Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Gjør det selv
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mattias Allroth © Jan Ove © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Gjør-det-selv
Søk
Siste innlegg
Litt DIY og litt annerledes innredning av akvarie :)
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
1  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
ENDELIG har jeg kommet skikkelig i gang med mine 2 nye akvarier. Dette er 2 helglassakvarier på 63L. Det ene skal jeg ha en litt morsom innredning på og jeg er spent på om den blir like morsom som i mitt hode ;)

Først skaffa jeg meg en brukt TV-benk på finn.no for 200 kr. Grunna og malte den sort. Satte på lister rundt åpninga slik at jeg jeg skal få plass til glideskinner til dører. Dette har jeg gjort på et annet akvariebord og ble så fornøyd at jeg ville ha det likt på dette. Kjekt å få vekk akvarierotet bak dører.

(Sist endret 23.03.2009 kl. 12:55 av Nils Vollstad )
 
Postet 04.11.2008 kl. 11:55
[Rapportér innlegg]
2  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Jeg hadde ikke tatt bilde av skinner og dører til dette bordet, men legger inn bilde av deltajene på det fra forrige bord.

Jeg liker veldig godt disse platene jeg bruker til dør, de har så fint mønster.

 
Postet 04.11.2008 kl. 11:57
[Rapportér innlegg]
3  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Jeg har fjernet hjula på benken og malt 3 lecablokker sort for å ha som solid sokkel under benken. Lagt på filt under for å ikke ødelegge gulvet.

Bildet av bord med kar er bare et eksempel. Disse karene var de jeg startet med, 2 x 54L, men det ene var knust/lekk og det andre klarte jeg knuse et lite hjørne av selv.. De ble gitt bort, gidder ikke fikse sånt. Dessuten fant jeg ut at de lystoppene i plast absolutt ikke kunne brukes. Noe så stygt! Mye penere lamper er bestilt fra Tyskland, ligger og venter på posten nå :)

Ser også helt rart ut sånn som lecablokkene er på bildet. De skal flyttes helt ut i kant. Men et inntrykk får man jo.

(Sist endret 04.11.2008 kl. 12:06 av Lisbeth )
 
Postet 04.11.2008 kl. 12:05
[Rapportér innlegg]
4  

Alexus
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
hva slags lamper har du bestillt? :) Stilig måte å lage akvariebord. Blir bra dette :)

God dosen't play dice...
 
Postet 04.11.2008 kl. 12:17
[Rapportér innlegg]
5  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Da har jeg kommet fram til litt innredning.

Jeg prøver å få til et inntrykk av en liten skog med en gruppe trær og lager dette av bambuspinner med algeballer festet oppå. Siden jeg ikke fikk tak i utstyr jeg var ute etter for å feste ballene endte det med at jeg tok til takke med grillpinner i tre som jeg stappet i de hule bambuspinnene. Disse grillpinnene er jo spisse så funket sånn nogenlunde for å spidde algeballen oppå..
For at bambusen ikke skal flyte og stå fast har jeg skrudd dem fast i en pleksiplate som blir liggende under sanda.

Så prøver jeg også få til en liten "landsby" Jeg har spesialbestilt noen akvariehuler. Tegnet det jeg ville ha og gikk til en kunstkeramiker og fikk dem laget. De ble skikkelig søte syns jeg :)

Skal ha en gjeng med Kuhlii, Pangio shelfordii helst. (Og jeg håper jeg får tak i den med skilpaddemønster) og hulene er designet med tanke på de. Er en lav åpning bak på hulene også slik at de kan svømme fra hule til hule.

Måtte sette det opp på kjøkkenbenken for å få et intrykk. Brukte dørene som bakgrunn siden jeg har malt akvariene sort bak og på sidene. Ser så vidt algeballene og de vil jo komme lengre ned siden plata de står på skal under sanda.

Dette er alt for i dag, regner med jeg har mer å vise fram i morra :)

 
Postet 04.11.2008 kl. 12:22
[Rapportér innlegg]
6  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Alexus:
hva slags lamper har du bestillt? :) Stilig måte å lage akvariebord. Blir bra dette :)


Wohalampe i ash black! Etter å ha sikla på dem i mona O sin personlige tråd fant jeg ut at jeg endelig kunne bruke den typen siden dette er helglassakvarier. Enda bedre er at det er plass til 2 x 15w rør og ikke bare ett rør som i de gamle armaturene jeg hadde.

(Sist endret 04.11.2008 kl. 12:38 av Lisbeth )
 
Postet 04.11.2008 kl. 12:28
[Rapportér innlegg]
7  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Dette var et spennende oppsett. Gleder meg til fortsettelsen :)

 
Postet 04.11.2008 kl. 17:38
[Rapportér innlegg]
8  

iDuddits.
Medlem male.gif
Fra: Vest-Agder
Endelig fikk du begynt på dette:)
Leste tråden din angående fremgangsmåten på å feste algekulene.

Dette så veldig artig ut, ser ut som en liten landsby langt inne i jungelen:)

Lykke til videre, gleder meg til å se hvordan sluttresultatet blir.

 
Postet 04.11.2008 kl. 17:47
[Rapportér innlegg]
9  

GK
Medlem male.gif
Fra: Kristiansand S
ult med de bambus rørene, gleder meg til å følge med denne tråden:)

Enten så vinner jeg, eller så vinner jeg ikke. Men jeg taper aldri.
 
Postet 04.11.2008 kl. 17:51
[Rapportér innlegg]
10  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Søren heller, når jeg skulle legge underlaget på plass under kara oppdaget jeg at selv om målene stod 30x60 cm, så manglet det nesten en hel cm på kortsida. Det gjorde at den ene glassveggen kom utenfor underlaget og ikke fikk støtte. Tør ikke bruke dette, så nå har jeg vært på de to sentrumsbutikkene i oslo og prøvd å få tak i større jeg kan kappe til selv. Men ingen hadde... Søren, jeg var SÅ klar til å fylle på med vann og sand og greier. prosjektet blir atter en gang utsatt... Holdt på å legge papp under bare fordi jeg er utålmodig, men det trekker jo vann så jeg klarte å la være!

Det eneste jeg får ferdig i kveld er hjørnefiltrene av blåfiltermatter.

Kult at dere vil følge meg på dette! Jeg tror det kan bli fint til slutt :)

 
Postet 04.11.2008 kl. 19:23
[Rapportér innlegg]
11  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Hjørnefilter ble satt på plass i begge kara i går. Husket å ha en kort bit ned mot bunnen slik at jeg kan ta ut den øverste delen og rense den uten at sanda renner inn bak filteret.

Den blåfargen skjærer virkelig i øya så jeg fant ut at jeg skulle prøve noe for å dempe fargen. Kjøpte noe som heter gnagebeskyttelse på hagesenter og sydde ( ! ) den fast i filtersvampen. Syns det hjalp betraktelig. Bare synd gnagebeskyttelsen ikke var bred nok så jeg fikk den helt ut i kant med svampen... Dette gjorde jeg kun med det ene filteret. Hvis det viser seg å være mislykka trenger jeg ikke gjøre om på 2 filter.

Det ble litt lapping når jeg limte på stavene som skal holde svampen på plass. Jeg hadde allerede kappet glassstavene slik at de skulle passe til de opprinnelige karene på 54L, 30 cm høy. De nye på 63L er 5 cm høyere. Måtte derfor lappe med det jeg hadde for hånden, pleksiglass. Håper det holder..

Forresten, på de akvariene er det et tynt lag med papir under. Jeg trodde det bare var beskyttelse under transport, men det er tydelig at det skal sitte på for jeg får det i alle fall ikke av. Kan det være at det er ment som underlag og at jeg egentlig ikke trenger ekstra underlag mon tro? Siden ingen hadde underlag i byen må jeg jo ut på t-banetur for å se om jeg kan finne underlag utenfor byen...

(Sist endret 05.11.2008 kl. 10:46 av Lisbeth )
 
Postet 05.11.2008 kl. 10:41
[Rapportér innlegg]
12  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Heisann! :-) Dette blir et morsomt oppsett, hehe :-) Kuhli-landsbyen! :D

Ang. underlagsmatte: jeg har noen rester du kan få, etter at jeg selv kjøpte til mine 160 litere som måler 100 x 40 cm. Mattene var 100 x 50, så jeg har to stk 1 meter lange remser med bredde 10 cm. En av dem skulle holde til å lappe på den centimeteren du manglet på dine? :-)

Hvis du ikke skal en ny runde i dag og sjekke om noen har disse mattene inne, så kunne jeg postet en til deg i dag...? Si fra om du vil ha den.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 05.11.2008 kl. 10:49
[Rapportér innlegg]
13  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Jeg har skjønt at disse pumpene jeg skal bruke for å drive filteret i noen tilfeller kan være bråkete. Og da er det gjerne at de henger og vibrerer mot glasset? Jeg har kjøpt 2 forskjellige uansett for å prøve ut. En Maxijet MP 400 og en Aquaclear 20.

Hvis det er vibrering mot glasset jeg skal unngå satser jeg mest på Maxijet MP 400. Stativet for opphenget på den har 3 sugekopper, mens Aquaclear 20 har 2 sugekopper og stativet til den ligger også tettere inn mot glasset.

Håper de er stillegående begge to da.. Hmm, men jeg begynner å lure på om jeg har kjøpt for svake pumper til å drive 63L? Håper i så tilfelle at jeg får plass til større pumpe bak svampen…

 
Postet 05.11.2008 kl. 10:55
[Rapportér innlegg]
14  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Å! Jeg må vise den fine lampa fra Tyskland! Veldig fornøyd med den sånn utseendemessig, men irriterte meg litt over alt lyset som lekker ut bak. Det er 2 ganske store hull til ledninger og slanger og de slipper ut veldig mye lys mot veggen! Det var litt skuffende med en så fin og gjennomført lampe, at de ikke hadde fikset et eller annet lurt for å slippe lekkasjen av lys bak. En flapp av noe slag kunne de festet over hullene. Jeg får finne på noe selv.

Klistremerket med merkenavnet var heldigvis lett å få av. Jeg kan ikke fordra sånne merker midt i synet!

Må bare beklage bildekvaliteten på bildene mine, men jeg driver med mitt lille kompaktkamera... Har fortsatt skrekk mot det fine speilreflekskameraet jeg absolutt MÅTTE ha i fjor! Også er jeg så skjelven på hånda. Jeg har stativ, men gidder jeg å bruke det? Jeg er litt teit... :(

 
Postet 05.11.2008 kl. 11:05
[Rapportér innlegg]
15  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av mona o:
Heisann! :-) Dette blir et morsomt oppsett, hehe :-) Kuhli-landsbyen! :D

Ang. underlagsmatte: jeg har noen rester du kan få, etter at jeg selv kjøpte til mine 160 litere som måler 100 x 40 cm. Mattene var 100 x 50, så jeg har to stk 1 meter lange remser med bredde 10 cm. En av dem skulle holde til å lappe på den centimeteren du manglet på dine? :-)

Hvis du ikke skal en ny runde i dag og sjekke om noen har disse mattene inne, så kunne jeg postet en til deg i dag...? Si fra om du vil ha den.


Tusen takk for tilbudet Mona, men tror du jeg klarer å vente? He he, jeg kommer til å ta en ringerunde rundt til butikkene i dag og t-bane meg til den butikken som har. Jeg vil ha i vann i kveld ;)

 
Postet 05.11.2008 kl. 11:11
[Rapportér innlegg]
16  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jeg håper VIRKELIG jeg blir fornøyd med disse hjørnefiltrene! Hjelpe meg altså, disse hjørnegreiene tar mye plass! Ikke er de usynlige akkurat heller, så ja, jeg håper inderlig de har så mye annet på plusssiden at jeg blir fornøyd...

På de 3 andre akvariene har jeg utvendig filter og er ikke vant med at filteret skal stjele så mye av plassen inni karet.

 
Postet 05.11.2008 kl. 11:22
[Rapportér innlegg]
17  

Håvard
Inaktiv bruker
Kjempe artig med de algekulene. ;)

Litt nysjerrig: Hva betalte du i frakt og toll for lystoppen til Norge?

 
Postet 05.11.2008 kl. 11:26
[Rapportér innlegg]
18  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Lro:
Jeg har fjernet hjula på benken og malt 3 lecablokker sort for å ha som solid sokkel under benken. Lagt på filt under for å ikke ødelegge gulvet.

Bildet av bord med kar er bare et eksempel. Disse karene var de jeg startet med, 2 x 54L, men det ene var knust/lekk og det andre klarte jeg knuse et lite hjørne av selv.. De ble gitt bort, gidder ikke fikse sånt. Dessuten fant jeg ut at de lystoppene i plast absolutt ikke kunne brukes. Noe så stygt! Mye penere lamper er bestilt fra Tyskland, ligger og venter på posten nå :)

Ser også helt rart ut sånn som lecablokkene er på bildet. De skal flyttes helt ut i kant. Men et inntrykk får man jo.


Forresten, mellom bordet og lecaen har jeg lagt sånn underlag man bruker under gultepper for at det ikke skal skli. Det funker veldig bra for å få benken til å bli liggende på plass oppå lecaen.

 
Postet 05.11.2008 kl. 11:27
[Rapportér innlegg]
19  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Lro:
Å! Jeg må vise den fine lampa fra Tyskland! Veldig fornøyd med den sånn utseendemessig, men irriterte meg litt over alt lyset som lekker ut bak. Det er 2 ganske store hull til ledninger og slanger og de slipper ut veldig mye lys mot veggen! Det var litt skuffende med en så fin og gjennomført lampe, at de ikke hadde fikset et eller annet lurt for å slippe lekkasjen av lys bak. En flapp av noe slag kunne de festet over hullene. Jeg får finne på noe selv.Hullene bak er halv-sirkelformede. Mål hvor bred åpningen er.
Jeg brukte svart aqua-pad, altså underlagsmatte, klippet en sirkel av den med diameter tvers over som var 2-3 mmm større enn hullet i armaturet, klippet så den i nøyaktig to like, og deretter et bittelite hull øverst på den der ledningen kan legges ut. Underlagsmattene er akkurat riktig tykkelse til å passe nedi den rillen du ser i de halvsirkelformede åpningene bak :-) Så det var bare å presse den på plass der, og siden den er et par mm større enn åpningen holdes den godt på plass.

Jeg laget slike for å hindre fisk som er glade i å hoppe i å rømme, samt holde eplesnegler på plass :-) Men den hindrer også lys i å slippe ut :-)

Jeg VET at jeg har lagt ut et bilde eller to av akkurat det her på forumet et eller annet sted. Men jeg finner det ikke igjen...

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 05.11.2008 kl. 11:53 av mona o )
 
Postet 05.11.2008 kl. 11:44
[Rapportér innlegg]
20  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Håvard:
Kjempe artig med de algekulene. ;)

Litt nysjerrig: Hva betalte du i frakt og toll for lystoppen til Norge?


Fyttirakkern, ja det kan du få vite! 600 og noe måtte jeg punge ut! Jeg fikk først en lapp i postkassa om at jeg skulle tolle for kr 199 og syns det var helt ok. Men når jeg henta pakken på posten hadde de lagt på over 400 for no MVA greier. Det er første gang jeg bestiller fra utlandet og skjønner meg ikke på den tollegreia, men denne skal jeg følge opp i tilfelle det ikke er riktig. Er det riktig er Norge et møkkaland...

 
Postet 05.11.2008 kl. 11:53
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »