Vidar`s akvarieprosjekt!

Her kommer mer info etter hvert...!

Her kommer det informasjon om det jeg driver med i denne hobbyen.
Av og til har jeg mye som jeg ønsker å gjøre og da blir denne tråden en slags dagbok for å huske alle ideer som dukker opp.

Har noen tips og/ eller ønsker å kommentere mine innlegg, så setter jeg stor pris på det!
Jeg må spørre om en ting.. har ikke jeg sett deg i en akvariefilm? den heter noe som akvarieDVDen.. kan dette være mulig?
Det tror jeg nok ikke er tilfelle..
Er nå på veg en ny bestilling fra Tropefisk:

[External Image]

Er Nye prosjekt og planer på gang her nå, så i løpet av våren 08 skal dette vere klart for igangkjøring med reoler og større akvarier for oppdrett av diverse malletyper og Discus.

Nå i første omgang skal en 325 liter som er svært lite brukt i drift med 2x Eheim 2026 pumper, disse skal bare kjøres inn i dette akvariet, deretter skal de flyttes til reolen som skal romme 3x 160 liter Aqualine akvarier med T5 belysning.

325 literen skal få Eheim pro3 2080 pumpe.
I dette karet skal det drettes Discus og karet vil bli et BB kar med innvendig bakgrunn.

Akvariene i Reolen skal romme diverse maller for oppdrett som feks. Hyp. Zebra, L002, Corydoras (Usikker på hvilken type enda.. Tips mottas... *glis*)

Ellers så har jeg et hjørneakvarie på 271 liter som det går scalare, corydoras c121, L080, og noen dverg cicklider. Men på sikt vil jeg lage dette akvariet om til noe annet, men usikker enda...
Her er en bestilling fra Aquaristic i Tyskland:

[External Image]
Nok en bestilling, denne gang fra Webzoo:

[External Image]

Varmekolbene skal vere i reolen.
Etter et kaldt vannbytte på 30% i går kveld er det helt enorme "gnister" mellom mallene mine, de er rett og slett "klin gal".

Kan være at det er lek på gang. Den ene hannen (L002), vokter hulene som en galning, og ligger å vifter hele tiden.

Blir spennende å følge framover.

Legger ved et par bilder av mallene.
Nå er det nye ting på gang her.

I går fikk jeg 2 lekspar Ancistrus sp. + 1 spesiell ho av L144. (Utdrag av beskrivelsen av L144:"At jeg skriver at denne er viltform, kan man kanskje ta med en smule skepsis. I Mai 1992 kom en hann av denne mallen i en sending fra Paraguay til Tyskland. Den fikk navnet Ancistrus sp. "Rio Paraugay". Denne fisken hadde en lys, nesten hvit, grunnfarge og den hadde klare blå øyne. Den ble senere omtalt i DATZ 10/93, og fikk nummeret L-144. Denne hannen skal visstnok så ha blitt krysset med en Ancistrus sp. Oppdrettsvariant, og avkommene herfra igjen krysset tilbake, med både den originale fra Paraugay, og yngel fra samme kull. Dette har gitt oss fisk med en gul grunnfarge og sorte øyne, og en variant som er lik den originale Ancistrus sp. L-144. Begge variantene blir i Norge solgt som L-144.")

Noen Guppy endlers og reker var også med i denne forsendelsen.

Takk til "Donald" for kjøpet av mallene og de andre.

Bilder kommer litt senere.

Ellers så ankom forsendelsen min fra Tyskland i går (Det var en meget tung pakke, men "fy flate" hvor mye jeg hadde bestilt denne gangen). Har nå bestemt meg for å kjøre Eheim 2026 i alle akvarier over 60 liter og under 200 liter. Et fantastisk filter som kan anbefales til andre som vurderer dette filteret!

Driver nå å setter opp en 325 liter som jeg skal ha Discus i. Akvariet er av type Akvastabil. Lystoppen skal modifiseres til 4x 24watt eller 4x 54watt T5, er enda usikkert hvilket det blir. Pumpene som skal være i dette akvariet kom i går, er av type Eheim 2026. Med 2x 2026 vil nok dette ta unna avfallsstoffene som dukker opp.
Til oppvarming av vannet har jeg valgt 2x Aquarium Systems - Polymer varmekolbe 250 watt.
Karet som discusene skal gå i kommer i første omgang til å være BB. Discusene jeg har sett på er mellom 9-11cm og er av typen "Red spotted leopard", kommer til å kjøpe en gruppe på 8-10 stk for oppforing og deretter plukke ut de 6 "beste" når de har vokst en del ved å fore de med hjemmelaget oksehjerte.

Rekner med Discusene kommer i "hus" i løpet av februar. (Bilder kommer)
Har laget en prisoversikt hvor mye det koster å lage hjemmelaget for til Discus av Oksehjerte. Se linken her.
Oppstart med tropheus!
Har sett gjennom en del tråder her inne med Tropheus. Jeg var å kjøpte fisker hos Vibsi og Evolution i fjor ( En gruppe med L002 og L049 ), og vart da mektig imponert over fiskene som de hadde, spesielt Tropheus Sp. Black som de hadde i 720 literen sin!

Kommer nå til å satse på Tropheus, har stående et tomt 325 liter og har muligens en 530 liter på hånd også.

Siden det er så mange her inne som sitter med veldig bra kunnskap når det gjelder Tropheus, så håper jeg på noe starthjelp.

Har noen spørsmål som jeg håper noen ønsker å svare på:
* Hvor mange Tropheuser ville dere hatt i hvert akvarie?
* Hvilke Tropheus arter vil dere anbefale?
* Hvilken mat gir dere til tropheus?
* Hvilken sand anbefaler dere? (Har lest at det anbefales både Biltemasand og Kalksand)

Jeg har tenkt på følgende grupper av Tropheus:
1. Tropheus SP. Black
2. Tropheus Moorii - Kasakalawe
3. Tropheus Moorii - Red Rainbow

Noen som har kjenskap til pris på disse og hvor en kan få kjøpe de?
helst vil jeg kjøpe hos noen her på forumet siden en da har seriøse selgere!

Kommer nok flere spørsmål som jeg ikke finner svar på i andre tråder.
Vidar Alfei
Har sett gjennom en del tråder her inne med Tropheus. Jeg var å kjøpte fisker hos Vibsi og Evolution i fjor ( En gruppe med L002 og L049 ), og vart da mektig imponert over fiskene som de hadde, spesielt Tropheus Sp. Black som de hadde i 720 literen sin! :) Kommer nå til å satse på Tropheus, har stående et tomt 325 liter og har muligens en 530 liter på hånd også. Siden det er så mange her inne som sitter med veldig bra kunnskap når det gjelder Tropheus, så håper jeg på noe starthjelp. Har noen spørsmål som jeg håper noen ønsker å svare på: * Hvor mange Tropheuser ville dere hatt i hvert akvarie? ------------------------------------------------------------------- 325: 20-30 voksene, 30 + yngel.. 540: 25-45 voksene, 40 + yngel * Hvilke Tropheus arter vil dere anbefale? --------------------------------------------------------------- Akkurat de dy synes er finest! Ingen arter innen genuset Tropheus er vanskeligere enn andre... sp. black, sp.mpimbwe, sp.ikola og brichardi er nok litt tøffere i gemyttet, men med antallet som jeg beskriver over er ikke dette noe problem,.. * Hvilken mat gir dere til tropheus? ---------------------------------------------------------------------------------------- Jeg gir spirulina flakfor og rekemiks. Spirulina flakfor er nok den sikreste veien til suksess... * Hvilken sand anbefaler dere? (Har lest at det anbefales både Biltemasand og Kalksand) ------------------------------------------------------------------------------ Den aller beste sanden er argonittsand, dyr og god,.. Det viktigste er at sanden er fin etter mitt syn.. Jeg har tenkt på følgende grupper av Tropheus: 1. Tropheus SP. Black 2. Tropheus Moorii - Kasakalawe 3. Tropheus Moorii - Red Rainbow Noen som har kjenskap til pris på disse og hvor en kan få kjøpe de? helst vil jeg kjøpe hos noen her på forumet siden en da har seriøse selgere! ------------------------------------------------------------------------------------------- Voksene viltfanget fisk fra 250 kr og oppover.. Tropheus sp.black er en ubeskrevet art, og det er mange lokale varianter innen denne sp.en,.. De de så hos Vibeke er sp.black fra "Kiriza" altså sp.black "kiriza".. Disse black variantene er ikke så vanskelig å få tak når det er snakk om oppdrettsfisk, men viltfanget er de en skjeldenhet omdagen.. Kasakalawe og red rainbows er kansje de mest populære variantene, så de skal det gå fint ann og få tak i yngel eller viltfanget fisk.. De gruppene jeg kjenner til her i norge er som oftest av veldig god kvalitet syns jeg. Men her gjeder det også og være litt kritisk og ikke hoppe på det første og beste. Jeg kan sikkert hjelpe deg og få tak i fin fisk, bare send meg en meldig.. Kommer nok flere spørsmål som jeg ikke finner svar på i andre tråder.Går du inn på bildetråder og begynner på side en av "Tropheus Bilder" og leser, vil du finne mye god info!

Mvh,
Kristian
Tusen takk for meget nyttig info Kristian!

Må bare få satt i gang de nye akvariene, slik at de er klar å "huse" fiskene.

Har lest en del av Bilde tråden med Tropheus, men skal begynne på begynnelsen og se hva jeg ønsker å kjøpe, så sender jeg deg en mail, slik at vi kan avtale nærmere.

Er jo ikke så langt fra meg til Oslo. Er vel rundt 30 mil og 5-6 timer kjøring, noe som bør gå bra! Kanskje kan jeg ta med fisker til Vibeke og Erik dersom de ønsker noen flere fisker hos deg!

Dersom det dukker opp noe intressant, så kan du sende meg en mail Kristian!
Vidar Alfei
Tusen takk for meget nyttig info Kristian! Må bare få satt i gang de nye akvariene, slik at de er klar å "huse" fiskene. Har lest en del av Bilde tråden med Tropheus, men skal begynne på begynnelsen og se hva jeg ønsker å kjøpe, så sender jeg deg en mail, slik at vi kan avtale nærmere. Er jo ikke så langt fra meg til Oslo. Er vel rundt 30 mil og 5-6 timer kjøring, noe som bør gå bra! Kanskje kan jeg ta med fisker til Vibeke og Erik dersom de ønsker noen flere fisker hos deg! :) Dersom det dukker opp noe intressant, så kan du sende meg en mail Kristian! :)

Åh nå må ikke du friste meg sånn. Men eg har faktisk noen hesteneser gående hos kristian som eg ikke har hentet ennå. Så skal du over fjellet vidar så må du gi en lyd. Er kortere for meg å kjøre til Lerdal enn til oslo hehe
Vi har akkurat solgt 30 stk kirizayngel, så det var jo synd. Vi har jo den voksne Kirizagruppen vår,22 stk. De 4 største er 15 cm, og store å fine. Du finner bilder av de, men du har jo sett de. Så har vi 5 stk som er fra det første yngelkullet vårt. De er farget ut og er regnet med som voksne.
Så de 22 stk er fra 5 til 15 cm. De er tilsalgs for rett pris hehe Men de har gitt oss masse masse yngel, så det går ikke så lang til før man tjener de pengene inn igjen.Jeg kommer nok til å kjøpe Tropheus hos Kristian siden han har solgt til mange her inne på forumet og holder svært god kvalitet på de han skaffer.
Så jeg kommer nok til å ta en tur nedover i løpet av kort tid vil jeg tro, må bare finne ut hvilken type Tropheus jeg ønsker, skal i første omgang fylle 325 literen min, så skal jeg kjøpe en 530 liter som jeg også skal ha Tropheus i, men det blir ikke før i løpet av sommeren!

Er ingen problemer for meg å ta med fiskene til Lærdal, jeg skal jo den veien!
Det er ting vi kan avtale når den tid kommer.

Når det dukker opp yngel for salg så gi meg gjerne en beskjed så skal du ikke se bort fra at jeg kommer å henter noen, er jo i Bergen ofte, så da er det ikke lange turen innom dere.

Vet du noe om hvor fort de forskjellige Tropheus artene vokser fra de er yngel til de er å regne som Voksne og/eller leksklare?
Kanskje har du noen tips om hvilke Tropheus jeg kan få Kristian til å skaffe? hihi
Det spørs helt hva du fôrer med og hvor stort karet er. Fisk vokser jo generelt fortere når de har god plass. Det er flere her inne som fôrer yngelen som med rekemix i tillegg til f.eks O.S.I, for å få yngelen til å vokse fortere. Kirizayngelen som er 5 cm hos oss har begynt å vise tendenser til lek, og de er nå 1 år gamle.
Visst du vil ha noen tips så er dette noen av mine favoritter:
tropheus sp red Lupota,
tropheus sp mpimbwe msalaba
tropheus sp black pemba
tropheus moorii lufubu
tropheus sp red livua
3 av gruppene vi har, har vi jo kjøpt av Kristian, så han kan du stole på.
Har jo veldig lyst på red cheeks'ene til Roger da. Kanskje du kan ta med en gruppe yngel til meg når du skal ned visst han har samlet opp nok til meg
Når det gjelder foring tror jeg at jeg følger rådet til mange, og det er som du sier Rekemiks og OSI og/eller Spirulina. (Lager du rekemiksen selv eller?)

Blir spennende å prøve noe nytt, en utfordring å få Tropheus til å trives.
Men siden jeg har hatt discus, så tror jeg nok dette kommer til å gå kjempe bra!

Sitter å ser på en del bilder av forskjellige Tropheuser (*Sikle*)
Hyggelig at dere er fornøyd med fiskene som kommer fra meg. Alt jeg har solgt- og kommer til å selge skal være av ypperste kvalitet, gjennom mine øyne da

Jeg har jo ikke noe selv som er til salgs fortiden, men har sporadiske fisketurer til importøren i svergie som jeg har fått det meste av de gruppene jeg har hatt den siste tiden fra. Han er ekstremt kresen på fisken han tar inn- eller henter i tyskland for meg..

Er det yngel eller voksen fisk du er ute etter?

De forskjellige artene vokser mer eller mindre like fort\sakte- kansje sp.mpimbwe er hakke raskere mtp. den større voksen størrelsen..

Siden du er fersk på tropheus ville jeg ikke fått meg nyimportert viltfanget fisk.. De føste månedene kan være litt "tricky" og det gjelder å ta hintene om eventuelt sykdom raskt.

Jeg vil anbefale deg enten en godt innkjørt viltfanget gruppe eller oppdretsgruppe med voksen fisk hvis du har dårlig tålmodighet..

Er du av den tålmodige typen, noe som ikke jeg er, så ville jeg gått for yngel fra pene foreldre..

Det sies at tropheus som for nok mat og masse vannbytter skal klare og vokse 1 cm i mnd. Etter min erfaring er dette litt vel drøyt, men et sted mellom 0,5 til 1 cm er nok ganske riktig..

Sjøodlet fisk er kjent for og bli kjønnsmoden før annen fisk.. Man kan begynne å glede seg til lek når fisken er rundt ett år..

Av varianter som er og anbefale syns jeg du skal gå etter smaken din..

Ta en titt på disse sidene;

http://www.tropheus.ro/nou/index.php?option=com_content&task=section&id=4&Itemid=37

http://trophs.com/gallery/

http://tropheini.com/tropheus.htm

http://cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=15

Lag deg en topp 5 liste, så skal jeg fortelle deg litt om de forskjellige variantene du har valgt.. Mange av dem har faktisk noen artige historier..

Mine favoritter er sp.black bulu point som den klare ener, har endelig fått meg en stor gruppe av disse så er meget fornøyd omdagen. Kunne også tenkt meg en liten gruppe med annectens fra bulu point.. Eller sp.black banza- noe som rett og slett er en umulighet omdagen grunnet urolighetene i området de blir fanget.

Mvh,
Kristian
Kristian Hennig
Er det yngel eller voksen fisk du er ute etter?

Det er helst voksen fisk jeg ønsker, men kan være åpen for andre forslag.


Kristian Hennig
Jeg vil anbefale deg enten en godt innkjørt viltfanget gruppe eller oppdretsgruppe med voksen fisk hvis du har dårlig tålmodighet.. Er du av den tålmodige typen, noe som ikke jeg er, så ville jeg gått for yngel fra pene foreldre..

Jeg kan være tolmodig, men ikke alltid... hehe... Vi er vel slik de fleste av oss i perioder.
Det er klart at ved å skaffe seg noen flotte Tropheus er det viktig at fisken har det bra! En oppdrettsgruppe er absolutt av intresse, men også en VF gruppe som er etablert.

Kristian Hennig
Ta en titt på disse sidene; [URLBLOCK1] [URL=http://trophs.com/gallery/[/URL] [URL=http://tropheini.com/tropheus.htm[/URL] [URL=http://cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=15[/URL] Lag deg en topp 5 liste, så skal jeg fortelle deg litt om de forskjellige variantene du har valgt.. Mange av dem har faktisk noen artige historier.. Mine favoritter er sp.black bulu point som den klare ener, har endelig fått meg en stor gruppe av disse så er meget fornøyd omdagen. Kunne også tenkt meg en liten gruppe med annectens fra bulu point.. Eller sp.black banza- noe som rett og slett er en umulighet omdagen grunnet urolighetene i området de blir fanget. Mvh, Kristian

Min Topp 5 liste er:
1. Tropheus sp. black - Bulu Point
2. Tropheus sp. black - Magara(Red Sadle,Rutunga)
3. Tropheus Moorii Linangu
4. Tropheus sp. black - Kiriza(Kaiser II)
5. Tropheus sp.Rutunga

Kanskje kan du sjekke priser på disse til meg?
1. Tropheus sp. black - Bulu Point
2. Tropheus sp. black - Magara(Red Sadle,Rutunga)
3. Tropheus Moorii Linangu
4. Tropheus sp. black - Kiriza(Kaiser II)

1. Godt valg Du kan få mine første 30 yngel med et par viltfangede hanner..
2. Tropheus sp. black - Magara - Den er vel mer eller mindre den samme som rutunga,.. Etter mitt syn, ikke en pen tropheus.. Veldig lite farger og få pene fisk i en gruppe.. Dvs, dominante fisk er pene, resten er mer eller mindre sorte..
3. Tropheus Moorii Linangu- Har hatt denne selv, knallfine fisker men krever meget godt vann for å farge godt ut.. Ikke så alt for lett og få tak i, men dukker opp nå og da.. Kjent for å være treig på leken.. Hvis de leker i det hele tatt..
4. Kiriza- Meget pen sp.black variant.. Får hvite lepper og leker godt Umulig å få tak i viltfangede eksemplarer. En av mine favoritter..

Ca pris viltfanget fisk fra importør.
1. 600,-
2. 250-300,-
3. 270-300,-
4. Har ikke vært tilgjengelig på mange år, prisen på de siste som kom inn til malawi ab i svergie lå vel på rundt 500 sek stk..

Yngel rundt 75 kr stk..

Mvh,
Kristian
Vibsi
http://nettakvariet.no/annonser/showproduct.php?product=14577&cat=all


Et meget godt kjøp, perfekt for deg.. Veletablert,billig,pene bånd og riktig antall

Tilfeldig bekjentskap
© Rolf H Dahl 2012
Reklame for plussmedlemskap