En Maikos Akvariedrøm

Det startet så smått med at jeg på høsten 2010,fikk kjøpt meg egen leilighet og fikk flyttet.Med på flyttelasset fulgte mine 2 undulater og katten min flyttet hjem til mine foreldre og alle 3 lever fremdeles i beste velgående.
Jeg merket fort at det ble ett tomrom da jeg nå ikke lenger hadde katt og etter og ha hatt Undulater siden barndommen har jeg nå bestemt meg for og ta en lengre pause,jeg skal beholde de 2 jeg har nå frem til de ikke lever mer og da er det stopp for min del,da min leilighet ikke er spesielt godt egnet til og ha Undulater flyvendes fritt rundt og da er det bedre og ikke anskaffe seg fugl,syns jeg.

Men hva skal jeg gjøre da,når de er godt bort?Har vurdert anskaffelse av andre dyr,men fant liksom ikke noe som passet for meg...

Så,etter en del turer i dyrebutikken,fikk jeg plutselig opp øynene for alle de forskjellige fiskene som svømte rundt i Akvarium der,jeg har alltid synes at de er pene og se på,men jeg har liksom aldri vært innom tanken på og skaffe meg ett Akvarium før...Men det så jo så pent og enkelt ut,Akvarium fylt med vann,fisk og planter,det kan da ikke være noe problem og ha,tenkte jeg da.
Så,i Januar 2011,fant jeg Akvaforum og etter litt lesing av tråder og nøling fra min side,så registrerte jeg meg her og begynte og lese enda mer.
Det var da jeg oppdaget at det var ikke så enkelt som det så ut i butikken og det var faktisk en hel del jeg måtte sette meg inn i.

Det er dette jeg nå har gjort de siste månedene,jeg har lest og lest og så har jeg saumfart både nettbutikker og dyrebutikker,på jakt etter mer informasjon og ting til Akvariet.Nå har jeg endelig bestemt meg for hvilket Akvarium jeg vil ha i stua,så nå venter jeg bare på klarsignal fra en venninne med bil,så skal jeg avgårde og kjøpe Akvarie m/møbel,en 115.Liter.

Jeg har også ett mindre Akvarium,på 30.Liter,som jeg skal ha opp på kjøkkenet.
Antageligvis vil 30.Literen komme opp først,da veggene i leiligheten skal males og da må jeg få det unnagjort FØR jeg setter opp 115.Literen,er lite lysten på og flytte den ETTER at den er fylt opp med vann og planter...

Akkurat nå venter jeg på flere Akvarie ting som kommer med posten og jeg har også satt opp en innkjøpsliste over hva jeg trenger,så jeg håper og være igang i løpet av September.(Hvis nå bare ikke den innkjøpslista ble lengre og lengre...)
Så bra at du endelig kommer igang for alvor! Ikke nøl mer nå, du har jo svevet rundt i utkanten mer enn lenge nok, gleder meg veldig til en smertefri oppstart for en gangs skyld. Bedre forberedt går det vel ikke an å være, så dette må bli bra. Ferdig utlært blir man aldri heldigvis, det er jo det som er så gøy med denne hobbyen :o)
Maling og planlegging
Ja,føler jeg har sittet på gjerdet lenge nok nå,så nå er det vel bare og hoppe i det!
Hvis alt går etter planen,så får jeg kjøpt mitt nye stueakvarium nå til uka en gang,men inntil jeg får kjøpt bunnsubtrat og planter,så vil jeg bare ha det ståendes i leiligheten.Grunnen til at jeg vil kjøpe det nå,er at dyrebutikken hos meg har en Akvariekampanje gåendes og da benytter jeg sjansen og sparer noen kroner der.
Ellers har jeg endelig kjøpt maling til stua,så forhåpentligvis så kommer den i løpet av uka,så får jeg begynt og fått malt veggene.
Gjelder spesielt den veggen hvor Akvariet skal stå,men hadde vært flott om jeg ble ferdig med hele stua,da jeg enda ikke vet om det holder med ett strøk maling...
(Har selvfølgelig en gammel strietapet på stueveggene,så den kommer vel til og suge til seg all den malinga den kan...)
Skal male hele leiligheten bortsett fra badet i høst,så det kommer til og bli en del jobbing der,men forhåpentligvis så er det ferdig til Akvariet er ferdig satt opp og klar for fisk.
Jeg har funnet ut hva slags bunnsubtrat jeg vil ha til 115.Literen,men velger og vente med og kjøpe det til jeg vet hvor mye jeg har og rutte med,kan være jeg må vente til den 20.September,da jeg regner med at jeg må kjøpe pumpe og filter i tillegg.Har enda ikke bestemt meg for om jeg skal ha innvendig eller utvendig,så kom gjerne med forslag!

