Sissis våte drømmer

Endelig har jeg fått mitt første akvarium i hus! Min kjære fant et Juwel Rekord 600, som kun er brukt til midlertidig oppbevaring av fisk, på Finn.

Har vært på Claes Olsson og kjøpt silikon, på Coop og Biltema for sand, og Akasie Zoo(Tiller) og kjøpt bakgrunn, planter og plantenæring. Og så har jeg kjøp rot og småstein!

Sitter nå her med såre fingre etter sandvasking, mens rota putrer på komfyren, og silikonen til bakgrunnen tørker... Prøver å være tolmodig, men...

Hadde tenkt å vente med alt til akvariebøkene var i hus (har bestilt tre stykker), men klarer ikke; Jeg vil gjøre alt med en gang!!! Heldigvis er det mye nyttig innformasjon å finne her inne, og så lenge jeg venter med fisk, håper jeg at ingenting går galt...
Velkommen til akvarieverden
Legg ut bilder under prosessen da, vi vil følge med
Hva er planen for karet? (ang fisk, biotop osv)
Bilder skal bli! Regner med at jeg kommer til å ominnrede flere ganger de neste ukene, mens jeg venter på at vannet/filteret blir klart for fisk... Har ikke helt bestemt meg for fisk enda, skal se hvordan vannverdiene blir tilslutt, og mate dem inn i fiskebasen. Men tror jeg har lyst på en liten stim ottoer, og noen guppy. Gode forslag mottas med takk!!!
Uff, også gyppy da :p
Hvor stort er karet?
Sparesset
Hvor stort er karet?


63liter.

ville gått for sør amerikansk oppsett. Hvis du vil ha ottoer. Så kjøp noen som dyrebutikken har hatt inne en stund, samt at vannverdiene dine må være gode.
Mine ottoer i begge kar elsker agurk og squach.

Sør amerikansk oppsett:
4-6 ottoer
6-8 corydoras
stim med tetra
eplesnegler og sandsnegler.

Espen
Moskito Rasbora, Moskito Rasbora
Velkommen til en fantastisk hobby :o)

Guppy er en fin nybegynnerfisk, kjøp de gjerne privat. Egen oppdrett er ofte mer livskraftige enn butikkfisk, har jeg hørt. Mange syns guppyer blir kjedelige etterhvert, men du trenger du ikke ha de for "evig". Har du lyst på annen fisk etterhvert, så går det ann å bytte de i noe annet spennende.

4-5 guppy, 6-8 ottoer og 6-8 corydoras høres for meg ut som en fin gjeng til ditt kar.
Takk for gode forslag!!! Men venter med å bestemme meg til jeg ser hvordan vannet blir...

Nå sliter jeg med å finne rett rekkefølge på filtrene; håper det blå skal nederst... Skulle fulgt med bruksanvisning gitt...

Kjøpte noen planter i dag. Hadde en slags plan på forhånd, men da jeg kom i butikken ble jeg plutselig en hjernedød sopp. Lot meg overkjøre av damen i butikken, og endte opp med Hydrocotyle verticillata. Ba om lett plante som vokser fort, og pekte på en annen. Ble anbefalt denne, men på potten står det vanskelig og sein... Ja, ja, de er fine, håper jeg får dem til... Har to Vasspest også. Forferdelig navn, egentlig. Og ble anbefalt "algeballer". Har tilsammen 10 planter, som skal plantes i morra. Skal finne ut hva alle er (5 sorter til sammen) Håper bare alle overlever...
Da er plantene på plass!!!
Er så fornøyd med at pumpa er så stille, og at det nesten ikke er grums i karret selv om jeg akkurat har plantet!!! Ganske fint ble det også, om jeg skal si det selv...

Kjøpt test-strips i dag, og en dråpetest for nitritt; det får holde foreløpig. Først test viste følgende;
nitrat: 0 (selvfølgelig...)
nitritt: 0
dGH: >4
dKH: 6
ph: 7
cl2mg/l: mellom 0 og 0,8

Det blir spennende å se hva som skjer framover...
Skal prøve å få ta i "filterguffe" for å lette prosessen, hvis ikke skal jeg nok prøve med salmi....
Inaktiv bruker
Gratulerer, å velkommen til galskapen
Pestsnegler?
Fant to små snegler på ei plante i dag, og det er små hull i bladene. Er dette pestsnegler? Håper jeg får dem bort... Skal se nøye etter egg!!!
"filtergugge"
Da har jeg fått meg litt filtergugge fra ei venninne!!! Håper prosessen går mye fortere nå... Hadde ei klype flakfor oppi også, slik at bakteriene får noe å jobbe med.

Ble sittende fassinert og stirre på fiskene hennes leeeeeenge, og fant ut at jeg MÅ ha sugemalle; de er så søte!!! Men bør jeg ha flere slike, eller er det bedre med en gruppe ottoer i tillegg?

Og så tror jeg det blir platy istedenfor guppy.... Og noen cory kanskje... Men da blir det fort fullt, sukk...

Og så har jeg montert timer på lyset i dag...
Tror nesten du bør velge mellom sugefisk, coryer og ottoer.
Kjøper du en god sugefisk vil den holde algebestanden nede (forhåpentligvis)
Coryer og ottoer må du ha flere av for at de skal trives, så som du selv sier, da blir det fort fult. Hva med noen eplesnegler istedenfor?
God ide! Men holder det med en sugefisk, og hvor mange snegler? Kan man evt ha sugemaller og coryer sammen? De gjør vel litt ulik jobb, eller har jeg missforstått nå? Har absolutt sansen for coryer også... Liker litt pussige skapninger jeg... Lurt med noen sandsnegler også kanskje?
Hjelp så mye det er å sette seg inn i...
Coryene snuser rundt i sanden med bartene sine og gjør en flott feierjobb med å holde sanden ren

Kjøper du deg en Ancistrus oppdrettsvariant så har du fått deg en sugefisk som er generelt glad i alger, og som heller ikke blir så altfor stor.

Eplesnegler kryper på sand, glass, og planter. De er åtseetere, og vil spise død fisk som havner på bunnen. Døde planter og planterester er de også glade i. De er veldig glade i alger, og er dessuten MYE lettere å håndtere en fisk da disse sneglene ikke svømmer unna håven :p

Sandsnegler holder seg mye under sanden og sørger for gode forhold for planter. Hvorvidt disse tar alger er vel heller usikkert.

Til en 60 liter holder det med 1 sugefisk. Antall snegler? 2-6?
Takker!!!
Da tror jeg det blir:
1 ancistrus
5 cory
5 platy
2 eplesnegler
2 sandsnegler

Om jeg ikke har ombestemt meg enda en gang før jeg kommer så langt at jeg skal handle...

Reiser bort i dag, så nå må akvariet klare seg selv i 5 dager. Har hatt oppi ei stor klype flakfor, og håper bakteriene etablerer seg godt i filteret...

Testet vannet nå, og fikk følgende:
nitrat: 0
nitritt: ok
GH: >4
KH: 6
ph: 6,8
cl2: 0

Det blir spennende å se hva som har skjedd når jeg kommer tilbake...
Det høres bra ut
Men spe på med noen coryer. Ikke mindre en 6.
Savner akvariet mitt!!!
Har bare vært borte litt over et døgn, og det er bare planter i det, men savner det lell!!! Er inne på forumet her titt og ofte, og leser alt mulig, mens jeg klør i fingrene etter å teste litt salmi og se hva som skjer... Har det etablert seg bakterier fra "filterguffa"? Blir det masse alger mens jeg er borte? Hvordan går det med plantene? Har satt ei plante oppe i rota, som jeg ikke er sikker på at trives der, og "gresset" så litt gjennomsiktig ut da jeg dro...
Og så må jeg lage mallehule av stein og akvariesilikon til ancistrusen jeg skal få meg...

Allerede lyst på flere kar... Har morsom innredning i hodet, og har lyst på masse arti fisk. Foreløbig bare småttasser pussig nok; guppy, platy, tetra, black molly, otto, cory og små sugemaller... Er jo ikke plass til alle disse i 60-literen, så... Har lyst på et laaaaaaangt, smalt kar med skiftende miljø for ulike småttisser... Hm... Spesialbygd kanskje?

Frykter litersyken tar meg fort...

Du kan slå fra deg Black Molly først som sist, med mindre du vil sette opp ett eget kar med de spesielle vannverdiene denne fisken krever.

Du bør ikke hive for mye oppi karet ditt på en gang, særlig ikke når du ikke ennå vet om du kan få "nitritt-sjokk".
Vent minst 3 uker til før du begynner så smått å ha noen fisk i det.

Om det har etablert seg bakterier er vel litt vanskelig å svare på. Selvfølgelig er det bakterier i det siden du har kickstartet det, men om det er ØNSKELIGE bakterier vet du jo ikke. Så du må nok smøre deg med tålmodighet

Hvis du skjermet karet mot sollys og gir det minimalt med lys om dagen så blir nok ikke alger et problem. Plantene trenger du nok ikke tenke på :p
Men når det er sagt, så er det jo bra at du leser om fiskene før du løper av sted å hiver de oppi karet ditt. Ottoer kan være litt vanskelige å holde liv i, så jeg ville ventet leeenge med å putte de oppi karet. Karet bør være stabilt før du putter slike fisk i.

Gyppy, molly, platy, tetra, osv; du blir fort lei.
Gyppy kan vel egentlig bare to ting; formere seg og lage møkk. De er fine å se på da, men jeg tror du vil gå lei temmelig fort.
Hva med ciklider? Er kjempemange fine ciklider du kan holde i par i ett så lite akvarium
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap