Anna sin akvariedagbok med bilder:-)

Kanskje litt feil tidspunkt på året å starte denne tråden da jeg som mange andre liker å være ute på sommeren og ikke gir akvariene like mye oppmerksomhet som på vinterhalvåret. Men jeg har en god grunn! Jeg har nemlig akkurat fått meg mitt første speilreflekskamera. Et Canon EOS 500D som ikke på noen som helst slags nivå kan sammenlignes med de bildene mitt eldgamle Olympus kompaktkamera tok. Nå sitter jeg foran akvariene og knipser titt og ofte Det er GØY! Er jo helt i startfasen med fotografering så jeg er enda i en "bli kjent med kamera" fase. Så regner med bildene blir bedre og bedre etterhvert. Og så er det vel kanskje også på tide å få tak i et redigeringsprogram for bildene?

Kan jo starte denne tråden med en oversikt over karene mine.

110 liter: Eneste karet som står i stua for øyeblikket. Det inneholder biltemasand, en god del røtter og så mye planter som mulig. Corydoras adolfoi og crs reker og ancistrus som alle formerer seg i ett(bortsett fra adolfoiene som tudeligvis har tatt sommerferie fra all flørtingen). Bilde av dette karet kommer ikke enda da jeg ikke er fornøyd med for tida.

30 liter: Sneglekaret som for tiden også huser en blå kampfisk hann. Sneglene jeg kjøpte av Heidi har formert seg og disse har begynt å bli mellomstore. Legger ved noen bilder av disse.

28 liter: Dette er det spennende rekekaret mitt. Min søster som bor i Østfold kjøpte meg en veldig bra bursdagsgave fra Dahls dyrerike i år. Fire stk Macrobrachium "sp Borneo Red Claw" og fire stk Neocaridina propinqua "Sumatra sunkist" ankom Tromsø den 11. mai. Desverre så har et eksemplar av sistnevnte art hoppet ut av karet på et eller annet tidspunkt så det er bare tre av disse, en hann og to hunner(tror jeg). Jeg har ikke så mye kunnsskap om disse to artene, og ettersom jeg har skjønt er det ikke så mange andre som har det heller. Ubeskrevne er dem, altså ganske nylig oppdaget. Beveger meg på tynn is her nå, men mener hvertfall Dahl selv som var på jobb da søstra mi handlet sa at Macrobrachium "sp Borneo Red Claw" er nylig oppdaget og derfor ikke beskrevet enda. Det ligger vel litt i navnet? Synes hvertfall det er utrolig spennende å ha noen slike litt sjeldne arter(hvertfall her i landsdelen) i mitt eie! Begge hunnene av førstnevnte går med egg og jeg følger nøye med om det skjer noe. Ingen av de oransje hunnene har fått egg enda.

Legger ved noen bilder her, og får vel prøve å lære meg å legge den direkte inn i teksten, men det får bli en annen gang!
1: Borneoreka(hann)
2: En av adolfoiyngelen
3: En av de voksne adolfoiene
Flere bilder! tester ut om jeg får dem store...nei det gikk ikke.. Jeg gjorde det jo etter oppskrifta.. hvorfor funker det ikke her?
Fine bilder
Selv vet jeg heller ikke hvordan en får store bilder i teksten..
Det fungerte ikke fordi du brukte URL tag, istedet for IMG tag Bytt ut tagene, og så får du det til.

Det skal altså se slik ut (med unntak av mellomrommene):
[ IMG ]http://akvaforum.no/images/forum/19709_100616115757_1.jpg[ /IMG ]De var sinnsykt fine de rekene med store røde klør! *vil ha vil ha*
Fine bilder!

+ gratulera med ny tråd. Ska fylla godt med uansett om me reise te Kroatia.
prøver igjen.. [External Image]
Der fikk jeg det til! Hadde trykket på feil knapp ser jeg nå. Takk for tips!

Siste bildet er av samme borneoreke. De bytter farge stadig vekk. Fra veldig røde klør til mere gule. Skikkelig stilige dyr! Litt personlighet har de også. Ene hannen har funnet seg en fast plass under ei rot og når det kommer mat kommer han frem og henter og rygger inn i hiet sitt igjen med maten. Litt sky er han.
Et par bilder til av denne reka. Det som er så genialt med dn og som gjorde at jeg ville prøve den i mine kar er at den er åtseleter

[External Image]

[External Image]
Kjempefine uansett farge

Har du noe mer info om dem? Hvor stort akvarium de trenger, bør de være mange sammen, og om de går i lag med fisk og andre reker, osv? Vannverdier?

Sender de rekene i posten fra dahlsdyrerike?
Bilder fra sneglekaret. Sneglene er født her hos meg og jeg konstaterte fornøyd her i går at dem er skinnende blanke i skallet og trives tilsynelatende godt der de er. Men Det har ikke vært slik bestandig. Har erfart at straks vannkvaliteten ikke er tilfredstillende begynner de å falle fra. Så å være slapp med vannbyttene på disse er ikke å anbefale. Jeg skal begynne med å ta større vannbytter enn de 30-40%ene jeg vanligvis tar og bytte mer enn 50 % i løpet av uka.

[External Image]

[External Image]

Brokkoli er populært

[External Image]
Det lille jeg vet om dem er følgende: Antall liter: fra 25 og opp(Dahl som sa det). Dahl selv som har oppdaget de og fanget de i Borneo. Vannkvalitet har jeg ikke fått vite noe om. Jeg holder dem i 25 grader med en ph på litt under 7(6,8) og lav gh(1-2). Den ene hunnen hadde egg da hun kom hit, den andre har fått det for ca en uke siden så noe må jeg da ha gjort riktig Bytter ca 40% vann en gang i uka, men vurderer å begynne med å bytte litt mindre vann enn det, men fortsatt en gang i uka. Var søstra mi som var der og handlet hos han og jeg hang på tlf, var jo overivrig da jeg skjønte at det ble noe spennende arter på meg. Hun sendte dem til meg i posten og alle 8 overlevde fra lørdag kveld til tirsdag ettermiddag i poser med et vannskift underveis. Så vil da si at dem er hardføre. Har egentlig tenkt litt på å kontakte Dahls for å få mere info, søstra mi sa at han mer enn gjerne svarte på spørsmål om artene han selger

PS: Siden de er åtseletere kan du ha dem sammen med hva som helst av annet levende uten fare for at de skal ta dem.
Oppdaget denne lille søte snegla i det store karet i går. Noen som vet hva denne arten kan være? Uten at jeg har noe grunnlag er posthornsnegle det jeg tenker. Den må ha kommet med planter jeg har kjøpt og de eneste plantene jeg kommer på å ha kjøpt i det siste er fra Joanna&Pål her inne på forumet. Så hvis du er innom her Joanna kanskje du kjenner igjen denne snegla? Hyggelig med slike uventede innbyggere

[External Image]
Takk for info! Tror jeg vil prøve disse altså, syns de var flotte. Da håper jeg bare at han sender, evt får jeg kjøpe dem når jeg skal til østlandet neste gang, og så får de være med meg på biltur :P
Ja de ar absolutt til å anbefale! Det går nok helt sikkert bra å få tak i dem hos Dahl, og hvis ikke får vi håpe på rekeyngel hos meg snart

Har dere hørt om rekekos? Ikke det nei? Det har jeg:

[External Image]
Flere bilder av borneorekehann
Og her er hunnen hans med egg!

[External Image]
Neocaridina sp Sumatra sunkist: Vet egentlig ikke så mye om denne reka, annet en at den er kjøpt på Dahls dyrerike og at det er en ubeskrevet art. Jeg har to hunner og en hann. Hunnene er orange og hannen er svakt grønn. Enn nydelig reke på samme størrelse som crs-reken og hardfør. Venter spent på om disse skal få egg snart. .

[External Image]

[External Image]
Yngel av borneoreka!
En liten oppdatering har man tid midt på sommeren:

Her om dagen oggdaga jeg små yngel i rekekaret. Klorekene har formert seg! Hadde aldri trodd at det skulle bli noe av de eggene som den ene hunnen hadde når hun kom hit til meg etter lang reise. Men jaggu ble det yngel av dem! Disse er blanke, men klørne er røde på flere av dem så et er klørne som er lettest å få øye på. Prøvde å ta et par bilder:
Tilfeldig bekjentskap
© Geir Kristiansen
Reklame for plussmedlemskap