Finnmarking i eksil

Har nettopp flyttet fra Tana til Råde i Østfold, og endelig kan jeg utfolde meg i akvariehobbyen min uten å måtte ta fly til nærmeste dyrebutikk. Fantastisk!

Foreløbig bor sambo og jeg i ei leilighet på 50 kvm, men fra juni blir det hus, og da blir det flere akvarier. Nå har jeg en 25 liter med nyiinkjøpte eplesnegler, og en 128 liter som står klar til å ta imot Sterbai, otto og forhåpentligvis stor smykketetra.

Alt jeg hadde av fisker solgte jeg før jeg dro fra Tana, men noen planter tok jeg med i en plastkasse. Flyttelasset besto forøvrig stort sett av 5 akvarier og noen esker med akvarieutstyr...

128 litern har putret noen uker, har planter og sandsnegler oppi foreløbig. Har foret litt for å gi filterbakeriene noe å jobbe med, men har ikke fått noe nitrittutslag. Har avtalt å hente 7 sterbai denne helga, så kommer til å teste for nitritt før de kommer for sikkerhets skyld. ooo, gleder meg :o)
Hei Cara

dere får være velkommen til Østfold, her myldrer det av akvarister med akvarier i alle former og fasonger, og et godt akvariemiljø, men det er det vel overalt. Det er mange fine akvaributikker her, og det er jo bare en liten time til Oslo, uten at det er så mye å skryte av, sånn rent akvariemessig. Det er kanskje et bedre utvalg i Oslo, men prisene er gjennomgående høyere i Oslo en her ute i "provinsen". Det er jo noen akvarieklubber i Østfold, bl.a. en i Moss, du får kontakt dem, så får du helt sikkert svar på alt det du trenger å vite om akvariehold i Østfold. Lykke til, og igjen velkommen til Østfold.

Jon
Takk for det, Jon Bruce :o)

Nå er de første fiskene flyttet inn! Fikk 10 sebraciklideungfisk i Halden, og kjøpte 7 Corydoras sterbai på Larkollen. De går nå sammen i 128 litern, serbaene er 2-3 cm og er (foreløbig) snille med coryene. De skal få vokse litt, deretter over i et eget kar.

Ble litt mye fisk på en gang, så nå blir det vannbytter hver dag for sikkerhets skyld. Planlegger å sette inn 8 ottoer om 2 uker. Ottoer er så søte, har sansen for disse små algespiserne :o)

Morro å ha fisk i karene igjen! Har vært uten fisk i 3 måneder, og bare klødd i fingrene for å starte opp akvariene igjen. Har ikke plass til flere kar før vi flytter fra denne leiligheten til et hus i juni, men da skal det bli flere akvarier! Kanskje jeg til og med kan ha en eget akvarierom *drømme* Og i stua skal det bli et stor kar, 500 - 700 liter :o)
Er selv finmarking i eksil jeg, fra Vardø, ikke så altfor mange timer fra Tana.
Er som å komme til en annen verden det å flytte fra nord til sør ang hva man får tak i av fisker.
Nord for Tr.Heim så er det sjelden man finner noe intresangt i butikkene, synd men sant.

Lykke til vidre med en fantastisk hobby.
Så artig med flere utflytta finnmarkinger :o) Jeg solgte alle fiskene mine til Vardø før jeg dro sørover.


Sterbaiene og sebraciklidene går fint overens. Forer litt forsiktig ettersom det ble ganske mange fisker på en gang i karet, og bytter 20 liter vann daglig for sikkerhets skyld. Plantene begynner å komme seg etter flytteturen fra Tana, men fremdeles ser karet temmelig pjuskete ut.

Jeg vil melde meg inn i en akvarieklubb, men jeg vet ikke hvilken! Bor på Råde, og har Moss, Fredrikstad og Sarpsborg like i nærheten, 3 akvarieklubber på under 20 km omkrets... litt andre forhold enn Tana! Ser at Sarpsborg akvarieklubb har Storauksjon 15 mars, dit MÅ jeg jo :oD Hvis noen fra disse klubbene leser dette, så fortell gjerne noen ord om klubben din, så kanskje blir det lettere for meg å velge.
Var innom Dahls Dyrerike idag og kjøpte frosne røde mygglarver. Sterbaiene storkoste seg i en haug av namnam mat! 2 hover og en foliebakgrunn ble også kjøpt inn, hovene mine ligger i en pappeske som enda ikke er åpnet...

Har flyttet 5 av de gule eplesneglene over i 128 litern, har begynt å komme litt alger der. Har også "utvidet" filteret. Sydde en sylinder av en blåmattebit på 35*50 cm, og trædde denne over sirkulasjonspumpen med en blåfilterkube som har fungert som filter. Kuttet et lite hull der pumpen blåser ut vannet etter å ha dratt det igjennom blåfilteret. Vannet ble krystallklart, så det lover bra.

Har planer om å lage DIY hjørnefilter i alle karene når vi flytter i juni. Håper at stua er stor nok til å romme et stooort stuekar, minst 700 liter :oD Da skal jeg ha en stim med store praktbotia, hestehodebotiaer og gjerne flere botiaarter.


I går ble det tur Aquamanias på Kløfta. Har tidligere bestilt akvariesaker derfra, så moro å få komme inn i kjelleren og se seg om blant alle karene med flott fisk.

Det ble innkjøp av 6 otocinclus hoppei, 2 corydoras sterbai og 6 reker som jeg tror er sort biereke (caridina cf cantonesis). Noen røtter og planter ble det også. Tusen takk for en hyggelig handel, det blir nok flere besøk til Aquamanias :o)

På turen hjem fra Kløfta stoppet vi på Tam Alna for å titte litt. De har inne kjempeflotte gullfisker til 39 kr. "Sånne vil jeg ha" proklamerte sambo, så da må det jo bare bli en kar med gullfisker til sommeren. Og jeg skjønner ikke at noen heller vil ha klumpete slørhaler når gullfisker er så flotte med naturlig form! Hagedamplaner.... hehe

De to sterbaiene ble godt mottatt av de 7 jeg har fra før, og ottoene er i gang med å renske plantene mine for alger. Flittige små krabater! Ottoer er en av mine absolutte favoritter, arbeidsomme små sjarmører. Må definitivt ha flere av disse!

Rekene går sammen med 5 rosa og 5 lilla eplesnegler i 25 litern. Husket endatil å træ en nylonstrømpe over pumpa så rekene ikke blir sugd inn. Så noen pestsnegler i karet, så kanskje jeg har foret eplesneglene litt mye... de får nøye seg med alger i noen dager nå.

Neste helg er det auksjon hos Sarpsborg Akvarieklubb, gleder meg allerede :o)
Bilder please
Velkommen du fra det høye nord,må bare erte litt,er selv bosatt på møre.Du skriver om tilgang på akvarie-relaterte ting etter å ha flytta sørover,selv her på møre merker vi godt at ting stopper på østlandet.Vanskelig og få fatt i brukbare saker,og ønskelista på fisk og planter er en stadig repetisjon.Av og til kommer det faktisk det som er ønska og da er det som å ha vunnet i lotto
Hvordan gikk det på auksjonen da?Ble det med mye spennende hjem?Det er kjekt med bilder av fine fisk,og orientering om hvordan det går

mvh
2 uker siden siste innlegg fra meg, 1 uke etter auksjonen i Sarpsborg. Noen dager før auksjonen kjøpte jeg 3 sverddragere til 128 litern. Sebraciklidene ble jeg kvitt på auksjonen, bortsett fra en som jeg kommer til å sette opp et eget kar til i juni. På auksjonen kjøpte jeg 15 små ancistrus og 4 aldeles nydelige "blue japan" guppyer, samt noen villguppyer. Gjorde også en avtale om kjøp av kanin av en akvarist og kaninoppdretter jeg kom i prat med :o)

På tur hjem kjøpte jeg 5 L 066 fra en akvarist i Sarpsborg. Ble mye maller i karet ja! Guppyene og 2 små ancistruser ble plassert i 25 litern. Vet ikke om det ble for trangt for de, eller om auksjonen ble for stressende, men 2 dager etterpå så jeg at guppyhannene hadde sammenklistrete ryggfinner og en hunn vinglet bak pumpa, full av noe som så ut som ørsmå luftbobler på kroppen. Jeg leste ivei på akvaforum om sykdom, uten å finne ut hva det kunne være. Finneråte? Hvitprikk? Begge deler? Noe annet? Jeg flyttet ut sneglene og gav karet en kur med Esha Exit og Esha 2000, begge for sikkerhets skyld. Jeg avlivet hoa som slet og mistet en hann, men den andre hannen er frisk igjen og blafrer ivei med de flotte finnene sine.

Holder også på en et aldri så lite prosjekt med "Skolekaret". I vrimlehallen i undervisningbygget på arbeidsplassen min står det et meget forsømt akvarie på ca 300 liter. Jeg ble spurt om jeg ville ta meg av karet, og takket (selvfølgelig) ja. Etter et kjapt overblikk var en ting klart: Her trengtes en stor opprydning! Fisket ut en haug ciklider og leverte de (tilbake) til den lokale dyrebutikken. Det var 2 juvelciklider, 2 elfenbenciklider, 2 sebraciklider og 5 tiger ciklider. Tilbake i karet er nå en pleco, en SAE og en blå gurami, noe pjuskete etter å ha bodd sammen med kranglete ciklider. Iflg en lapp på karet har det vært haimalle, ildhale, regnbuefisk, neontetra, maller og praktbotia i karet. Oppbevarte de 3 igjenværende fiskene i ei bøtte mens jeg byttet vann og tok opp og skylte grusen i karet. Det skitneste karet jeg noensinne har sett... Skal ta flere store vannbytter, før det kommer ny fisk i karet.

Er på utkikk etter et stoooort kar :o)
Og da var ett stk stooort kar i hus :oD

Henta en 530 liter Akvastabil med porsabord og masse grus i Fredrikstad denne uka. Har vaska grusen, men skal sette inn bakgrunn og hjørnefilter i karet før grusen skal i igjen. Gleder meg!!! Har lyst å lage et "botiakar", med en stim Praktbotia, noen hestenesebotiaer og gjerne flere botiaarter. Forslag taes i mot!

Har også fått flere eplesnegler og 10 posthornsnegler, så nå går det mange fargevarianter av eplene her.

"Skolekaret" har fått nye beboere. Dahls Dyrerike har sponset skolen med fisk, og nå svømmer det seilfinnemollyer, guramier, bolivianske sommerfuglciklider og kurvciklider i karet. Riktig vakkert ble det, så sender en stor takk til Dahls Dyrerike!
Sånn, da har jeg bytta 30% vann i 128 litern, og ommøblert litt. Har mye planter i dette karet, og det begynte å se ganske så rotete ut, så jeg plantet om noen av plantene. Forer med squash nesten hver dag, til mallene og sneglene sin store glede. De får også frosne mygglarver et par ganger i uka, samt malletabletter og flakfor.

Bytta også vann i 25 litern med posthornsnegler og Endlers ungfisk. Har kun en hann igjen av de 4 Japan Blue som jeg kjøpte på auksjon for 2 uker siden. Har et Sharks filter i dette karet, og oppdaget av en av de 2 små ancistrusene i karet hadde svømt mot utløpet og satt øyensynlig fast! Fikk løfta på lokket så malla fikk svømme ut igjen. Vet ikke om den satt fast, eller bare syns at den hadde funnet en fin hule med mye strøm i... hadde 6 svart/hvite biereker i dette karet, men nå ser jeg bare 1 igjen... synd, disse rekene er så fine! Får se om jeg kommer over flere.

Skolekaret har også fått vannbytte idag. Fiskene ser ut til å ha det bra i sitt nye hjem. Må gjøre noe med slangene til den utvendige pumpa. Det er noen små hull i de som slipper inn luft.

Har tørket over 530 litern med klut, og inspisert karet. Det har noen riper, men det må man nesten regne med på eldre kar som er kjøpt brukt. Lurer på om det går ann å reparere ripene, eller om dette ødelegger glasset, eller gjør det svakere. Mener jeg har sett en sånn liten glasspussesak på Clas Ohlson.

Bakgrunn og filtermatte er bestilt, nå gjenstår lysarmatur.Har lyst på en armatur som henger over karet, må lete litt rundt for å se hva som finnes av ulike armaturer.

oooo, så jeg gleder meg til å få igang 530 litern! Da jeg og sambo henta det på tirsdag, så var planen å sette det i garasjen fra til vi flytter i juni. Men i det vi bærer ut karet fra selger, mumler sambo at "dette kan vi jo sette på gjesterommet, hvis vi hiver ut senga som kun bikkja bruker"... Jeg var bare kjempeenig :oDD "Gjesterommet" er en gang på 4-5 kvm mellom soverommet og badet, med ei seng som hunden og kattene har okkupert. Senga står nå i garasjen og 530 litern er på plass :o)
Og da var enda et akvarium på plass :o) Syns 25 liter var for lite til endlers/ japan blue, så var på Dahls Dyrerike for et par uker siden og kjøpte en komplett 54 liter til 499. Ikke noe å si på prisen, og karet er pent. Det er faktisk det første karet jeg kjøper helt nytt, de 10 andre er kjøpt brukt.

Tenkte å sette 54 litern i hylla der 25 litern står, men det var akkurat litt for smalt der. Hm. Demontere hylle og sette karet på gulvet inni hylla. Hylla ble for ustødig uten den nederste hylla. Tenke. Legge pent fram for sambo at spisebordet trenger et akvarium. Sambo bifaller forslag, så nå står 54 litern med endlers, 2 maller, 1 sort biereke og 10 posthornsnegler på kjøkkenbordet :o)


530 er satt igang! Fikk bakrunn og filtermatte raskt fra Unimati, og nå er alt montert på plass. Bestemte meg for å ikke bruke grusen som jeg fikk med karet, og kjøpte rådasand fra Dahls Dyrerike i stedet. Har også kjøpt blå filtermatte og satt inn en 3 cm tykk matte innenfor den svarte for mer filterkapasitet. Har satt inn noen planter fra 128 litern og noen røtter, men karet ser litt snaut ut enda gitt... vil ha mer røtter, helst sånne lange krokete, husker ikke hva de heter.

Har ikke kjøpt lys til 530 litern enda. Foreløbig bruker jeg de 2 armaturene som hører til to 128 litere jeg ikke bruker. De er 80 cm lange og dekker karet i lengen i alle fall. Ingen vakker løsning, men har ihvertfall litt lys til plantene.

Har kickstartet filteret med gugge fra 128 litern, og har en ancistrus og en sebraciklide gående i karet. Malla skal få bli der, sebracikliden er jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre med. Den begynner å bli stor og bøllete med andre fisker, så vet ikke om jeg kan ha den sammen med praktbotiaer og kongotetra som jeg har tenkt å ha i 530 litern. Veldig vakker fisk, så har ikke lyst til å kvitte meg med den heller... skal ha den i et eget kar, men har ikke plass å sette opp flere kar før vi flytter i juni. 25 litern står tom her, men syns den blir for liten. Skal se om jeg får plass til 73 litern jeg har stående i garasjen under 530 litern, evt kjøpe en til 54 liter for å ha den i fram til juni, for deretter å bruke en av 128 literne til sebracikliden.

Ellers kjøpte jeg en rot og 5 sverddragerungfisk i går, og har oppdaget yngel hos endlersene :o) Noen av eplesneglene har dødd, men sebraeplene har lagt egg, blir spennende å se om det blir noe ut av eggene.
En måned siden siste innlegg
Er ikke så veldig flink å oppdatere om hva som skjer i akvariene mine, men greit å ha en slik "huskelapp".

530 litern har fått beboere. 13 praktbotiaer, 9 kongotetra, 3 sølvhai og 4 Golden Nugget, samt en liten sebraciklide.

Er blitt skikkelig fasinert av sølvhai! Flotte fisker som stadig er i beveglse, i det ene øyeblikket glidene rolig igjennom karet, i det neste en bråsnu og full fart sikksakk imellom redmorrrøttene. To av de har enten konkurrert om rang eller vist leksadsferd. De svømte side ved side fram og tilbake, ristet, sirklet og jaget hverandre. Skulle *host* hatt et enda større kar med en stim av disse flotte fiskene :o)

Var på Moss akvarieklubb sin storauksjon i slutten av april og da ble de en del fisk,et akvarium, planter og reker. Kirsebærreker til endlerskaret og 5 Sakurareker til 25litern, sammen med noen av eplesneglene. Og i går så jeg masse små rekebebbiser i karet :o)
Ny start i eget akvarierom!
Da er vi endelig kommet oss i eget (leid...) hus, kjempegodt å ha litt plass å bolte seg på, egen hage og ingen som bråker i 2. etg. Og nesten det beste, et eget rom like ved badet som skal være Akvarierom :oD

Har flyttet over alle karene fra leiligheten, 530 litern måtte tømmes helt og tas inn på høykant pga smal gang. Men den kom på plass og har fått noen nye beboere også. Kongotetraene er byttet inn i et par perlegurami og et par blågurami, og endlersflokken og 3 sverddragere er byttet mot 3 praktbotia som ser ut til å stortrives sammen med de 13 praktbotiaene jeg har fra før. De 4 Golden Nuggetene ser jeg ganske ofte, men de må slite litt for å få tak i fortabletter før botianen eller sølvhaiene har snappet de til seg. 16 ottoer bor også i 530 litern, morro å se de piler i flokk fram og tilbake langs frontglasset :o)

Har fått lysarmatur til 530 litern, porsareol til de 3 128 literne samt pumper og litt annet småstæsj til jeg skal lage HMF i flere av karene. Bestilte dette fra Aquamanias, og fikk det levert på døren til prisen av postpakke. Det kaller jeg service det :o) Mannen fra Aquamanias er endatil elektriker og jeg fikk noen råd angående det elektriske opplegget på akvarierommet på kjøpet.

Etter mye vurdering av gulvet skal jeg sette opp reolen med 2 eller 3 128 litere på samme side av rommet som 530 litern. Har lagt furuplater under reol og 530litern for å fordele vekta over 3 bjelker.

Holder på å lage hjørnefilter i 25 litern med sakurareker og posthornsnegler nå. I stedet for glasslister brukte jeg resten av en bakgrunn til lister. Skal plassere dette karet under 530 litern. Skulle hatt et kar på 50*30*20 cm, det ville passet utmerket under storkaret.

Venter på glasslister fra den lokale glassmesteren, så skal jeg lage HMF hjørnefilter i 2 128 litere, og etterhvert i de 2 54 literne. Fint med noen gråværsdager sånn at jeg kan pusle med akvariene med godt finnmarkssamvittighet:o)
Da har jeg fått tatt noen bilder av karene mine.

Bilde 1:
Dette er sakurarekekaret mitt. En kremhvit og to blå eplesnegler og noen posthornsnegler bor også her. Hadde ikke glasslister så jeg brukte rester av en slimlinebakgrunn for å holde blåfilterhjørnet på plass. Har en Aquaclear 101 innstilt på laveste nivå og en 50 watts varmekolbe bak blåsvampen. Skal lage en bakgrunn til karet, har bare ikke kommet så langt enda. Karet står i porsareolen under 530 litern, så det er litt trangt å komme oppi karet.

Bilde 2:
Hjørnefilteren i 530 litern. Har 5 cm svart og 3 cm blå filtersvamp innenfor, så matten er totalt 8 cm tykk. En Eheim Compact 2000 driver filteret, med litt hjelp av hodet på en gammel Fluval3 som jeg har har satt en liten smart sak som styret utblåset på. Den er stilt slik at det blir en del krusninger i vannoverflaten.

Bilde 3:
Min nyanskaffede Perleguramihann :o)
Kakadueciklidene har det travelt!
...og jeg som trodde at kakadueciklider ikke ville yngle uten en hule...

For noen uker siden hentet jeg 2 hunner til min kakaduehann som har flyttet inn i den ene 54 litern. Det var tydeligvis kjærlighet fra første blikk mellom den ene hunnen og hannen. Hunnen var knallgul dagen etter at jeg slapp de sammen. Den andre hunnen ble etterhvert kun jaget rundt, så jeg valgte å ta den ut av karet. Mulig var var kjærlighetsorg inne i bildet, for idet den sto til temperaturtilvenning i en 3 liters isboks oppi et annet kar så hoppet den ned på gulvet der jeg fant den som en liten tørrfisk.

Jeg har kjøpt en kokosnøtt som jeg holder på å lage to huler av. Kakadueparet syns tydeligvis at dette gikk for tregt, for i går kom plutselig hunnen fra med 15-20 knøttsmå yngel. Hun har brukt en "hylle" i bakgrunnen som hule i mangel på noe bedre.

Studerte de i dag, hunnen svømmer rundt yngelen og føyser hannen unna. Han skal tydeligvis holde utkikk etter farer mens hun steller med de små.

Har ikke annet enn vanlig yngelfor å gi til småtassene, men det virket som de plukket på de minste bitene som kom dalende. En annen ting jeg er usikker på er om hannen bør gå sammen med mor og barn, eller om det er vanlig å ta han ut etter en stund, men foreløbig får han bli.
Teppemann og Avada
gratulerer :)


Takk for det :o) Det ble desverre ikke noe ut av det første kullet, men hunnen er i gang med nye egg igjen, de gir seg ikke med det første disse to.

Har kommet flere småttinger her også. Har rundt 20 sverddragerungfisk gående og ei bollerund hunn har bodd i karet til 066 mallene i det siste. I dag var hun litt smalere, og flere yngel svømte rundt i karet :o)

Og sannelig dukket det opp en liten tass hos Karsten kampfisk også! Han begynte å jage Kari kampfisk for en stund siden, så jeg flyttet henne over til 530 litern. Nå skjønner jeg hvorfor... uoppmerksomme meg har ikke sett at det var noe oppi skumredeforsøkene hans, men det var det visst. Slamsugde i karet og tømte bøtta i do da jeg plutselig så yngelen. Flaks at den ikke gikk i do! Nå bor den alene i en 3 liters isboks. Har ikke sett flere yngel, så kanskje jeg skal prøve å sette Kari kampfisk tilbake til Karsten og se om det blir flere små. Yngelen er ca 1 cm og rosafarget. Den er vel ikke helt nyklekket. Må lese litt om kampfiskoppdrett, tror jeg.

Var innom Dahls Dyrerike på mandag og fikk øye på en Denison barbe. Etter noen dagers tenketid (telle kronertid) ble det til at jeg bestilte 10 stk , samt 10 stk SAE for å ha i 530 litern. Har lenge hatt lyst på Denison barbe, syns det er utrolig flotte! De skal visstnok stime sammen med SAE, derfor blir det noen SAE også.

Sølvhaiene og sverddragerne har jeg lagt ut for salg, håper jeg blir kvitt de før jeg henter ny fisk. Ja, 2 nye fisk kom i hus idag. Var innom Tropehagen zoo på Mosseporten kjøpesenter for å kjøpe svart sand, og fikk øye på noen små, helsvarte scalarer. To av de havnet på forundelig vis i 530 litern min.

530 litern er altså blitt et skikkelig rotekar med en lett blanding av Sør - Amerika og Asia fisker oppi. L 018, otto og scalare fra Sør - Amerika, Praktbotia, Sølvhai, Perlegurami, kampfiskhunnen Kari og så sverddragerne som egentlig ikke skulle være oppi 530 litern sånn egentlig... Var litt redd for at ottoene skulle bli sølvhaimat, men etter nyhetens interesse et par minutter etter at ottoene ble sluppet i karet, så har ikke sølvhaiene brydd seg om de små nusselige ottoene. Har ca 15 ottoer i karet. Plukket også ut en sverddrageryngel fra 530 litern og satt i yngelkaret. Den var nok en uke gammel, ikke helt nyfødt. Godt gjort å ikke bli spist.

Nå står 2 småkar for tur, de skal settes opp og kjøres igang. Har kjøpt svart sand for å ha i det ene karet. Har lyst på flere reker, så skal bruke disse karene til rekekar.
Heisann cara
Jeg har jo vært hos deg og kan ikke annet enn å skryte av karrene dine.

Mvh Per
blondviking
Heisann cara Jeg har jo vært hos deg og kan ikke annet enn å skryte av karrene dine. Mvh Per


Hei, takk for det, det var hyggelig å høre :o)


Ser at det blir lenge mellom hver gang jeg oppdaterer tråden min, men det er jo greit å ha en liten logg over hva som skjedde når.

Har solgt sølvhaiene mine, og vært på Dahls Dyrerike og hentet 11 Denison barber. Fantastisk flotte fisker! De koster over 100 kr stk, og jeg vurderer allerede å utvide stimen med 10 stk ved neste lønning :o) 3 stk Ctenops nobilis ble også med hjem, en ganske uvanlig guramiart. Fant den i fiskebasen, men fant ingen andre som har registrert at de har denne fisken. De ser litt pjuskete ut, litt halespist men de spiser og ser ut til å kvikne til. Disse skal egentlig ha litt kjøligere vann enn de får i 530 litern her hos meg, så får se om det blir eget kar sånn etterhvert. Har litt lyst på Venusfisk og de skal jo også ha litt kjøligere vanntemperatur. *våte planer*

Har flyttet sterbaiene til 73 litern, og fant samtidig flere kampfiskyngel. Nå har jeg 4 yngel på ca 1,5 cm i en 3 liters isboks. Kampfiskparet er også plassert sammen med sterbaiene, så kanskje det blir flere yngel etterhvert. Fikk høre på Dahls Dyrerike at nyklekkete kampfiskyngel er 2,5 mm, så småtassene mine har vokst endel. De var ikke nyklekkete da jeg fisket de opp, og det kan godt hende at de kunne ha gått sammen med pappa Karsten, men valgte å ta de ut for sikkerhets skyld.

Kakadueciklidene har fremdeles ikke knekket koden om barnestell, de har begynt på ny eggrunde etter at de 2 første kullene forsvant. De går alene i en 54 liter så de blir ikke spist av andre fisker. mulig det er foreldrene som spiser yngel, eller at yngelen ikke finner nok mat. Har prøvd litt forskjelling yngelfor, men jeg er kanskje nødt til å prøve å klekke artemia...

Fikk også et bra tips til mat for praktbotiaene da jeg var på Dahls Dyrerike. Plukke blåskjell, hakk opp, skyll i vann og server! Dette må prøves, må bare somle med ned til fjordkanten og plukke blåskjell først. Et stort pluss til Dahls dyrerike også, som anbefaler å plukke blåskjell istedet for å selge et eller annet tablettfòr :o)

Har forresten to digre eiketrær i hagen som sprer eikeblader utover. Hvis noen vil ha eikeblader så er det gratis selvplukk i hagen min ;o)
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller corydorasworld.com
Reklame for plussmedlemskap