år 2015.


Sølvi - jeg håper at det skal kunne ordne seg! :) Det er en fin gjeng små yngel her nå, og jeg ser i mitt siste innlegg her at de har rundet 1 måned. Supert! Det begynner jo å bli litt "størrelse" på de nå, og det er morsomt at jeg har såpass mange. Jeg tror nemlig det skal være rundt 30 stk. alt i alt, muligens litt i underkant, og det er jeg fornøyd med. Vokser de fleste av disse opp, kan jeg vel ikke ha plass til alle... selv om det selvfølgelig er fristende. Jeg skal iallfall kunne spandere noen hanner på deg, Sølvi! Hehe! Jeg kan "bytte ut" noen av de jeg har i den voksne gruppen også. Alle her burde være kjønnsmodne, så si ifra om det skulle bli aktuelt så kan jeg se om jeg får fisket ut noen hanner til deg! :) Da kan jeg erstatte noen av de som jeg har fra Mona's oppdrett med noen fra eget oppdrett. Er jo litt moro å ha noen som jeg har fôret opp selv her også.


Hyggelig å se deg her inne, Espen! Du må jammen meg overføre litt av aktiviteten din på FB til AF, syns jeg! ;) Liker ikke at FB-gruppene tar aktiviteten herfra, det må jeg jo ærlig innrømme, fordi jeg syns AF er så mye bedre på nesten alle måter...

Jeg bor vel... tja... en time eller noe unna Leif, hvis jeg skal gjette vilt. Så det er en mulighet for å få tak i noe der, men i første omgang tenkte jeg at jeg skulle få tak i en hann til den Apisto-dama jeg har her fra før av. Og det burde jo ordne seg, med tanke på at arten er vanlig i handelen :-)

 
Postet 03.01.2015 kl. 14:48
[Rapportér innlegg]
448  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Det høres veldig bra ut Anders ,kanskje det er noen i ditt nærområde som skal til Danmark før jeg skal over fjellet igjen til våren :)

Akvarister er for øvrig velkommen til å overnatte i vårt gjestehus hvis noen har lyst på en Danmarkstur ;)

 
Postet 03.01.2015 kl. 19:37
[Rapportér innlegg]
449  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå 1 år og 9 måneder (!) mellom oppdateringene i tråden min noen gang... ever :p Og siden jeg er innom daglig og prøver å bli bedre på det ettersom jeg fortsatt sitter som moderator her, kan jeg jo poste et innlegg i tråden jeg brukte aktivt i 6 lange år (medregnet de forrige, tilbakelagte kapitlene) ;)


Først kan jeg jo nevne at jeg har akvarier fortsatt, i enda litt mindre skala. Lysten på å drive med fisk har dessverre ikke steget i det hele tatt etter nedkutting. Jeg har 3 akvarier oppe og går, men nå har jeg planer om å ta ned en enslig 85-liter og sitte igjen med to akvarier i én reol; 2x132 literne mine, de jeg bestilte etter mål i 2013 når jeg flyttet inn i dagens akvarierom.

Cory er eneste jeg har, bortsett fra EN enslig apisto-dame, og akkurat de samme artene som jeg hadde sist jeg skrev her. Adolfoi, Weitzmani, C121 og Venezuelanus. Har planer om å sitte med et par-tre arter når jeg får ned et kar til. Egentlig har jeg lyst til å beholde kun C121 og ha en langsnut i det andre karet. Jeg savner Orcesi noe så grådig! Men det blir nok med drømmen, nye fisk får bli ikke-tema :-)

Det blir ikke mye "hobby" ut av akvariene lenger, dessverre. Kritisk lite tid brukes, og jeg har vurdert om det i det hele tatt er noe vits i å ha fisk når jeg bruker så lite tid på dem, i motsetning til før. Det medfører en del ekstra bekymring å ha ansvar for levende liv, som vi vet. Og har man ikke glede av det, er det best å være foruten et slikt ansvar.

Har lekt litt med tanken på å ha akvariene et annet sted i huset, så jeg automatisk hadde sett dem litt mer. Nå har det gamle soverommet blitt personlig oppholdsrom - senga er flyttet, og der senga stod kunne den ene reolen fått plass - og jeg slipper luftfuktighet i lungene! :D Det gikk jo på helsa løs å sove i samme rom som fem kar. Jeg sover forresten i mitt forrige akvarierom ;)

Uansett må jeg ta et krafttak og få gjort om karene med 3 1/2 år gammel innredning, få artene på plass der de skal og ikke minst; RYDDE. Selge unna tomme akvarier og sånt er kanskje ikke så dumt, og det som var akvarierommet er totalt ute av system pr. dags dato. En reol er faktisk solgt (3x98-literene). Ting slenger litt her og der, spesielt etter en oversvømmelse for noen uker siden. Jeg tappet vann i mellomlagringskaret mitt, som tar litt tid å fylle. Så jeg gikk og gjorde andre ting i lang tid og GLEMTE helt hva jeg egentlig drev med. Helt til jeg hørte lyden av susende rør i huset. Hvem tappet, når bare jeg var hjemme, liksom...? Vel, jeg tappet, og det hadde jeg jo gjort en stund. Jeg anslår at ca. 200 liter vann var utover laminatgulvet, som virkelig har fått gjennomgå. Det måtte jo bare skje. Takk og lov for at jeg kjøpte meg våtstøvsuger for noen måneder siden, for å få renset interiøret i bilen. Likevel, det var en j***** jobb og ingen trivelig opplevelse.

Ellers er det jo nå jeg burde vært akvarist. Jeg tok lappen i oktober -15, og har egen bil, dermed hadde det vært veldig lett å hente fisk og akvarier når jeg selv hadde ønsket, og dermed drevet en veldig fri hobby! :) Men etter å ha vært fiskeeier i sammenhengende over 7 (!!!) år og gjennom nesten hele tenåringsfasen, er jeg fast bestemt på at andre ting trenger mitt fokus fremover. Akvariehobbyen var absolutt alt jeg brydde meg om i perioder, og å sitte på akvarierommet og studere egglegging, ta fiskebilder og oppdatere trådene på AF en stor del av livet mitt nesten like lenge. Og fy, så moro det var! Så jeg tar meg selv i nakken, og vet at det er et kapittel som nå må legges tilbake til fordel for andre ting, som ble litt satt vekk i mange år :)


...men jeg savner det litt, da, når jeg mimrer og blar litt i gamle innlegg og ser bilder fra mitt lille Amazonas i Telemark... ;)

...eller når jeg ser bilder av sånne små tøffinger som dette. En ungfisk av Corydoras vittatus, som jeg drettet i 2012.Det ble MYE lenger enn det skulle. Men jeg blir så sentimental og "mimrete" når jeg først starter... :D


(Sist endret 26.09.2016 kl. 22:50 av Anders K )
 
Postet 26.09.2016 kl. 22:48
[Rapportér innlegg]
450  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Kjekkt å mimre litt ,kanskje til og med litt sunt ;)

Du er nok ikke alene om å være litt lei akvarieverden ,har det litt sånn jeg og. Men har gitt meg selv en lovnad om å fortsette utover høsten og vinteren i håp om at lysten kommer tilbake. Hvis ikke så kommer jeg nok til å kutte ut de fleste karene ,bare ha et "pyntekar "igjen. Men håpet er jo at lysten og overskuddet kommer tilbake igjen. Håper at det skjer for deg og.

Var i alle fall veldig kjekkt med litt oppdateringer Anders :)

 
Postet 27.09.2016 kl. 16:01
[Rapportér innlegg]
451  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Hyggelig å høre fra deg også, Sølvi! De fleste "gamle og gode" her inne har jo egentlig bare forsvunnet sporløst. Ganske trist, faktisk. Så hvis noen av de jeg sikter til leser dette; please, turn back! ;-)

Ikke noe hyggelig at du også har gått såpass lei, da. Jeg håper selvfølgelig at lysten tar seg litt opp for min del, men det blir ikke det samme som før. Nå kan jeg liksom ikke la interessen slippe seg helt løs igjen, heller, for jeg kan ikke la akvariehobbyen bli slik den var, med 13-14 kar i drift og meg selv helt oppslukt i stadig nye Corydoras-arter. Jeg er både student på heltid og har jobb på deltid, og etterhvert må jeg kanskje tenke på å flytte for å ta utdanning (tar et årsstudium nå). Og å da tenke på å avvikle over et titalls akvarier er virkelig grunn til å holde nivået nede. Så det er vel litt det som gjør akvarieinteressen "så som så". Jeg lar den ikke blusse opp igjen, det står for det meste på stedet hvil.

Veldig bra at du venter litt med å legge ned, Sølvi. Jeg håper virkelig du får gleden tilbake. Høst og vinter og kanskje egg i flere kar kan jo gjøre underverker! :) Og kanskje en ny, spennende Cory-art eller to?


I morgen har jeg fri - da blir det nok litt shopping av sand og planter så jeg kan få litt orden på karene her, håper jeg :-)

(Sist endret 28.09.2016 kl. 23:50 av Anders K )
 
Postet 28.09.2016 kl. 23:48
[Rapportér innlegg]
452  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ja det er veldig trist at de fleste av de gode ,gamle har forsvunnet ,facebook har vel en del av skylden tror jeg. Men er vel en del som har mistet gnisten og tenker jeg ,akkurat som oss.
Skjønner veldig godt at du ikke kan drive på som før ,høres ut til at du har nok å gjøre.

Selv tenker jeg at hvis jeg hadde fått til noe oppdrett igjen så hadde jeg fått litt mer interesse igjen. Men det har vært dårlig med det etter at vi flyttet til Danmark , så krysser fingrene for høsten og vinteren.

Akkurat nå holder jeg på å skifte ut to 54 litere da de jeg hadde ikke var så fine lenger. Blir litt inspirert av å innrede på nytt så håper det skjer med deg og når du får litt nye planter mm :)

 
Postet 29.09.2016 kl. 11:34
[Rapportér innlegg]
453  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg deltar ikke i akvariegruppene. Delvis i protest, men mest fordi det er utrolig dårlige greier. Mye, mye heller et aktivt AF! Trist at folk blir så fanget av Facebook-gruppene, men rask respons og at det er enkelt å dele alt mulig rart så alle ser det med en gang er vel det som trekker folk, vil jeg tro. De er jo utrolig lett tilgjengelige, selvfølgelig. Dessverre...!

Oppdrett har det ikke blitt mye av her heller de siste årene, Sølvi :) Jeg savner det når jeg ser tilbake i tråden. Faktisk så går det noen yngel rundt her i karet til C121, og det er veldig gledelig :D De har, nesten litt overraskende, lagt en del egg i flere måneder nå, og noen små klarer seg visst. Men jeg savner å drette noen arter jeg ikke har drettet så mye på før. Og pr. dags dato har jeg ingen. Så jeg vurderer å gå til innkjøp av noen spennende Cory'er og se hva jeg får til. Jeg savner som sagt Orcesi noe så grådig, jeg hadde jo nesten oppdrett på mine VF i 2014. Skjønner ikke hva som skjedde med alt av yngel jeg hadde der, egentlig. Jeg husker ikke helt hvorfor den arten bare forsvant hos meg (for jeg solgte dem vel ikke!?). Veldig trist. Det har jeg opplevd litt for mye av, og det er ikke alltid så lett å finne kildene til problemene.

Men, sånne sjeldne langsnuter er vanskelige å få tak i og som regel dyre når man finner dem. Så jeg får se hva som skjer :)

Har forresten tatt ut den nest siste reolen i dag. Reolen jeg opprinnelig hadde 6 stk. 85-litere i delte jeg i to for et par år tilbake, og i det siste har kun ett kar der vært i bruk, det inneholdt C. adolfoi. Det begynte å bli meget stusselig, og nå har jeg lagt ned det, flyttet 8 stk. adolfoi og satt inn en midlertidig 54-liter på et bord i steden. C. adolfoi venter foreløbig i et plastkar mens vannet skal bli temperert :-)

Dessverre ble det dårlig fangst mtp. sand og planter i går. Ingen av Biltema-butikkene jeg var innom i Eiker/Lier hadde. Også havnet jeg i køtrafikk og brukte masse ekstra tid når jeg tenkte jeg skulle innom en til, og da gadd jeg ikke innom mer enn en dyrebutikk etterpå. Og der var planteutvalget elendig, selvfølgelig...

Hell i uhellet har jeg masse gammel sand liggende i tørrlagte kar, så jeg får akseptere litt ekstra arbeid med å vaske gammel sand og bruke på nytt i 132-literne mine ;-) Da gjenstår bare en del planter.

(Sist endret 30.09.2016 kl. 18:10 av Anders K )
 
Postet 30.09.2016 kl. 18:09
[Rapportér innlegg]
454  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Er helt enig med deg Anders,hadde vært mye bedre med et aktivt Akvaforum ,facebook er ikke det samme. Men må jo innrømme at jeg bruker det selv da ;)

Savner og å være aktiv oppdretter ,er noe spesielt med disse små coryene. Skal prøve å få til noe i løpet av høsten ,vinteren. Håper du klarer å finne noen spennende arter som du fristes til å prøve på.

Har vært uheldig jeg og med å miste noen arter av uforståelig grunn ,fælt rett og slett.

Når det gjelder planter så kan du kjøpe privat ?

 
Postet 09.10.2016 kl. 14:13
[Rapportér innlegg]
455  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg er jo riktignok medlem i Corydoras-gruppene, men det blir ikke helt det samme. Der er det jo litt "internasjonalt" og en del interessant å se, som uansett ikke er mulig å få med seg på AF :) Men noen holder seg dessverre kun der også, og jeg skulle virkelig ønske de kunne vært aktive i forum også.


Jeg håper Coryene dine kommer skikkelig i siget på andre siden av dammen, Sølvi, og har selvsagt troen på det også ;)
Jeg er på jakt etter noe spennende fortsatt. For noen dager siden hadde jeg en skikkelig akvarieshopping-tur! :) En haug av planter førte til at en 54-liter og den nederste 132-literen nå er fulle av planter i sorte potter. Den øverste 132-literen er tømt, og planen er å ominnrede begge disse to karene og beholde de i drift fremover - i alle fall hvis jeg finner noe å putte i det som er tomt ;-) Hvis ikke er det jo nok med det ene i drift, sånn egentlig. Ingenting kult (nok) ble funnet på torsdag.

Denne uka har jeg også kvittet meg med nesten 30 Coryer... litt vemodig, mest befriende. Nesten hele gruppa med Corydoras venezuelanus, og Corydoras adolfoi-gjengen gikk ut i denne omgang. Alle til en og samme person - veldig enkelt, og veldig greit å tenke på at venezuelanus'ene får være i en så stor gjeng fremover også. Jo flere, jo bedre! Iallfall når det gjelder Coryer (med noen aggressive langsnute-unntak...)
Jeg har riktignok beholdt 7 små venezuelanus selv. De var litt for små til at de fikk være med, og siden 132 literen de gikk i nå er tømt er de plassert i en liten 30-liter jeg satt opp med sand og en mosedott. Der får de være en stund og få litt godt med mat, også tror jeg at de også blir solgt.

Så bortsett fra disse 7 har jeg kun én Cory-art igjen... nesten litt rart, om jeg skal være ærlig! Ikke så lenge siden jeg hadde adskillig mer :p Den siste gruppa er en gjeng Corydoras sp. C121. De må vel kunne sies å være favorittene, til tross for at jeg har hatt mye rart og sært i noen år :D

sitat av Sølvi Gullaksen:

Har vært uheldig jeg og med å miste noen arter av uforståelig grunn ,fælt rett og slett.


Veldig trist å høre, håper ikke du har mistet alt for mange sjeldenheter!

Du er dessverre ikke den eneste, og det er vel litt dette som har gjort at jeg har gått så lei etter disse årene med Corymani. Når jeg mistet gruppen med C. orcesi, for eksempel (og yngel fra disse), pluss sære, sjeldne C. nijsseni... da begynte gløden i meg å forsvinne. Har også mistet en del nå i tiden som har gått siden jeg skrev aktivt her sist. En god del C121 har dødd av grunner jeg ikke klarer å finne ut av. Har heldigvis en god del igjen også, altså, men det er så jæ**** å oppleve at sjeldne Coryer dør (og gjerne Coryer man har drettet selv...!) uten å ane noe om hvorfor. Ofte så er symptomene så diffuse at det er umulig å tolke dem.

Jeg har mistet mye fisk opp igjennom - det har jeg sett nå som jeg har bladd i trådene mine. Gruppen med C. vittatus mistet jeg jo også, forresten. Inkludert 6 egenoppdrettede ungfisk, som sannsynligvis er førstegangsoppdrett i Norge... det var surere enn jeg kan beskrive med ord, det også. Der forsvant jo 6 stk. helt sporløst.

Alt i alt, med mange nedturer er det kanskje ikke så rart interessen har falt. Og særlig det å ikke ane HVA som skjer når fisk dør gjør det veldig, veldig demotiverende å fortsette.


Så JA, med andre ord, jeg må innrømme at det er godt å ha mindre å bekymre seg for ;-) Selv om det som sagt er litt rart å bare ha en skikkelig gruppe Coryer her, må jeg si det er utrolig befriende og deilig å kunne slippe ansvaret det innebærer å ha to vegger med akvarier og fisk. Det var for det meste veldig moro den tiden det varte, men så strekker ikke tid og ork til lenger.
Nå er det jo litt positivitet pågående i de karene jeg fortsatt drifter; C121-gjengen har begynt å bygge seg opp igjen med yngel i karet ;) Det som er så utrolig er jo at de la egg i perioden flere falt fra, og de små har jo klart seg...! Er jo ikke rart man funderer litt.


(Sist endret 09.10.2016 kl. 21:35 av Anders K )
 
Postet 09.10.2016 kl. 21:34
[Rapportér innlegg]
456  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Anders K:
De fleste "gamle og gode" her inne har jo egentlig bare forsvunnet sporløst. Ganske trist, faktisk. Så hvis noen av de jeg sikter til leser dette; please, turn back! ;-)

Jeg titter innom i blant, faktisk, selv om jeg ikke alltid legger igjen spor etter meg eller skriver noe :-) Kan jo gjøre det her.0

Jeg skrev litt om mitt akvarieløse liv i min egen tråd for en tid tilbake siden, at jeg valgte å skille meg, og har flyttet inn i blokkleilighet. Bor nå inne i Oslo.

Her er det mindre plass, men samtidig... en gammel akvarist har alltid øye for ledig veggplass der et kar eller en reol KUNNE fått plass...! Jeg har sett at et lite område ved tv'en i stua KUNNE rommet en dobbel reol av ikke så altfor store akvarier :-)

Men det blir med tanken. Mye pga jeg bor alene og forsørger en tenåring, og har ikke lenger noen partner å dele alle regninger og utgifter til å bo og leve med. Alt betales av meg selv, ergo har jeg mye, mye mindre penger til overs til å bruke til hobbyer som akvarier.

En dobbel reol ville koste en del tusen for eksempel, for ikke å snakke om innredning, utstyr og fiskene! :) Det ville blitt kun Corydoras så klart, men nå som jeg ikke er gift lenger, har jeg heller ingen "fast sjåfør" som kan kjøre meg land og strand rundt for å hente attraktive arter eller sjeldne fisk jeg ønsker meg (selv har jeg verken lappen eller bil). Så det er flere ting som gjør at jeg ikke kunne drevet hobbyen på den måten JEG VIL. Og kan jeg ikke få den standarden og den måten jeg vil, så gidder jeg ikke ha akvarier :-)
Har vel strengt tatt ikke den helt store lysten til å stelle for akvarier lenger heller.

Jeg har også lagt merke til at aktiviteten inne på AF er lavere enn før, og man ser ikke mye til de gamle, faste medlemmene lenger. Det er synd, for det var en av mine store gleder med hobbyen før, det å kunne sitte og dele viten, tips, hendelser og aktiviteter innen hobbyen på nett hver dag.
Det hender jeg svarer på innlegg på noen av Corydoras-gruppene på Facebook, men det er ikke så ofte. Det blir ikke det samme, og det blir liksom ikke det fine miljøet det var her på AF i så mange år.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 10.10.2016 kl. 12:07 av mona o )
 
Postet 10.10.2016 kl. 11:59
[Rapportér innlegg]
457  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Hyggelig å se til deg da, Mona! Du var jo trygt sagt med på å dra aktiviteten opp her inne, så når du pluss flere aktive forsvinner er det klart det blir litt tomt ;) Ikke at jeg har vært noe bedre selv. Har hatt litt av hvert å tenke på det siste 1-2 årene, og da ble liksom akvariene litt glemt, og aktiviteten på AF avhenger gjerne litt av akvarieinteressen. Men jeg må prøve å holde meg litt oppdatert her så lenge jeg sitter som moderator. Som sagt, nå har jeg jo bestemt meg uansett for at akvariehobby skal oppta mindre tid enn før. Jeg har litt ungdomstid å "ta igjen" som ble lagt litt vekk når jeg bytta vann i ørten kar i stedet :D

Jeg så innlegget i tråden din, og skilsmisse er helt klart på godt og vondt. Uten at jeg har erfaring med det forøvrig :-) Men jeg kan tenke med at det tar tid å venne seg til en helt ny tilværelse hvor man liksom har dobbelt så mye å passe på kontra før - nesten iallfall. Så du får ta deg tid til å etablere deg skikkelig i leiligheten din, også håper vi at med tid og stunder ikke blir med tanken likevel, og at du vender tilbake i gammel ånd. Til en viss grad, iallfall! :D Og siden du bor så sentralt har du iallfall en del muligheter med bruk av kollektivtransport! Før jeg tok lappen selv misunte jeg ofte de som bodde i Oslo. Så mye kult på ganske kort avstand, liksom... både av butikker og folk med spennende Corydoras osv ;)

sitat av mona o:

Her er det mindre plass, men samtidig... en gammel akvarist har alltid øye for ledig veggplass der et kar eller en reol KUNNE fått plass...! Jeg har sett at et lite område ved tv'en i stua KUNNE rommet en dobbel reol av ikke så altfor store akvarier :-)


Jeg tenker å selge en reol med 6 x 85-litere (annonse ute!) - og etter at jeg kjøpte den for flere år siden fikk jeg høre at du eide den i sin tid, Mona :D Så jeg hadde liksom halve akvarierommet ditt hos meg en stund, med 85-litere og 98-litere fra deg, høhø :p
Neida, det er nok bedre å fortsette med en velfortjent pause. Det er jo ikke vits i å drive på bare for å drive på, og sånn har det jo blitt for min del også. Nok er nok, og da er det best å la være. En hobby skal jo være givende, ikke nødvendig arbeid som i tillegg koster penger når man ikke har råd :)

_________________________

I dag skal jeg egentlig ikke sitte på AF i det hele tatt, for jeg skriver på et essay i engelsk. I morra håper jeg at jeg kanskje kan bruke litt tid på akvariearbeid, kanskje få satt opp en av to 132-litere på nytt eller noe. Er litt gira på å få ting i orden, kjenner jeg! Kjøpte et par nye redmoor-røtter jeg tenkte å bruke, også har jeg egentlig mulighet til å rive ut et par gamle, innvendige bakgrunner fra noen 85-litere og bruke dem på nytt. Vi får se hva jeg finner på...

 
Postet 10.10.2016 kl. 13:07
[Rapportér innlegg]
458  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Mistet dessverre blandt annet hele gruppen min med Oiapoquensis og det var hardt. Min teori på dette ble at hadde brukt No planaria pga. hydra og tror vannet ble for "tett". Det var et hang-on filter på karet og tror ikke at det ble nok utluftning. Merket at vannet ble litt uklart og fiskene fikk problemer med gjellene. De blr apatisk og nesten ikke gjelleaktivitet. Så selv om det ble vannbytter så døde de ganske fort ,var trist og lei meg i evigheter.

Men en gledelig nyhet og ,i går lå Burgessiene egg og de ser fine ut så langt .Håper jeg klarer å få de klekket og til å leve opp. Har klart å samle bitte lite regnvann så tenker å bruke dette i håp om at det vil hjelpe.

 
Postet 10.10.2016 kl. 13:32
[Rapportér innlegg]
459  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Piiiip…! :-) Nå har jeg sittet og fulgt med litt i denne tråden i noen dager, uten å tørre å si noe. For dere er jo de «gamle, gode», mens jeg er en av de «nye, ikke fullt så gode». Jeg har lest mang en tråd på dette forumet siden jeg kom hit for et par år siden. Så dermed har jeg lagt merke til at det var ufattelig mye mer aktivitet her før. Og jeg har tenkt, litt misunnelig, at det måtte være veldig gøy (men kanskje litt i overkant tidkrevende??)! Jeg skjønner at dere savner det. Kanskje er det sånn at dere følte dere var blant venner, og når disse vennene er borte, så er det ikke noe moro å være her lenger. Alle de kule folka har forlatt festen… ;-) Samtidig som dere tydeligvis ikke er like dedikert til hobbyen lenger, noe som sikkert også gjelder mange som var her før. Og da er det jo helt naturlig at man ikke bruker så mye tid her.

Jeg håper i hvert fall at dere, og flere (både gamle og nye), fortsetter å komme innom her og bidra der dere gidder, sånn at ferskiser og gamliser sammen kan holde liv i Akvaforum! Akvaforum er et veldig fint forum, og det er virkelig synd hvis Facebook skal få legge dette dødt. Og så håper jeg at cory-/akvarie-gnistene deres tennes igjen – det er både hyggelig og spennende å lese om prosjektene til folk som har funnet sine «nisjer» og engasjerer seg fullt og helt i det :-)

 
Postet 10.10.2016 kl. 18:43
[Rapportér innlegg]
460  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Kuledrøm:
Piiiip…! :-) Nå har jeg sittet og fulgt med litt i denne tråden i noen dager, uten å tørre å si noe. For dere er jo de «gamle, gode», mens jeg er en av de «nye, ikke fullt så gode».


Jeg tror jeg har ordlagt meg og fremstått ekstremt uklokt i mine siste innlegg her... og det var, som vanlig, ikke meningen, selv om jeg ser det var lett å tolke slik :p PS! Jeg har fortsatt ikke fylt 19, så jeg kan jo ikke være gammel uansett hvordan man vrir og vender på det :D

Et forum som AF er jo avhengig av nye brukere for å overleve. Og heldigvis - nye brukere strømmer jo til og skaper aktivitet i forumet :) Jeg syns forresten det er veldig kjedelig å skrive tråd hvis bare de som har vært her i åresvis ser det jeg skriver, så det er trist at du følte det sånn, Kuledrøm. Men ja - de siste innleggene i tråden min har vært preget av sentimentalitet og mimring om gode, gamle dager. Jeg ser det, men jeg hadde tross alt over halvannet års oppspart sentimentalitet å legge igjen :p Og i tråden min har jeg stort sett skrevet det som har falt meg inn i åresvis... gammel vane er vond å vende...


Jeg ser jeg har skrevet om "gamle gode medlemmer" som om det var en spesiell gjeng folk jeg personlig likte mye bedre enn alle andre her inne, og det kan jo virke litt motsatt av hva jeg egentlig ønsker å stå for. Såklart, man har mer kontakt med noen og det har jo jeg også hatt, det blir jo gjerne litt "grupperinger" etter hva slags type fisk man driver med osv ;) Og jeg hintet nok litt til de jeg før hadde mye kontakt med i det jeg skrev. Og det er jo positivt i og for seg at man finner noen likesinnede å skrive med. Det skjer jo automatisk på et sånt forum. Men at jeg savner visse medlemmer som var her før betyr jo ikke at vi ikke trenger nye! :-)

Det jeg kanskje mente med "gamle og gode brukere" er egentlig mangfoldet og aktiviteten som til tider har vært større her inne. AF består av en god del folk som er aktive fortsatt, men det er litt færre enn før som er daglig innom og skriver interessante tråder, deler kunnskap om spesielle fisker etc. Jeg savner vel først og fremst aktiviteten vi hadde enda mer før, med andre ord - og det er jo menneskene på AF som lager aktiviteten :) Joda, mange av medlemmene som har forsvunnet var en veldig viktig kilde til aktivitet og kunnskap her på AF. Det er ikke så alt for mange igjen av de som er fast aktive her, uavhengig av hvor lenge de har vært medlemmer. Det har vel, i mine øyne, kanskje vært en økende tendens til folk som er innom for å stille et spørsmål eller to, og etter det forsvinner de... og uten de som kommer og BLIR her får jo ingen svar på spørsmålene sine heller!

Så, kort oppsummert; AF trenger forskjellige tråder og diskusjoner om masse forskjellig for å fortsette å være interessant og noe for alle. Og såklart trenger vi nye brukere for å opprettholde det :)

Jeg syns det er kloke ord du kommer med, Kuledrøm. Spesielt dette...

sitat av Kuledrøm:
Jeg håper i hvert fall at dere, og flere (både gamle og nye), fortsetter å komme innom her og bidra der dere gidder, sånn at ferskiser og gamliser sammen kan holde liv i Akvaforum!


...er søren meg skikkelig sant. Skal man ha et godt forum (et godt AF) trengs det forskjellige typer folk med forskjellige interesser og forskjellig "nivå", altså både nybegynnere og garvede. Ellers blir det jo ensformig som fy!

Til slutt; de nye er selvfølgelig like gode som de som har vært her i 5 år, 7 år eller 10 år. Eller 11 år, som AF nå har eksistert. Til og med enda viktigere med tanke på fremtiden. Det som teller er jo at vi har folk på AF som holder forumet aktivt - spiller ingen rolle hvor mange år man har vært medlem! Og hva skulle man gjort med bare folk som hadde drevet på i åresvis, da? Det hadde jo ikke vært så kult å sitte her og dele kunnskap alle hadde fra før, og det hadde heller ikke vært så kult når de gamle etterhvert døde ut og ingen tok over aktiviteten ;)

Nei, det var feil å ordlegge meg som om det kun er veteranene som kan komme tilbake og redde AF. De fleste er og blir borte, såklart med noen unntak, og nytt blod strømmer til. Det er helt nødvendig :) Og jeg vil gjerne ha nye medlemmer å prate Corydoras med, hehe!

Beklager rotete innlegg. Har sikkert gjentatt meg selv 20 ganger, jeg måtte skrive i en fart, men følte for å svare - og nå må jeg fortsette på essayet mitt!

 
Postet 10.10.2016 kl. 19:36
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 25 »