Nano Akvariet mitt kommer antageligvis opp ganske snart,jeg venter bare på at bunnsubtratet skal komme med posten og så må jeg ha noen planter og en liten rot.
Regner med at det blir vanlig innkjøring på det akvariet,men lurer på om jeg vil prøve meg på Salmi metoden på det store akvariet...
Animorpher
Nano Akvariet mitt kommer antageligvis opp ganske snart,jeg venter bare på at bunnsubtratet skal komme med posten og så må jeg ha noen planter og en liten rot. Regner med at det blir vanlig innkjøring på det akvariet,men lurer på om jeg vil prøve meg på Salmi metoden på det store akvariet...


Morsomt med så gode forberedelser før oppstart!

Synes selvsagt at du skal prøve Salmi metoden -; Kanskje den største fordelen utenom at den er skånsom for fisk, er at man lærer en god del om vannverdier som kan være nyttige å ha med seg inn i hobbyen. Måling av pH, NH3/4, NO2 og NO3 og det å se hvordan disse varierer i løpet av innkjøringstiden er artig. Dessuten trenger man ikke stresse ettersom det ikke er noen der som lider om ting går litt skjevt. At noe går på tverke, er trolig mer lærerikt enn om alt går på skinner, da får man liksom ikke prøvd seg.

Lykke til. Både med egen leilighet og med akvarier.
Som en av hr 530s svorne disipler anbefaler jeg metoden på det varmeste. Og så er vi jo så heldige at han iler til og holder oss i hånden gjennom prosessen når han vet vi er i gang med noe nytt og spennende :o)
Kjøpt Akvarium!
Takker for oppmuntrende ord folkens og i dag kom endelig dagen:
Jeg har kjøpt meg Akvarium m/bord!
Bordet kostet før 1299.Kr og jeg kjøpte det for 999.Kr.
Akvariet kostet før 1599.Kr og jeg kjøpte det for 1199.Kr.
Totalt kostet det meg 2198.Kr og jeg har spart 700.Kr,det liker jeg.
Akvariet kommer komplett med lys og varmekolbe og planen er at jeg skal få pakket det ut av eska nå etterpå,bare for og dobbeltsjekke at alt er like helt og med.
Bordet kom selvfølgelig flatpakket,med en ensides engelsk instruksjon med bare ett bilde med numre på og en haug med skruer...

Skal prøve og få begynt og få skrudd det sammen i kveld.Planen nå er at jeg skal få dette Akvariet opp og gå med vann,planter og utstyr i September,da jeg må få kjøpt inn både bunnsubtrat,Pumpe m/filter,planter og Testsett,så jeg kan få sjekket hvordan vannet er her i leiligheten.
Antageligvis så blir dette gjort etter den 20.September,da jeg må vente til jeg får penger igjen og så skal mesteparten bestilles fra nettet,med unntak av plantene.
I tillegg må jeg se om jeg må etterstramme noe på bordet FØR jeg setter akvariet oppå det,brant meg på det da jeg skrudde sammen stuebordet mitt,stramma til alt jeg kunne,men måtte selvfølgelig etterstramme noen av skruene senere...

Nanoakvariumet står plassert på soverommet og der venter jeg på bunnsubtratet,som kommer i posten en eller annen gang.
Hvis jeg har råd til det etter at bunnsubtratet er kommet,så skal jeg ned og kjøpe planter til det så jeg kan få fylt det med vann.

Har også fått sms om at malingen jeg kjøpte nå er i Oslo,så forhåpentligvis så får jeg malinga imorra eller overimorra,så jeg kan få begynt og male den veggen hvor Akvariet skal stå,så gjenstår det og se hvor mye maling som går og om jeg må ha 2.strøk eller om det holder med ett...
En grusom bruksanvisning!
Ja,ja,planen i kveld var altså og få ut Akvariet av eska og sjekke det og begynne og montere skapet det skal stå på...Jeg kom aldri lengre enn skapet.
Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen,den som oppfant flatpakkede møbler kan umulig ha montert slike selv!
Som sagt,så kom bordet med en engelsk (puslete) bruksanvisning,men jeg var med godt mot og begynte med og få alt ut av eska og ned på gulvet og tenkte at alt var mye lettere når jeg bare fikk sammenlignet det med tegningene...Det var det absolutt ikke!
Bruksanvisninga er ikke bare på engelsk,men den har bare ett fullgodt bilde,som bare viser fronten på skapet,ingen bilder av montering,enkeltdeler eller bakside og noen tall for de forskjellige delene av skapet ferdig montert.
Satt vel godt over en halvtime,før jeg valgte og overse bruksanvisninga og bare gå med innstinktene mine.Og da klarte jeg faktisk og få til dørene,monterte hengslene og håndtaka.Jeg fant også hva jeg "trodde" var 2 plater som skulle settes sammen og være baksiden.Men da jeg ble i tvil,torde jeg kke gjøre noe med de og lot de ligge,mens jeg prøvde de forskjellige skruene i forskjellige huller og prøvde og finne ut hva som var hva.
Klarte det til slutt her,med hjelp av bildet på bruksanvisninga og nå vet jeg hvor hver enkelt del skal,så mangler det bare og montere det,noe som må gjøres imorra,i sollys.
Fikk som sagt gjort ferdig skapdørene ikveld og jeg fikk satt sammen bakenden,denne valgte jeg også og lime litt,for sikkerhetsskyld.

Så ett spørsmål jeg håper noen kan svare på:
Skapet har 2 innvendige rom,separert på midten og den ene har en hylle,mens den andre ikke har det.Jeg har også en U formet hull på den ene bakplata,noe jeg tror er for slanger/utvendige filtre?
Uansett,hvilken side/vei skal plata med U hullet være,skal den være med den lille hylla eller det tomme rommet?
Animorpher
Så ett spørsmål jeg håper noen kan svare på: Skapet har 2 innvendige rom,separert på midten og den ene har en hylle,mens den andre ikke har det.Jeg har også en U formet hull på den ene bakplata,noe jeg tror er for slanger/utvendige filtre? Uansett,hvilken side/vei skal plata med U hullet være,skal den være med den lille hylla eller det tomme rommet?


Da jeg laget skap til to av mine akvarier, laget jeg en hylle i den ene halve delen og ingen den andre. Årsaken er at det utvendige filteret er for høyt til å bli plassert på en hylle.

Jeg vil tro at dersom du skal ha utvendig filter, så skal platen med hull være der det ikke skal være hylle. Da kan filteret stå på gulvet og du kan tre slangene gjennom hullet.
Posten er noen f*** drittsekker!!!
Ok,Posten Norge kan for min del dra seg langt bort i gokk!!!Fikk en hentemelding på Lørdag 27,en brevpostsending...Var nede på Posten og sjekket,Nei,den var ikke kommet og jeg måtte komme tilbake på Mandag...
Jeg reiste tilbake og dama som hjalp meg fant ingenting hverken på sporingsnummeret eller på Posten,så hun skulle høre med andre Postkontor om den var kommet opp der og ringe meg på Tirsdag...
Hun ringte meg og sa hun fant sen ikke og visste ikke hav mer hun kunne gjøre,men hun skulle si ifra om den dukka opp senere...
Greit tenkte jeg,var vel en feil ifra Posten da,ville ikke vært første gangen.Men så er dte sånn at jeg venter på varer fra Aquaristikshop.com,min frste ordre derfra og jeg syntes det begynte og ta litt lang tid nå,så jeg klikket meg gjennom sidene deres og kom fram til en tysk sporingsside,hvor det sto 80% Sendt/Levert.
Siden og språket var selvfølgelig på Tyska,men fant en oversetter og hva leser jeg!

-25/8. Klargjort for fortolling i Norge/Sendingen ankom bestemmelseslandet,Norge og er blitt videresendt.
-27/8. Mottakeren ble ikke funnet. Oppdraget kan ikke leveres og lagres. Mottakeren har blitt varslet.

HÆ!!!Ingen har sagt noe som helst til meg,alt jeg fikk var en hentelapp med ett sporingsnummer som ikke virker!

Så jeg prøvde sporingsnummeret som Aquaristikshop sendte meg,som besto av bare numre og der leser jeg dette:

Siste Status-Sendingen er ankommet Arendal postkontor
27.08.2011 10:29, 4801 ARENDAL
Siste hentedato: 10.09.2011

Så pakken min ligger nede på Arendal postkontor allikevel,men hvorfor skal nå Posten Norge gi meg ett nytt sporingsnummer som ikke virker?Jeg blir så F***!

Og det skal sies at sporingsnummeret jeg har,som faktisk VIRKER,er gjennom Bring.no sine sider,så nå skal jeg ned på Posten imorra tidlig og hente pakken min som fremdeles skal ligge der,1.Uke etter at den ankom Postkontoret og nå skal de jammen få lete gjennom alle pakkene og breva de har liggendes,til de finner det jeg skal ha!
Skrur sammen flatpakka møbler...
Og kvelden fortsetter i delvis nedoverbakke...
Måtte få ut noe energi,så jeg begynte og skru på Akvarieskapet og nå mangler jeg bare dørene,toppen og den midterste veggen og hva oppdager jeg?
Jo,jeg har klart og skru den ene veggen feil vei,så nå må jeg skru den opp igjen og få snudd den,så jeg kan få skrudd på den ene døra.
Der har du flatpakket med en bruksanvisning uten ordentlig bilder og informasjon og noen små huller på størrelse med en knappenål,til bittesmå skruer...

Men har nå bestemt meg for at skapet SKAL skrues ferdig nå i kveld,så da er det påen igjen,med demontering og montering,riktig vei denne gangen. :/

En positiv ting: Veggmalingen til stua mi kom idag,så den skal opp nå i helga,forhåpentligvis er fargen like fin på veggen min som den var på prøveplata jeg malte og forhåpentligvis holder malingsspannet til jeg er ferdig med Akvarieveggen som skal males...
Syk og atter syk
Fikk hentet pakken på posten,men ikke helt fornøyd med innholdet,trodde fargen skulle være hvit(noe den var på bildet og som det står på posen) men den ser grå ut for meg...Må fundere litt på om jeg skal bruke det eller ikke...
Er ellers endelig ferdig med en periode med forkjølelse,sår hals og feber,så satser på at jeg klarer og holde meg frisk nå fremover.

Er nesten ferdig med montering av Akvariebordet,ble noe utsettelse grunnet sykdom,men det eneste som gjenstår nå er topplata,som skal skrues på og selvfølgelig så går det akkurat ikke,da noe skruehull bare vises halveis,så nå har jeg limt litt på den midterste veggen oppe og har festet på en skrutvinge og skal la den stå til imorra.Det var nemlig en bitteliten glipe mellom bakplata og den midterste hylla,så nå satser jeg på at det er alt som skal til for at jeg skal få ned alle skruene og få toppen på plass.
Hvis det fremdeles ikke funker,så må jeg gå over sidene og sjekke om jeg må stramme de inn litt der også,er bare millimeter om og gjøre,så dette SKAL jeg få skrudd sammen!!!

Det ble ikke noe maling av vegger p.g.a sykdom og mangel på malerull,som skal kjøpes til fredag,så nå satser jeg på og få begynt til helga som kommer.Men har heldigvis fått begynt og malt listene,som går fra trebrunt til hvitt,så nå er ett skritt frem ihvertfall og ingen tilbake.Må uansett se hvor mye penegr jeg får til Fredag og se om jeg har råd til og kjøpe inn noe småtterier,så jeg kan få startet opp 30.Literen ihvertfall,så får jeg ta resten av utstyret den 20,når den store lønna kommer.

Lisensen fra Nrk og Innbo Forsikringa tok pengene mine i August,men har ingen store utgifter i månedene som kommer nå,så da skal det satses for fullt på Akvarium utstyr og tilbehør.
Og nå vet jeg også hva jeg ønsker meg til bursdag og jul,penger til Akvarium hobbyen min,bursdagen min er den 12.November,så passer perfekt.
Ferdig montert!
Og da var endelig Akvariemøbelet til 115.Literen ferdig montert!Stolt av meg selv,klarte det helt alene,noe jeg faktisk ikke hadde trodd lol.
Nå skal det ferdig monterte møbelet bare stå i stua til jeg er ferdig med og male veggene og kan få opp 115.Literen,det er for tungt til og dra rundt i leiligheten.
Sitter nåigjen med 6 små runde og flate plastikkgreier som jeg "tror" er en slags ben og noen skruer,men har gått over møbelet og det står støtt og stødig og alle hull er skrudd igjen,så jeg lar det bare ligge i en skuff.
Tror det kan ha en sammenheng med bruksanvisningen jeg fikk og at skruene som er til overs,noen bittesmå,er beregnet til ett annet møbel,da bruksanvisningen viste 2 forskjellige møbler til montering...
Uansett,nå skal jeg uansett ha en hvilepause,får ikke gjort stort mer før jeg får penger igjen og får handlet inn det jeg skal ha og jeg er ferdig med maling av vegger.Skal uansett ta og etterstramme skruene før jeg skal ha Akvariet oppå,har lært av erfaring at det lønner seg med flatpakkede møbler.
Gratulerer med nytt akvariebord ;D
Titter innom for å se hvordan det går med deg og akvarie bordet *Smile* Og jammen er du ferdig, flinka!!

Jeg liker ikke sånne ufullstendige bruksanvisninger. Er egentlig veldig tålmodig av meg når det kommer til montering, bruksansvisninger og slikt... Men liker IKKE oppatt arbeid ;0)

Kos deg med malingen, blir sikkert kjempe flott!!

Takker,er i gang med lange innkjøpslister
Takker begge 2!
Nå for tiden blir det mer skriving her på forumet,leting etter informasjon og produkter,så jeg kan få kjøpt inn alt jeg skal ha og er klar til og sette opp 115.Liters Akvariet med Salmi.
Dette er det jeg mangler nå:
-Pumpe m/Filter til 115.L. Søkes desperat på nettet på både priser og modelller,da jeg ikke kan klare og bestemme meg...
Drømmen er noe enkelt og komplett med en grei(!) bruksanvisning jeg bare kan koble opp uten noe mer stress.
-Underlag og Bakgrunn til 30.L/115.L. Venter bare på penger,begge skal bestilles fra nettbutikk,så blir noe ventetid på disse.
-Planter til 30.L/115.L. Venter på penger,skal kjøpes fra fysisk butikk etter at underlag er kommet i posten.Skal også kikke på fisk mens jeg er avgårde.
-Vanntester. Kjøpes på nett,blir dråpetester som skal bestilles når jeg får penger.

Dette er de "store" tingene jeg mangler og så kommer mindre utstyr i tillegg,dette skal handles inn etterhvert,har laget meg en lengre liste,så når pengene kommer,så er det bare og sette seg ned og prioritere hva jeg trenger og hva jeg kan vente med.
Skal selvfølgelig også ha Fisk til Akvariet,men venter med og sette opp en liste her før jeg blir mer ferdig med selve Akvariumet.
Har også bestemt meg for at jeg skal ha Reker og jeg vil også ha Rosa Posthornsnegler om jeg kan få det til.Og jeg sjesker på noen Leveriktesnegler også,men finner ikke noe særlig info om de..?(Vet ikke om jeg stavet navnet riktig..)

Har selvfølgelig hele denne uka hatt en eller annen form for enten magesyke eller omgangssyke som går,noe som gir mageverk og hyppige dobesøk...
Planen er fortsatt og få malt så langt jeg kommer nå i helga,hvis ikke jeg ligger rett ut her.
Laaaang liste altså ;D

Når det gjelder underlag, så er det mye billigere å kjøpe vanlig liggeunderlag og klippe til, og det finner du hvor som helst. Og husk at det er bare kar uten ramme som trenger underlag

Og så er det veldig mye flott utstyr til salg under Rubrikk for tiden...
Skrivefeil delux fra min side lol
sissimor
Laaaang liste altså ;D Når det gjelder underlag, så er det mye billigere å kjøpe vanlig liggeunderlag og klippe til, og det finner du hvor som helst. Og husk at det er bare kar uten ramme som trenger underlag ;) Og så er det veldig mye flott utstyr til salg under Rubrikk for tiden...

Jeez,her ser jeg at jeg må lære meg og lese igjennom det jeg skriver før jeg poster ja!Mente selvfølgelig bunnsubtrat!
Er da ganske sikker på at det er navnet,sanden/grusen du har på bunnen av Akvariet?Kommer ikke lang uten det...

Og ja,Rubrikken her inne tråles jevnlig etter både det ene og det andre,men er også så heldig at jeg har 4 forskjellige dyrebutikker rett i nærheten!
Den 1 er rett nedenfor leiligheten,ikke en 5.min kjøretur,den 2 ligger i byen,en 8-10.min kjøretur,den 3 på ett butikksenter,også en 10.min kjøretur og den siste en 15-20.min kjøretur.
Den siste vet jeg ikke om selger utstyr til Akvarium,men de har en hel 2.etasje med bare Akvarium fylt med fisk.De 3 andre er forskjellige dyrebutikker,så jeg trenger heldigvis ikke og reise langt for og handle hverken Fisk eller Planter!
Småskade på akvariet...
Ok...En ikke fullt så bra dag i dag...Har vært slått ut med både en skikkelig forkjølelse med alt som fulgte med,etterfulgt av omgangssyka de siste 2 ukene,så det eneste jeg egentlig fikk tid til,var og montere Akvariebordet innimellom all sykdommen + prøve og holde leiligheten i orden.Da jeg bor alene med 2 undulater,så må alt ordnes,selv om man er syk,så har ikke fått åpnet esken med Akvariet,som bare har blitt plasssert ute av veien på soverommet.
Vel,jeg fikk endelig åpnet den i går kveld,da jeg ville finne ut av de nøyaktige måla så jeg kjøper rett bakgrunn og filter til den og da jeg løfter av topplokket og får tatt en god titt på hele Akvariet,så synker gleden da jeg får øye på en bitteliten glasbit nede i Akvariet!
Etter ett kjapt overblikk så ser jeg raskt problemet,en liten avlang glassbit er blitt slått av fra toppen av Akvariet,inntil det ene hjørnet.
Glassbiten er veldig tynn og avlang,med en lengde på 1,5-2.cm,men selv om dette er på toppen,så setter det en støkk i meg og jeg sendte igår avgården en e-mail til butikken og lurer på hva jeg gjør videre.
Idag,i ordentlig dagslys,så oppdaget jeg også at det er en liten sprekk litt lenger nede på utsiden av glasset,rett hvor silikonen er,på litt under 1.cm.
Oppdaget ikke denne igår og da jeg enda ikke har fått svar fra butikken på e-mailen som ble sendt igår,så må jeg ned nå idag og prate med de om hva jeg gjør videre...
Jeg absolutt hater og måtte gå ned og prate sånn med folk,da man vet aldri hvordan man blir møtt,noen er forståelsesfulle mens andre...Ikke fullt så...
Sliter i tillegg med angst når det kommer og prate sånn med voksne folk,så jeg bare håper at dette ordner seg,da sånn det er nå,så er jeg redd for at hvis jeg bruker Akvariet,så vil sprekken utvide seg og Akvariet sprekke,fullt av vann og fisk...Uff,for en dag...
Animorpher
Sliter i tillegg med angst når det kommer og prate sånn med voksne folk,så jeg bare håper at dette ordner seg,da sånn det er nå,så er jeg redd for at hvis jeg bruker Akvariet,så vil sprekken utvide seg og Akvariet sprekke,fullt av vann og fisk...Uff,for en dag...


Bort med angsten, for det første er du "voksne folk" selv og vel så det, for det andre har noen solgt deg et akvarium du umulig kan ha vann i, og da er det ikke noe akvarium. Butikken får igjen pengene for det ødelagte akvariet fra leverandøren. Du skal ikke akseptere noe annet enn din soleklare rett, nemlig et splitter nytt helt tett akvarium. Egentlig burde du få med noen planter også, som plaster på såret...

Det er ekkelt å skulle lage bråk, men det skal du jo ikke, bare vennlig men bestemt forklare problemet, og hva løsningen er. Og i hodet ditt rydder du opp og går til butikken med forventingen om at alt ordner seg slik det skal. Rett i ryggen og fast i blikket, dette er ikke noe problem!

For å være helt sikker og trygg når du går inn, gnir du deg godt rundt hvert håndledd så det blir varmt før du går inn, akupunkturpunket for mot sitter der et sted nemlig.

Lykke til, dette ordner seg!!!!
Alt er godt som ender godt
Linda & Ove
[QUOTE=Animorpher] Sliter i tillegg med angst når det kommer og prate sånn med voksne folk,så jeg bare håper at dette ordner seg,da sånn det er nå,så er jeg redd for at hvis jeg bruker Akvariet,så vil sprekken utvide seg og Akvariet sprekke,fullt av vann og fisk...Uff,for en dag...


Bort med angsten, for det første er du "voksne folk" selv og vel så det, for det andre har noen solgt deg et akvarium du umulig kan ha vann i, og da er det ikke noe akvarium. Butikken får igjen pengene for det ødelagte akvariet fra leverandøren. Du skal ikke akseptere noe annet enn din soleklare rett, nemlig et splitter nytt helt tett akvarium. Egentlig burde du få med noen planter også, som plaster på såret...

Det er ekkelt å skulle lage bråk, men det skal du jo ikke, bare vennlig men bestemt forklare problemet, og hva løsningen er. Og i hodet ditt rydder du opp og går til butikken med forventingen om at alt ordner seg slik det skal. Rett i ryggen og fast i blikket, dette er ikke noe problem!

For å være helt sikker og trygg når du går inn, gnir du deg godt rundt hvert håndledd så det blir varmt før du går inn, akupunkturpunket for mot sitter der et sted nemlig.

Lykke til, dette ordner seg!!!!

Uff ja,takker så mye.Merket at jeg kaldsvettet der jeg sto på utsiden av butikken der idag,spesielt når det bare så ut som om det var 2 yngre damer der,men jeg fikk forklart problemet først til den ene og så den andre,før heldigvis enten sjefen eller en med høyere stilling kom og jeg skal bare komme ned med karet så skal jeg få ett nytt ett.Hun eldre dama som kom ba de 2 andre om og ta ett annet kar av samme type og sette det til side for meg og før jeg reiser hjem med det så skal de åpne esken og sjekke at alt er som det skal med det nye karet.
Føler jeg ble mye tryggere da,så nå skal jeg bare være fornøyd når dte nye karet kommer i hus,men de bekreftet det i butikken også,at hvis jeg tok vann oppi det Akvariet jeg har nå,så ville det sprekke.

Angsten min er dessverre ikke så lett og bli kvitt selv om jeg er voksen folk,den sitter i fra ungdomsskolen og jeg skulle gjerne ha sparket den på dør selv,men det er dessverre ikke mulig.
Har dessverre hatt flere "Negative" butikk opplevelser tidligere,med noe jeg har kjøpt og så kommet hjem med,for så og bare åpne esken og finne ut at noe er ødelagt.Er dessverre ikke alle butikker som er like hyggelige og behjelpsomme når de finner ut at du har transportert det hjem selv og har åpnet esken...

Er derfor sjeleglad for at alt gikk bra denne gangen her OG at det kom en voksen person jeg kunne prate med.Er synd og si det men opplever ofte at det er flere yngre folk som arbeider i dyrebutikk og de er mer enn behjelpelige når det gjelder og finne frem varer og selge ting,men når det kommer til mer "kompliserte" spørsmål om en vare eller retur/reklamasjon på noe,så må de ha fatt på en voksen person for og løse det.Kunne selv tenkt meg og jobbe i en dyrebutikk en gang og lære meg mer om Akvarium og Akvariefisk,men syntes av og til at de som arbeider der gjerne kunne ha fått litt mer opplæring.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap